Ρετρό ράδιο αρβύλες

john_thess

RetroN00b
Joined
13 Ιουλ 2009
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
1
Ποιες ειναι οι δικιες σας ραδιο αρβυλες-φημες που ειχατε ακουσει παλια και την ειχατε πατησει?

Εγω θυμαμαι τελη 80'ς αρχες 90'ς ειχε βγει η αρβυλα οτι στην ΔΕΘ ειχαν φερει τον ΚΙΤ !!! θυμαμαι τραβηξα τον πατερα μου μεχρι εκει αλλα τελικα ηταν μουφα αθλια αντιγραφη του ΚΙΤ :(

Ενα αλλο καλοκαιρι παλι ειχε βγει η αρβυλα οτι στην τηλεοραση ειχε ταινια που εμφανιζοταν ο Michael Jackson (υπαρχει τετοια ταινια?)...ενοειται ολα τα παιδια της γειτονιας εξαφανιστηκαν για να την δουν αλλα αποδειχτηκε ανθρακες ο θησαυρος,θυμαμαι βγηκαμε αργοτερα το βραδυ 2-3 παιδια μπας και παιξουμε τιποτα κρυφτο αλλα που....απο την στιγμη που εμπαινες σπιτι δυσκολα ξαναβγαινες...λες να την βγαλαν την φημη οι μαναδες της γειτονιας για να μας μαντρωσουν νωρις?(αγωνες καθε βραδυ για να γυρισουμε σπιτι απο το παιχνιδι)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα αλλο καλοκαιρι παλι ειχε βγει η αρβυλα οτι στην τηλεοραση ειχε ταινια που εμφανιζοταν ο Michael Jackson (υπαρχει τετοια ταινια?).
Να ηταν μονο μια ,την παρακατω και πιο γνωστη την βαζει και μια κυριακατικη εφημεριδα ,αυτην την εβδομαδα.

Moonwalker - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Καλως Ηλθες στην Ρετροπαρεα και καλα ποστ!

Εγω Θυμαμαι μια φορα που ειχαν πει οτι θα φαινοταν ο κομητης του Χαλεi πανω απο την Αθηνα και ειχαμε παει ψηλα να το δουμε!

Ομως δεν ειδαμε τιποτα εμεις.... αλλα και η μιση Αθηνα και τα περιχωρα που ειχαν ερθει να δουν τον κομητη :D

Χαμος απο κοσμο, ποπ κορν πουλουσαν, χοτ ντογκ, μουσικες παντου!

Κλαμα εγω!!! νομιζα οτι δεν προλαβαμε και φωναζα στους γονεις μου....Δραμα η κατασταση :D

Τελικα ειπαν την επομενη μερα οτι ειχε γινει λαθος και ζητησαν συγνωμη.

οff topic

Λεο για παντα ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρόμοιο θέμα υπάρχει κι εδω. Προτεινω να γινει συνενωση αν ειναι απαραιτητο

Ενας φιλος μου που μεγαλωσε σε χωριο λεει οταν ηταν τριτη δημοτικου, προκαλεσε μονος του (χωρις να το θελει και να το καταλαβει) την πεποιθηση οτι σε μια βδομαδα θα γινει μεγαλος σεισμος στην περιοχη. Ολο αυτο ξεκινησε μονο και μονο επειδη ρωτησε τη δασκαλα κατι που δεν καταλαβε καλα απο τις ειδησεις :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χεχε...κλασσική ράδιο αρβύλα...διάβασα αρβύλα και έκανα τον συνειρμό...

το αντικούκου(sic) :) που υποτίθεται ότι μας έριχναν στο φαγητό όταν είμασταν νεοσύλλεκτοι για να μην έχουμε ορμές... :)
 
spyros_s είπε:
χεχε...κλασσική ράδιο αρβύλα...διάβασα αρβύλα και έκανα τον συνειρμό...το αντικούκου(sic) :) που υποτίθεται ότι μας έριχναν στο φαγητό όταν είμασταν νεοσύλλεκτοι για να μην έχουμε ορμές... :)

Αραγε υπαρχει αντικουκου φαρμακο στην πραγματικοτητα;;
 
Κανένα που να έχει μόνο αυτό τον σκοπό. Αρκετά το προκαλούν σαν παρενέργεια, πχ τα αντικαταθλιπτικά.

Όσον αφορά τους νεοσύλλεκτους στον στρατό πάντως, δεν χρειάζεται κανενός είδους "αντικούκου". Και μόνο το ψυχολογικό σοκ που προκαλεί η βάναυση αλλαγή συνθηκών διαβίωσης και η κούραση από το σκληρό πρόγραμμα των πρώτων ημερών, επαρκούν σχεδόν πάντοτε για να σου κοπεί κάθε ερωτική διάθεση για ένα διάστημα.
 
Ακριβώς αυτό. Η ξαφνική αλλαγή συνηθειών και ωραρίων, η έλλειψη προσωπικών στιγμών και η αναγκαστική υιοθέτηση κοινού προγράμματος διαβίωσης, διατροφής και γενικά οι έντονες δραστηριότητες που συνεπάγονται την βδομάδα προσαρμογής των νεοσυλλέκτων σε συνδυασμό με την απουσία γυναικών στο χώρο έφτανε και περίσσευε για να κάνει την ....δουλειά!
 
