Ρετρό κουτιά παιχνιδιών με εντυπωσιακό box art.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας telonio
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ένα από τα αγαπημένα μου:

21052_front.jpg

Δυστυχώς, τα αυτοκόλλητα και τα λογότυπα, δεν το αφήνουν να αναπνεύσει... :xm:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίο θέμα και φοβερά τα παραδείγματα που ποστάρατε.

Το προσωπικό μου αγαπημένο είχα την τύχη να το κερδίσω σε διαγωνισμό Kick Off της εποχής παρακαλώ!

attachment.php

Μου αρέσει τόσο πολύ που το έχω background pic στο Workbench μου εδώ και χρόνια.

FutureWars.jpg

Πω ρε συ φίλε, αυτό το τελευταίο του Ghosts 'n Goblins δεν μου αρέσει καθόλου! Πολύ φλώρικο μου φαίνεται... χίλιες φορές το Ghouls and Ghosts:

attachment.php

0.jpg

Φοβερά τα covers των Sword of Sodan (υπέροχη "fantasy" εικόνα) και Lord of the Rings (με τον τρομερό δαίμονα Balrog).

Το πρώτο το είχα παίξει φανατικά, αλλά στo δεύτερο δυστυχώς δεν είχα προλάβει να εμβαθύνω καθόλου. (απο Tolkienoειδή games περισσότερο είχα ασχοληθεί με τα adventures της beam καθώς και με το Singletonικό War in Middle Earth).

Βάζω και μερικά ακόμα εντυπωσιακά εξώφυλλα απο Psygnosis & Psyclapse:

Matrix Marauders (θα μπορούσε να είναι εξώφυλλο ρετρο-διηγήματος Ε.Φ. - π.χ. απο τα βιβλία "ΚΡΟΝΟΣ")

Aquaventura (όπου φυσικά κυριαρχούν αποχρώσεις του μπλέ & γαλάζιου)

και τέλος το Infestation με την εξαιρετική λεπτομέρεια του μηχανικού εντόμου (ελαφρώς παρεξηγημένο παιχνίδι, μιά και ο πολύς κόσμος τείνει να προτιμάει games όπου κυκλοφορούν sprites παρά 3D πολύγωνα).

@Dino: πανέμορφα covers !! (βρε, σίγουρα δεν είσαι κρυφο-RPGάς; :D )

Σου αφιερώνω κάτι πιό light-hearted: Το εξώφυλλο του Fiendish Freddy. ("λυσσασμένο" παιχνιδάκι, με χαβαλετζίδικη διάθεση και χιούμορ. Oπως φαίνεται, τo cover είναι απόλυτα ταιριαστό :) )

@Alkis: Aπλά θαυμάσιο artwork. :thumb: (σαφώς προτιμώ το αυθεντικό, συγκριτικά με το αμερικάνικο).

Αν θυμάμαι καλά, ένα μεγεθυνμένο κομμάτι της εικόνας, αποτελούσε και την "βάση" για το κλείδωμα του παιχνιδιού.

Ενα cover που μου άρεσε πολύ, ήταν και αυτό του Fish! (σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τη λέξη "ψαρωτικό", αλλά θα πέσει γιουχάισμα - και ίσως και τιμωρία απο τους θεούς των puns. :P )

Ενα προσωπικό μου αγαπημένο cover που με είχε εντυπωσιάσει αρκετά "back in the day", είναι και αυτό του Infiltrator (θα το θυμάστε απο το αντίστοιχο review στο Pixel). Πρόκειται για μία ακόμα φορά για το ευρωπαϊκό εξώφυλλο απο την ("οικεία" σε εμάς) κυκλοφορία της US Gold.

Το παιχνίδι δεν είναι 100% σκληροπυρηνικό sim, αφ' ενός μεν διότι διαθέτει και arcade/action δράση (όταν κατεβείτε απο το ελικόπτερο), και αφ' ετέρου λόγω του tongue-in-cheek χιούμορ που "βγάζει" κυρίως το manual. (ένα ύφος για το οποίο σίγουρα δεν μας προδιαθέτει το "μιλιταριστικό" εξώφυλλο - και ειδικά της αυθεντικής αμερικάνικης έκδοσης που είναι ακόμα πιό σκοτεινό και "σοβαρό").

Εnjoy:

15383264545_89be017da2_o.jpg

billy είπε:
@Dino: πανέμορφα covers !! (βρε, σίγουρα δεν είσαι κρυφο-RPGάς; :D )

Σου αφιερώνω κάτι πιό light-hearted: Το εξώφυλλο του Fiendish Freddy. ("λυσσασμένο" παιχνιδάκι, με χαβαλετζίδικη διάθεση και χιούμορ. Oπως φαίνεται, τo cover είναι απόλυτα ταιριαστό :) )
Ευχαριστώ για την αφιέρωση! :)

Ταιριαστό cover πράγματι, αν και λίγο τρομακτικό, όπως όλοι οι κλόουν άλλωστε!

