Ρετρό Διαφημιστικά TV Spot

giorgos είπε:
-Σουπερ Κουϊκαρα, σουπερ Κουϊκαρα...-Φερτε αμεσως πισω το Νεσκουϊκ!... Το νεσκουϊκ ειναι για παιδιααα!

- Οι φιλοι μου κινδυνευουν!!

Μια στιγμη να πιω (σ)καουτόνικ, να δυναμωσω!!!

- Επιασε φωτια!! Η αποθηκη του Σαιμον, κινδυνευει η Λόλα!

-Τη Λολα απ τη φωτια ποιος θα τη βγαλει...

Ο καρνεϊσον που χει δυναμη μεγαλη...

Καθε παιδι τον καρνεισον θαυμαζει...

οταν απ τις φλογες (κοινο) κοριτσι βγαζει

Την απιθανη γευση να....(?)

Καθε μερα καρνεισον..καθε μερα καρνεισον

να πινεις!!
Να διορθώσω, είναι:

O τσοκολάτας που έχει δύναμη μεγάλη!

exetlaios είπε:
Το "απόλυτο" ρόφημα για τα μικρά παιδιά :
ΟΒΟΜΑΛΤΙΝΗ !!!

(Επίσης ΚΟΥΙΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΣΚΟΥΙΚ)
Α, ναι! Χαχαχα... :D

'Οποιος πίνει Οβομαλτίνη...

Χου-Χα ακτίπητος θα γίνει...

Μόλις θυμήθηκα και κάτι άλλο τώρα:

Ο Χάρυ Κλιν να λέει Γουστάρω Φουντούνια

γιατί έχουν διπλό διαφθορικό

δεν βρίσκουν στην ανηφόρα...

και:

Κουτι κουτί κουτι...

Και τί κουτι κουτί κουτι...

Ας πιούμε Henniger .... τα άλλα δεν τα θυμάμαι..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bίντεο Παλιών (ως Αρχαίων) Διαφημίσεων

Για να ανεβάσουμε και μερικά ενδιαφέροντα αρχειάκια με παλιές διαφημίσεις που σας είχα υποσχεθεί (courtesy of Βlue White GT):

Όσα αρχεία είναι .swf ανοίξτε τα με τον browser. Aν παρ' ελπίδα δε σας παίζει τα συγκεκριμένα, κατεβάστε τον Shockwave Flash Player ή τον Macromedia Flash Player από το site της Αdobe.

Ορμάτε!
 
Μπράβο ΑΕΟΝ, καταπληλτικά βιντεάκια, αν μη τι άλλο φέρνουν πίσω την παιδική μας ηλικία και αναμνήσεις.
 
Τη μια και μοναδική διαφήμιση που ξεχωρίζει, του Πατίστα με τα καλλυντικά, με τα τετράγωνα και τις χορεύτριες, που μπορούμε να τη βρούμε;;;
 
audiodee είπε:
Τη μια και μοναδική διαφήμιση που ξεχωρίζει, του Πατίστα με τα καλλυντικά, με τα τετράγωνα και τις χορεύτριες, που μπορούμε να τη βρούμε;;;
Δεν πρέπει νά'ναι δύσκολο.

Μάλλον ... την παίζει ακόμα !

( Χωρίς πλάκα, πριν λίγα χρόνια, την είχα ξαναδεί σε κάποιο κανάλι,

και αναρωτιόμουνα, καλά δεν έχουν λεφτά ν αγυρίσουν νέα διαφήμιση,

μετά από τοοόσα χρόνια !!! )
 
Ναι, την είχα πετύχει πριν μερικούς μήνες σε ένα μικρό κανάλι κάνοντας ζάπινγκ, ίδια κι απαράλλαχτη.

Πού θα τη βρώ όμως για αρχείο;;;
 
Δεν έχουν κάνει απόσβεση ακόμα.

