Πώς ήταν το ρετρό σπίτι σας??

Πολη1983

RetroN00b
Joined
9 Σεπ 2013
Μηνύματα
58
Αντιδράσεις
53
Λοιποοον...ας αρχισουμε ενα θεμα που λιγο-πολυ εχει συζητηθει αρκετα!!Πως ηταν το σπιτι σας??Αρχιζω πρωτος εγωω!!

Μιλαμε για μια πολυ ωραια μονοκατοικια,στους Αμπελοκηπους,με ενα κηπο καπως μεγαλο στην μπροστινη μερια και μια μεγαλη αυλη με περιβολι απο πισω!!Ολοι οι κηποι ηταν γεματοι με λουλουδια,ποοοοολλααα λουλουδια...Ζουμπουλια,τριανταφυλλα,γαρυφαλα,κρινο υς,γιασεμια,χρυσανθεμα,γερανια,γαρδενιες,κατιφεδες ,ηλιοτροπια,σκυλακια και γενικα οτι μπρουσε να φυτευτει...Ρετρο μπονους??Η κλιματαρια στην αυλη οπου απο κατω υπηρχε το κλασσικο ασπρο πλαστικο τραπεζι με το λουλουδατο πλαστικο τραπεζομαντηλο...αλλα το ωραιο ειναι οτι οταν εβγαζε σταφυλια η κλιματαρια γεμιζε σφιγγες και ο μονος τροπος να περασεις σωος ηταν..μπουσουλωντας!! :( :( :(

Το σπιτι ηταν υπερυψωμενο 3-4 σκαλια και ειχε μια πολυ ωραια μπορντω πορτα διφυλλη στην εξωθυρα.Οπως εμπαινες εβλεπες ενα διαδρομο και αριστερα τις πορτες σαλονιου,τραπεζαριας,δεξια τις πορτες των υπνοδωματιων και στο βαθος τις πορτες κουζινας,μπανιου(ναι ναι ηταν διπλα-διπλα,κολλητα!)Το σαλονι-τραπεζαρια,οπως ειπαμε,ηταν δυο δωματια που ανοιγαν 2-3 φορες τον χρονο ή οποτε η μαμα καλουσε τις γειτονισσες για τσαι και συμπαθεια!!!Το σαλονι κλασσικο με τους ρετρο εμπριμε καναπεδες καλυμενους με καλυματα ολο τον χρονο,το αβολο τραπεζακι στην μεση με τα σεμεδακια,βαζακια κι ολα τα λοιπα ....,και στην γωνια το τραπεζακι της τηλεορασεως με την τηλεοραση ντυμενη με ενα σεμεν...Ααα μην ξεχασουμε τα τραπεζακια με τα λουλουδια και τις λαμπες!!Η τραπεζαρια ηταν πραγματι ενα πολυ ομορφο αντικε κομματι,ολο μασιφ καρυδια με ποδια σε σχημα πατουσας λιονταριου και ασορτι καρεκλες(με τα ιδια ποδια) βαριες και σε ενα σκουρο πολυ καφε χρωμα!!Αλλα βεβαια δεν ελειπε και το ρετρο συνθετο με τα χιλιαδες μπιμπελο,σεμεν σερβιτσια,φωτογραφιες και βιβλια!!Ρετρο μπονους??Οι πινακες με τα κεντητα λουλουδια,κι ο πινακας με τον γεροναυτικο με το τσιμπουκι!! :sleep: :sleep:

Η κουζινα ηταν βασικα και το δωματιο ολης της οικογενειας ,μιας κι εκει περνουσαμε ολη μας την ζωη...ειχε ντουλαπια σε φυστικι χρωμα,ενα ψυγειο πιτσος και μια κουζινα ιζολα!!Ειχε το κλασσικο ανοιγομενο τραπεζι,καλλυμενο με πλαστιο τραπεζομαντηλο,σελατινα,και σεμεδακι!!Στριμωγμενα με το τραπεζι ηταν κι ενας καναπες που καθομασταν κι η πολυθρονα του μπαμπα που διαβαζε την εφημεριδα του...Ρετρο μπονους??Το τραζινστορακι που επιανε ΦΥΣΙΚΑ μονο δυο σταθμους...Εναν με λαικα κι ενα με την εκκλησια... :cry: :cry: :cry:

Προχωραμε στην κρεβατοκαμαρα μου...ενα ξυλινο κλασσικο κρεβατι στην μεση του δωματιου,ενα κομοδινο με ενα εμπριμε πορτατιφ και μια στιβα περιοδικα μικυ μαους...Το γραφειο μου,βαρυ και ξυλινο γεματο με βιβλια σχολικα,τετραδια,και στοιβες περιοδικα...Απο πανω κολλημενες αφισες με μικυ μαους!!Διπλα ραφια με παιδικη λογοτεχνια(Χωρις οικογενεια,Τα τεκνα του πλοιαρχου Γκραν,Τρελαντωνης κι αλλα κλασσικα κι αγαπημενα)παιδικη εγκυκλοπαιδεια,κατι σεμεδακια και μπιμπελο και φυσικα το πικαπ μου με την δισκοθηκη μου(αργοτερα ως εφηβος)Ενα μπαουλο με διπλο πατο ηταν σε μια γωνια οπου εκρυβα ολους τους θησαυρους μου!!Τα σπαθια μου,τα αυτοκινητακια μου,τα στρατιωτακια μου,τα αυτοκολλητα πανινι,τα πλαιμομπιλ μου,τους παφαπουφες μου και κατι περιοδικα που προσθεθηκαν αργοτερα στην εφηβεια ;) ;) ;) )

Το υπνοδωματιο των αδελφαδων μου ηταν πιο μεγαλο και σχεδον ιδιο με το δικο μου μονο που ολα ηταν εις διπλουν!!!

Η κρεβατοκαμαρα των γονιων μου ειχε μεσα ενα μεγαλο βαρυ σιδερενιο κρεβατι,ασορτι κομοδινα με σεμεδακια απο πανω,την τουαλετα οπου η μαμα ειχε ολα τα καλυντικα,τις κρεμες,τα αρωματα της και καμια δεκαρια φωτογραφιες,σε μια γωνια την σιφονιερα κι απο πανω το εικονοστασι,και στην απεναντι γωνια το τραπεζακι με την τηλεοραση οπου ηταν η μοναδικη που μπορουσαμε να δουμε οποτε θελαμε!!!

Μην ξεχασουμε την βεραντα της κουζινας με τις σκουπες,τις σφουγγαριστρες και τους κουβαδες,την ταρατσα με τα σκοινια της μπουγαδας που απαγορευοταν να ανεβουμε οσο ειμασταν μικρα και το πλυσταριο στην ακρη της αυλης οπου συνεβησαν παααρρα πολλα και ακρως...πικαντικα!! :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μέναμε σε διώροφο κτιριο με οροφοδιαμερισματα στο δήμο Περιστερίου Αττικής.

Το σπίτι μας ήταν στον πρώτο όροφο. Οι χώροι του: κουζίνα, μπάνιο, τρία υπνοδωμάτια, πολύ μεγάλο σαλόνι. Υπήρχαν μπαλκόνια μπροστά και πίσω καθώς και δυο είσοδοι: μια είσοδος στην κουζίνα και μια στο σαλόνι. Έτσι όταν είχαμε επισκέψεις ανοίγαμε την είσοδο του σαλονιού και καθημερινά εμείς μπαίναμε από την είσοδο της κουζίνας.

Η κουζίνα είχε ένα τραπέζι στη μέση με τέσσερις καρέκλες γύρω του, μαρμάρινο νεροχύτη, ψυγείο με ασπρόμαυρη τηλεόραση επάνω, ηλεκτρική κουζίνα και μπλε πλακάκια στους τοίχους. Αριστερά από την κουζίνα ήταν ένα υπνοδωμάτιο με ένα κρεβάτι, κομοδίνο και μια ντουλάπα. Σε αυτό το δωμάτιο θυμάμαι να υπάρχει και μια μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση.

Δεξιά από την κουζίνα ήταν το ευρύχωρο σαλόνι μας με μια μεγάλη συρταρωτή πόρτα. Το σαλόνι στόλιζαν ένα μεγάλο τραπέζι με καρέκλες, πολυθρόνες, καναπές, ένα τραπεζάκι στη μέση, ένα σύνθετο έπιπλο, ένα γραφείο, τηλεόραση με βίντεο και κάδρα. Σε μια γωνιά υπήρχε ένα μπαούλο.

Προχωρώντας στο διάδρομο, υπήρχε μια βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα και τηλέφωνο (το κλασικό με τη ροδέλα…). Στον τοίχο υπήρχε ένα μεγάλο ρολόι. Πιο πέρα υπήρχε ένα ντουλάπι.

Το μπάνιο είχε είδη υγιεινής σε καφέ χρώμα. Μου έχουν πει ότι υπήρχε και δεύτερο μπάνιο στο σπίτι αλλά θυμάμαι μόνο το ένα.

Στο τέλος του διαδρόμου ήταν δυο υπνοδωμάτια. Στο ένα υπνοδωμάτιο υπήρχε ένα μεγάλο κρεβάτι, δυο κομοδίνα, τουαλέτα με καθρέφτη, ντουλάπα.

Δίπλα ήταν το άλλο υπνοδωμάτιο, ο αγαπημένος μου χώρος. Εκεί περνούσα ευχάριστα τις ώρες μου διαβάζοντας και παίζοντας. Υπήρχε ένα άσπρο ξύλινο γραφείο με ράφι, δυο συρτάρια, περιστρεφόμενη καρέκλα σε μπλε και μαύρο χρώμα . Το γραφείο ήταν τοποθετημένο σε μια γωνιά ώστε να βλέπω το δωμάτιο. Μπροστά από το γραφείο ήταν ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα.

Απέναντι από το κρεβάτι ήταν ένα ντουλαπάκι για να βάζω τα βιβλία μου και τα παιχνίδια μου και δίπλα του μια μεγάλη μπαλκονόπορτα. Ανάμεσα στο ντουλαπάκι και τη μπαλκονόπορτα υπήρχε χώρος για παιχνίδι. Τη διακόσμηση του δωματίου συμπλήρωναν πολύχρωμα κάδρα στους τοίχους.

Σε αυτο το σπιτι μεναμε με ενοικιο, αργοτερα μετακομισαμε και πηγαμε σε δική μας μονοκατοικια σε αλλο δημο.

στο καινουριο σπιτι

φωτογραφια από μια πλευρα του δωματιου μου (το αγορακι της αφισας νομιζα ότι ήταν ο μικρος jordy αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι ενα αλλο παιδακι...)

image_106220.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Μέναμε σε διώροφο κτιριο με οροφοδιαμερισματα στο δήμο Περιστερίου Αττικής.τρία υπνοδωμάτια, πολύ μεγάλο σαλόνι. , μαρμάρινο νεροχύτη, ψυγείο με ασπρόμαυρη τηλεόραση επάνω,

Δεξιά από την κουζίνα ήταν το ευρύχωρο σαλόνι μας με μια μεγάλη συρταρωτή πόρτα. τηλεόραση με βίντεο Το μπάνιο είχε είδη υγιεινής σε καφέ χρώμα. δεύτερο μπάνιο

φωτογραφια από μια πλευρα του δωματιου μου (το αγορακι της αφισας νομιζα ότι ήταν ο μικρος jordy αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι ενα αλλο παιδακι...)
Ποπο παναγια μου καλε εσεις εισασταν πλουσιοι!! :D :D:DΕμεις τι να πουμε οι ψωροκωσταινες σε τετοιο παλατι!! :cry: :cry: :cry:

Αμα ειχε δει η μανα μου αυτην την αφισα με το παιδακι και την...χειρονομια,θα την ειχε καψει στο πυρ το εξωτερον!! :p :p
 
Πίσω
Μπλουζα