Ρετρό επιλογή "ακατάλληλων" ταινιών !

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.041
Βεβαίως η τότε ηλικία μου, δε μου επέτρεπε να "συμμετέχω" , αλλά οι αναμνήσεις παραμένουυν.

Θυμάμαι έντονα εκείνους του μεγάλους "καταλόγους", που οι βιντεκλαμπάδες βγάζανε στους "μεγάλους", όταν δεν είχε κόσμο στο μαγαζί.

Αρχικώς νόμιζα ότι ήταν "δείγματα" με εξώφυλλα από τις νέες ταινίες που είχαν παραγγείλει.

Αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί υπήρχε αυτηή η "μυστικοπάθεια".

Πάντα οι κατάλογοι αυτοί άνοιγαν όταν δεν είχ επολύ κόσμο και ποτέ όταν δίπλα κυκλοφορούσαν "μικροί".

Τελικά, κάποτε έμαθα το "μυστικό" !

Οι κατάλογοι αυτοί είχαν "πονηρές" ταινίες !

Να πω την αλήθεια, ζήλεψα τους "μεγάλους" που είχαν πρόσβαση σε τετοιο "απαγορευμένο" υλικό, αλλά τους "λυπήθηκα" και λίγο, που έπρεπε να οργανώσουν ολόκληρη "συνομωσία" για να διαλέξουν ταινία !

Τελικά, στα 90's οι "ακατάλληλες" ταινίες βρήκαν το χώρο που τους άρμοζε στα βίντεοκλαμπ.

Τέλμα τα "μυστικά τετράβια". Ειδικοί χώροι στο βίντεο κλαμπ, μεγάλη ποικιλία, και διαχωρισμός ανα υπόθεση, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, όπως στα κανονικά έργα.

Πάντως, δύσκολα θα ξεχάσω τη "χρυσή εποχή" του βίντεο-κλαμπ, όταν η επιλογή μιας "τσόντας" ήταν (ακόμα και για τους ενήλικες) μια σωστή περιπέτεια !
 
Στο δικό μας τις είχαν στα πιό ψηλά ράφια ώστε να μην μπορούσαν τα πιτσιρίκια να τις κατεβάσουν.


Κάποιοι βέβαια βαριόνταν να τα ανεβάσουν στη θέση τους και τα έβαζαν τυχαία όπου υπήρχε κενό με αποτέλεσμα ανίδεοι περαστικοί να βρίσκονται προ εκπλήξεως.


 


Εντύπωση μου έκαναν τα τεράστια αστεράκια στα επίμαχα σημεία που βέβαια δεν ήταν και τόσο σκουρόχρωμα ώστε ευκρινώς να βγαίνουν πολλά στη φόρα...
:D
 
εμας τις είχε σε μια γωνία και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πηγαίνουμε και να τις χαζευουμε...
 
Ο ξάδερφος μου ήθελε να πάρει μια "πονηρή" ταινία αλλά ήταν μικρός και ντρεπόταν και απαγορευόταν.

Και τι έκανε το άτομο, πήγε στο δωματιάκι με τις ταινίες και άρπαξε μία και την έβαλε μέσα στο μπουφάν του, και μετά έφυγε.

Όταν πήγε σπίτι κατάλαβε ο παν-"έξυπνος" ότι ήταν το κουτί μόνο χωρίς την ταινία.
 
εγώ θυμάμαι την πρώτη ακατάλληλη ταινία που είχα δεί. Ηταν το "αχόρταγη ερωμένη" και το χαζευαμε με τον ξάδελφο μου στο σπίτι του, τρώγοντας σουβλάκι ενω οι γονείς μας ήταν στο κατω σπίτι. Σε κάποια φάση ανέβηκε ο πατέρας μου και το γυρίσαμε σε ένα κανάλι που είχε μπάσκετ. Και τότε έκατσε μαζί μας για να δεί μπάσκετ....έλεος...
 
Όπως είπε και ο exetlaios

Πάντως, δύσκολα θα ξεχάσω τη "χρυσή εποχή" του βίντεο-κλαμπ, όταν η επιλογή μιας "τσόντας" ήταν (ακόμα και για τους ενήλικες) μια σωστή περιπέτεια !
θυμάμαι που πολλοί έκλεβαν τα εξώφυλλα από τις τσόντες και είχαμε αναγκαστεί να βάλουμε χαρτί που έγραφε "Μην κλέβετε τα εξώφυλλα από τις ταινίες" άλλες εποχές πάντως...τότε είχε μια αδρεναλίνη..έπαιρνες την τσόντα στο σπίτι και παρέα με τα φιλαράκια σου την βλέπατε ενώ κάποιος κρατούσε τσίλιες μην μας πάρει πρέφα κανείς και γίνουμε ρόμπες...όλα γινόντουσαν στην ζούλα...
 
εδώ εμείς κάναμε κοπάνες από το σχολείο για να δούμε "ποιοτικά" έργα σε σπίτια συμμαθητών που ξέραμε ότι οι γονείς δουλεύουν...

