Ρετρό Πρωταπριλιές

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
Τι θυμάστε από Πρωταπριλιές των 80s;

Χαρακτηριστικά θυμάμαι μια χρονιά, δεν έχω ιδέα πότε που οι παρουσιαστές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2 είχαν αλλάξει θέσεις στα δελτία ειδήσεων (οι μεν παρουσίασαν των δε), προκαλώντας μεγάλη σύγχυση...
 
Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα fake ρεπορτάζ (δε θυμάμαι ποιου καναλιού) το 93 που έλεγε ότι θα έρθει ο Michael Jackson στην Ελλάδα για συναυλία!
 
Μήπως εννοείς το 1992; Γιατί τότε όντως υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στην Αθήνα την οποία ακύρωσε, δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο.
 
alkis21 είπε:
Μήπως εννοείς το 1992; Γιατί τότε όντως υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στην Αθήνα την οποία ακύρωσε, δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο.
Όχι, θυμάμαι αυτό που λές για το 92!

Μια χρονιά αργότερα, ένα ιδιωτικό κανάλι προέβαλλε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Michael τελικά θα ερχόταν.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το ρεπορτάζ, που περιείχε κι άλλες fake ειδήσεις,

ο παρουσιαστής έσπευσε να ειδοποιήσει τους τηλεθεατές ότι το ρεπορτάζ ήταν πρωταπριλιάτικο!

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ κανάλι και παρουσιαστή!
 
στον ant1( όταν πρωτο ξεκινησε να εκπεμπει) ο τότε παρουσιαστης του δελτιου ειδησεων (Τ.Κουικ), ειχε πει πως ψηφιστηκε νομοσχεδιο στην βουλη, για να μπουν διοδια στο κεντρο της Αθήνας

(Μπορεί τότε να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά τελικά μάλλον για προφητεια μου κάνει) :p
 
χαχαχαχαχα Τερενς με το κληρονομικο χαρισμα
 
Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο από τις Πρωταπριλιές των 90's ,τα γνωστά,αλλάζαμε αίθουσες στο σχολείο ή βάζαμε τα θρανία διαφορετικά...η πιο συνηθισμένα ο ένας έκανε τον άλλο να πιστέψει πως του έχει σκιστεί το παντελόνι ή ότι περνάει ποντίκι!!!!!!!Κάτι που θυμάμαι πάντως ήταν ένα παιχνίδι σαν κουτάκι αναψυκτικού που όταν το άνοιγες πεταγόταν ένα ψεύτικο φίδι
 
Είχα διαβάσει (σε άσχετο όμως χρόνο) σε κάποια εφημερίδα πως ο αγαπημένος μου τότε Στηβ Μαγκάρετ (κατά κόσμον : Jack Lord) σκοτώθηκε σε τροχαίο... Το έγραφε με πολύ μικρά γράμματα σε μιά σελίδα κάτω κάτω... Δεν μπήκα βέβαια στον κόπο να τσεκάρω την ημερομηνία... :sleep: και δεν μπορείτε να φανταστείτε στενοχώρια... :cry: Πλάνταξα στο κλάμα... αφού έβλεπα "Χαβάη..." στην ΤΒ και δεν το πίστευα πως τέτοιο παλικάρι πήγε τόσο άδοξα...

Μάλιστα είχα κρατήσει το απόκομμα της εφημερίδας και για χρόνια το είχα μαζί μου... (χώρια που μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε πουθενά αλλού... )

Πρέπει να πέρασαν δεκαετίες μέχρι να συνειδητοποιήσω πως ήταν φάρσα :p :p:p
 
Ο ποιός; :p

Πάντως σίγουρα κερδίζεις το award της φάρσας που κράτησε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. :)
 
Θυμήθηκα το παιχνίδι που ήταν σαν κουτάκι με τσίχλες,αλλά είχε μια φάκα και σου έπιανε το δάχτυλο...αυτό ήταν κλασικό πρωταπριλιάτικο παιχνίδι,και όχι μόνο!!!!!!
 
