Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός στα 90 του χρόνια

Always Somewhere

Immense Cult RetroFigure
Αντιδράσεις
12.011
Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός στα 90 του χρόνια.

chaberlain.jpg

Σύμφωνα με το Variety, ο Αμερικανός ηθοποιός σε ηλικία 90 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Waimanalo της Χαβάης από επιπλοκές μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο γνωστός ηθοποιός έγινε σύμβολο της τηλεοπτικής εποχής των μίνι σειρών της δεκαετίας 80 & 90, όπως «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» και το «Shogun». Πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ όπως «Οι θησαυροί του Σολόμωντα».

67e936d01500002600700278.jpeg

Τελευταία επεξεργασία:
Η σειρα που το εκανε σουπερ σταρ ηταν "Τα πουλια..." Επειδη εγω με τα αισθηματικα εργα δεν τα παω και πολυ καλα, μου εμεινε περισσοτερο η ερμηνεια του στο "Σογκουν" και σε διαφορα ασπρομαυρα επεισοδια θριλερ και Αλφρεντ Χιτσκοκ απο το '50 και τις αρχες του '60.
Η ειρωνια ειναι πως ο Ριτσαρντ εφυγε απο την ζωη μολις δυο ημερες πριν τα γενεθλια του και προτου συμπληρωσει τα 91 του χρονια.

Ριτσαρντ Τσαμπερλεϊν: 31/3/1934 - 29/3/2025

Όντως, ήταν πολύ καλός στο "The last wave". Ήταν από τα πρώτα έργα που είχα δει στον κινηματογράφο. Αλλά αναμφισβήτητα, ο πρώτος ρόλος που μου έρχεται στο μυαλό είναι σαν καρδινάλιος Ραλφ ντε Μπρικασάρ στο "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας". Έφυγε πλήρης ημερών και έργων. Καλή ανάπαυση.

Εμενα μου αρεσε παρα πολυ και η εκδοχη του The Count of Monte-Cristo (1975), νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες, ειδικα αν υπολογισει κανεις και τους περιορισμους του format (τηλεταινία).

Επισης, ηταν και ο πρωτος Jason Bourne, The Bourne Identity (1988)

Στη 2η φωτό, βλέπουμε τον Jon Bon Jovi..... σίγουρα....
Επίσης, έχω ακούσει ότι στην Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά, αλλά δεν ήξερα ότι είχαν WiFi στον μεσαίωνά τους ..... τόσο μπροστά οι τύποι... :fafoutis:
.
.
.
.
.
πέραν της πλάκας, ο ηθοποιός έχει αφήσει ξεκάθαρα το στίγμα του με τις δύο αυτές σειρές.
Με τα "πουλιά" θυμάμαι τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε το όλο θέμα του ιερωμένου που ερωτεύεται την κοπέλα.... για την εποχή του ήταν μάλλον πρωτόγνωρο.
Με το Σογκούν, όλοι μας γνωρίσαμε λίγη από την ιστορία της; Ιαπωνίας της εποχής εκείνης,
[... εννοείται ότι δεν είχαμε ιδέα για Ιαπωνία πέραν από τους σαμουράι, το χαρακίρι και τους καμικάζι του 2ου ΠΠ.....]
.
.
.
.
.
.
.
.
.
μέχρι και σήμερα, με τον αδερφό μου, που-και-που, πετάμε κάτι ακατάσχετα "Ιαπωνικά" που είχαμε και καλά πιάσει στο σογκούν:
Τορονάγκα σάμα
και
Αντζίν Σαν

Πίσω
Μπλουζα