Πάντως πέρα από την πλάκα, τεχνικά ήταν μπροστά για την εποχή της
 
...με μουσική υπόκρουση το «Gonna Fly Now» από Rocky... :cool:
 
Όχι, ο Rocky είχε για soundtrack τη μουσική του Πατίστα.

Ή τουλάχιστον έτσι πίστευα μικρός που πρώτα είχα δει τη διαφήμιση και μετά τη ταινία! :p

Εγώ θα ψάχνω youtube και google και οπουδήποτε μέχρι να τη πετύχω.

Στο search παρεμβάλλει ο Πατίστας με τα έπιπλα..
 
Άλλη "επική" διαφήμιση, αυτή με το ΤΟΥ-ΜΠΟ-ΦΛΟ :

Η βουλωμένη χ*στρα, που έλεγε με βραχνιασμένη φωνή :

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ! ΒΟΥΛΩΣΑΑΑΑ !"
 
Θυμήθηκα και άλλη μια φρικτή με ένα παιδάκι, του οποίου η μάνα τράβαγε το καζανάκι μόλις είχε αφοδεύσει και το εν λόγω πιτσιρίκι έλεγε μετα :

"Τι τραβαει η μανα μου για μενα!"
 
audiodee είπε:
Όχι, ο Rocky είχε για soundtrack τη μουσική του Πατίστα.Ή τουλάχιστον έτσι πίστευα μικρός που πρώτα είχα δει τη διαφήμιση και μετά τη ταινία! :p

Εγώ θα ψάχνω youtube και google και οπουδήποτε μέχρι να τη πετύχω.

Στο search παρεμβάλλει ο Πατίστας με τα έπιπλα..
Πωπω φιλε πραγματι!Για μενα ηταν η διαφημηση της διαφημησης!!

Με μια γυναικα σκια αντιγραφη σε πολλες σε ολη την οθονη που

φορουσε ενα ολοσομο καλσον και χορευε!

Πω πω πολυ ρετρο!Αν βρεις κατι φωναξε! :D
 
ΔΙΑΦΗΜIΣΕΙΣ 80s

Δεν ξερω αν εχει γινει αναλογο τοπικ παλιοτερα, ισως να μην εψαξα κ καλα...

αφορμη πηρα απο ενα αφιερωμα που διαβασα κ σας το παραθετω παρακατω.

πραγματικα θυμηθηκα πολλα πραγματα που ειχα διγραψει εδω κ καιρο απο το κεφαλι μου

Αρχές δεκαετίας ʼ80: Οι pop-stars Wham στον κολοφώνα της δόξας κάνουν τις κορασίδες να παραληρούν, η Μάργκαρετ Θάτσερ κυβερνά τη Μεγάλη Βρετανία, τα PC βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και η Λίβερπουλ σαρώνει. To punk έχει σβήσει και οι Spice girls ακόμη φορούν τις σχολικές τους ποδιές. Αυτά συμβαίνουν εκτός συνόρων.

Άσπρη κάλτσα και Ακάκιος

Στην «ψαροκώσταινα» η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτινάσσεται όπως ο υδράργυρος το καλοκαίρι, η ιδιωτική τηλεόραση παραμένει κάτι σαν ασυμβίβαστο, ενώ η χώρα διάγει τα πρώτα χρόνια της ένταξης της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ.:τότε EOK).

Στην πιο cult δεκαετία της σύγχρονης εποχής οι κιτς διαφημίσεις στη δημόσια τηλεόραση αποτελούν θεσμό, όπως άλλωστε τα χαβανέζικα πουκάμισα, η άσπρη κάλτσα και τα παντελόνια «καμπάνα». Η ατάκα «Ακάκιε τα μακαρόνια ναʼ ναι Μίσκο» συζητιέται όσο και το σίκουελ του «Ρόδα τσάντα και κοπάνα».

Ο Χάρρυ Κλυνν και ο Αναστόπουλος

Πριν από 20 χρόνια, τα διαφημιστικά σποτάκια , με αντικείμενο τα πάσης φύσεως τραπεζικά δάνεια, τα αυτοκίνητα αλλά και τα νέα cdʼs λαϊκών καλλιτεχνών δεν υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη. Αφήστε, που δεν είχε εφευρεθεί ακόμη το CD Player.

