Ρέτρο Ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσιάζαν παιχνίδια

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Ειχα αυτην την απορια εδω και χρονια, και σημερα σε τυχαια αναζητηση επεσα σε αυτην εδω την πολυ καλογραμμενη παρουσιαση:

http://traditionalgamer.blogspot.gr/2010/08/video-games-tv.html

Εχω ακουσει πως η δημοσια τηλεοραση παρουσιαζε home/micros απο την αρχη του 80, αλλα αυτο συνεχιστηκε και για δυο δεκαετιες μετα περιπου. Θυμαμαι σε τοπικο καναλι των Αθηνων να μιλανε για το super mario world για το SNES αρχες του 90, και σε καναλι του νομου Κορινθιας να υπαρχει διαφημιστικη εκπομπη γνωστου καταστηματος οπου εδειχνε τα νεα παιχνιδια οπου εφερναν και τα παρουσιαζαν.

Θυμαστε εσεις αλλες αντιστοιχες εκπομπες και πληροφοριες οπου θα μπορουσατε να μοιραστειτε γιαυτες;
 
Στις εκπομπες Πληροφορικης και Τεχνολογιας του Σακη Κουτσουριδη στην ΕΡΤ3 PCTV και E-life (σιγουρα μονιμη παιχνιδο-ενοτητα στην πρωτη (PCTV) οταν εκλεινε η εκπομπη και ενδεχομενως περιστασιακα /καποιες φορες -δεν θυμαμαι σιγουρα - στην δευτερη.

Στην αντιστοιχη εκπομπη Πληροφορικης και Τεχνολογιας του Αλ.Χαλκιδη στο Κανάλι 5/Alter επισης λογικα θα ειχε κατι αντιστοιχο καποια θεματικη με games

Και μην ξεχναμε και τους χα-Hackers στο alter κι αυτο θα ειχε videogames-ο ενοτητα

[video=youtube;xtS_wi-g7AY]

και το GANG(που αναφερεται ηδη στο link του Getta Robo)

(το λογοπαιγνειο με την τηλεοπτικη εκπομπη hackers εγινε λογω της ατυχής κατα την γνωμη μου - επιλογης του ονοματος της)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, πράγματι έκανα εκπομπή στο Alter.  Ήρθαν στην εταιρεία να μου πάρουν συνέντευξη, πήγα ως καλεσμένος, μου ζήτησαν να την παρουσίαζω!  Μετά έγινε μάλιστα καθημερινή μετά το χρηματιστήριο, όπου κι αν πήγαινα στην Ελλάδα με ήξεραν οι απανταχού γέροι που έπαιζαν στο ΧΑΑ!

Έχω άπειρες κασέτες αλλά είναι betamax και ελάχιστα έχουν ανεβεί youtube βέβαια, τότε δεν υπήρχαν αυτά τα σατανικά.  Παρ'τε ένα που βρήκα πρόχειρο  

 
Σε ευχαριστούμε για το απόσπασμα Αλέξανδρε! Να προσθέσω και το ΚΟΥ-ΚΟΥ TV GAMES σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης γύρω στο 1995, με reviews για MegaDrive, SNES, Saturn και Playstation καθώς και live διαγωνισμούς με δώρα στο studio. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Battle Arena Toshinden, το Daytona USA και το Donald in Maui Mallard.
 
Πίσω
Μπλουζα