Όχι δεν είμαι κρυφο-RPGας! Κρυφο-adventurας είμαι! :)

Απλά τυγχάνει να γνωρίζω πάρα πολλούς τίτλους, λόγω του οτι τότε, συνήθιζα να αγοράζω πολλά computerοπεριοδικά, Ελληνικά και ξένα και έτσι έχω μια σφαιρική άποψη για πολλούς τίτλους, ακόμα και αν δεν τους έχω παίξει... ;)

To εξώφυλλο του Ghosts'n'Goblins είναι σίγουρα ένα από αυτά που αντιπροσωπεύουν το ρετρό gaming.

Ξυπνάει μνήμες για ένα αρχηγικό arcade παιχνίδι και προκαλεί έντονα πως όχι μόνο δεν χαρίζει κάστανα στον παίκτη, αλλά απαιτεί αφοσίωση και έμπειρα χέρια στο κλασσικό joystick της καμπίνας (αθάνατε metalcandyman).

Dino έχεις απόλυτο δίκιο, τα εξώφυλλα των Ishar είναι απλά φοβερά. Εξαιρετικές δουλειές που είναι προφανές πως τότε γίνονταν με μεράκι.

To εξώφυλλο του Tusker που μπορεί να χαρακτηριστεί και λίγο creepy. Οι αμυχές και οι γρατζουνιές στο χέρι του ήρωα δίνουν άλλη αίσθηση στην εικόνα.

attachment.php

Ένα πραγματικά μυστήριο και ταυτόχρονα τρομακτικό εξώφυλλο, είναι και αυτό του Weird Dreams.

Εξίσου περίεργο όπως δηλώνει και ο τίτλος του είναι και το ίδιο το παιχνίδι.

attachment.php

Ισως ενα απο τα πιο αγαπημενα arcades... Κυκλοφορησε με πολυ ομορφο εξωφυλλο για τα home micros.

Ηταν ομως απο τις περιπτωσεις που καλυτερα να καθεσαι και να κοιτας το κουτι, παρα να παιζεις το παιχνιδι που υπηρχε μεσα!

1156125766-00.jpg

1156125766-00.jpg

To hit με το εξώφυλλο του Out Run είναι η ξανθιά κοπέλα που χαμογελά πονηρά προς τον θεατή.

Αξέχαστα μουσικά κομμάτια και συμφωνώ, σε κάθε 8bit ή 16bit υπολογιστή δεν είχε σχέση με το arcade.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό θεωρώ το εξώφυλλο του Disposable Hero. Με το θέορατο σκάφος που μόλις αναδύθηκε από τα σκοτεινά βάθη της θάλασσας. Σε κάνει να αναρωτιέσαι, μα πόσους ήρωες χωράει αυτό το

τερατώδες σκάφος;

Ενυπωσιακό επίσης και το ίδιο το shoot em up παιχνίδι. Με πολύ καλά γραφικά και ήχο αλλά ζόρικο gameplay.

attachment.php

Σίγουρα όσοι είχαμε δει το κουτί αυτού του παιχνιδιού (και ας μην είχαμε παίξει το παιχνίδι) η μασκοφορεμένη κοπέλα στα δεξιά μας έκανε εντύπωση (αν μη τι άλλο). Παρέα με τον τύπο με το πιστόλι πίσω της, μαζί έμειναν στο πάνθεον το πιο ρετρό κουτιών. Περίεργο παιχνίδι που τουλάχιστο πρέπει να παραδεχτούμε τον προτώτυπο τίτλο του!

attachment.php

Μιας και ανέβασες το Game Over, δείτε εδώ τη μη λογοκριμένη έκδοση του εξωφύλλου...

Κι επειδή ξέρω οτι γουστάρετε Psygnosis, και μιας και το είχα πρόχειρο, ιδού το εξώφυλλο του Terrorpods, πάνω στην αφίσα-δώρο που είχε το παιχνίδι...

attachment.php

Εντάξει, αυτό δεν το γνώριζα καν για το Game Over. Τα σέβη μου στον δημιουργό της μη λογοκριμένης έκδοσης!

Γλίτωσες και την αφίσα του Terrorprods; Ωραίος, τουλάχιστο οι αφίσες είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να "επιζήσουν" από τα μπλουζάκια. Ψιλό-μακάβριο το εξώφυλλο του μέχρι να σιγουρευτείς μέσα στο παιχνίδι πως πρόκειται για σκάφος! Πολύ περίεργο παιχνίδι πάντως.

Άστα...

Έφαγα μια ψιλο-ήττα με το παιχνίδι, όσο κι αν προσπάθησα να μου αρέσει, γιατί το είχα πληρώσει βλέπεις (όχι εγώ, οι γονείς μου)...

Γενικά δεν είναι κακό, αλλά περίμενα κάτι άλλο...

Αυτά παθαίνεις οταν αγοράζεις παιχνίδια από το εξώφυλλο... (Το είχα αγοράσει πριν δω κάποιο review σε κάποιο περιοδικό)...

Εξώφυλλο που παραπέμπει κατευθείαν στα 80's (και ας είναι του 1990) και σίγουρα θα έκανε αίσθηση τότε στα ράφια. Το Starblade είχε καλοσχεδιασμένα γραφικά αλλά κατά τα άλλα, είμαι σίγουρος πως δεν θα είχε πολλούς οπαδούς. H Silmarils μας έδωσε καλύτερα παιχνίδια. Προσωπικά άποψη τουλάχιστο.

attachment.php

Φοβερός και ο δράκος και το σκηνικό στο Crystal Dragon. H εικόνα θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον αν υπήρχε κάπου χωρίς τα λογότυπα και τους τίτλους. Αν και πέρασε από τα χέρια μου, ασχολήθηκα περισσότερο με το Eye of the beholder.

attachment.php

telonio είπε:
Εξώφυλλο που παραπέμπει κατευθείαν στα 80's (και ας είναι του 1990) και σίγουρα θα έκανε αίσθηση τότε στα ράφια.
attachment.php
Εμενα μου παει για πιο παλια, εξωφυλλο βιβλιου φαντασιας ή περιοδικου με pulp μυθιστορηματα, που παραπεμπει σε εποχη 50ς με 70ς :) Μαλλον κατι σε Frank Frazetta

Rakeesh είπε:
Εμενα μου παει για πιο παλια, εξωφυλλο βιβλιου φαντασιας ή περιοδικου με pulp μυθιστορηματα, που παραπεμπει σε εποχη 50ς με 70ς :) Μαλλον κατι σε Frank Frazetta
Δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη περιγραφή από αυτή φίλε μου.

Αρκετά πρωτότυπο και το εξώφυλλο του Captive. Αφού σου δείχνει πως δεν παίζεις απλά έξω από την οθόνη του υπολογιστή σου.

attachment.php

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το Blood Money με τον μοναδικό εξωγήινο, και το απίθανο όπλο του.

attachment.php

Κλασικό cover αυτό του Blood Money! :thumb:

Επανέρχομαι με κάτι διαφορετικό...

Στον κατάλογο της "παρεξηγημένης" Mastertronic, μπορούσες να βρεις διαμαντάκια...

Ένα από αυτά ήταν το Rockford, κλώνος του κλασικού Boulderdash...

attachment.php

Εξώφυλλο γεμάτο αδρεναλίνη!

Scan από AtariMania

Χαχαχαχα απίστευτο! Ο τύπος παίζει arcade ενώ το κτήριο καταρρέει επάνω του! Μακράν το πιο αστείο εξώφυλλο παιχνιδιού που έχω δει ποτέ!

DINO είπε:
Κρυφο-adventurας είμαι! :)
Πες καλύτερα "φανερο-adventurάς" !! :D (αφού είναι γνωστή η αγάπη σου προς το είδος ;) )

Φοβερό και το cover του Terrorpods (oπως όλα της Psygnosis). :thumb:

Αυτή η κοκκινωπή έρημος θυμίζει αρειανό τοπίο... θα ταίριαζε ίσως και ως εξώφυλλο σε κάποια ιστορία του Eντγκαρ Ράις Μπάρροους.

DINO είπε:
Αυτά παθαίνεις οταν αγοράζεις παιχνίδια από το εξώφυλλο...
Δηλαδή παρόμοια περίπτωση με εκείνη του Storm... ;)

Πολύ "λύσσα" και το εξώφυλλο του Rockford !! :supergrin:

@Telonio:

Eνα-κι-ένα όλα τα εξώφυλλα !! :headbangdude:

Το "προκλητικό" cover του Game Over. (παιχνίδι όνομα και πράμα !! Εμ βέβαια, ισπανικό δεν είναι; )

Το εντυπωσιακό σκάφος του Disposable Hero (ομοίως και εμένα μου άρεσε πολύ το παιχνίδι)

Το φοβερό εξώφυλλο του Crystal Dragon. :thumb:

To ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο cover art του Starblade.