Ο αμίμητος Χάρρυ Κλυνν, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Νίκος Παπαναστασίου με όπλο την σατυρική τους διάθεση, «σόλαραν» αυτοσχεδιάζοντας πολλές φορές πάνω στα προϊόντα που προωθούσαν με το αζημίωτο, ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποιούσε αποσμητικό «Ρεξόνα».

Τα χρόνια της αθωότητας

Σήμερα, σχολιάζονται θετικά η διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Σάββα στην Πορτογαλία, οι ρεμπέτες του 11880, αλλά και το εμπνευσμένο σποτ με τον φανατικό ποδοσφαιρόφιλο που αποκαλεί έναν σταθμάρχη «φιοριτούραααα».

Μπορούν να συγκριθούν όμως με τον «παπαγάλο του Μπομέκ», τον αυστηρών ηθών πατέρα που κρεμάει την «Βαπόνα», ή με τα «φουντούνια» του Χάρρυ Κλυνν; Το MEN 24 δεν κρύβει τις 80ʼs καταβολές του και γνέφει αρνητικά ανασύροντας 24 από τις πιο χαρακτηριστικές και ενδεχομένως γραφικές διαφημίσεις των περασμένων ετών.

1. «Ακάκιε και μην ξεχάσεις, τα μακαρόνια ναʼναι Μίσκο». Και πως μπορεί, αλήθεια κανείς να ξεχάσει; Σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια αυτή η ρεκλάμα. Ο Ακάκιος - καλόγερος - να εγκαταλείπει με το «γαϊδουράκι» του το χωριό, προκειμένου να φέρει προμήθειες από την πόλη. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο ακουγόταν συχνά, προβλήθηκε για ένα φεγγάρι και στο σινεμά. Μέχρι και στα βαγόνια του ηλεκτρικού συναντούσες αυτή την ανεπανάληπτη ατάκα.

2. Ευρηματική, διαχρονική, «ψαγμένη». Δύσκολα την κατανοεί ένας πιτσιρικάς τηλεθεατής. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας χρησιμοποιεί αφρό ξυρίσματος «Μπομέκ» και σιγοτραγουδάει «Μπομέκ ξυρίζεσαι μαλακά» (σ.σ.: προσέξτε τον τονισμό). Ο παπαγάλος που έχει στο σπίτι, επαναλαμβάνει την ίδια φράση μέχρι που γίνεται κουραστικός. Ο νεαρός άνδρας ενοχλημένος του πετάει αφρό και ο συμπαθής παπαγάλος περιορίζεται στην επανάληψη μόνο την τελευταίας λέξης. Δηλαδή, «μαλακαααά, μαλακαααά, μαλακαααά!» Μήπως έβρισε το αφεντικό του;

3. Ένας μπαρουτοκαπνισμένος μαραγκός στη δύση της επαγγελματικής του καριέρας κάνει σωστή δουλειά γυαλίζοντας τα έπιπλα μόνο με «Overlay». Καταλήγει με τη φράση «Αφού υπάρχει το σύστημα».

4. Για να προωθηθούν τα προϊόντα της «Ζιφ» επιστρατεύθηκε μέχρι και ο Θεός!!! Για να καθαρίσουν τα πατώματα ακούστηκε η θεϊκή φωνή από το υπερπέραν που συνιστούσε το συγκεκριμένο υγρό στον άμοιρο οικογενειάρχη.

5. Ο Χάρρυ Κλυνν έδωσε τα ρέστα του στη διαφήμιση με τα «φουντούνια». Αφού ντύθηκε Άραβας, Ιταλός και Αμερικανός και έβγαζε από τις μάνικες αντί για βενζίνη... φουντούνια έλεγε: «Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ, φουντούνια φατάχ, φαντούνια ουλάχατα, ουλάχατα» και κάποια ακαταλαβίστικα που δεν μπορούσε ουδείς να μεταφράσει παρά τις επίμονες προσπάθειες μαθητών να πείσουν τους φίλους τους ότι είχαν αντιλφθεί τα πάντα! Μνημειώδες επίσης και το ιταλικό «ικουκουέστι, ικουέστι άι καπίτο».

