Ρετροκατάστημα στο Λονδίνο?

nikoladim

Retro Member
Joined
8 Ιουν 2008
Μηνύματα
110
Αντιδράσεις
4
Παιδιά θα πάω 6 μέρες στο λονδίνο και ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο κατάστημα με video games με ρετρό κυρίως !Ευχαριστώ.
 
Δεν ξέρω να σου πω, αλλά σίγουρα θα έχεις καλύτερες απαντήσεις αν ποστάρεις στο RetroGamer forum...
 
Το gamestation. Δεν είναι ακριβώς ρετρομάγαζο αλλά έχει και ρετρό.
 
Δεν έχει σχέση με το Λονδίνο, το αναφέρω, ωστόσο, αφενός γιατί είναι σχετικά κοντά, αφετέρου γιατί φαίνεται πλούσιο και οργανωμένο.

http://www.gameover.nl/

Ρετροκατάστημα για υπολογιστές πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω για ρεπορτάζ...
 
Οι πληροφορίες μου έχουν πλέον ηλικία σχεδόν 5ετίας, οπότε δεν ξέρω αν ισχύουν πλέον.

Ένα καλό μαγαζί που θυμάμαι να είχα "σηκώσει" τότε ήταν το Music & Video Exchange στο Notting Hill. Βασικά έχουν 3-4 μαγαζιά στην σειρά με μεταχειρισμένα είδη. Ένα από αυτά είχε και πολύ υλικό από retro games.

http://www.mveshops.co.uk/?q=node/22

Και το άλλο, ένα μαγαζί στο Rathbone Place (κάθετος στην Oxford Street κοντά στον σταθμό μετρό της Tottenham Court Road) που *ίσως* ήταν αυτό. Τότε που πήγα είχε και πολύ υλικό από παλιότερες κονσόλες, τώρα δεν βλέπω αναφορές στο site σε τίποτα παλιότερο από GBA/XBox/Gamecube. Αλλά δεν βλάπτει μια επίσκεψη...

Γενικά πάντως, μην περιμένεις πολύ καλές τιμές σε μαγαζιά του Λονδίνου, αν και όλο και κάτι καλό θα βρεις. Απλά λίγο-πολύ τα βρίσκεις και στο Ebay σε ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές.

Άσχετο, αν δεν κάνω σοβαρό λάθος κάποτε στο Rathbone Place ήταν τα γραφεία του θρυλικού Σπεκτρουμο-περιοδικού Your Sinclair. :)
 
Σας το λεω υπευθυνα οτι ακομη και στο Λονδινο οπου υπαρχουν κυριολεκτικα τα παντα, δεν υπαρχει καποιο καταστημα retro computing ως σημειο αναφορας. Επισκεπτομαι τη πολη αρκετα συχνα τα τελευταια 5 χρονια και δυστυχως σε καθε αναζητηση μου μεχρι και πριν 1 χρονο εφαγα απειρες πορτες. Το CEX στη Rathbone Place το επισκεφτηκα πριν 1 περιπου χρονο αλλα το μονο που υπηρχε απο ρετρο ηταν στο υπογειο του καποια sega και nintendo cartridges για handhelds της τελευταιας πενταετιας ισως. Κατα κυριο λογο ειχε μεταχειρισμενα PS και PSP παιχνιδια. Κατα τ'αλλα το πιο ασφαλες μερος για εντοπισμο σχετικου υλικου ειναι τα Car Boot Sales τα οποια αποτελουν τεραστιες υπαιθριες αγορες οπου ο καθενας βγαζει τη πραματια του και αυτα οργανωνονται σε διαφορες περιοχες της πολης συνηθως Σ/Κ και αργιες. Κι εκει χρειαζεται υπομονη και σαφως πολλη τυχη αλλα αξιζει το κοπο και το ολο χουζουρι. Αν εχεις καποιες μερες διαθεσιμες λογικα θα προλαβεις τουλαχιστον ενα ή μπορεις ακομη να δοκιμασεις τη τυχη σου στην αγορα στη περιοχη της Bricklane. Εκει εχει αρκετα μαγαζακια τυπου Μοναστηρακιου και εχει και ενα ενδιαφερον Car Boot με ηλεκτορνικα ειδη κυριως καθε Κυριακη. Αυτα και καλη σου τυχη.

Τσεκαρε και τα παρακατω λινκς για καποιες ιδεες:

http://www.timeout.com/london/shopping/features/162/London-s_best_markets.html

http://www.timeout.com/london/shopping/features/1786/Top_ten_car_boot_sales_around_London.html
 
ευχαριστώ πολύ παιδιά.
 
Αν ξέρει κανείς για Λονδίνο κάτι αντίστοιχο ας ανοίξει ένα άλλο thread ή ας μετονομάσουμε αυτό. Με ενδιαφέρουν περισσότερο Home.
 
Στο Λονδινο δε ξερω,υπαρχει ομως ενα πολυ καλο στο Μαντσεστερ.Retro games shop λεγετε και βρισκετε μεσα σε ενα πολυ γνωστο και underground εμπορικο κεντρο το Affleks.Ειναι κεντρο Μαντσεστερ κοντα στο Piccadilly gardens.Η οδος ειναι 52 Church Street Northern Quarter Manchester.
 
εγώ όταν πήγα τον Μάρτιο δεν σκέφτηκα να ψάξω...
 
Δυστυχώς δεν έχω πετύχει γενικώς μαγαζί να πουλάει ας πούμε retro-computers. Retro consoles ναι, στο Λονδίνο είχα βρει ένα κοντά στην Tottenham court road, εκεί δηλαδή που έχει πολλά κομπιουτερομάγαζα, σε μια κάθετη, νομίζω την goodge street ή παράλληλη σε αυτή. Αλλά ήταν retro-consoles, και κυρίως παλιοί τίτλοι από κονσόλες.

Αυτό στην Ολλανδία φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Επίσης δεν ήξερα για τα car boot sales. Θα τα κοιτάξω τώρα που είμαι Λονδίνο αν μπορέσω.

Στην Αγγλία, συγκεριμένα στο Bletchley Park γίνεται το Vintage Computer Festival. http://www.tnmoc.org/36/section.aspx/125

Εκεί πραγματικά υπήρχαν τέντες που ο καθένας πουλούσε retro. Είχα βρει spectrum, commodore, amiga και πολλά άλλα, μερικά ήταν και στα κουτιά τους και σε πολύ καλή κατάσταση. Εκεί είχα πάρει spectrum 48k, +3 και DivIDE interface. Είναι πολύ καλή περίπτωση άμα δεν θες να ασχολείσαι με Ebay αλλά να βλέπεις την πραγματία μπροστά σου και να πληρώνεις στο χέρι.
 
Δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο, σου μιλάει κάτοικος Λονδίνου. Όλοι τα βάζουν στο eBay δυστυχώς...
 
Ρετρομάγαζα στο Λονδίνο (games/computing)

Αυτή είναι η απορία... υπάρχει κάτι αξιόλογο και δοκιμασμένο ?

Thanks in advance παιδιά.
 
Στη Μαδρίτη που επισκεύθηκα πρίν μερικούς μήνες υπάρχει και μάλιστα κέντρο καρακέντρο το Chollogames. Τσιμπημένες τιμές αλλά... τεράστια ποικιλία!

http://www.chollogames.es/
 
Πίσω
Μπλουζα