Ρετρό περιφερειακά - Hardware

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Aν εχετε κατι αξιοπεριεργο απο τα παλια βαλτε το να το δουμε.

Το πρωτο ειναι ενας card reader της Sandisk ,αρχες 2000 νομιζω το χα παρει με την ιδιαιτεροτητα να μπορει να συνδεθει περα απο το πισι και στην τηλεοραση με Composite ωστε να βλεπεις και φωτογραφιες σε μεγαλη οθονη.

Πληρες απο slots καρτων με το τηλεκοντρολ του ,παιζει και μικρου μεγεθος βιντεακια .

Οι καρτες στην φωτο ειναι μισοβαλμενες για να ποζαρουν και αυτες στη φωτο.

asd.JPG

Και το 2ο ενα mouse απο την Σονυ με memory stick card reader!

as.JPG
 
Το ποντίκι τί την ήθελε την MS; Να διαβάζει από εκεί τις κινήσεις; :fafoutis:
 
Δεν υπηρχε τοτε στανταρ στα λαπτοπ card readers lol και επισης υποθετω να γλυτωσεις μια usb και χωρο.
 
Είναι όπως τα λέει ο 1@Aardvark[/USER]. Δλδ ούτε standard ήταν τα card readers ούτε τα δουλεύαμε πολύ. Να θυμίσω οτι το 2000 τα κινητά δεν ξέρω αν έπαιρναν κάρτες μνήμης και αν είχαν κάμερες (ίσως κάποιες συσκευές στα δάκτυλα του ενός χεριού), ενώ και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές δεν είχαν εμφανιστεί ή καλύτερα δεν είχαν γίνει ένα καταναλωτικό προϊόν μαζικής παραγωγής (https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_photography).

Με αυτά τα πόστ και τις αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό, με τρομάζει ο ίλιγγος της ψηφιακής εξέλιξης/συσκευών. Πρόσφατα δοκίμασα σαν reviewer για μια μαζική αγορά στη δουλειά το γνωστό τηλέφωνο των 1500+ ευρώ. Η υπολογιστική ισχύς του για τις εφαρμογές που το θέλουμε κάνει ένα PC του 2011 με win7 και i7 δεύτερης γενιάς παρακαλώ με 4ΓΒ ΡΑΜ, να μοιάζει με γατάκι...και όλα αυτά στην παλάμη του χεριού μας! Πραγματικά απίστευτο!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πρωτη ψηφιακη καμερα που επιασα στα χερια μου με καρτα ηταν μια Σονυ 2.0 mp και απο κινητο το πρωτο με memory card για το οποια ειχα και το ποντικι ηταν ενα SE K750.

Περιφερειακο τωρα που δεν καταφερα να αποκτησω ηταν το Sony Mpd-ap20u ενα υβριδιο CD Walkman για τον δρομο και στο γραφειο με βαση γινοταν εξωτερικο DVD ROM και CD Recorder.

Εννοειται οτι ειχε και Memory stick slot ,lol.

Θυμαμαι το ειχα δει σε καταλογο ελληνικου μαγαζιου και οταν αποφασισα να παω να το παρω προσπαθουσα να πεισω τον υπαλληλο οτι ναι εχει και δυνατοτητες εγγραφη cd ,επεμενε οτι ειναι walkman και του δειχνα τον καταλογο,Lol.

ImgW.ashx
 
χαχα...ο πωλητής ο μαύρος προσπαθούσε να μη σε κοροϊδέψει αλλά και να είναι καλυμμένος, καθώς δεν ήξερε για την εγγραφή και εσύ επέμενες να εκμαιεύσεις το ναι...χαχαχα
 
Plextor PX-W4824 TA το επονομαζομενο σκυλι μαυρο. Καθε πειρατης που σεβονταν το εαυτο του ειχε τουλαχιστον ενα. κοστιζε τοτε γυρω στισ 120000 δρχ αν θυμαμαι καλα, ακριβοτερο απο ολο το υπολοιπο κομπιουτερ που ειχα , ενας P100 με τα σχετικα του. Επισης ενα ακομα παλαιοτερο μοντελο της ιδια εταιρειας τοπ κι αυτο
 

Συνημμένα

  • plextor_48x.jpg
    plextor_48x.jpg
    12,6 KB · Προβολές: 3
Πίσω
Μπλουζα