Ρετρό διακόπτες ρεύματος

stayros είπε:
Ναταλι....Υπαρχει περιπτωση να ανακτησουμε τις φωτο? Γιατι δεν φαινονται.... :(
Όχι! Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ποιες μπορεί να ήταν οι φωτογραφίες αυτές. Αν θυμόνται τα μέλη του τις ανέβασαν ποιες ήταν, ας κάνουν έναν κόπο να τις ανεβάσουν και πάλι.

Της Nessie πάντως χλωμό να αποκατασταθεί....
 
ΦΖΠ1 είπε:
Nαι, ο γάντζος κράτησε αρκετά. Και για να πούμε την αλήθεια, είναι και σίγουρος. Για βαριά φωτιστικά, πολυελαίους κλπ. χρειάζεται σήμερα εκτονούμενο βύσμα, πολύ καλά εφαρμοσμένο.Τα πάνινα καλώδια που ανέφερα, τα εννοούσα στην εγκατάσταση, μέσα στους τοίχους !

Μια που πιάσαμε την κουβέντα πάντως, θυμίζω ότι μέχρι το 1981 με τους σεισμούς, ο ηλεκτρολόγος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του φέροντα οργανισμού της οικοδομής, αφού "γάζωνε" αδιακρίτως με το κομπρεσεράκι κολώνες, δοκάρια κλπ. (δείτε στα παλιά σπίτια πού είναι τοποθετημένα τα περισσότερα κουτιά...)

Ακόμα πιο παλιά, κάποιοι υδραυλικοί αμόλαγαν τις υδρορρόες μέσα στις κολώνες, για να μη φαίνονται !

Ευτυχώς ήρθε ο σεισμός και σοβαρευτήκαμε, όλα αυτά απαγορεύτηκαν.
Mάλιστα, αυτό δεν το'χω δει! Τώρα μάλιστα τα περνάμε όλα από το πάτωμα, μέσα στην τσιμεντοκονία, για να σκάψουμε όσο το δυνατόν λιγότερο, και μόνο κάθετα στους τοίχους. Καλά, υπήρχανε τότε κομπρεσεράκια; Στης φίλης μου το σπίτι (δεκαετία '50) όντως είχαν σκάψει το μπετό, και βέβαια τότε με το χέρι! Στο πατρικό μου έχουν περάσει την σωλήνα της τουαλέτας του πάνω μπάνιου μέσα από το δοκάρι! Επίσης ρετρό είναι αυτά τα πολύ μικρά πινακάκια που ανοιγοκλείναν μόνο το θερμοσίφωνο ή την κουζίνα και είχαν ένα πάκο και ένα λαμπάκι. Καμιά φορά έχουν ξεχάσει οι ένοικοι την ύπαρξη τους και είναι πίσω από ντουλάπες κλπ. και μετά από τόσα χρόνια φυσικά έχουν γίνει κάρβουνο!
 
ΦΖΠ1 είπε:
Οι περιστροφικοί αυτοί διακόπτες που δείχνετε, βγαίναν και σε κομιτατέρ. Στην πρώτη θέση άναβε το ένα φως, στη δεύτερη και τα δύο...

ΦΖΠ1 είπε:
Εκτός από τους παραπάνω, όπου διακρίνουμε δυο βίδες δεξιά-αριστερά, υπήρχαν από παλιά και χωνευτοί σε κουτί (το κοινό σημερινό κουτί), όπου για κάλυψη, υπήρχε μια ροζέτα στον τοίχο, αντίστοιχη του σημερινού τετράγωνου διακοσμητικού. Έτσι, φαινόταν ολοστρόγγυλος μεγάλος.
switch.jpg

Διακόπτης κομιτατέρ και σκεπαστή πρίζα, σε υπόγειο που χτίστηκε τέλος 50ς/αρχές 60ς. Λειτουργούν ακόμα χωρίς προβλήματα.
 
Πίσω
Μπλουζα