Ρετρο Μέταλ Ξεμαλλιάσματα!!!

tanan

RetroWannaBe
Joined
9 Αύγ 2009
Μηνύματα
70
Αντιδράσεις
18
Διαβάζοντας το Thread του Rygar για τα Metal συγκροτήματα με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους σκέφτηκα να ανοίξω και ένα αναφορικά με τις κόντρες, τους τσακωμούς κοινώς τα ξεκατινιάσματα(και υπάρχουν πολλά, Dio-Ozzy, Gillan-Blackmore, Mustaine-ο κόσμος όλος κτλ κτλ) μέσα στην μεγάλη μεταλλική οικογένεια.!!

Λοιπόν κάνω την αρχή με μια από τις μεγαλύτερες κόντρες που δεν είναι άλλη απο αυτή του Dave Mustaine και των Metallica:headbang:

O Dave ώς γνωστόν πρίν φτιάξει τους Megadeth, ήταν μέλος των Metallica. Η ιστορία ξεκινά το 1982 όταν ο Mus. μπαίνει στους Μετ. ώς lead guitarist και κατα γενική ομολογία οι Metallicα τότε και μετά και την προσθήκη Burton αρχίζουν να απογειώνονται. Με τον Μustaine στο lineup κάνουν άπειρες συναυλίες και ηχογραφούν την πρώτη demo κασέτα τους, το ''No life 'till leather''. Το 1983 τους καλούν να πάνε στην Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους δίσκο και αμέσως μετα την άφιξη τους εκεί απολύουν τον Mustaine λόγω της επιθετικής του φύσης ξεκινώντας την μεγάλη κόντρα η οποία σταμάτησε; μόλις πρόσφατα ..Σύμφωνα με τους λοιπούς Metallica o Mustaine έχοντας ήδη πρόβλημα με αλκοόλ και ναρκωτικά γινόταν επιθετικός και επικίνδυνος πρός τα μέλη του συγκροτήματος και δεν ήταν λίγες οι φορές στις οποίες είχαν φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Χαρακτηριστική έιναι η περίπτωση που οταν ο Hettfield προσπάθησε να υπερασπιστεί τον παλιό{και άμπαλο :) } μπασίστα της μπάντας Ron McGovney κατέληξε να τις έχει ''φάει'' από τον Mustaine. Τέτοιες συμπεριφορές ενόχλησαν τα άλλα μέλη και έτσι ο Dave είδε την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με πολλούς ο λόγος της αποχώρησης δεν είχε να κάνει με την συμπεριφορά του αλλά με την κόντρα του Mustaine με το Hettfield για τα πρωτεία στην μπάντα(είναι γνωστό οτι ο Mus. ήθελε να αναλάβει την αρχηγεία μιας και θεωρούσε εαυτόν ως το πρώτο όνομα). Τελικά για τον ένα ή το άλλο λόγο στο Mustaine δόθηκε ενα εισιτήριο για την επιστροφή του στο Σαν Φρανσίσκο. Στο λεωφορείο της επιστροφής φημολογείται ότι σκέφτηκε το όνομα της μπάντας που θα δημιουργούσε για να εκδικηθεί τους Metallica και αυτή δεν ήταν άλλη από τους Megadeth:headbangdude: . Στα επόμενα χρόνια η κόντρα συνεχίστηκε ανάμεσα τους και ακούστηκαν και πολλά πικρόχολα σχόλια μεταξύ τους, ειδικά ανάμεσα στον Mustaine και τον αντικαταστάτη του Kirk Hammet για τον οποίο είχε δηλώσει οτι μπορεί να του πήρε την θέση αλλά αυτός του *censored* την κοπέλα. Ενώ οι πρωην φίλοι του υποβάθμιζαν παντού την προσωπικότητα του και του έκαναν και πλακίτσες χαρακτηριστικό η ζάχαρη/κοκαΐνη στην επόμενη συναντησή τους στα 90s .

Και έτσι τα χρόνια κύλησαν χαρούμενα και μετά απο πολλά ποτά και ναρκωτικά όλοι ξαναγίναν φιλαράκια μεταξύ τους και κάνουν και το Big Four:D:D:D. Όλοι;; Όχι ακριβώς μιας και ο Mustaine δήλωσε πρόσφατα οτι ενώ με τον James δεν έχει πρόβλημα και μιλάνε συχνά δεν συμπαθεί καθόλου τον Ullrich(αλλά και πάλι ποίος τον συμπαθεί αυτόν;;; ;) .
 
Παιδιά οικογενείας όλοι τους :rofl:
 
επικες μαχες ειχαμε καποτε και μεταξυ Ταυλερ-Περρυ στους Αιροσμιθ..

μεταξυ εμου και Λυντς..

μεταξυ Αξλ Ροουζ και Τρ.Γκανς..και με Σλας βεβαιως..και με οσους φορανε παπουτσια καλυτερα :D

θα σκεφτω,θα θυμηθω,θα επανελθω..