6. Τοp στιγμή και με τις ειδικές πίπες για τους καπνιστές κάπου στα τέλη ʽ70. Πρωταγωνιστούσε μια τύπισσα και κυνηγούσε τον άντρα της για να μαζέψει τις στάχτες από το τσιγάρο του... Στο σημείο εκείνο έλεγε ο εκφωνητής: «Για να μην τον παίρνετε από πίσω...πάρτε του μια πίπα». Μάλλον υπερβολικό και ακραίο. Δεν προβλήθηκε αρκετές φορές αφού λογοκρίθηκε!

7. Η μανία των συμπατριωτών μας για ξένα, εισαγόμενα προϊόντα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι εγχώριες ετικέτες ένδυσης και υπόδησης περνούν κρίση. Ο κωμικός Νίκος Παπαναστασίου, φοράει «ντόπιο» Τ-shirt, καρά-ελληνικό παπούτσι, παντελόνι από τον τόπο μας και διατρανώνει την προσιτή τιμή τους. Όσο για το σλόγκαν; «Ο επιμένων ελληνικά».

8. Αποθέωση για τον «Πατίστα». Η μουσική που την είχαμε ακουστά από τις ταινίες του «Ρόκι» κάνει την διαφορά, όπως και τα 1,2,4,8 παράθυρα (τετραγωνάκια) με σκιές μίας καλλίγραμμης κοπέλας που εμφανίζονται στην οθόνη με εναλλαγές χρωμάτων και χορό στον ρυθμό της πετυχημένης ηχητικής συνταγής. Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το γράφεις...

9. Ο Νίκος Αναστόπουλος γίνεται ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που τολμά να διαφημίσει κάποιο προϊόν. Πρόκειται για το αποσμητικό «Ρεξόνα». Όποιος δει την συγκεκριμένη διαφήμιση 20 χρόνια μετά, δύσκολα δεν θα ξεσπάσει σε γέλια. Το αμήχανο ύφος του νυν προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα τη στιγμή που απολαμβάνει το ντους είναι όλα τα λεφτά.

10. Ευέξαπτος πατέρας δείχνει εκτός εαυτού, η σύζυγος του προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Φοβάται πως θα δείρει την κόρη τους και τον ακολουθεί για να αποτρέψει το ξύλο. «Θα την κρεμάσω, θα την κρεμάσω, θα την κρεμάσω» λέει εκείνος. Τελικά την κρέμασε... όχι την κόρη, αλλά τη «Βαπόνα» για τον σκόρο!

11. Γυναικείο χέρι επιχειρεί να ανοίξει τα κουμπιά από το τζιν-πουκάμισο του γοητευτικού άντρα της διαφήμισης. Εκείνος τη σταματάει προκειμένου να ακουστεί το ακόλουθο σλόγκαν: «Denim για τον άνδρα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ».

12. Μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ελληνικής διαφήμισης και το σποτ με τον «τύπο» που δεν μπορούσε να κοιμηθεί επειδή τον τσιμπούσαν τα κουνούπια και προσπαθούσε να τα εξολοθρεύσει με τα χέρια του. Έτσι λέει στη σύζυγο του: «Κλειστά παράθυρα ζέστη, ανοικτά παράθυρα κουνούπια». Τελικά δόθηκε η λύση και «έλιωσε» στον ύπνο.

13. Ποια μητέρα δεν επηρεάστηκε από το τραγουδάκι «γάλα Βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά». Αναμφισβήτητα πετυχημένο παρότι λιτό.

