Ρετρο χειριστηρια για PC

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Ενα απο τα πραγματα που με αποθουσε να παιξω παιχνιδια στον υπολογιστη ηταν (και ειναι!) η ελλειψη χειρηστηριου. Μιας και μεγαλωσα με κονσολες στο σπιτι, θεωρουσα (και θεωρω :p ) αδυνατο να μπορεσει να παιξει καποιος, οποιοδηποτε παιχνιδι, πλυν adventure/rpg σε υπολογιστη. Αυτο κρατησε αρκετα χρονια, ωσπου και εγινε επιτελους και το μεγαλο μπαμ.

Πρωτοδιδαξας στο χωρο, η gravis, οπου στη μεση περιπου του 80' κυκλοφορησε στις ηνωμενες πολιτειες το pc gamepad, και καπως ετσι αρχισαν ολα:

gravis-pc_game_pad.jpg


250px-Gravis_gamepad.jpg


Στην Ελλαδα (και Ευρωπη ;) καπου αρχες με μεση τοθ 90' ειδαμε το πολυ γνωστο commandpad της quickshot, το οποιο το στοιχειωσαν δυο πραγματα. Το πουλουσαν εδω παρα πολυ ακριβα (το φτηνοτερο τοτε που ειχα βρει ηταν 9000δρχ) και δεν ηταν και τοσο καλης ποιοτητας, μιας και ειχε προβλημα και κοβοντουσαν τα καλωδια στην ενωση με το χειρηστηριο του.

commandpad.jpg


commandpad.jpg


Με την κυκλοφορια του polystation το 1994, για καποιο πολυ περιεργο λογο, ολες οι εταιριες πιστεψαν πως πρεπει να αντιγραψουν το χειρηστηριο της sony. Μερικες αριστες εξαιρεσεις στο κανονα, ηταν το trident pad της logic 3, μια φανταστικη εκδοση του χειρηστηριου του nintendo 64

pc_trident_pad.jpg


οπως και το 3d Rage της thrustmaster

ff3f1.jpg


Δυστηχως ομως, πλεον το 80% ειναι κλωνοι χειρηστηρια του ps2, ενα 18% του 360, και ευτυχως υπαρχει αυτο, το οχι και τοσο ρετρο, 2% που κανει την διαφορα :)
 
Έχει κυκλοφορήσει και αυτό εδώ το χειριστήριο, επανακατασκευή του joypad του MegaDrive με σύνδεση USB. Δουλεύει και στο PS3. Είναι αυθεντικό της SEGA . Το έχω παραγγείλει και το περιμένω. Όταν το λάβω θα επανέλθω για εντυπώσεις.

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα ένα Gravis Pad φοβερό ήταν!Παίζαμε με τον αδερφό μου,άλλη μαγεία τότε να παίζεις με χειριστήριο.Είχαμε σιχαθεί να παίζουμε κιόλας το Fifa 98 διπλό ο ένας με πληκτρολόγιο και άλλος με ποντίκι :p
 
Χα,χα,η ύλη του GRM είναι τεράστια,όπως μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ ! ;) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα