Ρετρό πολιτικές απορίες

Shock :

iliekater μην πας προς τα εκεί την κουβέντα.
Ύστερα λοιπόν και από γενική κατακραυγή που δεν μου αφήνει πειθώρια , αποφασίζω να πιω το κόνιο και να πάψω μια για πάντα .
 
Ε καλα μην το παιρνεις και τοσο σοβαρα iliekater - απλα ειναι ενα ακομα Thread που θα καταληξει να κλειδωθει ή να διαγραφει για λογους που δεν εχουν καμια σχεση με το δικο σου post. Και ασε που το κωνιο κοστιζει ενα καρο λεφτα, που να τρεχουμε τωρα :)
 
παιδιά θέλω μια βοήθεια.

οποιος έχει την λίστα κυβερνήσεων που ήταν στην εξουσία ανά τετραετίες (η λιγότερο)

από το 1970 έως σήμερα?
 
Anemos είπε:
παιδιά θέλω μια βοήθεια.οποιος έχει την λίστα κυβερνήσεων που ήταν στην εξουσία ανά τετραετίες (η λιγότερο)

από το 1970 έως σήμερα?
Λίστα δεν έχω, αλλά αν θες σου λέω δύο επίθετα.

Ισχύουν ΚΑΙ για τα 37 χρόνια που πέρασαν από τότε ! :diablotin:
 
έτσι είναι δυστηχώς...

"κεντρώος στο μάτι λεβέντης στο κρεβατι"

είναι ένα απο τα χαρακτηριστικά συνθήματα για τον πρόεδρο
 
Γνωμη μου ειναι οτι για ενεργα κομματα (=Ενωση Κεντρωων,ΚΚΕ κτλ κτλ) καλυτερα θα ηταν να μη γινεται αναφορα η/και συζητηση-σχολια.....
 
manos426f είπε:
Γνωμη μου ειναι οτι για ενεργα κομματα (=Ενωση Κεντρωων,ΚΚΕ κτλ κτλ) καλυτερα θα ηταν να μη γινεται αναφορα η/και συζητηση-σχολια.....
Σωστό !

Εξάλου στόχος μου όταν άνοιξα το thread, ήταν απλώς να καταθέσω κάποιες "πολιτικής φύσεως" απορίες που είχα, ως παιδί (όταν δε σκάμπαζα φυσικά από πολιτική).

Επίσης να γίνει αναφορά σε "ρετρό μικρά κόμματα".

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεκινήσουμε πολιτική κουβέντα, κυρίως για κόμματα που είναι ενεργά.
 
Telamonas.Stokos :

Ε καλα μην το παιρνεις και τοσο σοβαρα iliekater
Μην με παρεξηγείτε . Δεν το είπα κοροϊδευτικά ή επιθετικά . Γα πλάκα το είπα . Ήθελα να δηλώσω πως για να μην πάρει άλλη στροφή η συζήτηση αποφάσησα να μην προσθέσω επί αυτά .

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μία ρέτρο πολιτική εντύπωση . Όταν ήμουν παιδάκι , είχα ακούσει το κόσμο που μίλαγε πρωτού πάει να ψηφίσει και έλεγαν λόγια του τύπου : σταυρό σε αυτόν , σταυρό σε κείνον , σταυρό στον άλλον , σταυρό στον παραδίπλα κτλ . Οπότε , μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως για'αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η έκφραση "... Το σταυρό σου !" ! ! !
 
τα μικρά κόμματα ομορφαίνουν και δίνουν ελπίδα στην δημοκρατία..
 
Βασικά ο Amigos έχει δίκιο , Φανταστείτε να υπήρχαν όχι ένα , αλλά άντε δύο κόμματα . Τι δημοκρατία θα ήταν αυτή ; Πιο πολύ διχόνια θα ήταν (μπορεί να οδηγούσε και σε εμφύλιο) . Οστόσο , δεν έχω τεκμήρια για να πιστέψω ότι αυτή πολυκομματική πραγματικότητα που βιώνουμε , είναι γνήσια ή φτιαχτή ...
 
