αριαδνη
candy fan
- Joined
- 29 Μάρ 2010
- Μηνύματα
- 17.712
- Αντιδράσεις
- 21.945
Δεν θα κρυώνει όμως διότι φέτος θα τον δαγκωσουμεΕξωφρενικά υπερβολικό για ΙΧ και όχι μόνο.
Ωστόσο πρόκειται για ωραία σχέδια ό, τι πρέπει για την @bambinella 100![]()

Δεν θα κρυώνει όμως διότι φέτος θα τον δαγκωσουμεΕξωφρενικά υπερβολικό για ΙΧ και όχι μόνο.
Ωστόσο πρόκειται για ωραία σχέδια ό, τι πρέπει για την @bambinella 100![]()
Αν περιμένεις από αυτά να ζεσταθείς... λυπάμαι.Δεν θα κρυώνει όμως διότι φέτος θα τον δαγκωσουμεχειμωνας περιεργος
Ναι, αλλα αφησαν ακαλυπτο το λεβιε ταχυτητων και πολυ λυπηθηκα.Εξωφρενικά υπερβολικό για ΙΧ και όχι μόνο.
Ωστόσο πρόκειται για ωραία σχέδια ό, τι πρέπει για την @bambinella 100![]()
Έχει η μάνα μου φλοκάτες να δώσουμε κιόλας , λες και ήξερε. Σας είπα να το κάνουμε και θεμαΤι να ζεστάνουν αυτά? Όλο τρύπες είναι. Αλλά θυμάστε που απορούσατε όταν βλέπατε στα σπίτια των σταρ φλοκάτες στα κρεββάτια αντί στο πάτωμα κι έγραψα ότι κι εγώ μικρός με φλοκάτη σκεπαζόμουνα γιατί είναι αφάνταστα ζεστές σε σχέση με το βάρος τους? Ε, έτσι όπως πάει ο κόσμος και το κέντρο του (η Ελλάς) προβλέπω σε λίγο να ακούω τις χαλιοφλοκάτες σας να τραγουδάνε "Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα λίγο ψηλότερα"
Να φανταστω οτι ο ιδιοκτητης του ΙΧ φοραει τραγιασκα,καρω πουκαμισο,μουσταρδι παντελονι,και κοκκινα παπουτσια λουστρινια,και το ονομα του αρχιζει απο Ταμ- και τελειωνει σε -τακοςΠροβολή συνημμένου 249209αυτοκίνητο για χειμώνα του 22-23.
Στέλνω φλοκάτη στο Αμέρικα αν και εσείς μια χαρά θα την περάσετε. Και κάποιος να κάνει θέμα για Βελέντζες και κάπες. Γιατί θα βρω και βλάχικη κάπα φετοςΠοια η διαφορά, εκτός από τη χρήση? Πάντα τα θεωρούσα συνώνυμα αυτά τα δύο.
Διαβάζω στο online λεξικό της κοινής Νεοελληνικής.
βελέντζα η [veléndza] Ο25 : χοντρό και βαρύ μάλλινο υφαντό με ή χωρίς φλόκια, που το χρησιμοποιούσαν ως κλινοσκέπασμα· (πρβ. φλοκάτη).
[τουρκ. velenç(e) -α θηλ. κατά τη λ. κουβέρτα]
φλοκάτη η [flokáti] Ο30: χοντρό, μάλλινο ελληνικό κλινοσκέπασμα ή χαλί με παχύ χνούδι· (πρβ. βελέντζα): Tο χειμώ να με τα κρύα σκεπάζονται με φλοκάτες.
[ουσιαστικοπ. θηλ. του επιθ. φλοκάτος `με τουλούπες, φιόγκους΄ < μσν. φλόκ(ος) (δες στο φλόκι) -άτος]
φλόκι το [flóki] Ο44: το καθένα από τα μάλλινα, στριμμένα νήματα που εξέχουν από τις φλοκάτες.
[μσν. φλόκ(ος) < παλ. ιταλ. *flocco (σύγκρ. φιόγκος) ή βλάχ. floc (< λατ. floccus) υποκορ. -ι]
Που θα πει, η φλοκάτη είναι βελέντζα αλλά η βελέντζα δεν είναι απαραίτητα φλοκάτη. Ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν έχω δει ποτέ τη λέξη "βελέντζα" να περιγράφει το φαλακρό είδος, πάντα σε φλοκάτη αναφερόταν.
Κράτα την ως κόρη οφθαλμούΈχω αγοράσει ελληνική φλοκάτη πριν χρόνια από το Αμέρικα. Την έχω για χαλί αλλά αν χρειαστεί...
Προβολή συνημμένου 249209αυτοκίνητο για χειμώνα του 22-23.
Ποια η διαφορά, εκτός από τη χρήση? Πάντα τα θεωρούσα συνώνυμα αυτά τα δύο.
Που θα πει, η φλοκάτη είναι βελέντζα αλλά η βελέντζα δεν είναι απαραίτητα φλοκάτη. Ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν έχω δει ποτέ τη λέξη "βελέντζα" να περιγράφει το φαλακρό είδος, πάντα σε φλοκάτη αναφερόταν.
Ο οποίος εν τω μεταξύ δεν διακρίνεται στην φωτογραφία, οπότε μπορούμε μόνο να πιθανολογήσουμε την ύπαρξη ή μη σεμεδακίου σε αυτόν.Ναι, αλλα αφησαν ακαλυπτο το λεβιε ταχυτητων και πολυ λυπηθηκα.
Όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα.Βάζαμε και στις πολυθρόνες το 80';
Φλοκι: με την παροδο εχει αποκτησει εντελως αλλη σημασια,καμια σχεση με την φλοκατη.
Επανέρχεται το φως του καντηλιου, χρυσοχέρες δεν υπάρχουν πλέον.Όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα.
Τόσα χρόνια ετοίμαζε την προίκα της η χρυσοχέρα κόρη, και μετά παντρεύτηκε. Τι να τα έκανε όλα αυτά τα δαντελένια που είχε πλέξει τόσα χρόνια στο φως τουκαντηλιούηλεκτρικού περιμένοντας τον ιππότη της? Καλύτερο θα ήταν να τα άφηνε να κιτρινίζουνε στο σεντούκι?