14. Όσες πάντως μητέρες έριξαν «μαύρη πέτρα» στο Βλάχας θα βρήκαν κατυφύγιο στη «Νουνού» που πρωτοτύπησε με μία μάλλον μελαγχολική διαφήμιση. Ο πιτσιρικάς Μπόμπος (σ.σ.:ναι έτσι τον προσφωνούσαν) είχε την γιορτή του. Η φίλη του χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει την πόρτα ο «Μπόμπος» και του προσφέρει ένα λουλούδι. Δεν φαίνεται να χάρηκε ιδιαίτερα, ούτε από το παιχνίδι που του δώρισε ο επόμενος φίλος του. Ο 3ος επισκέπτης είναι ένας τύπος με μπριγιαντίνη στο μαλλί και γυαλί άλα μυστικού πράκτορα που λέει στο αγοράκι: “Μπόμπο, σου έχουμε μία έκπληξη, η εταιρεία σου κάνει δώρο ένα τεράστιο κουτί γάλα». Στο πλάνο φαίνεται ένας άνθρωπος που κρατάει όντως ένα θεόρατο κουτί γύρω στα δύο μέτρα και ο Μπόμπος επιτέλους βρήκε αυτό που ήθελε. Το πρόσωπο του έλαμψε...

15. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με μουστάκι πριν ακόμη γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό απολαμβάνει την μακαρονάδα του εκστομίζοντας την φράση: “Είμαι μακαρονάς τι να κάνω;» Α, την είδαμε πρόσφατα την διαφήμιση σε ριμέικ με τον ίδιο πρωταγωνιστή... Διασκευές δεν γίνονται μόνο στη μουσική...

16. Πολλοί γνωρίζουν το «χρυσό derby της ΙΟΝ» ασχέτως αν το έχουν γευτεί. Διαφήμιση, με πρωταγωνιστή οπαδό που παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα και από το άγχος του έχει ξεχειλώσει την πλεχτή ζακέτα του, μέχρι που του προσφέρουν το συγκεκριμένο γλύκισμα και ηρεμεί πανηγυρίζοντας το γκολ της αγαπημένης του ομάδας.

17. Ξεχασμένο αλλά και μακάβριο χάιλαϊτ. Η μαμά παρότι ο κανακάρης της είναι ευτραφής και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση συνεχίζει να τον ταΐζει. Η μουσική που συνοδεύει το σποτ είναι πένθιμη, ενώ ακούγονται οι χτύποι της καρδιάς. Ατάκα; «Το πάχος...μικραινει την ζωή». Μπρρρ...

18. Ο Γιάννης Ζουγανέλης φορώντας περούκα με μακριά μαλλιά, μιμείται Χιβιμεταλά τραγουδιστή και βγάζει άναρθρες κραυγές. Ξαφνικά, του προσφέρουν έναν φραπέ (σ.σ.:ενσαρκώνει και δεύτερο χαρακτήρα στη διαφήμιση) και ακούγεται η ατάκα: «Μη χτυπιέσαι άδικα, χτύπα ένα «φιέστα φραπέ».

19. Αντέχει ακόμη στις μέρες μας. Ο πεπειραμένος αρτοποιός, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συνταξιοδότηση, βγάζει το φαγητό από το φούρνο και τονίζει με στόμφο: «40 χρόνια φούρναρης, έχω ψήσει.»

20. Υπόκλιση στην λαϊκή καλλιτέχνιδα Τζίνα Βαρώνη. Κερδίζει μεγάλη δημοσιότητα φορώντας τα μασαζοκαλσόν slim, στις αρχές της δεκαετίας του ʼ90. Χαμηλό μπάτζετ, «trash κατάσταση» αλλά παραδόξως επιτυχία. Ακόμη μνημονεύεται. «Το φοράμε, περπατάμε και πετάμε».

21. Eίδαμε και τον Κιτ στα Μετέωρα να μένει λόγω μηχανικής βλάβης. Ο Ντέιβιντ Χέισελχοφ (Ιππότης της ασφάλτου) βρίσκεται με το πολυτελές του όχημα στη χώρα μας, όμως το αυτοκίνητο-ρομπότ τον προδίδει. Τότε καλεί την “Express Service” και το πρόβλημα ξεπερνιέται εν ριπή οφθαλμού. Στο φινάλε της διαφήμισης πετάει και ένα «Efcharisto» σε σπαστά ελληνικά.