Οσο τα κομματα επιχορηγουνται μαλλον δεν ειναι και πολυ γνησια...
 
Πάντως στην αρχαία Ελλάδα (που γέννησε την δημοκρατία), τα κόμματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ αυστηρότατα και δια νόμου.

Ο κόσμος τότε πίστευε ότι η ύπαρξη κομμάτων, περιορίζει την δυνατότητά σου να σκεφτείς ελεύθερα, και οδηγεί σε "συντεχνιακού" τύπου λογικές.
 
exetlaios είπε:
2) ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ, υπάρχουν δύο ΚΚΕ ; Τι διαφορά έχει το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ;
Μια ακόμη πιο δύσκολη απορία, που την είχα κι εγώ από παιδί, ήταν "ποιά η διαφορά μεταξύ ΚΚΕ ΜΛ και ΜΛ ΚΚΕ"; Την απορία αυτή την έλυσα τελικά πριν από λίγο καιρό.

Προσωπικά, νομίζω πως το ultimate ρετρό μικρό κόμμα είνα το ΚΟΔΗΣΟ ΚΑΕ, το οποίο ποτέ μου δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς, ούτε και γνώρισα ποτέ μου κάποιον που να το ψήφισε, αν και έπαιρνε αρκετούς ψήφους στις αρχές του '80.
 
mastoras είπε:
Μια ακόμη πιο δύσκολη απορία, που την είχα κι εγώ από παιδί, ήταν "ποιά η διαφορά μεταξύ ΚΚΕ ΜΛ και ΜΛ ΚΚΕ";
Δε μας λές και εμάς ;

Πάντα είχα και εγώ αυτήν την ρετρό-απορία ;
 
Λοιπόν, η απάντηση στη ρετρο-απορία "ποια η διαφορά μεταξύ ΚΚΕ ΜΛ και ΜΛ ΚΚΕ" είναι η εξής:

Υπήρχε κάποτε μια οργάνωση που λεγόταν Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας (ΟΜΛΕ). Η οργάνωση αυτή ήταν φιλο-κινεζική, θεωρούσε δηλαδή ότι ο κινεζικός κομμουνισμός ήταν καλύτερος του σοβιετικού. Το 1975 όμως, κάποιοι μέσα στην ΟΜΛΕ κατηγόρησαν την Κίνα για "ρεβιζιονιστική" στροφή, δηλαδή απόκλιση από την ιδεολογία του Μάο Τσε Τούνγκ. Αυτοί φύγανε και ονομαστήκανε ΚΚΕ ΜΛ. Οι υπόλοιποι, που έμειναν να υποστηρίζουν την επίσημη πολιτική της Κίνας, ονομάστηκαν ΜΛ ΚΚΕ.

Αυτό είναι όλο το ρετρο-μυστήριο.
 
Σωστόοοοος ???

01-vergis1.jpg
Νομίζω πως δεν ξανάγινε . Παλιά πως τα πήγαινε ο Βεργης γιατί δεν θυμάμαι. Τελικά ο πρόεδρος ψυχαρα από τις λίγες( να τα λέμε και αυτά) ψάχνει αυτόν τον ένα που τον ψήφισε να τον κερασει δεν ψήφισε ούτε ο ίδιος τον εαυτό του.
 
Το είχα και απορία διαχρονικως. Νομίζω ότι οι διαφορές των δύο ΜΛ είναι ότι το ένα είναι Χοτζαϊκο (Χότζα Αλβανία) και το άλλο Μαοϊκο (Μάο Κίνα).
Παρόλο που απέχω ιδεολογικά από την αριστερά, έχω κρυφό vice να παρακολουθώ τα εκλογικά τηλεοπτικά δεκάλεπτα των μικρων κομμουνιστικών κομματων...
 
Πίσω
Μπλουζα