Ρετρό επαρχιακές "ντίσκο"

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.043
Θυμάστε εκείνες τις υπέροχες ρετροεποχές, που οι "ντίσκο" φύτρωναν σα μανιτάρια στην επαρχία ;

Κάθε "προχώ" χωριό όφειλε να έχει και τη ντίσκο του.

Αχυρώνες, γιαπιά και παραπήγματα, μεταμορφώνονταν εν μια νυκτί σε "ναούς της ντίσκο".

Έχετε εμπειρίες από επαρχιακές "ντίσκο" ;

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
υπαρχει ακομα στην παλια επιδαυρο η θρυλικη ντισκο "καπακι" οπου συγκεντρωνομαστε ολοι μετα τισ παραστασεις,και αφου φαμε στου λεωνιδα η στην μουρια!!!! κλασσικη ρετρο με μια γυψινη γοργονα στην εισοδο και μεσα την πιστα τις ντισκομπαλες και γυρω γυρω απο την πιστα οικοπεδο με νεραντζιες πορτοκαλιες κτλ και μπαμπου τραπεζακια και καρεκλες!! εντελως ρετρο...τι χορους εχω ριξει εκει μεσα....
 
Αν δεν υπήρχε "ντίσκο", τον ρόλο της αναλάμβανε το...καφενείο, με την τοποθέτηση μικρής μπάλας και με κανα δυο-τρία φωτάκια για ατμόσφαιρα! Τι τράβαγε και η νεολαία της επαρχίας τότε... :D
 
georgeikos είπε:
υπαρχει ακομα στην παλια επιδαυρο η θρυλικη ντισκο "καπακι" οπου συγκεντρωνομαστε ολοι μετα τισ παραστασεις,και αφου φαμε στου λεωνιδα η στην μουρια!!!! κλασσικη ρετρο με μια γυψινη γοργονα στην εισοδο και μεσα την πιστα τις ντισκομπαλες και γυρω γυρω απο την πιστα οικοπεδο με νεραντζιες πορτοκαλιες κτλ και μπαμπου τραπεζακια και καρεκλες!! εντελως ρετρο...τι χορους εχω ριξει εκει μεσα....
με πρόλαβες.. από μικρο παιδί είμαι εκεί μέσα με άπυρες όμορφες στιγμές.. ακόμα πάω φυσικά. τελευταία φορά είχα γίνει κομμάτια αλλού πάταγα αλλού βρισκόμουν lool
 
Θυμάμε στο χωριό μου πρέπει να είταν αρχές 87 οταν ανοιξε μια ντισκο ονόματι ''ΑTERIR'' ,παροτι είμουνα πολύ μικρος για ντισκο τότε είχα παέι 1-2 φορές με συνοδεία μεγαλύτερων ,το μαγαζί είταν πίσω απο ένα σπιτι (μεσοτοιχία) ,το σπιτι αυτουνου που την εφτιαξε.Προσπαθούσε να μιμιθεί(και να φτιαξει) αυτά που έβλεπε στις Αθηναικές ντισκο.

Μεναμε πολύ κοντα και θυμάμε οι δικοι μου ενοχλοντουσαν απο τη δυνατη μουσική.

Το συγκεκριμένο μαγαζί λειτουργησε και μεχρι το 2005 περιπου , τα τελευταια χρόνια φιλοξενούσε ελληνες τραγουδιστές σε Live (oι γνωστές αρπαχτές)νομίζω οτι έχει πια εγκαταληφθεί.
 
Οι πιο σουρεάλ ντισκοτέκ, ήταν :

Ντίσκο Σαπφώ στην Βασιλική Λευκάδας

Ντίσκο Ζετεμ -όπως ακριβώς το γράφω- κάπου στον Πύργο

Ντίσκο Πιπίλα στην Λάρισσα
 
qwerty είπε:
ΝΑΙ. Για να το ξέρεις πάει να πεί οτι είσε απο κεί? Μη μου πεις οτι θα βγουμε και παλιοι γνωστοι? Εμενα Αριδαια Πέλλας απο το 1983 μέχρι τον Οκτωμβριο του 1989.