ΥΓ. με τον Μαστειν οι Μετ. μπορει να μην φταναν τοσο ψηλα,αλλα δε θα επεφταν και τοσο χαμηλα..ασε που λεγεται οτι του εχουν τσουρνεψει ιδεες και συνθεσεις στα πρωτα αλμπουμ..
 
Mustaine-ο κόσμος όλος κτλ κτλ

picture.php


Γιατί μωρέ τι έχει ο άνθρωπος;

(Φήμες τα ξεμαλλιάσματα. Έχει μπούκλες. Κακίες. )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά στο πρώτο άλμπουμ 4 με 5 τραγούδια είναι εν πολλοίς δικά του(Four Horsemen, Jump in the fire κ.α.) ενώ στο Ride the lighting έχει credits και σε άλλα(Call of Ktulu). Τέλος υπάρχει η φήμη ότι και στο Enter Sandman η ιδέα για την προσευχή ήταν δικιά του...

[quote=pooky(1)

Γιατί μωρέ τι έχει ο άνθρωπος;

(Φήμες τα ξεμαλλιάσματα. Έχει μπούκλες. Κακίες. )

:D :D:D:D
 
don dokken είπε:
ΥΓ. με τον Μαστειν οι Μετ. μπορει να μην φταναν τοσο ψηλα,αλλα δε θα επεφταν και τοσο χαμηλα..ασε που λεγεται οτι του εχουν τσουρνεψει ιδεες και συνθεσεις στα πρωτα αλμπουμ..

Στο kill em all αναγραφεται κανονικα ως συνθετης σχεδον σε ολα τα κομματια.

Στο ride the lightning αναγραφεται στο ομωνυμο και το call of Ktulu.

Επισης το mechanix των megadeth εχει τα ιδια riffs με το four horsemen απο το kill em all. Φυσικα οι metallica το κυκλοφορησαν πρωτοι αλλα για να το εβγαλε και ο Mustaine μαλλον θα ειχε γραψει τη μουσικη εξ ολοκληρου αυτος.

Αναρωτιεμαι με τα δικαιωματα τι παιζει. Ναι μεν συνθεσεις δικες του αλλα αν το four horsemen ανηκε στη δισκογραφικη... μηπως επρεπε να πληρωσει αυτος για το δικαιωμα να το "διασκευασει"? :xm:
 
pooky(1) είπε:
picture.php

Γιατί μωρέ τι έχει ο άνθρωπος;

(Φήμες τα ξεμαλλιάσματα. Έχει μπούκλες. Κακίες. )
Ο James ήταν το ίδιο μαλλιαρός όπως ο Dave.

9.jpg


Με το πέρασμα του χρόνου άφησε μουσάκι και στη συνέχεια κούρεψε το μαλλί του σχεδόν γουλί (μην πω ότι άφησε κοντές φαβορίτες και μπαρμπί!)

JamesHetfield.jpg


James_Hetfield_591394w.jpg


james-hetfield.jpg
 
Γενικά ακούγονται πολλά για τις μπάντες που ήταν στο Big Four. Ισχύει ότι πήγε να πέσει ξύλο κάποτε σε συναυλία ανάμεσα σε Metallica και Slayer;
 
τρομερο ξεμαλιασμα επεφτε και στουσ μειντεν επι εποχης ντι αννο το θυμαται κανεισ ς αυτο?
 
Άλλο μεταλλο-retro ξεμάλλιασμα υπήρξε κάποτε μεταξύ Mercyful Fate και Manowar σε μια περιοδεία όπου ο King Diamond, καταράστηκε τους δεύτερους επειδή δεν... τα είχαν βρει στο tour που έκανα μαζί.
 
Alucard είπε:
Άλλο μεταλλο-retro ξεμάλλιασμα υπήρξε κάποτε μεταξύ Mercyful Fate και Manowar σε μια περιοδεία όπου ο King Diamond, καταράστηκε τους δεύτερους επειδή δεν... τα είχαν βρει στο tour που έκανα μαζί.
Θεικό !!! :D
 
Αυτα υπηρχαν "εξ' απ' ανεκαθεν":D

Πρωτοι διδαξαντες οι black sabbath VS Ozzy, με τον ozzy να βγαζει live δισκο με τραγουδια των black sabbath, ακριβως οταν οι sabbath εβγαλαν το δικο τους live. Μετα ο ozzy συνεχισε [edit] με την διαγραφη των αυθεντικων μουσικων (οπως o Randy...) απο τα πρωτα του αλπουμ, ωστε να μην περνουν χρηματα απο πωλησεις.

Επισης πρωτεργατες ειναι οι deep purple, με επικες μαχες blackmoore-gilliam, που στο "reunion" ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΝ !!!

Μετα συνεχιστηκε με τον coverdale και τους whitesnake...

Τελος και ο Dio τα ειχε σπασει με ολους, με αποκορυφωμα την αρνηση του να τραγουδισει guest στην "τελειυταια/αποχερετιστηρια" περιοδια του ozzy το 1990, που την θεση του πηρε ο Halford.

