Ρετρό "πόρτα" σε κινηματογράφους

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.051
Μιά από τις δυνατότερες αναμνήσεις που κράτησα σαν παιδί, ήταν όταν πήγαινα σινεμά με τον πατέρα μου.

Ευτυχώς ήταν μανιώδης σινεφίλ, και πηγαίναμε σχεδόν σε ΟΛΑ τα νέα έργα.

Η μόνη "δυσάρεστη" εμπειρία που μπορώ να θυμηθώ, ήταν ότι όταν κυκλοφόρησε το ALIEN (με ελληνικό τίτλο Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ). Η ταινία ήταν "ακατάλληλη για ανηλίκους" και παρά τις παρακλήσεις μας και παρά το γεγονος ότι συνοδευόμουν από ενήλικο κηδεμόνα, ο στριμενίδης υπάλληλος μου έριξε "πόρτα" !

Τώρα τα πράγματα είναι πιό εύκολα, για τους πιτσιρικάδες.

Τέρμα οι "πόρτες" στο σινεμά.

Όχι μόνο το ΑΛΙΕΝ μπορείς να δεις στον κινηματογράφο, αλλά άμα λάχει παίρνεις και καμιά εφημερίδα με 2-3 hard-core τσόντες για να στανιάρεις !
 
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη Κωνσταντίνε.

Πάντως το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Δε πιστεύω τις ταινίες που ψάχνουμε να βάζεις τον πατέρα σου να τις βρει!
 
shock είπε:
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη Κωνσταντίνε.Πάντως το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Δε πιστεύω τις ταινίες που ψάχνουμε να βάζεις τον πατέρα σου να τις βρει!
Γενικά ΔΕΝ είμαι υπέρ της λογοκρισίας.

Ιδίως για ταινίες τύπου ΑLΙΕΝ (αν και στην εποχή του ίσως ήταν λίγο "βαρύ" για τον μέσο πιτσιρικά, ιδίως η σκηνή με το τρύπημα-στομαχιού).

Ο πατέρας μου δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Βεβαίως, αν με κάποιο "μαγικό" τρόπο γνωρίζει ότι διατηρώ το σινεφίλ πάθος που εκείνος μου εμφύσησε, δεν αποκλείεται να μου ετοιμάζει συλλογή !
 
To Aliens (όχι το Alien) το 1986 το είχα δει στο σινεμά αλλα κανονικά δεν μου το επέτρεπαν. Οι γονείς μου βέβαια τόσες φορές που πήγαιναν σε αυτό το σινεμά είχαν μάθει τον τύπο που το είχε και φυσικά δεν είχε καμμία αντίρριση να μπω. Πάντως ακόμη θυμάμαι τα διαφημιστικά στάντ μερικών ταινιών που έγραφαν ακατάλληλο και ένιωθα μια απογοήτευση.
 
Ένα από τα έργα που θυμάμαι πως είχα "φάει πόρτα" σε cinema ήταν το Indianna Jones - Temple of Doom. Η ταινία ήταν ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών απ' όσο θυμάμαι όταν προβλήθηκε τότε στα ελληνικά cinemas (γύρω στο 84 μάλλον).

Θα διαφωνήσω όμως με τον exetlaios στο ότι πλέον μπορεί κάποιος ανήλικος να παρακολουθήσει οποιαδήποτε ταινία στο cinema. Στο village cinemas στο Παγκράτι τουλάχιστον, τηρούν τις σχετικές απαγορεύσεις προβολής ταινιών σε ανήλικους όταν αυτές υπάρχουν κι ελπίζω βέβαια να συνεχίσουν να το κάνουν.
 
Όταν είχα παει να δω το resident evil στο village στο ρέντη μαζί με εμένα μπήκανε χωρίς πρόβλημα και μερικά δεκάχρονα. Δεν ξέρω βέβαια τι όριο ηλικίας είχε το έργο και ούτε μπορώ να εκφράσω ιδιαίτερη γνώμη αν ήταν τρομακτικό γιατί με πήρε ο ύπνος απο την βαρεμάρα. :sleepy:
 
Alucard είπε:
Θα διαφωνήσω όμως με τον exetlaios στο ότι πλέον μπορεί κάποιος ανήλικος να παρακολουθήσει οποιαδήποτε ταινία στο cinema. Στο village cinemas στο Παγκράτι τουλάχιστον, τηρούν τις σχετικές απαγορεύσεις προβολής ταινιών σε ανήλικους όταν αυτές υπάρχουν κι ελπίζω βέβαια να συνεχίσουν να το κάνουν.
Ίσως να μην το έθεσα εγώ σωστά, φίλε μου.

Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι πλέον για να είναι "ακατάλληλη"μια ταινία, πρέπει να είναι όντως "σκληρή", πράγμα μάλλον σπάνιο.

Οι ταινίες τύπου ALIEN που απαγορεύονταν το 80', μάλλον

μοιάζουν με σούπες" σήμερα..
 
exetlaios είπε:
Οι ταινίες τύπου ALIEN που απαγορεύονταν το 80', μάλλον μοιάζουν με σούπες" σήμερα..
lool exetlaios. Από τις ωραιότερες βέβαια σούπες που έχουμε δοκιμάσει εμείς :thumbup:

Απ' όσο θυμάμαι τελευταία, το The Grudge 2 ήταν μια από τις ταινίες που σε κάποια μικρής ηλικίας παιδιά, δεν δόθηκαν εισιτήρια μιας και η εκδότρια τους ζήτησε ταυτότητα για να ελέγξει αν είχαν ηλικία πάνω από 17.
 
Μαλλον τωρα τα πραγματα ειναι χειροτερα τοτε το μονο πραγμα που θυμαμαι να απαγορευονταν ηταν οι τσοντες και αυτες αν ηθελες να μπεις ιδιοκτητη θελωντος εμπαινες.
 
Alucard είπε:
Θα διαφωνήσω όμως με τον exetlaios στο ότι πλέον μπορεί κάποιος ανήλικος να παρακολουθήσει οποιαδήποτε ταινία στο cinema. Στο village cinemas στο Παγκράτι τουλάχιστον, τηρούν τις σχετικές απαγορεύσεις προβολής ταινιών σε ανήλικους όταν αυτές υπάρχουν κι ελπίζω βέβαια να συνεχίσουν να το κάνουν.
Σιγά μην το τηρούν το όριο στο village του Παγκρατίου! Ο κινηματογράφος είναι στην γειτονία μου και τον επισκέπτομαι συχνά. Αν απαγορεύσουν τα 16χρονα 17χρονα, έχουν χάσει το 80% των πελατών τους! Δεν έχω δει ποτέ να απαγορεύουν πιτσιρικάδες να δουν "ακατάλληλες" ταινίες .
 
Στην ηλικία των 7 ο πατέρας μου με πήγε στο Jaws (είχε βγει σε επανέκδοση)

στα 8 με πήγε στον Κροκοδειλάκια (ταινιάρα και κωλάρα ;)

σε όλη μου την παιδική ηλικία οι ταινίες του Jackie Chan και του Ψάλτη με συντρόφευαν είτε μέσω θερινού είτε μέσω βίντεο

επίσης θυμάμαι χειμώνα του 1985 ουρές για ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ στο χειμερινό ΕΛΠΙΣ στην πάτρα.

Η πρώτη ταινία που είδα σε σινεμά ήτανε το 1982-83 το ΕΤ ο εξωγηίνος
 
Θυμάμαι πριν καμμιά δεκαριά χρόνια, είχε παιχτεί ξανά στους κινηματογράφους ο εξορκιστής (μαζί με έξτρα σκηνές, καλύτερο ήχο κλπ). Η υπάλληλος στην είσοδο, ζήταγε ταυτότητες και δεν άφηνε κάτι γυμνασιόπαιδα να μπουν. Εγώ ήμουν ενήλικος, αλλά οι φίλοι μου που κέρδιζαν χρονιά οχι. Παρόλα αυτά δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα καθώς τους ενδιέφερε μάλλον να μήν φαίνεται κάποιος κάτω των 18, παρά να μην είναι...
 