Αν γνωρίζεις κάτι σχετικά με το τι απέγινε το μαγαζί ,πόσταρε.

Παρεπιπτώντος το Avatar σου τα σπάει. Ισως το αγαπημένο μου (όλον των εποχών) video-game!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα καταθέσω κι εγώ 2 ονόματα ντίσκο: Η Minoica στο Ηράκλειο (υπήρχε το 1994) και η Ατλαντίδα στην Παραλία Κατερίνης. Το 1989 και στις αρχές της δεκαετίας του ' 90 υπήρχε.
 
Δύο πράγματα δεν έλειπαν από τα χωριά στη δεκαετία του '80..... η πλάστιγγα του γεωργικού συνεταιρισμού, και η Ντισκοτέκ!

Το χειμώνα συνωστιζόμασταν σε καταγώγεια με βελουτέ καναπέδες διάτρητους από τις καύτρες, πίστες με πλακάκι Γ' διαλογής και επένδυση καθρέφτη στις κολώνες. Οι τουαλέτες ανέδυαν μυρωδιά αμμωνίας με τα χαρτιά να γέρνουν σαν τον πύργο της Πίζας. Κάθε Τετάρτη στηνόταν "νυφοπάζαρο" στο καθιερωμένο Ladies' night με RossoAntico-πορτοκαλάδα τζαμπαντάν για μας τα γυναικάκια. Ο κάθε "Μήτσος ο Κάβουρας", αφού έκλεινε το συνεργείο, εκτελούσε και χρέη D.J....έτσι μετά από τα άπαντα του Michael Jackson, έπρεπε ν'ακούσεις Σπύρο Ζαγοραίο. Όταν το πρωί καθαρίζανε, σου τρυπούσε τα ρουθούνια εκείνη η κρύα τσιγαρίλα που ξεθύμαινε από τις ανοιχτές πόρτες..

Οι καλοκαιρινές ήταν ότι πιο χύμα κατάσταση ανέδειξε το ντόπιο επιχειρηματικό δαιμόνιο! Στεγάζονταν στους αγρούς και είχαν περιφράξεις-κοτετσόσυρμα, καμουφλαρισμένο με καλάμι ή ακόμα χειρότερα, με τσουβάλι, τις λεγόμενες μπούρδες. Στις αυλές το χοντρό χαλίκι μας χαλούσε τα τακουνάκια. Η πίστα συχνά ήταν ένα στραβοκαλουπωμένο τσιμέντο, τα μπαρ σκεπάζονταν με φοινικόκλαδα και πάρκινγκ είχαμε το διπλανό θερισμένο σιτοχώραφο.

Εν έτη 1987, σενιαρίστηκα να πάω για χορό και φορτώθηκα με καμιά ντουζίνα τσούπρες στην καρότσα ενός Datsun...καθώς πηγαίναμε βραδέως με τόσο φορτίο, στη στροφή πρίν φτάσουμε, μας κάνει λούτσα πατόκορφα το "κανόνι" που πότιζε τα καλαμπόκια του γείτονα. Γέλια και πανηγύρι.. Εκείνο το βράδυ θα μπορούσαμε να εκλέξουμε τη Miss βρεγμένο μπλουζάκι του λεκανοπεδίου μας!

Στα τουριστικά θέρετρα οι καλοκαιρινές Ντίσκο ήταν η αποθέωση του κιτς...ατελείωτα κυβικά μπογιατισμένου φελιζόλ χρησιμοποιήθηκαν για να αποδώσουν αρχαίους ναούς, καστροπολιτείες και βράχια τροπικών νησιών! Η παραλία Κατερίνης που προανέφερε ο Stakovios είχε να επιδείξει πολλά τέτοια "φανταιζύ" μαγαζιά, τα οποία βέβαια βούλιαζαν από κόσμο, έχουν συνδεθεί με τα νιάτα μας και μένουν ανεξίτηλες οι "φάσεις" που ζήσαμε εκεί μέσα..

