Πώς μου έβγαλαν το πρώτο μου δόντι

Στην αρχή το δόντι κουνιέται λίγο, μετά πολύ, μετά ακόμα πιο πολύ, οπότε τράβηγμα με κλωστή και τσακ! Είχα και ατυχήματα όπως το να μου βγει με την τροφή. Δεν θυμάμαι όμως να το πέταγα στα κεραμίδια...Κάποιες φορές δεν καταλάβαινα που έφευγε το δόντι, άλλες πάλι πόναγα μετά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πώς μου έβγαλα το πρώτο μου δόντι συγκεριμμενα ...,

Οταν αρχισε το πρωτι δοντι του γαλακτος να κουνιεται να παιζει ,δοκιμασαν να το βγαλουν με τα γνωστα κολπα , κλοστη + πορτα, αλλα αυτο αντιστεκοταν πεισματικα.

Βαρεθηκα(ν) και σταματησα(ν) να ασχολουνται .Γυρισα στο παιχνιδι ωσπου λιγο αργοτερα εκεινη την ημερα που αρχιζε να παιζει λιγο παραπανω , ξεκινησα να το πηγαινω δεξια αριστερα (οπως κανεις οταν θελεις να κοψεις κομματι απο χοντρο συρμα) και καποια στιγμη , ενοιωσα ενα κρακ ,μια αισθηση αλμυρου στο στομα μου ,κι αυτο ηταν .

Αφου το εδειξα περηφανος -νομιζοντας οτι εχω κανει καποιο κατορθωμα -στην μανα μου και σ'οποιο συγγενικο προσωπο ηταν εκει γυρω μια και ημουν στο σπιτι τη γιαγιας ,φυσικα κατεληξε στα κεραμιδια .
 
Εγώ στο πρώτο δόντι που θυμάμαι να έβγαλα είπα το τραγουδάκι που μου είπαν και λέει.

Πάρε ποντικέ το δόντι μου και δωσ'μου σιδερένιο, για να μασάω το ψωμί το παξιμαδένιο.

Ευτυχώς δε θυμάμαι κανένα ποντικό να ήρθε να πάρει κανένα δόντι γιατί θα είχαμε θέμα :) !
 
Κατάλαβα η πόρτα με την κλωστή είχε κάνει θραύση.......εγώ ανατρίχιαζα μόλις μου τύλιγαν την κλωστή στο δόντι μπρρρρ.:sweat:
 
Αφού κρύψω το φτυάρι μου,μετά απο αυτή την ανασκαφή ανενεργού θέματος,θα σας πώ μια ρετρό ιστορία με βγάλσιμο δοντιού!Γενικά ήμουν λιγάκι χέστης!Εκεί που κατάφεραν να με πείσουν μετά κόπων και βασάνων,οι γονείς μου κι ένας θείος μου να μου βγάλει το δόντι ο τελευταίος που τον εμπιστευόμουνα περισσότερο,πετάγεται το ξυπνοπούλι ο αδερφός μου (3μιση χρόνια μεγαλύτερος) ''θείε θείε μισό λεπτό...πάω να φέρω πετσέτα για τα αίματα''!!!

...καταλαβαίνετε τι επακολούθησε!!!
 
Να πω κι εγώ μιας και επανήλθε το θέμα. Τα ένα-δύο πρώτα δόντια μου τα έβγαλαν με τη γνωστή μέθοδο της κλωστής. Ανησυχούσα αρχικά γιατί δεν ήξερα αν θα πονέσει, αλλά μετά είδα ότι δεν ήταν και τίποτα. Από κει και πέρα, δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά κανείς από τους μεγάλους, γιατί έμαθα να τα βγάζω μόνη μου, τα κουνούσα συνέχεια μέχρι που έπεφταν. Μία φορά μου συνέβη να πέσει και μόνο του, καθώς έτρωγα. Όσο για το που κατέληγαν τα δόντια μετά, θυμάμαι ότι μία-δύο φορές τα έριξαν στα κεραμίδια, και μία φορά το έβαλα κάτω από το μαξιλάρι μου, αφού μου είχαν πει ότι θα βρω χρήματα. Όταν όμως είδα ότι χρήματα δεν ήρθαν, κι αυτό με τα κεραμίδια μου φαινόταν χαζό έτσι κι αλλιώς, απλά τους έλεγα να τα πετάξουμε στα σκουπίδια :)
 
Πίσω
Μπλουζα