Ρετρό Αυθεντικότητα...

Έχω την εντύπωση, πως LEVIS 501 με κουμπιά δεν υπήρχε στην δεκαετία των '80. Μετά το '92-93 εμφανίστηκαν αυτά τα παντελόνια. Όσο για τα καλαματιανά Levi's τα θυμάμαι πολύ καλά..
Και ομως υπηρχαν απο πιο πριν - αλλα δεν βολευαν, ηταν πολυ σφιχτα τα κουμπια :precry:
 
george είπε:
Θυμάστε τα σπορ καπέλα;Όσο περισσότερες ραφές είχε το καπέλο τόσο καλύτερο ήταν.Τι χρόνια...
Είχα πάρει ένα καπέλο Utah Jazz το 95 μου φαίνεται, αυθεντικό NBA κτλ κτλ, και όντως είχε 10 ραφές επάνω αντί για 3-4 που είχαν τα περισσότερα! Σάλος είχε γίνει στο σχολείο.
 
Η πλειοψηφια των "αυθεντικων" ρουχων και παπουτσιων φτιαχνονται σε sweatshops με outsourcing απο τις γνωστες εταιριες σε αλλες του τριτου κοσμου. Η σταμπα μπαινει μετα. Ασχετα αν οι εταιριες τυπου Nike εχουν και κανα εργοστασιο δικο τους για μοστρα.

Κριμα που δεν υπηρχε κανεις τοτε να μας πει 5 πραγματα για τις πρακτικες των πολυεθνικων. Ευτυχως η τρελα με τις μαρκες σημερα ειναι πολυ μετριασμενη σε σχεση με το παρελθον (η απλως εγω δεν εχω πια επαφη με το τι γινεται στα σχολεια σημερα)
 
Πλέον δεν θα πληρώσω για να γίνω κινητή διαφήμηση εταιρίας, αν θελουν να με πληρώσουν αυτοι.
 
Τα αυθεντικά καπέλα Chicago Bulls και Lakers είχαν 7 γραμμές και όχι περισσότερες,ούτε λιγότερες.Τα υπόλοιπα ήταν της λαϊκής!
 
Κατι τετοια σκηνικα τα θυμαμαι πολυ εντονα στο σχολειο ειδικα που με το που επαιρνες κατι καινουργιο ξαφνικα ολοι γινοντουσαν ελεγχτες γνησιοτητας του στυλ ''η τσακιση δν ειναι σωστη πρεπι να ειναι ετσι" ''το παπουτσι απο κατω στη σολα πρεπει να εχει την εξης καμπυλη η το χρωμα της ραφης στις αρβυλες πρεπει να ειναι πιο σκουρο κιτρινο" ''το καπελο εχει τοσες γραμμες" και αλλες τοσες ......Να δω τωρα ολους αυτους τους εξυπνους που τους τα περνανε ολα οι γονεις τους, που εχουν μεγαλωσει πια και με την κριση κτλ απο που και τι αγοραζουνε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
..το αυθεντικο soundhouse tapes (iron maiden)θυμαται κανεις τη μαιμουδια που εκανε τη διαφορα?

α,και για τα 501 να πω,κυκλοφορουσαν ηδη στα λειτ 80ς ,καθως ηταν χαρακτηριστικη η διαφημιση στο MTV..
 
Θυμαμαι μια περιοδο μας ειχε πιασει μια τρελλα με τα καπελα..Αν δεν ειχε ενα συγκεκριμενο αριθμο ραφων ηταν για τα σκουπιδια..οτι να ναι..Μονο τα βρακια μας δεν κοιτουσαμε αν ειναι αυθεντικα..!χαχαα!
 
spirosp είπε:
Θυμαμαι μια περιοδο μας ειχε πιασει μια τρελλα με τα καπελα..Αν δεν ειχε ενα συγκεκριμενο αριθμο ραφων ηταν για τα σκουπιδια..οτι να ναι..Μονο τα βρακια μας δεν κοιτουσαμε αν ειναι αυθεντικα..!χαχαα!



Καλα αυτο ηταν μαζικη υστερια και το θυμαμαι πολυ καλα...ελα ομως που μετα απο 20 χρονια καποια πραγματα εχουν εμφυτευτει για τα καλα στον εγκεφαλο...Πριν 2 χρονια πηρα καπελακι των New York Yankees...και -ο τρισαθλιος- μπηκα στο κοπο να μετρησω τις ραφες..!!!!
 
don dokken είπε:
..το αυθεντικο soundhouse tapes (iron maiden)θυμαται κανεις τη μαιμουδια που εκανε τη διαφορα?α,και για τα 501 να πω,κυκλοφορουσαν ηδη στα λειτ 80ς ,καθως ηταν χαρακτηριστικη η διαφημιση στο MTV..

Οχι φιλος δεν θυμαμαι..για κανε μας ενα refresh!!
 
Οντως, επεφτε αναλυση στα καπέλα. Εγω ειχα ενα Charlotte Hornets επειδή μου αρεσε η σφιγγα! Η ομαδα βεβαια δεν έλεγε τίποτα.
 
don dokken είπε:
..το αυθεντικο soundhouse tapes (iron maiden)θυμαται κανεις τη μαιμουδια που εκανε τη διαφορα?
To sleeve έχει το άνοιγμα στο πάνω μέρος, όχι στο πλάι. Και έχει και μια καμπύλη εγκοπή στο πίσω μέρος, για να πίανεται πιο εύκολα ο δίσκος και να μη χρειάζεται να χώνουμε τα δαχτύλια μας μέσα στο sleeve. Κάτι άλλο δεν ξεύρω, όπως επίσης δεν ξεύρω αν δεν έχουν βγει και bootlegs με τα ίδια χαρακτηριστικά.
 
Πωπω, διαβαζω ολη αυτη τη νοοτροπία και μου φαινεται τρομερη γελοιότητα. Καλως ή κακώς οι γονείς μου ειχαν μεγαλωσει σε καπως κλειστό περιβάλλον και μάλλον γιαυτό ποτέ δεν μπήκαν στο τριπάκι της μάρκας και της φίρμας και έτσι ούτε εγώ ασχολήθηκα ποτέ. Οι γονεις μου αγοραζαν ρουχα απο βιοτεχνίες ή τον πάγκο.

Το κακό με αυτό όμως είναι οτι οι γονείς μου δεν ενδιαφερονταν για τη 'σωστή' (συμφωνα με τη σχολικη νοοτροπια) εμφανιση μου. Με αποτέλεσμα, οταν ακομα η εμφανιση μου εξαρτώταν απο αυτούς, να έρχομαι στο σχολείο με άκυρες φόρμες, βερμούδες κλπ :Ρ

Και μετα ομως, ποτε δεν ασχολήθηκα με μάρκες (αν δεν μαθεις απο μικρός, δεν!). Μια φορα ειχα παει στο σπιτι ενος ξαδέλφου μου, που μου την έλεγε συνέχεια, και σε καποια φαση μου άνοιξε τη ντουλάπα του και μου έδειχνε μάρκες για να μου πει πώς ντυνεται ο κοσμος.

Πάντως κατι τετοια γελοία φαινομενα με κανουν μεν να νευριάζω, αλλά σκέφτομαι οτι σήμερα τιμωρηθήκαμε γι' αυτή την κενότητά μας. Κινεζοπουλος ολέ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ θυμάμαι πάντως ένα παιδί στο γυμνάσιο που του είχαν πάρει οι γονείς του τσάντα Μike μαύρη με άσπρο σήμα και είχε σβήσει με μαύρο μαρκαδόρο τη δεξιά κάθετο του Μ για να φαίνεται Ν... Τι δούλεμα είχε φάει ο καημένος...

Η πιο θεική πάντως απομίμηση που είχα δει ήταν η...............Gamel (!!!) Εντάξει απλά είχα λιώσει!!!!
 
Πάντως οφείλουμε να απονείμουμε και τα εύσημα στην...ξεδιαντροπιά των κατασκευαστών μαϊμούδων. Έτσι, υπήρχαν adidas με...τέσσερις ρίγες, άλλα τέτοια είδη που γράφαν εμφανώς adibas ή adeas, ρολόγια με ανάγλυφο το SELKO ή το SFIKO, LACOSTE με τον κροκόδειλο να "δαγκώνει" προς την αντίθετη μεριά, και άλλα τέτοια πολλά εμπριμέ.

Μάλιστα, μια μέρα του πατέρα μου του είχαν πασσάρει ένα (λαθραίο ;) στερεοφωνικό, και όταν το βάλαμε στο σαλόνι καμαρώσαμε τη μάρκα του : SONH ! (Κράτησε αρκετά χρόνια - συγνώμη, δεκαετίες- πάντως...), το δε συνημμένο πικάπ (BSR) θεωρούνταν και από τα καλά...

Όχι ότι δεν την πάθαμε και στη σύγχρονη εποχή, όταν πηγαίνοντας να αλλάξουμε δώρο Louis Vitton μας είπαν από το κατάστημα ότι ήταν μαίμού ! Και ήταν δώρο φυσικά, δεν το πήραμε εμείς από το πεζοδρόμιο ! Άντε να μας δεις να αλλάζουμε χρώμα, με τη γυναίκα μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω πρεπει να ανοιξει ξεχωριστο θεμα "ρετρο μαιμουδες..." adibas και reebop ftw!!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 
Εκτός από τα Filla, υπήρχαν και τα Bila... Επίσης ο αδελφός μου για ένα φεγγάρι φόραγε ένα ρολόι CITIZEN, με το Ζ γραμμένο ανάποδα!
 
adiabs>adidas

adibas>adidas

Fila>Filla

είναι μερικές παραποιημένες μάρκες...

όπως και το ΝΙΚΕ γραμμένο ΜΙΚΕ με το σηματάκι του κάπως διαφορετικό από το κανονικό nike.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fila>Flag

Nike>Nine

τα flag τα φορουσα στο δημοτικο, βασικα ολο κατι μαιμουδες μου παιρναν οι γονεις και φοραγα :Ρ

μαιμου καλτσες φοραω ακομα. αναρωτιεμαι αν αυτες τις λαικης που γραφουν πανω πχ nike (το γραφουν σωστα) αν ειναι μαιμου ή οριτζιναλ
 
Πίσω
Μπλουζα