Πόσο βελτίωσαν την γνώση ξένων γλωσσών τα βιντεοπαιχνίδια;

To φροντιστήριο Αγγλικών το σταμάτησα κάπου στην 3η ή 4η κανονική, ή όπως λέγανε τότε τις τάξεις. Μέχρι εκείνο το σημείο ήξερα κάποια βασικά πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω πως ήξερα να γράφω, να διαβάζω ή να καταλαβαίνω καλά Αγγλικά γενικά. Καλά Αγγλικά έμαθα ως εξής:

Reading: Έμαθα να διαβάζω κυρίως από περιοδικά videogames ξένου τύπου. Από το 1995 μέχρι το 2001 περίπου, δεν υπήρχε μέρα που να μην ξεφύλλιζα κάποιο περιοδικό. Μετά, τα περιοδικά αυτά αντικαταστάθηκαν με το internet όπου διάβαζα μόνο ξένα site, κάτι που κάνω ακόμα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Writing: Έμαθα να γράφω μόνο και μόνο γράφοντας ποστς σε ξένα forums για videogames. Αρχικά δυσκολευόμουν και έκανα πολλά λάθη αλλά πλέον μπορώ να γράψω ολόκληρη έκθεση χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα μου φαίνεται ότι γράφω σε forums πιο εύκολα Αγγλικά παρά Ελληνικά...

Listening: Σε αυτήν την περίπτωση τα videogames βοήθησαν ελάχιστα αφού τα περισσότερα που έπαιζα είχαν λίγο ή καθόλου speech. Πιο μετά με το Playstation και το N64 κάτι άκουγα αλλά και πάλι, είμαι ο τύπος που περνάει τα cutscenes και δεν γουστάρει cinematics κλπ οπότε ούτε από εκεί έμαθα τίποτα. Listening καλό έμαθα από τα anime που έβλεπα την δεκαετία του 90 (πχ, είδα όλο το Neon Genesis Evangelion σε βιντεοκασέτες με English dub χωρίς υπότιτλους) καθώς και τα επεισόδια South Park που μου κατέβαζε ένας φίλος. Πάντως ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πω πως μπορώ να δω ολόκληρη ταινία με ηθοποιούς χωρίς υπότιτλους. Η διαφορά με τα cartoon είναι ότι οι voice actors μιλούν δυνατά και καθαρά, ενώ στις κανονικές ταινίες δεν είναι πάντα έτσι.

Speaking: To αδύνατό μου σημείο, αφού ποτέ δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω. Τώρα τελευταία μόνο το χρησιμοποιώ αναγκαστικά στο WoW και από εκεί καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι πολύ practice ακόμα για να φτάσω στα ίδια επίπεδα με προηγούμενα "skills".
 
Aardvark είπε:
Τα ελληνικα κομικσοπεριοδικα εκαναν πολυ καλο στην ορθογραφια μου ,που παρεμπιπτοντως δεν ειχε προβλημα εξαρχης,τα αγγλικα περιοδικα και πιο πολυ οι ταινιες εκαναν καλο στα αγγλικα μου.
Τα παιχνιδια τιποτα ,βαριομουν και να τα διαβασω ,ως σημερα.
Xμ τωρα που το σκεφτομαι τα παιχνιδια δεν βοηθησαν καθολου στα αγγλικα μου λογω του CPC που ειχε τις βασικες ορολογιες στα μενου του ,αν ειχα κατι παραπανω βλεπε amiga και ασχολιομουν με adventures πιθανοτατα να παιζαν και τα παιχνιδια ρολο,anyway με το CPC οι γνωσεις μου ητανε ενα βημα παραπανω απο τα βασικα του το αυτο και οταν ασχοληθηκα με κονσολικα και PC.

 


Εdit: με το CPC lol εμαθα και κατι λεξεις απο ισπανικα και γαλλικα βλεπε Basket Master και Captain Blood
 
Πίσω
Μπλουζα