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
 
ΕΠΟΣ saboter, απλά ΕΠΟΣ!

saboter είπε:
Εν έτη 1987, σενιαρίστηκα να πάω για χορό και φορτώθηκα με καμιά ντουζίνα τσούπρες στην καρότσα ενός Datsun...καθώς πηγαίναμε βραδέως με τόσο φορτίο, στη στροφή πρίν φτάσουμε, μας κάνει λούτσα πατόκορφα το "κανόνι" που πότιζε τα καλαμπόκια του γείτονα.
Ο Exetlaios ή o Don οδηγούσε; Ή μήπως ήταν μαζί ως οδηγικό δίδυμο για το Ράλι Ακρόπολης; :rofl:
 
saboter είπε:
Εν έτη 1987, σενιαρίστηκα να πάω για χορό και φορτώθηκα με καμιά ντουζίνα τσούπρες στην καρότσα ενός Datsun...καθώς πηγαίναμε βραδέως με τόσο φορτίο, στη στροφή πρίν φτάσουμε, μας κάνει λούτσα πατόκορφα το "κανόνι" που πότιζε τα καλαμπόκια του γείτονα. Γέλια και πανηγύρι.. Εκείνο το βράδυ θα μπορούσαμε να εκλέξουμε τη Miss βρεγμένο μπλουζάκι του λεκανοπεδίου μας!
Μη μου βάζεις ιδέες ! "Ρετρό επαρχιακοί διαγωνισμοί" ; :eek:
 
Ρε Saboter ... διάβασα το ποστ σου για τη ντισκοτέκ στο χωριό σου και .... δεν μού έμεινε άντερο απ' το γέλιο :D :D:D !!!!

Και ... ναιιιι ... μού ήρθε κι εμένα να γράψω για τη μικρή ντισκοτέκ στο νησάκι μου εκεί στα 80ς, η οποία είναι συνδεδεμένη με τα εφηβικά καλοκαίρια μας !!!΄Όταν βρω χρόνο θα επανέλθω στο παρόν τόπικ !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάλι, επειδή παραθέριζα κυρίως σε μέρη που είχαν τουρισμό, δεν έχω πολλά να πω, γιατί οι ντισκοτέκ που υπήρχαν εκεί (π.χ. οι περίφημες ντίσκο της Ρόδου, αλλά και η Fortezza στα Χανιά που ήταν πλωτή, αν θυμάμαι καλώς) ήταν από αξιοπρεπείς μέχρι εκπληκτικές, καλύτερες κι από αυτές των Αθηνών. Ωστόσο, μία εμπειρία από επαρχιακή παρακμιακή ντίσκο έχω κι εγώ. Ήταν κάπου στο Παράλιο Άστρος, το '87, ένα υπαίθριο καφέ μπαρ που το είχαν δύο αδελφές (κοπέλες εννοώ, όχι γκέι άντρες, για να εξηγούμεθα). Η μια ήταν ψηλή, μελαχρινή κι εντυπωσιακή, η άλλη ήταν λίγο κοντύτερη, ξανθούλα και με μια ιδέα τοπικού πάχους στους γοφούς. Δεν ήξερα τα ονόματά τους, γι' αυτό τη μελαχρινή την έλεγα "Κάρμεν" (από τη γνωστή τσιγγάνα) και την ξανθιά "Μαντόνα" (γιατί επιδίωκε να φέρνει λίγο προς τη βασίλισσα της ποπ). Τεσπα, για να μην τα πολυλογώ, όταν περνούσε η ώρα, εκεί γύρω στις 11, οι ιδιοκτήτριες άλλαζαν το φωτισμό (έβαζαν κάποια στοιχειώδη φωτορυθμικά), μετακινούσαν τα τραπεζοκαθίσματα από μια κυκλική τσιμεντένια "πίστα", φώναζαν τον άντρα, αρραβωνιαστικό (δε θυμάμαι πια τι της ήταν) της μελαχρινής και αυτός πήγαινε πίσω από το μπαρ, εκεί που ήταν το κασετόφωνο κ έκανε τον dj. Τότε μαζευόταν όλη η νεολαία του Παράλιου (και του Μεσόγειου) Άστρους, μαζί και οι παραθεριστές κ γινόταν ένας ψιλοχαμός... Εννοείται ότι η πρόχειρη αυτή "ντίσκο" ήταν μια κάποια λύση γι' αυτούς που δεν είχαν μεταφορικό μέσο, λεφτά ή διάθεση να πάνε στο Ναύπλιο όπου υπήρχαν "κανονικές" ντίσκο....
 