Κλασικό Πρωταπριλιάτικο:

Ρε συ... θα πατήσεις τα κορδόνια σου!
 
Το '97 ή το '98 μια εφημερίδα είχε βάλει πρωτοσέλιδο πως ο Ολυμπιακός είχε αγοράσει την Ολυμπιακή αεροπορία.

Για να γίνει πιο πειστικό είχαν βάλει ένα boeing 747 που πάνω στο φτερό είχε το σήμα του Ολυμπιακού!

Μπορεί να μην πίστεψα την είδηση, αλλά με την ιδέα και μόνο γελούσα για πολύ καιρό!
 
Πού να φανταζόσουν ότι 11 χρόνια μετά η Ολυμπιακή θα πήγαινε κάτι μία έννοια στην "άλλη πλευρά", ε; :)
 
Εμείς είχαμε "σταθερή αξία" τα πρωταπριλιάτικα τύπου "σήμερα πάμε εκδρομή" ή "δεν ήρθε ο τάδε καθηγητής και θα έχουμε κενό"...
 
αυτο με την εκδρομη ηταν οντως το κλασικο.μια πρωταπριλια ειχα κανει κατι και εγινε αναστατωση.δουλευα τοτε σε ενα μαγαζι με ηεκτρονικα και ο αδερφος μου δουλευε σε μια καφετερια.οπως ειμαι εκει μου ηρθε η ιδεα και πηρα εναν φιλο που ηταν στην δουλεια του και του λεω τρομαγμενος οτι πηγαν να ληστεψουν το μαγαζι εχουν πυροβολισει τον αδερφο μου και θα τον παρω σε λιγο να του πω περισσοτερα.εκεινη την στιγμη ετυχε να ειναι ενας αλλος φιλος κοντα με την παρεα του και μπηκε στο μαγαζι να με χαιρετησει και με ακουσε να μιλαω στο τηλεφωνο.μεχρι να προλαβω να του μιλησω και να εξηγησω τρεχει εξω και λεει στους αλλους οτι πυροβολησαν τον αδερφο μου και πρεπει να φυγει.εγω τρεχω εξω του εξηγω πως ειχε το θεμα ομως απο την αναστατωση ειχα ξεχασει το αλλο παιδι και δεν τον ειχα παρει πισω να του πω οτι ηταν φαρσα ο οποιος μεχρι να τον παρω ειχε παρει το αφεντικο του να του πει οτι πρεπει να φυγει επειγοντως και ειχε παρει και στα νοσοκομεια ψαχνοντας να μαθει κατι....οταν του εξηγησα οτι ηταν πλακα εγινε χαμος ακομα τους το θυμιζω καμια φορα και με βριζουν
 
Χα χα ... φοβερό τόπικ !!! Πάντως, θυμάμαι μια είδηση πρωταπριλιάτικη σε κάποια εφημερίδα : "η Δήμητρα Λιάνη είναι έγκυος" !!!!

Άλλο πρωταπριλιάτικο αστείο που θυμάμαι [περί το 1987] είναι το εξής : Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης της 31ης Μαρτίου προς 1η Απριλίου, ο εκφωνητής των ειδήσεων είπε το εξής : Σε μισή ώρα θα περάσει πάνω από τον ουρανό της Αθήνας ο ... τάδε κομήτης, ο οποίος περνάει ... κάθε έκατό χρόνια !!! Αυτός έχει μια πολύ όμορφη ουρά, γεμάτη χρώματα !!! Πρόκειται για ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε, άλλωστε ... συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια !!! Γι' αυτό, να βγείτε στα μπαλκόνια σας και ... να περιμένετε να περάσει ο κομήτης !!!

