Ρετρό μουσικά όργανα

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
923
Με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ήδη υπάρχει ένα νήμα για ρετρό μελλόντικα- φυσαρμόνικα (εγω είχα μία μελλόντικα Hohner, σε πορτοκαλί θήκη, αλλά αγνοείται :( Βρήκα πάντως ένα παλιό μεταλλοφωνάκι (εντάξει, δεκαετίας 1990).
 
ειχα ενα κοκκινο ακορντεον πολυ παλια, μου θυμιζει αρκετα αυτο εδω που βρηκα σε μια φωτογραφια στο ιντερνετ ακορντεον.jpg
 
Μια φυσαρμόνικα που είχαμε.

IMG_8253_zps0b53d0f5.jpg


IMG_8253_zps0b53d0f5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
είχα μελόντικα και ένα μεταλλόφωνο όπως αυτό στο πρώτο μήνυμα αλλά με χρωματιστά πλήκτρα...

Stakovios εσύ εισαι στη φωτογραφία;
 
Αρμόνια ΥΑΜΑΗΑ Εlectone, τα καφέ, με τους μαχαιρωτούς διακόπτες και τα πλήκτρα στα πόδια. Συνήθως ήταν δίσκαλα (δυο κλαβιέ το ένα πάνω από το άλλο).

Επίσης όλα τα αρμόνια CASIO, YAMAHA κλπ. με μικρά πλήκτρα (π.χ. YAMAHA MK-100, best-seller κάποτε, με τον πρωτοποριακό "κύλινδρο" που είχε).Υπάρχουν και τώρα αρμόνια με μικρά πλήκτρα, αλλά πιο ευτελή κι από no name κινέζικες φίρμες...
 
Αγοράζαμε μικρές κιθάρες και ταμπούρλα επίσης. (Ο εφιάλτης κάθε μαμάς και του γείτονα που σε άκουγε μέρα-μεσημέρι να κοπανάς). Μερικά παιδάκια στην γειτονιά μου ήξεραν να παίζουν φυσαρμόνικα και θυμάμαι πόσο ζήλευα και ήθελα να μάθω και εγώ.
 
Πλαστικο ταμπουρλο κ καραμούζες από τελη '80

IMG_5804.jpg

IMG_5732.jpg

IMG_5733.jpg

IMG_5805.jpg
 
Αυτή η καραμούζα πολύ διαδεδομένη για την εποχή.
 
Τις είχα ξεχάσει τις καραμούζες. 'Αλλο ένα θορυβώδες παιδικό όργανο.
 
Είχα παιδικό μεταλόφωνο στα χρώμματα του ουράνιου τόξου, μια κίτρινη φλογέρα (ποτέ δεν κατάφερα να φυσίξω αρκετά δυνατα ώστε να βγεί ήχος) κι ένα κόκκινο ντέφι. Μου άρεσε να παίζω στο μπαλκόνι μέχρι που μια μέρα μ' έβρισαν οικογενειακώς οι γείτονες. :nono: Τς, τς, τς, δεν ήξεραν να ξεχωρίζουν τα μουσικά ταλέντα!


Τελικά στο μεταλόφωνο είχα ταλέντο, έμαθα να παίζω κανονικά. Και κάπως έτσι ακολούθησε το αρμόνιο και το πιάνο μεγαλώνοντας.
:flower:
 
Πίσω
Μπλουζα