Ρετρό Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Uskoke είπε:
απάντηση για το κάθετο vs οριζόντιο μπόιλερ-το κάθετο βολεύει καλύτερα στο άδειασμα όταν αλλάζεις αντίσταση γιατί αδειάζει εντελώς και φεύγουν και όλα τα χάλια ενώ ο οριζόντιος όχι. Η (συνηθισμένη) τρύπα της αντίστασης είναι πολύ μικρή για να χώσεις χέρι μέσα. Σε μια γυναίκα δανείστηκα το ξύλινο κουτάλι της κουζίνας και έβγαλα ότι μπορούσα από το οριζόντιο μποίλερ.
Ακριβως την ιδια πατεντα καναμε με τον δικο μας οταν αλλαξαμε αντισταση και ανοδιο. :)

Αυτη η καταραμενη τρυπα δεν βολευει σχεδον καθολου και "τρως" πολυ ωρα για να καθαρισεις το καζανι! :rant:

foutix είπε:
Τι εννοείς χάλια? Μήπως χαλίκια;
Τα "χαλια" που λεει ο Δημητηρης ειναι τα αλατα που εχει πιασει το καζανι του ηλιακου που κατακαθονται στον πατο. ;)

Για να παρεις μια ιδεα το τι ζημια κανουν τα αλατα σε αντισταση και ανοδιο....

DSC02328.JPG


Πηγη φωτο: ilioenergiaki.gr/service
 
Δεν υπάρχει νερό που να ζεσταίνεται και να μην αφήνει άλατα...Από την άποψη αυτή, τα μπόιλερ λεβητοστασίου είναι πιο εύκολα στον καθαρισμό, καθόσον τα κάπως καλά μοντέλα έχουν μεγάλες θυρίδες. Δεν παύει όμως να είναι πρόβλημα το να "πετάξεις" 150-200 λίτρα νερό, ειδικά μέσα από ένα λεβητοστάσιο. Άσε που η λειτουργία με συλλέκτες στην ταράτσα και δοχείο στο λεβητοστάσιο, είναι ψιλο-πεθαμένη από απόδοση...Ιδίως τώρα, που δεν ανάβει και το καλοριφέρ πολύ...
 
Σε ευχαριστώ σταυρi, δεν γνώριζα την τσακωνικη αργό για τα άλατα
 
και η αντίσταση που δείχνει ο Σταύρος είναι φλάντζας με 8 βίδες, απ τις πιο μεγάλες! Που να είναι βίδας και μάλιστα μικρής!(εδώ βλέπουμε τα απαραίτητα εργαλεία για τις αντιστάσεις βίδας με μικρό παξιμάδι, καθώς και αμπεροτσιμπίδα-απαραίτητη για να δούμε αν ζεσταίνει πραγματικά η αντίσταση μιας και βλέπουμε άμεσα πόσο ρεύμα τραβάει χωρίς να διακόψουμε το κύκλωμα. Δουλεύει περίπου όπως ένας μετασχηματιστής έντασης). Υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις βίδας με ακόμα μεγαλύτερο παξιμάδι, 55 άρι, πιο σπάνιες αλλά δεν θυμάμαι που το έχω βάλει.τις αντιστάσεις φλάντζας που δείχνει ο Στάυρος με απλό 13 άρι κλειδί και στραβιά πένσα πιάνουμε το πίσω παξιμάδι. πολλές φορές όμως σκουριάζουν και κολλάνε οι βίδες και τότε μόνο κόψιμο με το σβουράκι. η βίδας αντίθετα άμα δεν είναι υπερβολικά σφιγμένη και δεν έχουν βάλει λινάρι βγαίνει εύκολα.
 
Πίσω
Μπλουζα