Και εμείς ... το χάψαμε οικογενειακώς !!! Με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου ανεβήκαμε στην "κορυφή" της πολυκατοικίας μας και ... περιμέναμε να περάσει ο κομήτης !!! Το ίδιο συνέβη και στις απέναντι πολυκατοικίες : βγήκε αρκετός κόσμος στα μπαλκόνια, στις κορυφές των πολυκατοικιών κλπ κλπ περιμένοντας .... τον κομήτη !!! Περιμέναμε, περιμέναμε και .... κομήτης δεν φαινόταν !!! Ώσπου, καταλάβαμε ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο και ... επιστρέψαμε στα διαμερίσματά μας !!!

Ο λόγος που παραπλανηθήκαμε ήταν, κατά την άποψή μου, ο εξής : Η "πρωταπριλιάτικη είδηση" μεταδόθηκε στις 12 και λίγα λεπτά το βράδυ, δηλαδή ... λίγα λεπτά αφότου "εξέπνευσε" η 31η Μαρτίου και πριν συνειδητοποιήσουμε ότι μπήκε η Πρωταπριλιά !!!
 
Από τις Πρωταπριλιές θυμάμαι τις φάρσες που κάναμε στο σχολείο όπως το να αλλάξουμε τάξεις ή να βγάλουμε έξω στο προαύλιο τα θρανία. Μια φορά δε είχα κοψοχολιάσει τη μάνα μου ερχόμενος στο σπίτι με μία γάζα στο χέρι και ψεύτικο αίμα ότι και καλά είχα χτυπήσει. Τρελάθηκε όταν με είδε.
 
Άλλο ένα πρωταπριλιάτικο από τα μεσάνυχτα, δηλαδή ακριβώς όταν έμπαινε η μέρα, είναι ότι την εποχή των δύο κρατικών καναλιών, στο δελτίο των 00:00 είχαν αλλάξει οι παρουσιαστές : Οι της ΕΡΤ1 είχαν πάει στην ΕΡΤ2, και ανάποδα. Και παρουσίασαν κανονικά τα δελτία (σαν να λέμε να αρχίσει σήμερα το δελτίο του ΑΝΤ1 με Τρέμη και του MEGA με Χούκλη, και να συνεχίσει κανονικά τη ροή). Δε θυμάμαι καν ονόματα και φάτσες, αλλά στo τέλος, στο δελτίο που έβλεπα, ο εκφωνητής είπε "Μη φανταστείτε ότι μας απέλυσαν από το ένα κανάλι και μας προσέλαβε το άλλο, σας ευχόμαστε καλή Πρωταπριλιά !"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμάμαι ένα κανάλι που τάχα είχε τηλεφωνική συνέντευξη τον Νίκο Γκάλη, λίγο πριν τον ημιτελικό κυπέλλου πρωτσθλητριών, μεταξύ του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού το 1994. Εντωμεταξύ η φωνή δεν έμοιαζε καθόλου, απλά ο " μίμος " μιλούσε από την μύτη και έλεγε συνεχώς το γκαλικό " έλα, κοίτα "...
 
Φοβερό αυτό του Rinus Cesar, ότι βγήκανε όλοι σε ταράτσες και μπαλκόνια να περιμένουν να περάσει ο κομήτης!

Εμείς στο σχολείο για την Πρωταπριλιά, εκτός από το να αλλάζουμε τάξεις όπως συνηθιζόταν, λέγαμε το "Έχεις φορέσει την μπλούζα σου ανάποδα" Μετά μπαγιάτεψε όμως και δεν έπιανε πια. Μία φορά ένας δάσκαλος μας είχε κάνει πλάκα ότι θα γράψουμε τεστ, το οποίο ευτυχώς δεν γράψαμε.

Επίσης είχα μία συμμαθήτρια που είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά και την κοροϊδεύανε πολλοί. Η ίδια είχε πει ότι όταν γεννήθηκε κι ανακοίνωσαν στον πατέρα της ότι απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, εκείνος δεν το πίστευε!
 
Πίσω
Μπλουζα