Wally είπε:
Δυστυχως το gaming την τελευταια πενταετια δεν εξελιχθηκε οπως το περιμεναμε ---------------- Η 7η γενια δεν πηρε σωστα τη σκυταλη (απο τον επικων διαστασεων προγονο), το δε PC gaming συνεχισε τον φρενηρη κατηφορο.
Εδω φανηκε και η τεραστια απουσια της Sega.
Το γκρεμισμα της Sega αποτελεσε σιδερομπαλα που σακατεψε στα θεμελια την τωρινη γενια.
Θα σταθώ στα παραπάνω λεγόμενά σου.
1). Σαν φρενήρης pc gamer (τις κονσόλες τις έχω για κερασάκι στην τούρτα ή για διάλειμμα αν θες) μπορώ να σου πω ότι εδώ κάνεις λάθος Πάνο. Το pc gaming έχει εξελιχθεί σε απίστευτο βαθμό. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, μπορείς να παίξεις διαμάντια με παλιά μηχανήματα αξιοπρεπέστατα ή να ακολουθήσεις τη πορεία του extreme pc gaming και να βρεθείς σε άλλους κόσμους στήνοντας θηρία που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το όνομά σου.
Από τίτλους την τελευταία 4ετία είδαμε διαμάντια, με αποκορύφωση το Dragon Age, Oblivion, Fallout IIΙ, DIRT, GRID και άλλα που σαν genre δεν παίζω (rts, mmorgs και συναφή) . Πολλά από τα παιχνίδια τα είδαμε και στις κονσόλες, ειδικά στο 360 που έχω γνώμη μια και τα βλέπω και εκεί, μπορώ να σου πω ότι η κονσόλα τα παίζει σαν να είναι ο φτωχός μούλος συγγενής. Όσα βέβαια βγαίνουν και στις δύο πλατφόρμες, γιατί το HALO III είναι εκπληκτικό στο 360, αλλά δεν υπάρχει στο pc να το συγκρίνεις!!
Υπενθυμίζω αυτά τα λέω από πρώτο χέρι, έχοντας εδώ και μια εβδομάδα σύστημα που θα έκαναν και τον πιο extreme gamer να κλάψει με μαύρο δάκρυ, με οθόνη 30'' στα 2560 Χ 1600 και περιμένω το eyefinity να πάει καλά με crossfire για να του προσθέσω και άλλες 2. Τα παιχνίδια τα βλέπω και στο άλλο, παλιότερο μηχάνημα που είναι απόλυτα "ταπεινό" με οθόνη 19'' για σύγκριση και κάρτα γραφικών 3ετίας, παίζοντας κατά μέσο όρο πάνω από 8 ώρες τη μέρα. (Αυτή τη βδομάδα που το σύστημα είναι φρέσκο έχω κάτσει και 18άωρα, στην κυριολεξία έχω χάσει 4 κιλά γιατί δεν πάω ούτε για φαί. )
2). Γιατί το gaming δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε; Μη μου πείτε για τους καζουαλάδες, με την ίδια λογική να απαγορεύσουμε την οδήγηση όλων με ερασιτεχνικό δίπλωμα και να αφήσουμε τους επαγγελματίες στο δρόμο. Το gaming δεν είναι στατικό, εξελίσσεται και η μάζα είναι πηγή εσόδων. Αν δεν δώσει αυτή το dough, πως θα έχουμε εσύ και εγώ νέα γενιά κονσολών σε δυο χρόνια; Όλοι ανεξαρτήτως έχουν δικαίωμα στο gaming.
3). Τώρα για τη SEGA. Θα απαντήσω κυνικά και ψυχρά. Η εταιρεία έκανε λάθη και τα πλήρωσε. Έπαθε ότι της άξιζε. Από την πλευρά μου το μόνο μηχάνημα που συμπάθησα ήταν το Dreamcast και κανένα άλλο, το οποίο ομολογώ ότι του άξιζε καλύτερο μέλλον και τύχη, αλλά μέχρι εκεί. Με την ίδια λογική και η 3Dfx ήταν η ίδια επανάσταση, αλλά και αυτή έπαθε ότι της άξιζε. Πλήρωσε την αλαζονεία και τα λάθη των ιθυνόντων. Τώρα το αν θα βγει ποτέ Dreamcast II ούτε που με νοιάζει ούτε που με καίει, τη κονσόλα τη γνώρισα και την αγάπησα πριν 3 χρόνια λόγω του Maddog, αν δεν ήταν αυτός να μου δείξει τα διαμάντια που έχει ούτε που θα είχα ακουμπήσει το pad της. Δεν λυπάμαι τη SEGA, άλλωστε πως μπορώ να πω κάτι για μια εταιρεία που στα διαφημιστικά της εμφανίζεται ένας Failgata Failshiro που δέρνει παιδάκια επειδή προτιμούν κονσόλες ανταγωνιστών.
Η SEGA δεν κατάστρεψε την τωρινή γενιά, κατάστρεψε τον εαυτό της και ας πρόσεχε στην τελική. Δεν της φταίει κανένας.
4). Nintendo. Θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και όταν η M$ θα κλείσει και η SONY θα είναι μια εταιρεία μόνο για αναφορά σε ρετρό fora. Στοίχημα;
Αυτά τα 10 cents από μένα, συνεχίζω ακάθεκτα μια και σήμερα ξεκινώ πάλι το Dragon Age Origins (στο pc φυσικά, μια και στο 360 ήταν ένα χάλι συγκριτικά!!! ) .