22. Ο Νίκος Γκάλης κάνει τζόκινγκ αλλά και επίδειξη των μπασκετικών του ικανοτήτων πίνοντας γάλα. «Ναι, ʽΑΓΝΟʼ γιατί προσέχω την διατροφή μου» ήταν η πρόταση του κορυφαίου μπασκετμπολίστα, που μάλλον έδειχνε έξω από τα νερά του.

23. Νεαρός εκκολαπτόμενος αστέρας του μπάσκετ παρατηρεί ότι η φανέλα του έχει τα χάλια της. Ο αγώνας διεξάγεται την επόμενη μέρα και δείχνει απελπισμένος. Η μαμά του, τον καθησυχάζει λέγοντας του, ότι το πρόβλημα θα λυθεί με «Περζίλ Εξπρές». Για τρία δευτερόλεπτα εμφανίζεται στη οθόνη ένα τρένο με τον χαρακτηριστικό του ήχο. Τελικώς όλα κύλησαν ομαλά, με τον ξερακιανό έφηβο να αποθεώνει την μητέρα του λέγοντας: «Έβαλες τρίποντο μαμά».

24. «Άμα λάχει να ούμ». Το είπε ο Χάρρυ Κλυνν (σ.σ.:ναι πάλι αυτός) στη διαφήμιση της Σερενάτα. Και πάσης Ελλάδος, όπως ανέφερε. Ακόμη μία επιδραστική διαφήμιση, όπως και αυτή για το Coco Milk που παρίστανε τον κεκέ!

Bonus track: Το λογοπαίγνιο “Μερεντόνα” από το Μαραντόνα. Με δύο φέτες Μερέντα γίνεσαι και ο πρώτος μπαλαδόρος στέλνοντας τον χοντρούλη τερματοφύλακα για... τσάι.

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τι κρατούσε ο Ναπολέων; Η επίμονη ρητορική ερώτηση που μας έσπαγε τα νεύρα αφού ο αγώνας του Άρη βρισκόταν σε εξέλιξη απαντήθηκε. Χαρτί υγείας!!!

Δεν θα ξεχάσουμε τον πελαργό που έκανε έκκληση για «καθαρές ακτές και όχι σκουπίδια», τη λακ «Σανσίλκ» με συρματοπλέγματα γύρω από τα μαλλιά, «Prima-Prima στα γλυκά και στα φαγητά, Prima-Prima στο ψωμί, γεύση στη ζωή», «Choco Bloom γεύση κανόνι στο στόμα λιώνει και ξελιγώνει», «29 κατασκευαστές συνιστούν Skip, αυτοί ξέρουν», ο αλεξιπτωτιστής με τη Σοκοφρέτα, η Λόλα από το Καρνέισον.

Επίσης τις ατάκες «όχι πια δάκρυα» σε σαμπουάν, «μην το πιείτε, λουστείτε», «λούσου με Ultrex και θα δεις», το Άζαξ που «κάνει τα τζάμια αόρατα» και το «Λα Βας» τυρί «όλα τα παιδιά το προτιμούν για πρωινό».
 
Τασο εγραψες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα ρεστα μου....
 
πωπω το ορθογραφικο στην επικεφαλιδα μου βγαζει το ματι...

ποιος μπορει να το διορθωσει??????/
 
Πολύ καλό Τάσο :) Με έκανες και έμενα να θυμηθώ πολλά!

Υ.Γ ¨οσο για το ορθογραφικό..εσύ!κάνοντας edit
 
ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ είπε:
πωπω το ορθογραφικο στην επικεφαλιδα μου βγαζει το ματι...ποιος μπορει να το διορθωσει??????/

Done!

ΤΑΣΟ maximum respect!!!!!

Έσπειρες φιλαράκι!!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα