Ρετρό ονόματα ταβέρνας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
foutix είπε:
Χμμμ δεν ήξερα οτι τα ποτήρια κρόνος είναι ρετρό...
Αν σκεφτείς ότι το κωνικό σχέδιό τους είναι ίδιο εδώ και 40 χρόνια... (και μάλλον πρέπει να ακολούθησαν μετά από εκείνα τα "πολύγωνα πριονωτά", που σήμερα συναντάμε σε συσκευασία γνωστής παλιάς μουστάρδας...

Ο Σέσουλας. Στο Περιστέρι, αυλή με χαλίκι και αντί για τραπέζια κορμοί δέντρων. Λαδόκολλα, ο σερβιτόρος με άσπρο πουκάμισο και γυρισμένα μανίκια, μαύρο παντελόνι, χωρίς μπλοκάκι για την παραγγελία, καλό κρασί ρετσίνα και ο μαγαζάτορας να πετάει στη λαδόκολλα τα παϊδάκια με μία σέσουλα. Εξ' ου και το όνομα. Και ένας ουρανός πεντακάθαρος, ξάστερος, καλοκαιρινός. Δεκαετία '70...

krios είπε:
Ο Σέσουλας. Στο Περιστέρι, αυλή με χαλίκι και αντί για τραπέζια κορμοί δέντρων. Λαδόκολλα, ο σερβιτόρος με άσπρο πουκάμισο και γυρισμένα μανίκια, μαύρο παντελόνι, χωρίς μπλοκάκι για την παραγγελία, καλό κρασί ρετσίνα και ο μαγαζάτορας να πετάει στη λαδόκολλα τα παϊδάκια με μία σέσουλα. Εξ' ου και το όνομα. Και ένας ουρανός πεντακάθαρος, ξάστερος, καλοκαιρινός. Δεκαετία '70...
Μόνο η χαρά μου 'μεινε! :) Είπα κι εγώ "Περιστέρι, η περιοχή που ξέρω! Ε, την επόμενη φορά που θα έρθω Αθήνα!....."

(και θα γυρίσω πίσω το χρόνο... ίσως περάσω! :P )

" Tα Παιδιά " ταβέρνα στην Δυτική Θεσσαλονίκη. Με ωραίες παιδικές αναμνήσεις...

"O Καραβίτης" στο Παγκράτι, ταβέρνα-σημείο αναφοράς στο ρετρό...

Και βέβαια κλασική ζωγραφική αναπαράσταση στον τοίχο της εκάστοτε κρασοταβέρνας ο μπεκρής με το λάστιχο κατευθείαν από το βαρέλι να αναρωτιέται σουρωμένος εάν η γυναίκα του του είπε να πιεί 1 ποτήρι και να 'ρθει στις 11:00 ή 11 ποτήρια και να 'ρθει στις 1:00 :D

VAGBITH είπε:
"O Καραβίτης" στο Παγκράτι, ταβέρνα-σημείο αναφοράς στο ρετρό...
Βεβαίως, προπολεμική... Κι αντίστοιχου ύφους και ονόματος "Ο Καλοζύμης", στο Χαλάνδρι,με την περίφημη υπόγα του :burn:

Πίσω
Μπλουζα