Ρετρό καλλιστεία

Πράγματι δεν της άξιζε η θέση που πήρε, αν κρίνω από το όχι ιδιαίτερα γοητευτικό πρόσωπο και την άχαρη πόζα της. Θα περίμενα κάτι χειρότερο.
 
...Έστω κι αν η ομορφιά που "μετράει" είναι μέσα μας...

Αυτό μπορεί και να είναι η αστειότερη δήλωση της (τότε) χρονιάς. Αν η ομορφιά που μετρούσε ήταν η μέσα μας, θα διαγωνίζονταν με ακτινογραφίες, όχι φωτογραφίες.

Αυτό που μου άρεσε είναι ότι μόνο "πάνω από 100" αιτήσεις είχαν φτασει στο σταθμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των όμορφων κοριτσιών ήταν επομένως προσγειωμένες.
 
Άρχισα να βλέπω καλλιστεία από το 1990 (δηλ. από τότε που ανέλαβε να τα προβάλει ο Αντ1) μέχρι και το 2007 που βγήκε σταρ Ελλάς η Δούκισσα Νομικού. Έτσι οι παραπάνω υποψήφιες του 1991 μου φαίνονται οι περισσότερες γνωστές. Το στέμμα τότε πήγε στη Μαρίνα Πούπου (τελευταία δεξιά) και Μις Ελλάς βγήκε η Μύριαμ Πανάγου (5η από δεξιά). Προσωπικά αυτή που μου άρεσε περισσότερο ήταν η Δήμητρα Παπαδογιαννη (4η από δεξιά) η οποία τελικά βγήκε Μις Γιανγκ καθως ήταν ακόμη μαθήτρια Λυκείου.
Αυτό που με μπέρδεψε σε εκείνα τα καλλιστεία ήταν το ότι η Κατερίνα Μιχαλοπούλου (η πιο ψηλή της φωτό) συμμετείχε μετά στο διαγωνισμό Μις Ευρώπη (και βγήκε αναπληρωματική) ενώ εδώ είχε πάρει τον τίτλο "Ελληνίδα '91" κι όχι κάποιο μεγαλύτερο. Είχα πάντα την εντύπωση ότι στην Ευρώπη στέλναμε τις τοπ εστεμμένες (δηλ. Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και αναπληρωματικές).
Κυρία Λεβέντη και Bambi, τα φώτα σας!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Bajar Δεν υπηρχε μεγαλυτερος τιτλος για το Μις Ευρωπη.
Η Σταρ Ελλας πηγε στο Μις Υφηλιος.
Η Μις Ελλας πηγε στο Μις Κοσμος.
Η Μις Μαγια πηγε στο Μαγια Ιντερνασιοναλ.
Η Μις Γιανγκ πηγε στο Μις Μεσογειος.
Η Ελληνιδα πηγε στο Μις Ευρωπη.

Παρουσιαστρια της μεγαλης βραδιας ηταν η Λιλα Καφανταρη και αναμεσα στα μελη της κριτικης επιτροπης ηταν οι: Ερρικος Ανδρεου, Κατια Δανδουλακη, Λολα Νταϊφα, Μιμης Πλεσσας, Γιωργος Πρεβελακης, Ρηγας, Νικος Φωσκολος και Τζενη Μπαλατσινου.
Δυσαρεστημενες με το αποτελεσμα οι δυο Κατερινες: Κανονιδου και Μιχαλοπουλου. Η Κανονιδου δεν ελαβε τιτλο, αλλα πολυ συντομα εγινε ενα απο τα πιο γνωστα μανεκεν - φωτομοντελα. Η δε Μιχαλοπουλου λιγο αργοτερα (οπως ηδη ανεφερε η Ζωη) εξελεγη Β' Μις Ευρωπη και ολα αυτα για μια ψηφο υπερ της Γερμανιδας που πηρε τελικα τον τιτλο.
 
@Bajar Δεν υπηρχε μεγαλυτερος τιτλος για το Μις Ευρωπη.
Η Σταρ Ελλας πηγε στο Μις Υφηλιος.
Η Μις Ελλας πηγε στο Μις Κοσμος.
Η Μις Μαγια πηγε στο Μαγια Ιντερνασιοναλ.
Η Μις Γιανγκ πηγε στο Μις Μεσογειος.
Η Ελληνιδα πηγε στο Μις Ευρωπη.
Έτσι βγάζει νόημα. Αλλά είχα μπερδευτεί γιατί παλιότερα κάποιες τοπ εστεμμένες όπως πχ. η Αλίκη Διπλαράκου - Μις Ελλάς 1930 (οκ, έχετε δίκιο είναι προ αειμνήστων χρόνων τα συγκεκριμένα καλλιστεία αλλά το θέμα παραμένει) ή η Eva Maria Düringer * - Miss Austria 1977 είχαν τέτοιο τίτλο και παρ' όλα αυτά πήγαν για Μις Ευρώπη. Αλλά κι αργότερα και η Τσιντικίδου που ήταν Σταρ Ελλάς και η Δάρρα που ήταν Μις Ελλάς πάλι πήγαν για τον τίτλο (και τον πήραν). Αν λοιπόν καταλαβαίνω σωστά, δεν υπήρχε κάποιου είδους "πρωτόκολλο" ας πούμε για το ποια εγχώρια εστεμμένη εκείνης της χρονιάς έπρεπε να στείλουν για τον τίτλο της Μις Ευρώπη. Επίσης βλέπω στη Βικι ότι ο εν λόγω θεσμός δεν ήταν και τόσο τακτικός. Υπήρχαν αρκετές χρονιές που δεν έγιναν καλλιστεία Μις Ευρώπη είτε λόγω πολέμων είτε για λόγους που δεν γνωρίζω. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει.

* ή αλλιώς Eva Maria Düringer Cavalli. Παντρεύτηκε τον διάσημο σχεδιαστή Roberto Cavalli το 1980, ο οποίος ήταν κριτής στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος 1977 κι αυτή τότε είχε βγει πρώτη επιλαχούσα.
 
Έτσι βγάζει νόημα. Αλλά είχα μπερδευτεί γιατί παλιότερα κάποιες τοπ εστεμμένες...
Oντως, το Μις Ευρωπη ειναι ενας απο τους πιο ελευθερους διαγωνσιμους ομορφιας.
Το ιδιο ισχυει και για το Μις Μεσογειος, αλλα σε μικροτερο βαθμο.
 
Is there anything true in this face of beauty? Το πρόσωπό της μπορεί να ήταν ωραιότατο, δεν αντιλέγω, αλλά με τόσο μακιγιάζ και λίγο ρετουσάκι δεν το βλέπουμε καθόλου.

Είναι και ποιήτρια? Διότι αφού ξεχωρίζει διάβασμα από ποίηση, θα πει ότι την ποίηση δεν την διαβάζει. Άρα την γράφει? Ουάου!
 
Πίσω
Μπλουζα