Ρετρό οδοντόκρεμες

elephadas

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
22 Οκτ 2010
Μηνύματα
7.316
Αντιδράσεις
9.986
Αααααχ, άλλοτε πήγες εσύ σχολείο κι άλλοτε εγώ (*). Οπότε επειδή το ψήκτρα=βούρτσα το ήξερα, αλλά εσωτερικό κινητήρα ούτε είχα δει τότε ούτε έχω δει τώρα, φανταζόμουνα ότι είχαν βουρτσάκια με τρίχες γραφίτη. Χημικός μηχανικός σπούδασα, πού να ξέρω από μοτέρ?

(*) τον όρο "Όρων τετράς" στη Λογική τον μάθατε? το "Οιονεί στατική διεργασία" στη Θερμοδυναμική? "Καρβουνάκια" ήξερα αυτά που βάζανε στα λιβανιστήρια, αλλά έτσι τα λέγανε διάφορες αιωνόβιες θεούσες, στο μάθημα των θρησκευτικών δεν χρησιμοποιούσαμε τέτοια μαλλιαρή ορολογία
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.694
Αντιδράσεις
4.186
όλοι οι κινητήρες με καρβουνάκια που έχω δει έχουν συμπαγή καρβουνάκια, τώρα τι είναι μάλλον γραφίτης θα σε γελάσω. πάρα πολύ συνηθισμένοι είναι οι κινητήρες διέγερσης σειράς (series excitation) που κάνουν και για συνεχές και για εναλλασσόμενο. λέγονται επίσης universal motors. από ένα μιξεράκι, σε τρυπάνι, σε πλυντήριο, σε κινητήρα έλξης τραίνου (traction motor). ίσως πολύ παλιά θα είχαν πραγματικά βουρτσάκια όπως λες αλλά τα ΤΕΙ Κοζάνης ήταν σχετικά πρόσφατα (νομίζω 1986) και όλα ήταν σχετικά καινούρια. τα ΤΕΙ Ηρακλείου πιο παλιά αλλά είχα περάσει ηλεκτρικές μηχανές ήδη στο ΤΕΙ Κοζάνης.αυτό που είχε φάση ήταν κάτι πειράματα που έκανα εκεί με ένα καθηγητή με κινητήρες γεννήτριες πολλά φώτα κλπ.
 
Μπλουζα