Ρετρό πίνακες με σκηνές από την Αφρική

Cathy

Retro Member
Joined
23 Σεπ 2012
Μηνύματα
127
Αντιδράσεις
29
Ψάχνω εδώ και πολλά χρόνια σε παλαιοπωλεία και παλιατζίδικα κάτι πίνακες που ενώ στα 80ς βρισκοταν σχεδόν σε κάθε σπίτι εξαφανίστηκαν μαζικά στα μεσα 90ς (δεν ξερω γιατι) και απο τότε δεν τους εχω ξαναδει πουθενα. Μου αρεσουν παρα πολύ οποταν αν ξερετε κατι καθε βοηθεια και πληροφορια δεκτη!

Λοιπον, προκειται για μικρους και μεσαιου μεγεθους πινακες με σκηνες απο την Αφρικη. Εδειχναν σκηνες απο την καθημερινοτητα ενος χωριου μεσα στην ζουγκλα - την αγορά, το κηνήγι, το ψάρεμα στο ποτάμι, κοπέλες με ψάθινα καλαθια με φρουτα να διασχιζουν γεφυρες κ.α. Πολύ συχνά υπήρχαν πιρόγες. Χαρακτηριστικό τους ηταν το μικρό μέγεθος της ανθρώπινης φίγουρας σε σχέση με το τοπίο τοσο που δεν ξεχωριζες ποτε χαρακτηριστικα προσωπου. Δεν υπήρχαν ποτέ πορτραίτα. Ηταν πανεμορφοι, εξωτικοι και ζωγραφισμενοι με λαδια.

Νομιζω πως τους εχω δει και σε πολλές ταινιες των 80ς αν και δεν θυμαμαι που. Εγώ μεγαλωσα στα 80ς εχω ρωτησει ομως και τους θυμουνται και μεγαλυτερης ηλικιας φιλοι αρα λογικα ειναι παλαιοτεροι (ισως απο 70ς) αλλα κανεις δεν ξερει κατι παραπανω πολλοι ομως λενε κατι σαν ᾽᾽α, ειχαμε και μεις ενα τετοιον πινακα᾽.

Αν ξερετε κατι θα ηθελα πληροφοριες και φωτος και οποιος ξερει που μπορω να βρω ας μου στειλει ένα μυνημα!

Αποριες

1. Ποιος τους εφτιαξε και ποτε

2. Ονομα και εθνικοτητα καλλιτεχνη.

3. Αν αυτα που ειχαμε ειναι αντιγραφα πώς λεγοταν τα πρωτοτυπα.

4. Μαγαζια που τους πουλαγαν ή τους πουλανε με ονοματα και διευθυνσεις.

5. Γιατι εξαφανιστηκαν.

6. Οι δικες σας αναμνησεις!

Ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προς μεγάλη μου απογοήτευση μάλλον δεν τους θυμάται κανείς άλλος!!! Ενα αλλο στοιχείο είναι πως οι αποχρώσεις κινουταν πάντα στο κιτρινο-πρασινο-καφε και ειχαν χρυσες σκαλιστες κορνιζες λιγο ασχετες με το θεμα που ηθελε κατι πιο απλο. Καθε σπιτι που πηγαιναμε ειχε και απο εναν. Εχω ρωτησει συγγενεις και οικογενειακους φιλους και δεν εχει κανεις πια, τους εδωσαν στον παλιατζη / πουλησαν το σπιτι με τα πραγματα μεσα / τον πεταξαν (!!!!) / τον χαρισαν. Μαλλον επεσαν σε δυσμενεια ξαφνικα στα 90ς λογω ρετρο αισθητικης. Ηταν πολυ συνηθισμενοι σε πολεις σε χωρια δεν ειχα πετυχει ποτε κανεναν.
 
Πίσω
Μπλουζα