Ρετρό οδηγοί Formula 1

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
338
Ίσως τα ονόματα Mc Laren, Ferrari, Lamborgini Williams για κάποιους να μη σημαίνουν τίποτα παραπάνω από θόρυβο ανούσιες διαδρομές και βαρετά απογεύματα μπροστά στην Τ.V.

Για κάποιους άλλους, όμως, είναι αφορμή για πολύωρες συζητήσεις για ποια πίστα η πιο ενδιαφέρουσα, ποια μηχανή η καλύτερη και με πόσες πρωτιές, ποιος αγώνας αξέχαστος κλπ κλπ.

Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτούς τους αγώνες είναι αναμφισβήτητα οι πιλότοι. Σουμάχερ, Λάουντα, Κλαρκ, Φαντζιο κλπ έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο αγωνιστικό στερέωμα.

Χωρίς να είμαι λάτρης της Formula 1 ξεχωρίζω τους παρακάτω, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους και με πιο σημαντικό και αξέχαστο τον τελευταίο.

Νίκι Λάουντα

picture.php


Σίγουρα ο πιλότος θρύλος της Φόρμουλα 1. Όχι τόσο για τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες στις πίστες ή τις πρωτιές του Αυστριακού. Θυμάμαι ακόμη την είδηση για το ατύχημά του στην Πράσινη Κόλαση της Γερμανίας. Το γεγονός πως κάποιος άνθρωπος κινδύνεψε να καεί ζωντανός είχε στοιχειώσει τη σκέψη μου για πολλές μέρες. Και δεν μπορώ να πω πως ήταν ο αγαπημένος μου πιλότος. Αλλά ήταν η ζωντανή απόδειξη πως ποτέ δεν πρέπει να παρατάς έναν αγώνα ακόμη και όταν έχεις την ήττα στο τσεπάκι σου.

Αλαίν Μαρί Πασκάλ Προστ

picture.php
Πρότυπά του ο αδικοχαμένος Τζίμι Κλαρκ και ο Τζάκι Στιούαρτ και μάλλον δεν τον συγκαταλέγει κανείς στους πιο εκπληκτικούς οδηγούς. Έχει όμως κερδίσει με το σπαθί του :wait2: ή καλύτερα με το μυαλό του τον τίτλο του κ. καθηγητή αφού θεωρείται από τους κορυφαίους πιλότους από την άποψη της τεχνικής. Όταν κέρδισε τον 4 τίτλο του το 1993 αποφάσισε να αφήσει το τιμόνι. Άλλωστε, δεν του ήταν και εύκολο να τα βάζει με τον Σένα.

picture.php


Άιρτον Σένα

picture.php


Αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία του πιο αγαπημένου πιλότου. Όχι μόνο για τη θεαματική του νίκη έναντι του Αλαίν Προστ το 1990 ή για τις 65 πρωτιές του σε λίγο περισσότερους από 150 αγώνες αλλά κυρίως για τη χαρισματική του προσωπικότητα. Η προσφορά του σε χρόνο και χρήμα προκειμένου να βοηθήσει τα άπορα παιδάκια της χώρας του ήταν τεράστια αλλά κατέστη γνωστή μόνο μετά το θάνατό του. Ο απρόσμενος χαμός του στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο την Πρωτομαγιά του '94 έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο …
 
To μουστάκι του Nigel Mansell πάντως, είναι ότι πιο ρετρό από τις εποχές εκείνες στην F1....
 
Εμένα μου άρεσε ο Νέλσον Πικέ

 
Andrea De Cesaris... Τι να λέμε τώρα...

 
Υπήρξε ο τεράστιος Άιρτον Σένα....μετά υπήρξε το χάος...μετά ο Προστ...και μετά οι υπόλοιποι οδηγοί της φόρμουλα 1!
 
Μιας και ανοίξατε αυτό το θέμα, και επειδή έχω μπροστά μου την επιθεώρηση του γραντ πρι 89-90..

Μερικά "ανέκδοτα" εκείνης της σεζόν:

Οι Προστ, Μανσελλ και Σέννα συζητούν για την επόμενη χρονιά.

Πρ:Το 1990 ελπίζω στην Φερράρι να έχω μια καλή χρονιά. Χωρίς τα προβλήματα που είχα στην ΜακΛάρεν και με την βοήθεια του Θεού ελπίζω να πάρω τον τέταρτο τίτλο μου.

Μαν: Τώρα που λύθηκαν όλα τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων , και σε εσένα (Προστ) στην ομάδα θα πρωταγωνιστήσουμε του χρόνου. Με την βοήθεια του θεού ελπίζω να πάρω το πρωτάθλημα.

Σέννα: Χμμ, χμμ Δεν μου φαίνεται να βοηθήσω ούτε τον ένα ούτε τον άλλο.

Πικετ (για την περιγραφή της πίστας του Μονακό): Είναι σαν να κάνεις ποδήλατο στο σαλόνι σου.
 
retro ειν αυτα ρε παιδες?παρτε να χετε..

η μουρλα που χα μ αυτα πιτσιρικας ατονησε γυρω στο '85 και εσβησε τελειως με το θανατο του Σενα.

 
Ο Σένα είναι όντως αδικοχαμένος. Μετά από το ατύχημα του Σένα βελτίωσαν τα μέτρα προφύλαξης στις πίστες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spirtoulis είπε:
Ο Σένα είναι όντως αδικοχαμένος. Μετά από το ατύχημα του Σένα βελτίωσαν τα μέτρα προφύλαξης στις πίστες.
Μόνο ατύχημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που έπαθε και του στέρησε τη ζωή στα 34 χρόνια του.

Μεγάλη απώλεια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Jackiε Stewart, o πρώτος πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, 1969-19701-1973. Επίσης οι καλοί δευτεραγωνιστές της δεκαετίας 80, Didiers Pironi, Giles Villneuve, Mikele Alboretto, Clay Regazzoni, Emerson Fittipaldi, Jean-Rierre Jabouille, JacuesLaffite, Keke Rosberg, Riccardo Patrese, Mario Andretti, Rene Arnoux... Μας είχαν χαρίσει άπειρα όμορφα κυριακάτικα μεσημέρια...

Ας μην ξεχνάμε ότι η οδήγηση formula 1 είναι υπόθεση 20-25 ανθρώπων, όλων κι όλων, πάνω στη γη...
 
Η Formula 1 ήταν στην ΕΡΤ και απ΄το 1990 μεταδίδονταν απ΄τον ΑΝΤ1.
 
Απόσπασμα απ΄το GP Ουγγαρίας το 1989 σε περιγραφή Άρη Σταθάκη

 
Από ότι είδα στα γρήγορα δεν έγινε αναφορά στον Didier Pironi!
 
Βλεπαμε τοτε αρχες δεκαετιας του '70 και φυσικα δεν ξεραμε ομαδες κλπ και λεγαμε πχ ''αυτος to No3 με το ασπρο και λιγο μαυρο αυτοκινητο" (ασπρομαυρη η τηλεοραση) μιας και δεν μπορουσες ευκολα να ξεχωρισεις. Ειχαν φερει στον ξαδερφο μου ενα κοκκινο μονοθεσιο με χειριστηριο με καλωδιο και ηθελε να ''το ονομασουμε'', παιρνω ενα κομματι χαρτι απο το τετραδιο και ψαχναμε τι ονομα θα γραψουμε,εμενα τοτε πως μου ειχε καρφωθει το ονομα του Jody Scheckter και οπως ηταν φυσικο επειδη δεν ηξερα αγγλικα το εγραψα Johy Sectew και το κολλησα με σελλοτεϊπ στην αεροτομη και καμαρωναμε.
 
Πίσω
Μπλουζα