Η La luna ήταν ή ο Φοίνικας; :animlaugh:
 
Στον ''Σταυρο Θεσσαλονικης'' υπηρχε και δεν ξερω αν υπαρχει και τωρα μια ντισκο που λεγοταν ''Cross''.Οταν υπηρετουσα στην 34 ΕΜΑ στο καρατασου στην θεσσαλονικη το καλοκαιρι και συγκεκριμενα τον ιουλιο πηγαμε ασκηση στον σταυρο και οσες μερεςε ημασταν εκει καταλυσαμε σε μια μοναδα κλειστη πλεον που ακριβως μπροστα της ειχε την θαλασσα και ακριβως διπλα η καλητερα λιγο πιο κατω απο την πυλη του στρατοπεδου ηταν η ντισκο.Καθε βραδυ εγω με ακομα εναν γιατι ολοι φοβοντουσαν και δεν ερχοταν κανεις αλλος μολις τελειωνε η βραδυνη αναφορα και πηγαιναμε για υπνο φορουσαμε τα πολιτικα μας και σε συνενοηση με τον εκαστοτε σκοπο και την καναμε απο μια τρυπα που ειχε ο φραχτης και πηγαιναμε στην ντισκο μεχρι τα ξημερωματα και μετα πηγαιναμε ξανα μεσα μια,δυο ωρες πριν το εγερτηριο.Μια φορα την πατησαμε γιατι αλαξε ο σκοπος και επειδη αυτος που μπηκε ηταν ποντικαρας αρχισε τα αλτ τι σι κλπ μας πηρε χαμπαρι ολο το στρατοπεδο και φαγαμε απο 40 μερες φυλακη ο καθενας συν 20 απο τον ταξιαρχο συνολο 60 αλλα λιγο μας ενοιαζε γιατι τα γουστα που βγαλαμε 9 μερες στην ντισκο με ολες αυτες της τουριστριες που γεινοταν πανικος απλα δεν περιγραφονται ;)
 
@ PT8: Δεν θυμάμαι πώς το έλεγαν το μαγαζί. Το La Luna μου φαίνεται γνωστό σαν τίτλος, αλλά επειδή έχουν περάσει πλέον 27 χρόνια, δεν θυμάμαι. Ποιο μαγαζί είχαν δύο γυναίκες μια μελαχρινή κ μια ξανθιά;
 
To '87 ήμουν 11 οπότε και εγώ δεν τριγύριζα πολύ στα στέκια των ''μεγάλων''. Αν μου έλεγες ονόματα τους θα το έβρισκα αμέσως. Πάντως, στα 80ς στο Άστρος αυτά ήταν τα 2 μεγάλα μαγαζιά.

Χωροταξικά ήταν μέσα στο ΠαράΛιο ή λίγο πιο έξω; και αν ναι, στον κεντρικό δρόμο για Μεσόγειο ή στον χωματόδρομο για Πόρτες;
 
"Στο καπάκι", Παλιά Επίδαυρος. Διαχρονική αξία...
 
Θυμάμαι μια υπαίθρια ντίσκο, γύρω στο '88-89 στην Ηγουμενίτσα, στο χωριό της μάνας μου, στην οποία ο ντισκ τζόκευ έκανε πρόγραμμα μέσα από την "αποστρατευμένη" καμπίνα ενός φορτηγού!!!!!!!! Και βέβαια κάτω στρωμένη με μωσαϊκό... :D
 
Πίσω
Μπλουζα