Μετά βέβαια εκτονωνόμασταν στα 8bit κομπιούτερ που τότε είχαμε. Τουλάχιστον στο σπίτι που μας φιλοξενούσε :)

Πόσο αθώα ακούγονται όλα αυτά βρε παιδιά...ειδικά αν τα συγκρίνω με τους σημερινούς έφηβους.
 
spyros_s είπε:
εδώ εμείς κάναμε κοπάνες από το σχολείο για να δούμε "ποιοτικά" έργα σε σπίτια συμμαθητών που ξέραμε ότι οι γονείς δουλεύουν...Μετά βέβαια εκτονωνόμασταν στα 8bit κομπιούτερ που τότε είχαμε. Τουλάχιστον στο σπίτι που μας φιλοξενούσε :)

Πόσο αθώα ακούγονται όλα αυτά βρε παιδιά...ειδικά αν τα συγκρίνω με τους σημερινούς έφηβους.
πλέον φίλε παντού παίζει το σεξ στην τηλεόραση στο ίντερνετ παντού..παλιά είχε μια μαγεία ψαχνόντουσαν όλοι να βρούν μια βιντεοταινία τώρα απλά πατάς στο site και την βλέπεις..
 
είμασταν αθώοι και στο μυαλό και στην ψυχή! Αυτό δεν είχε να κάνει με τον άτυπο διαχωρισμό computer freaks και popular στα σχολεία. Όλοι ήταν συγκριτικά αθώοι όταν αντιπαραθέτεις την κατάσταση του σήμερα!
 
ρε παιδεία το κανάλι ΗΤΑ8 το θυμάστε? δεν λέω άλλα τα λόγια ειναι περιττά λολ
 
Γιατι παντα, αλλη κοπελα(ες) εβλεπες στο εξωφυλλο (99% των περιπτωσεων δυναμιτη) και στην ταινια, αντι αυτης, επαιζαν καποιες βλογιοκομμενες κακομουτσουνες?

Ρετρο απορια...
 
αυτό ποιο πολύ το συναντάς στα δισκάκια τον περιοδικόν νομίζω και οχι σε κασέτες απο βίντεο κλαμπ... ητα8 λεεεεμεεε αχαχαχαα
 
Ψησταριές ο Λεωνίδας...
 
Gryzor είπε:
Ψησταριές ο Λεωνίδας...
O οποίος είχε γκόμενα αυτή την τραγουδίστρια που διαφήμιζε μασαζοκαλτσόν στο κανάλι του...Θυμάστε πως την έλεγαν;
 
Έχει συζητηθεί ξανά.

Αναφέρεσαι στην ΑΝΝΑ ΜΑΡΩΝΗ.
 
A ναι μπράβο.

Για να γυρίσουμε στη βιντεοκασέτα, είχα δει κάποτε και κάποιες τις ταινίες της ανήλικης Traci Lords πριν μαθευτεί και αποσυρθούν. Σπάνια κομμάτια τώρα. Νομίζω ένας φίλος μου πρέπει να έχει ακόμα κανα δυο στην αποθήκη του.
 
Αν θεωρήσουν οι μοντς υπερβολή το παρακάτω μήνυμα να το σβήσουν πάραυτα.

Emmm... χωρίς παρεξήγηση και με κίνδυνο να φανώ άκρως συντηρητική μήπως θα ήταν προτιμότερο να μην αναφερόμαστε σε παιδική πορνεία;;;; :angry:
 
Χμ, ενδιαφέρουσα και μάλλον σωστή άποψη. Άλλο το αναφερθείς στο γεγονός (το οποίο είναι όντως cult πλέον) και άλλο το να μιλάς περί σπάνιων κομματιών και αποθηκών...
 
!!

Exetlaios...Τζίνα Βαρώνη την λένε..πάντως είχε ομοιοκαταληξία και το όνομα που είπες :cool:

Όσον αφορά το θέμα του thread, σε βίντεο κλαμπ που πήγαινα εγώ πιτσιρικάς, ο ιδιοκτήτης είχε κάνει το εξής: είχε βάλει μια κουρτίνα και διαχώριζε το τμήμα του μαγαζιού που είχε της ακατάλληλες οπότε αυτοί που διάλεγαν πια ταινία θα πάρουν είχαν privacy..

Και βέβαια όλες οι ταινίες ήταν κατηγοριοποιημήνες με ταμπέλες...Η κορυφαία κατηγορία ακατάλληλων ταινιών ήταν: "με υπόθεση" !!! :D :D:D:D
 
thamonas είπε:
Exetlaios...Τζίνα Βαρώνη την λένε..πάντως είχε ομοιοκαταληξία και το όνομα που είπες :cool:
Σωκράτη, φοβάμαι ότι τα μπέρδεψες ! :precry:

Η Τζίνα Βαρώνη ήταν αυτή με τα μασαζοκαλσόν ΣΛΙΜ.

Η Αννα Μαρώνη ήταν η "φιλενάδα" του Λεωνίδα-με-τις-ψησταριές

( ιδιοκτήτη του καναλιού ΙΤΑ-8 ) και ( επίδοξη ; ) τραγουδίστρια.
 
Πίσω
Μπλουζα