Και μιας και αναφερθηκε, και ο halford με τους Priest ξεμαλιαστηκαν, με αποκορυφωμα την δηλωση του halford περιπου το 2000, οταν οι priest ειχαν το φοβερο Owens ακομα. Ειπε σε ερωτηση στην Ελλαδα, αν θα εκανε reunion με τους priest: "Για μια μονο περιοδια, ναι, αλλα σε καμια περιπτωση για δισκο, δεν θελω να χασει την δουλεια του ο Ripper!", και μετα απο λιγο καιρο γυρισε στους priest, εβγαλαν δισκο και ο ripper εμεινε ανεργος..

Τις περισσοτερες λεπτομερεις για ξεμαλιασματα, τις ξερω για τους Helloween και Hansen VS weikath VS Kiske. Μηνυσεις, μπηχτες, δικαστηρια, με καυτερα σχολια οπως "αν δεν μπορεις πηγαινε στο GUY Hotel" και "who do you thing you are, metal monkey", "If you know all the people, why are you allone" κτλ. Και τον weikath να λεει απο που "αντιγραφει" ο hansen και να διασκευαζουν το Rat Bat Blue των Deep Purple, ωστε να δειξουν ποσο μοιαζει με το New World Order των Gammaray. Oι gammaray φυσικα ειχαν πολυ καλυτερη συνεχεια στο ειδος μουσικης που επαιζαν, και στα live επαιζαν παντα "I want out, future world" και οτι αλλο γουσταρε ο Hansen, ακομα και save us, victim of fate, ride the sky χωρις κανενα δισταγμο, και με πικροχολα σχολια.

Ηθελα να ρωτησω και στην προσωπικη μου συνομιλια τον Hansen καποια πραγματα, αλλα τελικα περιοριστηκα σε ποιο θετικα θεματα.

Αν τον ξαναπετυχω (που δεν νομιζω) θα τον ρωτησω απειρες λεπτομεριες.

Φυσικα οπως παντα, εκαναν και reunion, Helloween-Gammaray, φιλαρακια τωρα πια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ αλλά...

Λόγω χαμηλής (πλέον) αναγνωρισιμότητας και λιγοστών πωλήσεων οι Saxon είχαν τη φαεινή ιδέα να παρευρεθούν σε ένα βρετανικό reality για να τους δοθούν συμβουλές και λύσεις για το πως θα γίνουν και πάλι δημοφιλείς.

Τι να πω; Άβυσσος η ψυχή ορισμένων μεταλλάδων.

[video=youtube;-bz4TsDfhaU]

 
ουτε εδω ταιριαζει,ουτε και εχει σχεση με την πραγματικοτητα,καθως οι Σαξον διαγουν την καλυτερη περιοδο της μπαντας,οσον αφορα τα εσοδα και δη,την αναγνωρισημοτητα..

ας μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια..
 
δεν ξερω αν ταιριαζει εδω αλλα δεν ξεχναω το κραξιμο και τα μπουκαλια που ετρωγε ο blaze bailey οποτε εβγαινε στην σκηνη να τραγουδισει με τους maiden

 
Θα "ξεθαψω" το θρεντ μετα απο 4 (!) χρονια και θα ρωτησω τον Θανο -ή οποιον αλλον ξερει (βλ. metalcandyman, Dokken ή Alucard), περισσοτερες λεπτομερειες για θεματα σχετικα με "ξεμαλλιασματα" στους MAIDEN, γιατι ειναι οι αγαπημενοι μου (ήταν καποτε τελος παντων)..
 
Προσωπικά δεν γνωρίζω για ξεμαλλιάσματα μεταξύ των μελών των Maiden αλλά ο Steve Harris απέλυε τα μέλη που δεν «συμβάδιζαν με την προοπτική της μπάντας» (βλ. Dennis Wilcock, Paul Di Anno, Dennis Straton, Clive Burr κλπ), με νεοφιλελεύθερη ευκολία και ταχύτητα που θα ζήλευε και η Θάτσερ.
 
Ε καλα, τι προοπτικη να ειχε ο Di Αnno που κατεβαζε τις... μπυρες και δε ξερω γω τι αλλο σα νερακι και "σερνοταν" στα lives? :p

Ο Clive Burr εφυγε το 1982 ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία στο Αμέρικα, λόγω του θανάτου του πατέρα του και αντικαταστάθηκε από τον φοβερο Nicko McBrain! ;)

P.S. Στις 4 Σεπτεμβριου βγαινει το 16ο αλμπουμ του συγκροτηματος: The book of souls
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα έλεγα ότι οι Sodom ταιριάζουν εδώ, καθώς ο Angelripper δεν τα πήγαινε καθόλου καλά ειδικά με τους κιθαρίστες, τους οποίους άλλαζε σαν τα πουκάμισα, ενώ σε κάποια στιγμή άλλαξε και τον γνωστό ντράμερ Witchhunter, αλλά αυτή τη φορά λόγω των προβλημάτων αλκοολισμού που αντιμετώπιζε. Λέγεται ότι ο χωρισμός τους ήταν επεισοδιακός. Το αλκοόλ ήταν που τελικά σκότωσε κιόλας τον Witchhunter, ενώ ήταν μόνο 42 ετών.
 
Πίσω
Μπλουζα