Ρετροδωράκια σε δασκάλους

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Συνηθιζόταν παλιά, στο Δημοτικό κυρίως, τα παιδιά να δίνουν δωράκια στους δασκάλους. Αυτό γινόταν περισσότερο με τις δασκάλες και συνήθως τα κορίτσια τους έδιναν μπουκέτα με λουλούδια ή γλάστρες. Εγώ το θεωρούσα λίγο γλύψιμο αυτό και εκνευριζόμουν. Μόνο μία φορά έστειλα λουλούδια στη διευθύντρια του φροντιστηρίου Αγγλικών, που την είχαμε και δασκάλα, επειδή ήμασταν λίγοι και αρκετά δεμένοι μεταξύ μας κι έτσι σκέφτηκα να της κάνω μία φορά αυτό το δωράκι. Ήμουν όμως άτυχη, γιατί έτυχα σε λάθος μέρα: Ήταν η μοναδική μέρα που άργησε να έρθει κι εμείς είχαμε μαζευτεί έξω από το φροντιστήριο και περιμέναμε κάποιος να μας ανοίξει. Όταν ήρθε, ήταν πολύ λαχανιασμένη και ταραγμένη, κάτι θα της είχε τύχει φαίνεται, και το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν να της τείνει κάποιος ένα μπουκέτο στη μούρη, όπως έκανα εγώ. Μου είπε απλά ένα τυπικό ευχαριστώ και δεν έδωσε καν σημασία, κι εγώ απογοητεύτηκα για τη μέρα και τη στιγμή που διάλεξα.

Επίσης, μία φορά στο δάσκαλο της Ε Δημοτικού που ήταν υπέροχος άνθρωπος και ο καλύτερος δάσκαλος που είχαμε ποτέ, συμφώνησε όλη η τάξη και βάλαμε χρήματα για να του πάρουμε ένα δώρο για την ονομαστική του γιορτή. Επειδή ήταν και θρήσκος, του πήραμε μία υπέροχη τεράστια εικόνα του Αγίου που γιόρταζε και ένα μπουκέτο λουλούδια. Όταν μπήκε στην τάξη είχε γλυκά για να μας κεράσει και ξαφνικά του παρουσιάσαμε τα δώρα του. Ήταν πολύ ωραίες στιγμές εκείνες, ξαφνιάστηκε και συγκινήθηκε τόσο πολύ από την αγάπη που του είχαμε, ώστε δεν μπόρεσε να κάνει μάθημα και μας άφησε να παίξουμε στην αυλή. Εσείς κάνατε δώρα στους δασκάλους;
 
Δωράκια σε δασκάλους, ωραίο θέμα!

Θυμάμαι μια φορά λόγω Πρωτομαγιάς είχαμε συμφωνήσει να φέρουμε στη δασκάλα στο Δημοτικό (Γ' τάξη) λουλούδια (!). Τότε είχα περάσει την Πρωτομαγιά στην εξοχή και πήγα στο σχολείο με το μπουκέτο σε...αλουμινόχαρτο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ προχώ σας βλέπω! Ποτέ δεν άκουσα ούτε έκανα τέτοια χειρονομία σε κανένα δάσκαλο ή καθηγητή.
 
Τα λουλουδια στις δασκαλες και στις καθηγητριες ηταν συνηθισμενο φαινομενο απο τις αριστουχες μαθητριες (που δεν ειχαν και πολυ επαφη με τον εξω κοσμο..)

Στο λυκειο σαν τμημα, αποφασισαμε (οχι ολοι.. οι ντιβες της 1ης Δεσμης) να κανουμε δωρα στον Φυσικο και τον Μαθηματικο, που ηταν και πρωτα ξαδερφια

Ανυπαντρος ο Φυσικος, γοης για τις περισσοτερες αλλα ακαταδεκτος και απροσιτος, που δεν λυγιζε ουτε στα μινι, που φοραγαν ολες μαζι και σκοτωνονταν πια θα σηκωθει στον πινακα να λυσει ασκηση.

Επισης γοητευτικος αλλα απροσιτος ο παντρεμενος ξαδερφος, ειχε αυτο το υφακι του "τα ξερω ολα, και σας κρατω σε αποσταση".

Δωσαν στον εναν ενα δερματινο μπρελοκ, στον αλλον δεν θυμαμαι, μαζι με κατι καρτες με ευχες

Κινηση που δεν μου αρεσε καθολου (και ουτε συμμετειχα οικονομικα) γιατι δεν χωνευα κανεναν τους
 
Σε όλο το δημοτικό στο τέλος κάθε χρονιάς έκανα δώρο στους/στις δασκάλους/ες μου και ήταν στάνταρ ένα στυλό Parker.
 
Μια φορά μόνο αν θυμάμαι καλά, τα κορίτσια της τάξης μας είχαν δώσει ένα δωράκι στον δάσκαλο. Τα αγόρια το παίζαμε περήφανοι κλπ...
 
Ωραιο θεμα.Στο δασκαλο μας που μας ειχε απο τη δευτερα δημοτικου εως και στα μεσα της εκτης οπου και εφυγε(μαλλον για συνταξη) μαζεψαμε ολα τα παιδια της ταξης λεφτα και του πηραμε δωρο ενα ρολοι.Το ωραιο ειναι οτι τον συναντησα πριν 2 χρονια με τη γυναικα μου και μολις με γνωρισε το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να μου δειξει το ρολοι.Το φοραει τοσα χρονια συνεχεια...
 
BETTY BOOP είπε:
Δωράκια σε δασκάλους, ωραίο θέμα!
Θυμάμαι μια φορά λόγω Πρωτομαγιάς είχαμε συμφωνήσει να φέρουμε στη δασκάλα στο Δημοτικό (Γ' τάξη) λουλούδια (!). Τότε είχα περάσει την Πρωτομαγιά στην εξοχή και πήγα στο σχολείο με το μπουκέτο σε...αλουμινόχαρτο!
όταν πήγα να δώσω στη δασκάλα το μπουκέτο με τα λουλουδάκια μου...τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο μια συμμαθλητριά μου με είχα κοιτάξει περίεργα! Είχα νιώσει λίγο αμήχανα...
 
Εντελώς αντιπαθητική τακτική γονιών και των παιδιών τους για να γλείψουν............................ :nono: :nono: :nono: :nono:
 
galatsiwtis είπε:
Εντελώς αντιπαθητική τακτική γονιών και των παιδιών τους για να γλείψουν............................ :nono: :nono: :nono: :nono:
Πιστεύω μερικές φορές ναι, άλλες όχι. Υπάρχουν παιδιά και γονείς που πραγματικά συμπαθούν δασκάλους και δεν έχουν απώτερο κίνητρο.

Παντός για να δείτε πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές, εδώ πέρα απαγορεύεται αυστηρά να δεχθεί δάσκαλος δώρο αξίας πάνω απο $50. Έχουν χάσει την δουλεια τους αρκετοί. Ο νόμος ειναι πολλή αυστηρός και επιβάλλεται.
 
galatsiwtis είπε:
Εντελώς αντιπαθητική τακτική γονιών και των παιδιών τους για να γλείψουν............................ :nono: :nono: :nono: :nono:
δεν το θεωρώ ''γλύψιμο'', αντιθέτως εκφράζει αγάπη...
 
Στο τέλος της πέμπτης και της έκτης δημοτικού έκανε όλο το τμήμα ακριβό δώρο στη δασκάλα (χρυσαφικό) από το ταμείο της τάξης. Αχρηστο κατά τη γνώμη μου. Αν ήταν για να μας θυμαται μια φωτογραφία και ένα γραμμα απ' τον καθέναν μας θα ήταν υπέρ αρκετά.
 
Τώρα μου θύμησες ότι στο δημοτικό (η και πιο μετά?) είχαμε ταμείο και κάθε ποτε(?) δίναμε λεφτά..

Για ποιον λόγο? Μας περίσσευαν και δίναμε χωρίς παράπονα? Δε θυμάμαι..
 
Θυμάμαι στο δημοτικό σε κάποια τάξη (πέμπτη - έκτη) ήταν να πάρουμε όλοι μαζί ένα δώρο στον δάσκαλο. Τι έγινε τελικά δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα. Του πήραμε δεν του πήραμε, θα σας γελάσω.

Τι μου θυμήσατε τώρα βρε παιδιά. Αργότερα στη πρώτη γυμνασίου ήθελα να κάνω δώρο μια μεταλλική πεντάλφα και μια μπλούζα των wasp, στην θεούσα μοναχοκόρη της εκλησσίας στο τελευταίο ράφι στο πατάρι που δεν είχε νοιώσει ποτέ αντρική αγάπη και έρωτα και μας έκανε και καλά θρησκευτικά. Επέμενε το νούμερο πως η μουσική ροκ και το heavy metal είναι του οξαποδώ και θα καταλήξουμε στα τάρταρα, θα κάνουμε παρέα με στην απύθμενη άβυσσο με ψόφια τυπάκια και άλλα τέτοια παρόμοια γραφικά. Φυσικά τα νέυρα στο ζενίθ.
 
Πίσω
Μπλουζα