perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.152
Συνηθιζόταν παλιά, στο Δημοτικό κυρίως, τα παιδιά να δίνουν δωράκια στους δασκάλους. Αυτό γινόταν περισσότερο με τις δασκάλες και συνήθως τα κορίτσια τους έδιναν μπουκέτα με λουλούδια ή γλάστρες. Εγώ το θεωρούσα λίγο γλύψιμο αυτό και εκνευριζόμουν. Μόνο μία φορά έστειλα λουλούδια στη διευθύντρια του φροντιστηρίου Αγγλικών, που την είχαμε και δασκάλα, επειδή ήμασταν λίγοι και αρκετά δεμένοι μεταξύ μας κι έτσι σκέφτηκα να της κάνω μία φορά αυτό το δωράκι. Ήμουν όμως άτυχη, γιατί έτυχα σε λάθος μέρα: Ήταν η μοναδική μέρα που άργησε να έρθει κι εμείς είχαμε μαζευτεί έξω από το φροντιστήριο και περιμέναμε κάποιος να μας ανοίξει. Όταν ήρθε, ήταν πολύ λαχανιασμένη και ταραγμένη, κάτι θα της είχε τύχει φαίνεται, και το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν να της τείνει κάποιος ένα μπουκέτο στη μούρη, όπως έκανα εγώ. Μου είπε απλά ένα τυπικό ευχαριστώ και δεν έδωσε καν σημασία, κι εγώ απογοητεύτηκα για τη μέρα και τη στιγμή που διάλεξα.
Επίσης, μία φορά στο δάσκαλο της Ε Δημοτικού που ήταν υπέροχος άνθρωπος και ο καλύτερος δάσκαλος που είχαμε ποτέ, συμφώνησε όλη η τάξη και βάλαμε χρήματα για να του πάρουμε ένα δώρο για την ονομαστική του γιορτή. Επειδή ήταν και θρήσκος, του πήραμε μία υπέροχη τεράστια εικόνα του Αγίου που γιόρταζε και ένα μπουκέτο λουλούδια. Όταν μπήκε στην τάξη είχε γλυκά για να μας κεράσει και ξαφνικά του παρουσιάσαμε τα δώρα του. Ήταν πολύ ωραίες στιγμές εκείνες, ξαφνιάστηκε και συγκινήθηκε τόσο πολύ από την αγάπη που του είχαμε, ώστε δεν μπόρεσε να κάνει μάθημα και μας άφησε να παίξουμε στην αυλή. Εσείς κάνατε δώρα στους δασκάλους;
Επίσης, μία φορά στο δάσκαλο της Ε Δημοτικού που ήταν υπέροχος άνθρωπος και ο καλύτερος δάσκαλος που είχαμε ποτέ, συμφώνησε όλη η τάξη και βάλαμε χρήματα για να του πάρουμε ένα δώρο για την ονομαστική του γιορτή. Επειδή ήταν και θρήσκος, του πήραμε μία υπέροχη τεράστια εικόνα του Αγίου που γιόρταζε και ένα μπουκέτο λουλούδια. Όταν μπήκε στην τάξη είχε γλυκά για να μας κεράσει και ξαφνικά του παρουσιάσαμε τα δώρα του. Ήταν πολύ ωραίες στιγμές εκείνες, ξαφνιάστηκε και συγκινήθηκε τόσο πολύ από την αγάπη που του είχαμε, ώστε δεν μπόρεσε να κάνει μάθημα και μας άφησε να παίξουμε στην αυλή. Εσείς κάνατε δώρα στους δασκάλους;