Ρετρό κλεψιές απο οχηματα

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
420
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, πιστεύω πως όχι οπότε ας το γράψω. Θυμήθηκα πως στα τέλη της δεκαετίας του 70 είχε γίνει της μόδας το σπάσιμο των σημάτων της μάρκας των αυτοκινήτων με σκοπό τη συλλογή - διακόσμηση των δωματίων. Τα αγόρια το θεωρούσαν μεγάλη μαγκιά. Μακρυχερηδες έφηβοι που μάλλον την ''πατησαν'' αργότερα γιατί η μόδα επανηλθε μετά απο χρόνια! :)
 
εγω το εχω προλαβει με τις βαλβιδες απ τις ροδες αυτο....ακομα το κανουν οι μικροτεροι....
 
Θυμαμαι γυρω στο 84 τα σηματα της Mercedes ηταν πρωτη υλη για κατασκευη αστεριων Νιντζα. Επειδη δεν κυκλοφορουσαν και πολλες Μερσεντες, πολλοι εκαναν μερεμετια σε σηματα Citroen.
 
Ειχα μπει στον πειρασμο απο τις τοτε "κακες παρεες του σχολειου" να παρω το σημα απο μερσεντες αλλα δεν ειχα καταφερει ποτε να σπατω το σημα απο τις Μερσεντες...

Τοτε φαινεται δεν ειχα αρκετη δυναμη και δεν μπορεσα ποτε να το σπασω...

Επισης μια εποχη ηταν της μοδας να κοβουμε τα κρεμαστα πλαστικα χερουλια απο τα λεωφορεια.

Μετα τα βαζαμε στο πανω μερος (ραβαμε το πλαστικο χερουλι) στις τσαντες polo τις εποχης και τις κρατουσαμε απο εκει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
για κάποιο διάστημα -περί το 87 με 89- θυμάμαι να έχουν ριμαχθεί ολα τα VW και τα σήματά τους να τα κάνουν μπρελόκ ή να τα ράβουν πάνω στα σακίδια πλάτης.

υπήρχε και διαβάθμιση εννοείται του προιόντος αναλόγως της ποιότητας του και του πόσο καλά είχε αφαιρεθεί από το αμάξι...
 
Μου θυμίσατε μια ιστορία από το 1989...τρίτη Γυμνασίου...είχαμε διαγώνισμα στην Ιστορία και πίσω μου καθόταν ένας καλό παιδί μεν αλλά κάκιστος μαθητής δε. Τον άφησα λοιπόν ν' αντιγράψει από μένα και την άλλη μέρα ήρθε μου έδωσε δώρο ένα σήμα από bmw σε άριστη κατάσταση το οποίο αρχικά δεν δέχθηκα αλλά εκείνος επέμενε και το κράτησα! Την ίδια μέρα μάθαμε ότι κάποιος κύριος ήρθε μαινόμενος στο σχολείο και έψαχνε τον συμμαθητή αυτόν λέγοντας ότι του κατέστρεψε την bmw κλέβοντας το σήμα της!

Εκείνη την μέρα έφυγα από το σχολείο τρέχοντας και έκρυψα το σήμα αυτό φοβούμενος ότι θα με μπλέξει! Είχα κάνει και σενάρια στο σπίτι όπου θα προστάτευα την φήμη μου λέγοντας ότι δεν έχω πάει ποτέ στην περιοχή έχοντας παράλληλα το πλεονέκτημα ότι ήμουν υπεράνω υποψίας ως καλός μαθητής που δεν είχε δώσει δικαίωμα! Έμαθα την άλλη μέρα ότι εκείνος αρνήθηκε την ενοχή του και ο άτυχος ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να βρει το δίκιο του! Τον ρώτησα λοιπόν μετά από μέρες αν πράγματι το σήμα αυτό ήταν το δικό μου και μου εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλους συμμαθητές έκλεβαν σήματα και τα πουλούσαν σε όποιον ήθελε! Επίσης μου είπε ότι δεν θα το ξανάκανε διότι πλέον τους πήραν χαμπάρι και φοβόταν....

Με το παιδί αυτό χαθήκαμε έκτοτε μέχρι πρόσφατα που τον πέτυχα κάπου και έμαθα ότι είναι σκληρά εργαζόμενος πατέρας 3 παιδιών...

Το σουβενίρ το έχω ακόμα σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού μου...έγινα λοιπόν κλεπταποδόχος για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή μου :)
 
Δυστυχώς και σήμερα είναι στη μόδα οι συλλογές, ειδικά από αστέρια της Mercedes, ακόμη κι εδώ στη Γερμανία. Μέχρι τώρα 3 φορές μου το έσπασαν. Δεν είναι τυχαίο οτι είναι το ανταλλακτικό της Mercedes με τις περισσότερες πωλήσεις. (Μήπως υπάρχει απο μέσα εντολή);

Και τα σήματα Alfa romeo ήταν πολύ στη μόδα θυμάμαι εκείνη την εποχή.
 
Πολύ γέλιο η ιστορία σου Σπύρο! :animlaugh:
 
Εβλεπα μικρη σηματα να κυκλοφορουν στο σχολειο, κυριως ως μπρελοκ αλλα δεν ειχα ιδεα για το σπορ νομιζα πως απλα πουλιουνται ετσι! Συντομα ομως λυθηκε το μυστηριο προελευσης τους και καταλαβα και το λογο που οι κατοχοι τους τα εδειχναν ως παρασημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα ακουσει κι εγω για κατι παιδια που εκαναν αυτο το πραγμα. Μαλιστα μικρος ειχα δει το σημα του αυτοκινητου μας να ειναι σπασμενο, αλλα δεν καταλαβα αν ειχε πεσει θυμα κυνηγων σκαλπ ή καποιου τυχαιου ατυχηματος.

Ειμαι σιγουρος οτι παροτι τα παιδια ειχαν συναισθηση του μουλωχτού και του απαγορευμενου του πραγματος, δεν ειχαν συναισθηση οτι διεπρατταν κατι τοσο πολυ κακο.
 
Ήταν γύρω στο 1988 όταν η οικογένεια μου και ο θείος μου καθόμασταν σε μια καφετέρια. Ο θείος μου είχε παρκάρει το Nissan Vanette του εκεί κοντά. Ξαφνικά περνάει ένας τύπος με ένα roller skate και τον βλέπουμε να σταματάτει στο αμάξι του θείου μου και να ξηλώνει τον καθρέπτη του οδηγού. Τα κατάφερε τελικά αλλά δεν πρόλαβε να πάει μακριά και τον πιάσαμε.
 
Πίσω
Μπλουζα