Πραγματικά άλλες εποχές, αν και τότε δεν πήγαινα και πολύ σινεμά αλλά θυμάμαι παρόμοια σκηνικά και από φίλους. Θυμάμαι που είχα δει τους 3 σωματοφύλακες και ψιλοψαρώναμε μην τυχόν δείξει τίποτα "ακατάλληλο" με κάποιο σκοτωμό...

Πόρτα στο σινεμά, πόρτα αν δεν συνοδεύεσαι σε club κτλ κτλ.

Τώρα όλα είναι απλά και όπως ειπώθηκε και παραπάνω για τα dvd με hot περιεχόμενο από το περίπτερο, τώρα πια ούτε καν μπαινουν στον κόπο να το κάνουν και αυτό ... ξεπεράστηκε... απλά στο ιντερνετ με ένα δευτερόλεπτο google search και voila...

Πραγματικά άλλες εποχές εντελώς.
 
Οταν ειχε βγει το Kill Bill vol 1 ειχα παει με την αραβωνιαστικια μου στο Village στο Μαρουσι και εφαγε πορτα...Η κοπελα στο ταμειο δεν μας πιστευε με τιποτα οτι ειναι πανω απο 18...Αναγκαστηκαμε και πηγαμε Πεντελη για να παρει ταυτοτητα για να μας αφησει να μπουμε..Και στο τελος δεν της αρεσε κιολας :(
 
Στο σχολειο μας ειχαν απαγορευσει να παμε να δουμε το Madonna: Truth or Dare (ελληνικος τιτλος: Στο κρεβατι με την Μαντονα).

Δεν ξερω αν συνοδευοταν απο "πορτα" στο σινεμα, αλλα ο λυκειαρχης ειχε πει οτι θα ηταν καποιος καθηγητης απ'εξω και αλιμοινο σε οποιον επιανε! Το ακρο αωτο της γελοιοτητας δηλαδη. :)

Οχι υπηρχε περιπτωση να εδινα τα λεφτουδακια μου για να παω να δω την Madonna, τοτε ή τωρα, αλλα καλυτερη διαφημιση απο την απαγορευση του λυκειαρχη δεν μπορω να σκεφτω! :p
 
Το ποιες ταινίες είναι ακατάλληλες και γιατί είναι ένα μεγάλο θέμα που πιθανόν δεν εμπίπτει στην θεματολογία του forum. Εγώ πάντως πάντα θεωρούσα γελοίο το ότι ένας άντρας κάνει έρωτα με μια γυναίκα είναι περισσότερο (αυστηρώς!) ακατάλληλο από το αν την ξεκοιλιάζει με μια μασέτα.

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα του topic, μου έρχεται στο μυαλό η κατάρα του να είσαι 1.65 με baby face (κάποτε τέλος πάντων)... θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν παιζόταν το Nightmare on Elm Street 3 στους κινηματογράφους. Εγώ, ένα φίλος και η αδερφή του θέλαμε σαν τρελοί να πάμε να το δούμε. Εγώ 15 χρονών, ο φίλος μου 14 και το κορίτσι 13. Θυμάμαι που την είχαμε δασκαλέψει να μην ανοίξει το στόμα της και να το παίξει cool για να την αφήσουν να μπει. Μαντέψτε ποιος από τους τρεις μας έφαγε τελικά πόρτα... :(

Πάντως εγώ βλέπω και διαβάζω θρίλερ από τα 10 μου, ενώ όλο και κάποια από τα πιο πονηρά θεάματα έπεφταν στα χέρια μου που και που, αλλά μια χαρά μεγάλωσα. Ακόμα και σήμερα έχω μια καρδιά δωδεκάχρονου αγοριού. Την φυλάω σε ένα βαζάκι πάνω στο γραφείο μου...
 
alkis21 είπε:
.......Ακόμα και σήμερα έχω μια καρδιά δωδεκάχρονου αγοριού. Την φυλάω σε ένα βαζάκι πάνω στο γραφείο μου...
Βάλε μια ταμπέλα βρε Άλκη, καθώς την προηγούμενη που σε επισκέφτηκα, την πέρασα για γλυκό του κουταλιού... :D

Είχε γεύση κοτόπουλου! :biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα