Ρετρό προσφορές εφημερίδων

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
Τη δεκαετια του 90 ξαφνικα μια εφημεριδα (δε θυμαμαι ποιά) να κανει την αρχη. Αν αγοραζες ενα Χ αριθμο φυλλων της εφημεριδας, αν μαζευες τα κουπονια, θα εμπαινες σε κληρωση για μια ολοδικη σου πολυτελη βίλλα.

Αυτο το αντεγραψε κι αλλη εφημεριδα, κι αλλη, κι αλλη (ενα διαμερισμα στην ταδε περιοχη, ενα σπιτι στο οικιακο συγκροτημα Ταδε κλπ) και ενα νεο trend κατεκλυσε τον Τύπο.

Φυσικα επειδη δε γινοταν να μοιραζουμε δεξια κι αριστερα σπιτια και βιλλες και ενίοτε αυτοκίνητα, μεγαλυτερη θραυση έκαναν μικροτερες προσφορές, όπως συλλογές CD, εγκυκλοπαίδειες, Αγία Γραφή, γκραβούρες κλπ.

Επειδη ο πατερας μου ηταν και ειναι ακομα φανατικος συλλεκτης εφημεριδων, σπίτι δεν καβατζώσαμε, αλλά εδω στο εξοχικο ειδα παλι τους "θησαυρους" που ειχε μαζεψει, χωρις να τους χρειαζεται.

Παγκοσμιος Ατλας της Καθημερινης, Βιβλικος Ατλας της Καθημερινης, Αγιογραφίες, Αγία Γραφή, παιδικές εγκυκλοπαίδειες Αλκυών, γκραβούρες, Συλλογή Καζαντζίδη, Disco Hits, 90s Hits, Ρεμπέτικα κλπ. Καποια αλλα απο τα βιβλια στη βιβλιοθηκη μπορει να ειναι απο εφημεριδες αλλα δεν το θυμαμαι.

Πολυ λυπαμαι που δεν εχω φωτογραφικη μηχανη μαζι μου! Θυμαστε καμια εμπειρια που να σχετιζεται με αυτο το trend? Κανενα σουβενιρ ισως;; ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως κορυφαία ήταν εκείνη η προσφορά δεν θυμάμε ποιά εφημερίδα και πότε ήταν που έδινε με 15 πχ κουπόνια ένα μηχάνημα για αλκοτέστ.

Για τους μπεκρήδες και τους πότες γενικώς που πιάναν μετά τιμόνι ήταν ότι πρέπει.

έντιτ: πρέπει να ήταν το 1996 (αν δεν απατώμαι)
 
Αυτο δεν το θυμαμαι 8)

Α, σε μια εκπομπη του Μητσικωστα της εποχης (νομιζω τοτε ηταν το Τατσι-Μητσι-Κωστα), εκανε τον παρουσιαστη ειδησεων που συνδεεται με τα παραθυρα με ενα αρχισυντακτη εφημεριδας, και τον ρωτουσε για το εξωφυλλο του αυριανου φυλλου (νομιζω ηταν μια καθημερινη στηλη των δελτιων ειδησεων, το να συνδεονται με γραφεια εφημεριδων και να ρωτανε το εξωφυλλο που ετοιμαζουν)

παιρνει ενα μαρκαδορο ο αρχισυντακτης, κανει ενα μεγαλο τετραγωνο που πιανει τη μιση σελιδα, "Εδω λεει, εχουμε τις βιλλες", κανει ενα αλλο μικροτερο "εδω εχουμε τα αυτοκινητα, πιο κατω εχουμε τα CD, και εδω στη γωνια ειναι τα κουπονια για τα παραπανω" :p "Μα καλα, λεει ο παρουσιαστης, κανενα θεμα τις επικαιροτητας δε θα βαλετε;" (τη συνεχεια δεν τη θυμαμαι)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω,πω ρε Rakkesh,τι μου θύμισες τώρα !!!!

Εμείς (η οικογένειά μου),είχαμε τότε κερδίσει δύο τέτοιες βίλλες,αλλά αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε τη μία,καθότι δεν βρίσκαμε κηπουρό αλλά κι άνθρωπο για να μας καθαρίζει την πισίνα.

Κρατήσαμε τελικά την πιο μικρή,αυτή με τα 6 υπνοδωμάτια,εκ των οποίων -σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα τότε οικιακά δεδομένα- ένα έγινε computer room,άλλο ένα home theater room κι ένα τρίτο δωμάτιο ο χώρος για τα κατοικίδιά μας (σκύλους,γάτες,σαύρα,φίδι,ιαγουάρο και αλπίνο).

Μάλιστα,μας είπαν τότε ότι στις δύο βίλλες παίρναμε δώρο μια Ferrari (και το πήρανε μετά αυτό οι πιτσαρίες και το υιοθετήσαν :mad:--> το γνωστό "στις 2 πίτσες δώρο μια κόκα κόλα"),οπότε και βρήκε λόγο ύπαρξης το γκαράζ των 150 τ.μ που είχε η δεύτερη βίλα,μια και μόνο η Porsche και η Lamborghini μας,που μας έστειλαν ως συγχαρητήρια δώρα οι άλλες 5 εφημερίδες που αγοράζαμε και δεν φανήκαμε τυχεροί στις δικές τους κληρώσεις,δεν το γέμιζαν ικανοποιητικά ομολογουμένως...

Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι ο κήπος και της δεύτερη βίλας ήταν αρκετά μεγάλος για τις ανάγκες μας,οπότε αφήσαμε το γήπεδο τέννις που είχε ανέπαφο και στον υπόλοιπο χώρο φτιάξαμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,μικρό,όχι υπερβολές,για 5x5,έτσι,για να παίζω με τους φίλους όποτε έρχονταν.

Φτιάξαμε και μια μικρή πισίνα,για να μη νιώθουμε άσχημα που δώσαμε την πρώτη βίλλα,αλλά από κακό σχεδιασμό μας βγήκε μικρή και την κάναμε τελικά κολυμπήθρα για τα κατοικίδια,όπου εκεί μέσα δυστυχώς μια μέρα πνίγηκε το φίδι μας,καθότι κολύμπησε πριν χωνέψει το ποντίκι που είχε φάει το μεσημέρι.

Μετά από κάποιο καιρό χάσαμε και τη σαύρα από στεναχώρια της και για να μην έχουμε κι άλλες λύπες και πίκρες,στείλαμε τον -επίσης εμφανώς στεναχωρημένο από τα περιστατικά αυτά- αλπίνο και τον -μάλλον πιο ψυχρό και παρτάκια- ιαγουάρο στο Αττικό πάρκο που άνοιξε κάποια χρόνια αργότερα,ενώ χαρίσαμε τον σκύλο και τη γάτα σε κάτι φίλους,που είχανε άλλωστε και πιο κατάλληλο χώρο για τα ζώα αυτά από εμάς (ένα μπαλκόνι 3x2 έκαστος).

Όμως,τα χειρότερα ήρθαν δύο χρόνια αργότερα,όταν και παίζοντας μια ημέρα ποδόσφαιρό στο 5x5 με φίλους,έσπασε το πόδι του ένας περαστικός που τον κεράσαμε τρεις πίτες γύρο με απ' όλα -προκειμένου να συμπληρώσουμε ομάδες δηλαδή- και μας μήνυσε γιατί ισχυρίστηκε ότι...η ντομάτα στα σουβλάκια ήταν χαλασμένη !!!

(ψέμα ήταν όλο αυτό φυσικά,κανείς δε....σπάει το πόδι του επειδή έφαγε πριν χαλασμένη ντομάτα !! )

Αυτή η μήνυση είχε ως αποτέλεσμα να πουλήσουμε τη βίλλα για να του δώσουμε την τεράστια αποζημίωσή του και τ' αφήσαμε όλα αυτά τελικά πίσω,υποσχόμενοι ότι ποτέ πια δε θα ξαναγοράζαμε εφημερίδες με κουπόνια τέτοια για δήθεν ευκαιρίες ζωής !

Αυτά τα λίγα θυμάμαι από την ταραχώδη για εμάς εκείνη περίοδο των προσφορών αυτών,που την είχα βγάλει από το μυαλό μου λίγο-πολύ,έως ότου είδα το thread αυτό και μου ήρθε αμέσως στο μυαλό και πάλι η εικόνα του Σταμάτη,του φιδιού,να παθαίνει αναρρόφηση μέσα στην κολυμπήθρα και του Γρηγόρη του αλπίνου από δίπλα σχεδόν ν' αλλάζει τρίχωμα από την μεγάλη στεναχώρια του !

Εντάξει,είχανε γίνει φίλοι μεταξύ τους αυτοί οι δύο,τον καταλαβαίνω...

Τώρα αν κάποιος πει ότι λέω ψέματα ή έστω μεγαλύτερα ψέματα απ' αυτούς που λέγανε ότι μοιράζανε βίλλες,ε,τι να του πω,είναι άπιστος Θωμάς !!!

Sorry για το μακροσκελές μου post,αλλά οι αναμνήσεις είναι αρκετές από τότε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η εφημερίδα πρέπει να ήταν ο «ελεύθερος τύπος». Ίσως εκτίμησαν ότι ο κλασικός Έλληνας είχε εθιστεί με τις βίλες, εξαιτίας της «βίλας της Εκάλης» κλπ, και αποφάσισαν να πατήσουν πάνω σʼ αυτήν τη νεοελληνική φαντασίωση..

Όσο για το παραλήρημα του Μάνου: Αξία ανεκτίμητη… :rofl:
 
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μια εφημερίδα ο αδέσμευτος τύπος νομίζω είχε βάλει τότε προσφορά με κουπόνια το motorola flare...συν φυσικά την διαφορά! Περίπου το 1995 είχε γίνει αυτό!
 
Omenforever είπε:
Όσο για το παραλήρημα του Μάνου: Αξία ανεκτίμητη… :rofl:
Εγώ φταίω;

Ο Doc μου είπε να σταματήσω τα στιχάκια,ε,κι εγώ το έριξα στα.....μυθιστορήματα !!! :p :p
 
Αν θυμάμαι καλά η μόδα ξεκίνησε κάπου μεταξύ 1994 ή 95.

Αλλά αυτό που θυμάμαι αρκετά καλά είναι μια σκηνή από τους Μικρούς Μίτσους όπου έχουν πάει στο σπίτι της Μήτσης δυο ληστές για να τις κλέψουν τα κουπόνια που μάζευε από τις εφημερίδες!!
 
Ρετρό δώρα-προσφορές από εφημερίδες και περιοδικά

Τη δεκαετία του 90 οι εφημερίδες έδιναν με κουπόνια, ίσως και με κάποιο χρηματικό ποσό, διάφορα δώρα όπως CD με τραγούδια, βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και άλλα.

Είχαμε πάρει πολλά CD, πολλά βιβλία καθώς και ένα ποδήλατο! Το ποδήλατο ήταν από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ με κουπόνια και 20.000 δρχ (!) το 1996. Είχαμε αποκτήσει επίσης πολλά CD κλασικής μουσικής με δώρο μια μεγάλη ξύλινη θήκη για την αποθήκευσή τους (ωραίο κομμάτι!) από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τη σειρά βιβλίων της περιόδου 1960-1991 που είχε ιστορικό και μουσικό λεύκωμα μαζί (με 2 cd, ελληνικά και ξένα τραγούδια, ήταν μια πολύ καλή προσφορά που όμως δεν συνεχίστηκε μετά το 1991). Θυμάμαι κάποτε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ έδινε δώρο μπλουζάκι-φούτερ...

Από δώρα/προσφορές σε περιοδικά είχαμε μια σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από το ΤΗΛΕΡΑΜΑ, διάφορα CD, βιντεοκασέτες με ταινίες...

Οι προσφορές βέβαια συνεχίζονται και στις μέρες μας από τις εφημερίδες και τα περιοδικά...

Είχατε πάρει προσφορές από εφημερίδες και περιοδικά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Negative. Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.
 
Μερικά ιστορικά βιβλία από τον Ελεύθερο Τύπο και cd με κλασσική μουσική. Θυμάμαι ότι έκαναν κληρώσεις και για σπίτια....
 
Είχα πάρει αρκετά CD και μια τρελλή προσφορά με μία τηλεόραση τσέπης Casio από τον Ελεύθερο Τύπο αν θυμάμαι καλά την Casio TV-600.
 
Ναι ρε συ, που την θυμήθηκες την μικρή τηλεόραση.... την έπαιρνα στο κρεβάτι για να βλέπω μέχρι αργά τηλεόραση, χωρίς να με κατσαδιάσουν... :D
 
Σπανιοτατα κανα cd οταν ηταν ακομα σχετικα ακριβα. Συνηθως ομως ηταν τοσο αισχος που τ'ακουγες μια φορα και εφευγε απο το παραθυρο.

2013-12-24-02h59m23.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
RIO είπε:
Ναι ρε συ, που την θυμήθηκες την μικρή τηλεόραση.... την έπαιρνα στο κρεβάτι για να βλέπω μέχρι αργά τηλεόραση, χωρίς να με κατσαδιάσουν... :D
Από τα ελάχιστα πράγματα που είχα πάρει από εφημερίδα γι' αυτό τη θυμάμαι, ήταν καλοκαίρι όταν τη δίνανε και την είχα πάρει για τις διακοπές. Την έχω ακόμα κάποια στιγμή θα τσεκάρω αν δουλεύει αν και λογικά δεν θα πιάνει τίποτα αφού ήταν αναλογική :D
 
To περίφημο χαλί των "ΝΕΩΝ", στόλισε εκατοντάδες σπίτια, και μάλλον θα το θυμάστε, σε κοκκινόμαυρο χρώμα. Μικρών διαστάσεων και μικρού πάχους επίσης, τυλιγμένο σφιχτά όπως το έδιναν (κάπου στην Πανόρμου, νομίζω) δεν ξεμερνούσε τα 10-15 εκατοστά διάμετρο.

Το αμέσως επόμενο ευρείας διάδοσης δώρο ήταν η συλλογή CD της Ντόιτσε Γκράμοφον, με τους κλασικούς συνθέτες, μέσα σε ξύλινη θήκη. Όλα αυτά, κατά τα μέσα δεκαετίας 90 νομίζω...

Αργότερα επαναλήφθηκε σχεδόν επακριβώς, όπως βλέπετε εδώ,
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραίο θέμα.

είχα πάρει από την Ελευθεροτυπία 4τομο έργο με τον Μεγα Αλέξανδρο, επίσης μια συλλογή με 50 CD's κλασική μουσική (αρκετά καλή, αν και έλειπαν κάμποσα πασίγνωστα κομμάτια)... θυμάμαι πως μάζευα τα κουπονάκια...

Ο πατέρας μου έπαιρνε περισσότερα, κάτι έργα αρχαίων τραγικών ποιητών, ιστορικών κλπ, βιογραφίες και διάφορα τέτοια.

Ο πεθερός μου μέχρι και υπολογιστή (της Quest νομίζω) είχε πάρει!!!
 
Θυμήθηκα τις προάλλες τις βιντεοκασέτες που έδιναν τα Νέα και τις παίρναμε από το περίπτερο. Θα ψάξω να τις βρω, να βγάλω καμιά φωτό...

Από προσφορές εφημερίδων και περιοδικών, θα σταθώ στις ρετρό. Έχουμε πάρει:

-ένα συναξάρι αγίων από τον Ελεύθερο τύπο, μαζί με ένα διπλό σιντί με το Μεσσία του Χέντελ.

-κάμποσα σιντί από το τηλεπεριοδικό TV Taxi

Αλλά ζηλεύω για δύο πράγματα: για τη συλλογή κλασσικής μουσικής με την ξύλινη θήκη και τα ιστορικά/μουσικά λευκώματα της Καθημερινής.

Και τα δύο τα είχε ο μπαμπάς μιας συμμαθήτριάς μου, και πόσο τα χάζευα... Απολαυστικότατα!

Η μεν συλλογή κλασικής μουσικής με είχε ενθουσιάσει, γιατί πέραν του ότι είχε σε σιντί τα έργα, σου έλεγε αναλυτικότατες πληροφορίες για το συνθέτη, για το έργο του, για το συγκεκριμένο έργο, ενώ είχε και αναλυτική παρουσίαση του έργου με χρονικούς δείκτες (δηλαδή το τι άκουγες σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο κομμάτι, υπό μορφή timeline). ΦΖΠ1, η "σύγχρονη" συλλογή είναι σαν επανέκδοση της παλιάς; Δηλαδή με τα ίδια χαρακτηριστικά στις πληροφορίες; Με ενδιαφέρει, γιατί αν ξαναπετύχω τις συλλογές σε κανά μπαζάρ του Βήματος (φέτος δυστυχώς δεν τις πέτυχα) να κοιτάξω να πάρω καμία. Μου άρεσε γιατί παρότι άσχετος με την κλασική μουσική, αυτή η συλλογή σε μυούσε με ωραίο και ολοκληρωμένο τρόπο στην κλασική μουσική.

Η δε συλλογή με τα λευκώματα ήταν εξαιρετική, γιατί ήταν γεμάτη πληροφορίες και εικόνες από γεγονότα. Πριν από κάποιους μήνες ξαναέπεσε στα χέρια μου ένας τόμος (αυτός του 1990) και ήταν πολύ καλή δουλειά. Βέβαια, ένα θέμα είναι ότι η δύναμη αυτών των εικόνων μπορεί πολλές φορές να σε τρομάξει, αλλά και πάλι, ήταν πολύ καλοδουλεμένη συλλογή. Μου άρεσε που είχε και σιντί με τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια της κάθε χρονιάς, ελληνικά και ξένα, αλλά δεν θυμάμαι τις playlist για να μπορέσω να πω ότι ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικές συλλογές.
 
H συλλογή δεν πρέπει να είναι ολόιδια με την παλιά. Την παλιά την έχω (30 κομμάτια, νομίζω), ενώ αυτή στο συνημέννο site δείχνει πλουσιότερη, με πιο πολλά cd, και τα εξώφυλλα είναι "πολύχρωμα" αντί των αρχικών λευκών και ομοιόμορφων. Ολόιδιο μοιάζει το ξύλινο κουτί (μη φανταστείτε ότι ήταν σπουδαίας ποιότητας, όταν γέμισε με όλο το βάρος σχεδόν διαλύθηκε...)

IMGP4995.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν θυμάμαι καλά, κάποια εφημερίδα, μάλλον ΤΑ ΝΕΑ έδιναν το καλοκαίρι του 1995 ένα CD PLAYER μαζί με κασετόφωνο 2 σε 1. Αποκτήσαμε το πρώτο μας CD PLAYER!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα