Πώς περνούν οι πλούσιοι

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.729
Σειρά ρεάλιτυ Αμερικάνικης παραγωγής που προβληθηκε στις αρχες του 90. Ο παρουσιαστης Ρομπιν Λιτς μας ξεναγουσε σε επαυλες Αμερικανων σελεμπριτιζ (ηθοποιων, επιχειρηματιων, αθλητων) και μας εδειχνε τον πλουτο και τα βιτσια τους. Επισης, μας ξεναγουσε σε πολυτελη ξενοδοχεία και θερετρα οπου θα μπορουσε να επισκεφτει καποιος που ηθελε πολυτελεις διακοπες.

Οι θειτσες μου δεν εχαναν ευκαιρια να χαζεψουν την εκπομπη, και να 'καμαρωσουν' τις ομορφες εικονες, σε μια εποχη οπου η λεγομενη ψαλιδα δεν ηταν τοσο μεγαλη οσο σημερα.

Χαρακτηριστικος ο χαιρετισμος του κου Λιτς "champagne wishes and caviar dreams."

(Προσωπικα δε μου αρεσε καθολου η σπαστικη φωνη του)

Οπως μου περασε σημερα απο το μυαλο αυτη η εκπομπη, και μου φανηκε πολυ ρετρο, με την εννοια του 'εκτος τοπου και χρονου'. Πραγματι, συμφωνα με καποια σχολια στο imdb h εκπομπη αυτη ανηκε σε ενα κλιμα "celebrity worship" ενω σημερα θα θεωρουταν προκλητικη και politically incorrect.

Δε μπορω να ξεχασω ενα τυπο που ελεγε 'κοιταξτε πως θα καταφερω σε ενα πρωινο να ξοδεψω Χ δολλαρια σε καφετερια, κουρεα, μετακινησεις κλπ'

Χαρακτηριστικο το πολυ ρετρο 'orchestral disco' μουσικο θεμα του Bill Conti

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι το εβλεπα στο Μακεδονια TV (?)
 
Έλα, υπήρχε τέτοια εκπομπή; Τώρα εν καιρώ κρίσης να προβάλλουν κάτι τέτοιο, να κόψουμε φλέβες...
 
Ευτυχώς, που δεν την θυμάμαι. Πάντως είχαμε και στην ελληνική τηλεόραση, παρόμοιες εκπομπές ( νομίζω η Δρούζα, παρουσίαζε μια από αυτές )...
 
Μια χαρα υπαρχει και σημερα 2014 και ονομαζεται ''Rich kids of beverly hills'' αν ψαξει καποιος τα καναλια της nova η του OTETV καπου θα το πετυχει.Μιλαμε για ξεφτιλα πραγματικα με τα και καλα προβληματα που εχουν οπως ενα επεισοδιο που ενας δεν μιλουσε στον πατερα του του εκανε μουτρα δηλαδη γιατι αυτος ηθελε ενα ιδιωτικο αεροπλανο ενω ο πατερας του του ειχε αγορασει για δωρο μια ferrari και μια lamborgini.
 
Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τέτοιες εκπομπές, όπως το Cribs στο MTV ή τα περιβόητα ριάλιτι "Real Housewives of...", που είχε γίνει ακόμα και ελληνική έκδοση, εν μέσω κρίσης, πρίν κανά 2 χρόνια.

Φυσικά και αποτελούν γνήσια τέκνα του "Πώς περνούν οι πλούσιοι" και της γενικής αμερικανικής επιδειξιομανίας του πλούτου.
 
Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τέτοιες εκπομπές, όπως το Cribs στο MTV
Λίγο άσχετο, αλλά πλέον το MTV δεν βλέπεται με τίποτα :eviltongue: . Στο προκείμενο: Θυμάμαι σκηνή όπου ένας τύπος (με πολύ μπλαζέ ύφος :bash: ), έδειχνε το τεράστιο mansion του, το οποίο διέτρεχε ένα κανάλι, σε μέγεθος ποταμού, (και μάλιστα πλωτού :animeek:)!!! Μέσα στο κανάλι κάποιου είδους ποταμόπλοιου, με ελικοδρόμιο, για να προσγειώνεται το ιδιωτικό του ελικόπτερο :banghead: . Βέβαια είχε πιλότο, γιατί ο ίδιος φαινόταν πολύ άχρηστος :points: για να είναι ικανός να προσγειώσει ελικόπτερο σε επίγειο ελικοδρόμιο, πόσο μάλλον πλωτό :takethat: . Στο τέλος είπε και την ατάκα: "Θέλει πολύ προσπάθεια, να είσαι πλούσιος και να ξοδεύεις τόσα χρήματα :frypan: . Ελπίζω μόνο να είχε επενδύσει ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα χρήματα του στην Lehman Brothers :diablotin: :diablotin:.
 
Captain Kal είπε:
Λίγο άσχετο, αλλά πλέον το MTV δεν βλέπεται με τίποτα :eviltongue: .
Συμφωνώ κι επαυξάνω! Για κακό το ανέφερα το παράδειγμα. Αντίστοιχης λογικής για το πόσο στον κόσμο του μπορεί να ζει ένας πλούσιος άνθρωπος είναι και το χαζοριάλιτι "My sweet 16", όπου χαζοαμερικανάκια οργανώνουν υπερχλιδάτα πάρτυ για τα 16α γενέθλια (είναι πολύ γκράντε τα 16α γενέθλια στο Αμέρικα, γιατί από τα 16 σου έχεις δικαίωμα να οδηγήσεις...), με αποκορύφωμα το δώρο-αυτοκίνητο, που "ντρέπεσαι να το κυκλοφορήσεις" ένα πράμα...

Γενικά αυτές οι σειρές είχαν πάντα ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων από τους συμμετέχοντες, αλλά ταυτόχρονα ένα μεγάλο δράμα να εκτυλίσσεται, επιπέδου: οι αλήτες δεν είχαν ετοιμοπαράδοτη μπλε Τζάγκουαρ και θα περιμένω 2 μέρες να μου στείλουν...
 
Πίσω
Μπλουζα