Και ρετρό ζώα είχαμε και τώρα έχουμε....
Η γιαγιά μου είχε ένα καναρίνι που έζησε 12 χρόνια από την περιποίηση! Το έλεγε Τζώρτζη! Ακόμα θυμάμαι το μαρουλάκι που του έβαζε κάθε μέρα...
Επίσης, είχαμε ψαράκια που η μαμά μου τους άλλαζε το νερό και έζησαν πολύ καιρό σε γυάλα, και δύο χελωνάκια, αλλά αυτά δεν έζησαν πολύ παρόλο που προσπαθήσαμε.
Στην οικογένεια, πάντα λατρεύαμε τις γάτες... Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να τις παρατηρώ. Ηρεμώ και μόνο που τα βλέπω αυτά τα ζώα. Λατρεύω αυτό το μεγαλόπρεπο που έχουν... το ναζιάρικο... την απαλή γουνίτσα τους... Λατρεύω που αν δε θέλουν να τις χαϊδέψω, φεύγουν όταν τις πλησιάζω και όταν τους έρχεται η όρεξη, έρχονται για χάδια, συνήθως όταν ασχολούμαι με κάτι... και παρατάω αυτό που κάνω για να ασχοληθώ μαζί τους...
Έχω φωτογραφίες από τη μαμά μου στα νιάτα της να έχει αγκαλιά τον Νουάρ και τον Πιτσούκο. Όταν γνώρισε τον μπαμπά μου, είχε ένα όμορφο γατί που το φώναζε Κωστάκη.
Μετά στα χρόνια....
Η Μιμή (το όνομα βγήκε από την ηρωίδα στην όπερα "Μποέμ"). Ήταν ένα υπέροχο τιγρέ θηλυκό γατάκι. Την βρήκε ο αδελφός μου και την περιμάζεψε. Στην αρχή την πήρε η θεία μου η οποία την λάτρευε αλλά όταν ταξίδευε, την έφερνε σε εμάς. Ήταν πολύ καλή γάτα, γλυκιά, χαδιάρα.
Η Λάνα (από την Λάνα Τάρνερ, βέβαια). Ήταν ένα υπέροχο τιγρέ θηλυκό γατάκι. Το βρήκε η αδελφή μου όταν σπούδαζε στην Πάτρα, οπότε το έφερε πίσω. Παρόλο που έμοιαζε πολύ με την Μιμή εμφανισιακά ήταν το ακριβώς αντίθετο σε χαρακτήρα. Στριμμένο και παράξενο, μας πλησίαζε μόνο όταν ήθελε να φάει. Μετά έφευγε αφού σου έκανε πρώτα "χχχχ...".
Στη Σκόπελο τάιζα 3 γατιά για πολλά χρόνια. Τον Ναπολέοντα, τον Λουσιέν και τον Ζαν-Μπατίστ. (Μη σχολιάσετε τα ονόματα παρακαλώ!!!!) Τώρα ταϊζουμε τους απογόντους τους.Τον χειμώνα την έβγαζαν όπως-όπως. Και τα καλοκαίρια μόλις άνοιγε το σπίτι, έρχονταν ξανά και ξανά στην αυλή!!!! Φυσικά οι γονείς μου πήγαιναν και πριν από εμάς, οπότε τρώγαν και από εκείνους. Πάντα ταϊζαμε γατιά στο νησί. Ο μπαμπάς μου έβγαζε ό,τι αποφάγια είχαμε μέρα παρά μέρα....
Πώς μου αρέσει αυτή η διαφορά στον χαρακτήρα τους!!!!! Λένε ότι οι γάτες μοιάζουν εμφανισιακά αλλά ότι όλες έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.
Τώρα έχω τρία γατιά. Το Κουρελάκι, τον Πασά και τον Ρόρυ. Είναι και τα τρία σωσμένα από άθλιες συνθήκες στο δρόμο.
Το Κουρελάκι είναι το θηλυκούλι μας. Όταν το βρήκα ήταν τόσο χάλια, που το βγάλαμε Κουρελάκι γιατί έμοιαζε με κουρέλι. Είναι τιγρέ, γλυκιά και χαδιάρα με καταπληκτικό χαρακτήρα και τεράστια εξυπνάδα. Έχει χάσει το ένα μάτι της, το ένα δόντι της αλλά είναι πια πολύ καλά.
Ο Πασάς ονομάστηκε έτσι εις ανάμνησιν του Ιμπραήμ Πασά (από ένα τούρκικο σήριαλ που λάτρευα). Ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω και το πόδι του ήταν τόσο ανοιγμένο που φαινόταν το κόκκαλο από μέσα. Μου πήρε δύο μήνες για να τον κάνω καλά, αλλά τώρα είναι μια χαρά. Είναι απλά χαζός. Είναι ένας γλυκός, πανέμορφος, ασπρόμαυρος γάτος, αλλά είναι ντιπ χαζός.
Ο Ρόρυ (το όνομα ανήκει σε έναν ήρωα ΒΙΠΕΡ ΝΟΡΑ που διάβαζε η μαμά μου όταν της τον πήγαμε) και βρέθηκε από τον άντρα μου πολύ μικρούλης, να κλαίει μόνος του στον κήπο μας στο νησί και τον κράτησε η μαμά μου. Τώρα που η μαμά μου αναχώρησε για τα επέκεινα, τον κρατήσαμε και προσπαθήσαμε να μη νιώσει την έλλειψη. Είναι στριμμένος, μας δαγκώνει αν πάμε να τον χαϊδέψουμε και βαράει τα άλλα δύο γατιά που απλά τον ανέχονται.... Ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά του άντρα μου αλλά κι αυτό ενίοτε...