Ρακέτες

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.239
Αντιδράσεις
5.956
Ένα παιχνίδι για...δύο ή γιατί όχι για περισσότερα άτομα το καλοκαίρι στην παραλία και στη γειτονιά ήταν οι ρακέτες. Θυμάμαι εκτός από το κλασικό σχήμα, υπήρχαν ρακέτες στρογγυλές με επένδυση στη μία πλευρά όπου κολλούσε το μπαλάκι και στερεώνονταν στην παλάμη του χεριού. Υπήρχαν όμως και ρακέτες στο κλασικό σχέδιο αλλά με δύο όψεις, μία κανονική και μία με επένδυση για να κολλάει το μπαλάκι.

Όλοι έχουμε παίξει με αυτό το παιχνίδι...
 
Εγώ είχα ξύλινες ρακέτες, με πορτοκαλί χερουλι και μία τίγρη ζωγραφισμένη πάνω στη ρακέτα!

Ήταν πολύ όμορφη και πολύ καλοφτιαγμένη για παιδική ρακέτα.

Δυστυχώς νομίζω πως τις έχω δώσει πια..
 
Ακούω τον Καλαμίτση που λέει στο ραδιόφωνο για μια κυρία που φτιάχνει τις ρακέτες με τη φίρμα "ΑΓΟΡΙ', που είναι πολύ παλιές, από το 60. Τις έχω δει κι εγώ στο παιχνιδάδικο του Μουστάκα.
 
Τι είπες τώρα!!! Μιλάμε οτι στην εφηβεία και αργότερα είχα κολλήσει τρελλά με τις ρακέτες στην παραλία, σε σημείο ....αφυδάτωσης!!! Τότε κιόλας που δεν ξέραμε ούτε για αντηλιακά γινόμασταν μαύροι κατράμι όλο το καλοκαίρι. Απίστευτα ωραίο παιχνίδι (δηλαδή σπορ), και δεν ξεχνιέται η τέχνη ποτέ ;)

Η αγάπη μου για τις ρακέτες με έκανε αργότερα να ασχοληθώ και με το τένις (φανταστικό άθλημα-αξίζει να ασχοληθεί κάποιος έστω και αραιά)

Τώρα όμως τα τελευταία χρόνια έχω σκουριάσει αρκετά... πολύ το άγχος και οι υποχρεώσεις...
 
Εχω περάσει ατελείωτες ώρες στη θάλασσα παίζοντας ρακέτες...στην αρχή πήγαινα και κόλλαγα σε μεγαλύτερους για να μάθω και τελικά παίζαμε "κυνήγα το μπαλάκι" - αλλά μετά απο 1-2 καλοκαίρια ερχόντουσαν αυτοί για να παίξουμε!! Μεγάλο κέφι, αλλά πάντα υπήρχε ο φόβος μη φύγει καμια μπαλιά και πάει σ'αυτήν που ενοχλούνταν περισσότερο (νομος του Μερφι) - στις άλλες περιπτώσεις ήταν και καλή δικαιολογία για να γνωρίσουμε τα κορίτσια της παραλίας.

Το ΑΓΟΡΙ είναι ακόμα στο δρόμο στο πλάι της Παντείου, αλλά έχει μεταφερθεί λίγο πιο πάνω απο εκεί που βρισκόταν αρχικά. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα, ήταν σα να έμπαινα σε ξυλουργείο αλλά με αφίσες τένις και φωτογραφιες απο τους "μεγάλους" που έπαιζαν στο Μπάτη παντου! Φτιάχνει ρακέτες σε διάφορα βάρη και ακόμα μπορεί να σου πλανάρει λίγο το χερούλι για να ταιριάζει με το χέρι σου. Επίσης πούλαγε μπαλάκια tretorn που δεν είχε πουθενά αλλού τότε και ήταν τα μόνα "καλά" που δεν ήταν σε κονσέρβα, αλλά σε χάρτινο κουτί, λόγω της κατασκευής τους.
 
Εμείς παίζαμε ρακέτες και το χειμώνα. Βγαίναμε στη γειτονιά και τάκα τούκα, τάκα τούκα. Πόσες ξύλινες ρακέτες είχαμε σπάσει είτε από τα νεύρα μας είτε από ατύχημα.
 
Η μικρη ρακετοσυλλογη μου... :)

Ολες τους ξυλινες,η αριστερη ειναι καπως βαρια και δυσχρηστη για το χερι,

η ρακετα του τενις ειναι της Kennex,απο τα 70s, αλλα εχει σκεβρωσει απο τα χρονια

και η πορτοκαλι με τον τιγρη -μαλλον ιδια με αυτη που περιγραφει η zouzou πιο πανω - της εταιριας ΑΛΦΑ,

ειναι η πιο "ελαφρια" απο ολες τους και "ανετη" στο χερι.

http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=143071&d=1443889398"]
attachment.php


http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=143070&d=1443889238[/img]"]
attachment.php
 
Ποτε δεν το χωνεψα,οσες φορες ξεκινησα το παραταγα συντομα.
Γενικα αυτο το στυλακι που ειχαν μερικοι συχνα εφετζηδες στην παραλια και το ποσο ενοχλουσαν εμας που ημασταν ξαπλωμενοι ηταν το πιο εκνευριστικο στο μπανιο (βαλε και κατι τσιριδες απο μερικους που δεν ηεξραν μπανιο και απλα πλατσουριζαν).
 
@Sid.Stavros
@RIO
θα συμφωνησω μαζί σας, οι ρακετες δεν ηταν το αγαπημένο μου παιχνιδι. Αν και μου αρεσαν τα χρωματα και τα σχεδια των ρακετών και ειχα τετοιο παιχνιδι, εβρισκα πολύ ενοχλητικό το...τακα τουκα απο το μπαλακι που χτυπουσε στη ρακετα. Ειδικα στην παραλια, ο θορυβος αυτος γινοταν ανυποφορος...πάντα καθόμουν μακρια απο ρακετοπαιχνίδια, οχι μονο λογω του θορυβου αλλά και για να μην υπαρξει χτυπημα από λαθος με το μπαλακι...
 
Πίσω
Μπλουζα