To υπέροχο cover του Blood Money (ίσως το δούμε και στο επόμενο Phoenix, έτσι Dino; ;) )

Το ιδιαίτερα ταιριαστό εξώφυλλο του Τusker που παραπέμπει σε χαμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και "Indiana Jones"

Και βέβαια το εφιαλτικό cover του Weird Dreams (και πάλι, πολύ ταιριαστό με το παιχνίδι)

(για τα τελευταία δύο games δείτε και τα reviews του φίλου Alucard εδώ και εδώ)

Oρίστε μερικά ακόμα εντυπωσιακά εξώφυλλα που είχαμε συναντήσει: (μπορείτε να κλικάρετε πάνω στις εικόνες αν θέλετε να μεγεθυνθούν)

Loom (το πασίγνωστο adventure). Mαγευτικό !!

Wonderland. Ιδιαίτερα ταιριαστό εξώφυλλο που παρουσιάζει τέλεια την παλαβή ατμόσφαιρα της "Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων".

Leather Goddesses of Phobos 2. Meretzky και τα μυαλά στα κάγκελα. :thumb: Αυτή τη φορά έχουμε και γραφικά, που μας βοηθούν πολύ να μπούμε στο "κατάλληλο κλίμα". :D (μιά που λέμε για Meretzky, πολύ ταιριαστά ήταν και τα εξώφυλλα της σειράς "Spellcasting")

Flashback. Cover που... βγάζει μάτι !! (και φοβερό παιχνίδι)

Hard Nova, του Karl Buiter (E.O.S., Sentinel Worlds). Aπο τα εξώφυλλα που σου μένουν αξέχαστα.

Roadwar 2000. Τύφλα να 'χει ο Mad Max. Κλασσικό και πολυαγαπημένο game.

The Quest for the Time Bird. Με artwork απο το ομώνυμο κόμικ.

Nα και ορισμένα ακόμα τερατο/δαιμονο-εξώφυλλα:

Black Crypt. To γνωστό rpg. Eντυπωσιακός ο τραγοπόδαρος/κερασφόρος εχθρός.

Rubicon. Φοβερό τερατάκι !! (και επίσης φοβερό παιχνιδάκι. Μου άρεσε που σου πέταγε συχνά-πυκνά στο διάβα σου "τελικούς" εχθρούς)

UFO: Enemy Unknown. Πιό "alien", πεθαίνεις !! :D Oι Gollop Bros. επιστρέφουν δυναμικά με ένα υπέροχο παιχνίδι που μας έκανε να θυμηθούμε τα ξενύχτια που ρίξαμε στο Laser Squad και τα υπόλοιπα games τους.

Kult. Τέρας με πιό "κόμικ" αισθητική. (όσο για το παιχνίδι, αρκεί να πούμε και πάλι την κλασσική ατάκα: "Να θυμάσαι φίλε μου, η Exxos σου κάνει καλό" !! :D )

Oρίστε και κάποιες εντυπωσιακές δρακο-καταστάσεις:

Death Gate. To πολύ γνωστό adventure της Legend, βασισμένο σε βιβλία (όπως και διάφοροι άλλοι τίτλοι της εταιρίας - π.χ.: Gateway, Companions of Xanth, Shannara, Blackstone Chronicles, Callahan's Crosstime Saloon).

Dragon Wars, του (της) "Burger" Bill Heinemann. Yπέροχο RPG - υπέροχο "fantasy" εξώφυλλο.

Drakkhen. Zόρικο παιχνιδάκι, αλλά το cover είναι "αστέρι".

Telengard. Για να μην ξεχνάμε και τις "ρίζες". :) (το συγκεκριμένο δρακο-cover είναι πιό εντυπωσιακό απο εκείνο του Apshai).

Το ακόλουθο cover μπορεί να μην κερδίζει εντυπώσεις ως "τέχνη", αλλά προσωπικά με εντυπωσίασε για το όλο "impact" που δίνει.

Μιλάμε για το Megafortress. Bασισμένο στο Flight of the Old Dog του Dale Brown, πρόκειται για δημιουργία του καναδέζικου team που παλιότερα μας είχε δώσει αγαπημένους τίτλους όπως το Dam Busters, το Ace of Aces, το The Train, κλπ.

Στο παιχνίδι χειρίζεστε ένα ειδικά διαμορφωμένο (και αρκούντως εξοπλισμένο & "πουσαρισμένο") Β-52, και εκτός απο το κλασσικό σενάριο με τους σοβιετικούς, υπάρχει και ο "αγαπημένος" της εποχής Περσικός Κόλπος, ενώ μέσω των expansions μπορείτε να πολεμήσετε απο Λιβύη και Ιράν, μέχρι Κίνα και Κορέα.

Το εξώφυλλο μπορεί κάλλιστα να περιγραφεί με δύο μόνο λέξεις: Ωμή δύναμη. Aυτές αρκούν. :ccool:

15479224921_ff2aa35fb5_o.jpg

Πίσω
Μπλουζα