Αυτό που λες το θυμάμαι αμυδρά από τέλη 80's, όταν ζούσα στην επαρχία. Θυμάμαι να πηγαίνουμε στο ταχυδρομείο και να μιλάει η μητέρα μου με συγγενείς του εξωτερικού σε τέτοιους θαλάμους.Clemence είπε:Αυτές τις μέρες θυμήθηκα ότι όταν πρωτοπήγα στο εξωτερικό μου είχαν δώσει οι δικοί μου οδηγίες για το πώς να κάνω τηλεφωνήματα με χρέωση τους εδώ στην Ελλάδα, έπρεπε να το ξέρω στα Ιταλικά, πήγαινα στα κεντρικά ταχυδρομεία θυμάμαι, έδινα στον υπάλληλο τον αριθμό και περίμενα σε αίθουσα αναμονής μέχρι να μου πουν σε ποιον τηλεφωνικό θάλαμο έπρεπε να μπω. Θυμάται κανείς την αντίστοιχη διαδικασία στην Ελλάδα;
Κι εμείς τα ίδια κάναμε με τους συγγενείς του εξωτερικού. Αυτό και οι θάλαμοι ήταν πράγματα που είχα ξεχάσει εντελώς και μου τα θυμίσατε τώρα!ΦΖΠ1 είπε:Mια εποχή (1987-88) που σπούδαζε ο αδερφός μου στην Αμερική, τα λέγαμε με...ηχογραφημένες κασέτες ! Που πηγαινοέρχονταν με το ταχυδρομείο !
Και μετά ήρθε το skype...
Αυτές ήταν στρατιωτικές γραμμές σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.ΦΖΠ1 είπε:Επίσης, απ' ότι μου έλεγε, υπήρχε ένας τετραψήφιος κωδικός από όλα τα στρατόπεδα της Αεροπορίας, με το οποίο έβγαζε γραμμή από τη σκοπιά και μας έπαιρνε στο σπίτι, όταν υπηρετούσε (στην Τρίπολη). Δε θυμάμαι τα νούμερα αλλά νομίζω τέλειωνε σε 0 ή 9...
Και μετά,ήρθαν τα κινητά στο στρατό. (Και laptop τώρα; Δεν ξέρω...)