Well, αυτο που θα πω δεν ειναι ραδιο αρβυλλα γιατι ημουν μπροστα:

eιχαμε ρωτησει το νεοσυλλεκτο μαγειρα αν υπαρχει αντικουκου. Μας ειπε οτι ενας αξιωματικος τους εδωσε ενα λευκο κουτι με σκονη για να ριξουν στο φαι, λεγοντας οτι ειναι βιταμινες. Απο κει και περα ουτε ο ιδιος ξερει

Δεν εχω προθεση να διατηρησω το μυθο (αν ειναι μυθος). Μπορει να μας δουλευε, μπορει οντως να τους το δωσανε. Μπορει να ηταν βιταμινες, μπορει να ηταν αντικουκου. Τα συμπερασματα δικα σας :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γουσταρω γιατι διατηρεις τον μυθο!
 
Rakeesh, προφανώς ο νεοσύλλεκτος μάγειρας ήθελε να πουλήσει λίγο μούρη ή να ψαρώσει τα υπόλοιπα νιούδια. Και μόνο το γεγονός ότι η κλασσικότερη εκδοχή του συγκεκριμένου urban legend είναι ότι το "αντικούκου" μπαίνει στο τσάι που φτιάχνουν στον στρατό, πρέπει να λέει αρκετά.

Κατηγορηματικά, δεν υπάρχει τέτοιο φάρμακο.
 
Στήν κατασκήνωση, που πήγαινα πιτσιρικάς, είχαμε διαδώσει με την παρέα μου την φήμη ότι στο γάλα και τσάι που μας σέρβιραν, έβαζαν και 'αντικούκου', έτσι το λέγαμε τότε το φάρμακο, με αποτέλεσμα σε 2-3 μέρες κανένα παιδάκι, ειδικά αυτά που είχαν και κοπελίτσα, να μην πίνει γάλα η τσάι.... Do not underestimate the power of ράδιοαρβύλα ;)
 
nicksofar είπε:
Στήν κατασκήνωση, που πήγαινα πιτσιρικάς, είχαμε διαδώσει με την παρέα μου την φήμη ότι στο γάλα και τσάι που μας σέρβιραν, έβαζαν και 'αντικούκου', έτσι το λέγαμε τότε το φάρμακο, με αποτέλεσμα σε 2-3 μέρες κανένα παιδάκι, ειδικά αυτά που είχαν και κοπελίτσα, να μην πίνει γάλα η τσάι....
Δηλαδή για πόσων ετών παιδάκια μιλάμε;;; 8)

Γιατί εγώ κατασκήνωση θυμάμαι να πήγαινα 9-10 ετών και εκείνη την εποχή ποσώς με ενδιέφερε το αντικούκου και οι γυναίκες... #)
 
Lol, όχι η δικία μου δεχόταν μέχρι και τα 14ρικά. Μέτα πάλι τα δεχόταν αλλα τα ονόμαζε ομαδάρχες!χαχαχχαχααχχα ;)
 
Συγνώμη αν φανώ αγενής αλλά τα 14χρονα της εποχής μας σπάνιζε να έχουν κοπελίτσα και αν ακόμα είχαν πολύ πολύ πολύ σπάνια είχαν ολοκληρωμένες σχέσεις...

Εγώ θυμάμαι ότι χορεύαμε κάνα μπλουζ...άντε απλώναμε και το χεράκι μας με πολύ φόβο και βασικά παίζαμε...Πλάτωνα! :)

Νομίζω ότι εκπροσωπώ την συντριπτική πλειοψηφία των έφηβων του τότε!
 
'Α, θα διαφωνήσω, εγώ με τίς δικίες μου, στην κατασκήνωση κάναμε και κανα ντουζάκι μαζί....κατασκηνωτής με κατασκηνώτρια παντά :)
 
Εγώ μένω στα Νότια προάστια και όταν ήμουν στο δημοτικό είχε βγεί ράδιο αρβύλα πως ένα άγαλμα που ηπάρχει σε ένα πάρκο που μας πήγαιναν πολύ συχνά εκδρομή για να παίξουμε, το βράδυ έκανε βόλτες στην περιοχή. πολλά παιδιά ορκίζονταν πως το είχαν δεί να κουνιέται και πως 2 παιδιά μια φορά το άγγιξαν και εξαφανίστηκαν! (αληθεια είχε βγει αυτή η φήμη) έτσι μια φορά αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό και μαζευτήκαμε όλα τα αγόρια του σχολείου και πήραμε πέτρες και κουκουνάρια και του κάναμε επίθεση. πρώτη φορά όλο το σχολείο ενώθηκε τότε καθώς συνήθως είχαμε κόντρες μεταξύ των τμημάτων και των τάξεων. ακόμα θυμάμαι το θέαμα και μου θυμίζει επίθεση απο το age of empires!
 
nicksofar είπε:
'Α, θα διαφωνήσω, εγώ με τίς δικίες μου, στην κατασκήνωση κάναμε και κανα ντουζάκι μαζί....κατασκηνωτής με κατασκηνώτρια παντά :)
Νίκο, φτηνά τη γλυτώσατε τότε.

Η όλη φάση που περιγράφεις μου "μυρίζει" επικείμενη "εκδίκηση" Jason Vorhees ... :)
 
Ρε παιδια δεν εχουμε αναφερει την καραρετρο ραδιο αρβυλα που βγηκε στην Θεσσαλονικη αρχες του '80 οτι θα γινει μεγαλος σεισμος και θα πεσει ολη η πολη!!Ηταν προσφατος και ο σεισμος του '78 οποτε οπως καταλαβαινετε ολοι την βγαλανε(κατι ξαδελφια μου μου το πανε) σε παρκα το βραδυ του υποτιθεμενου σεισμου!!Τελικα σεισμος δεν εγινε!!

Και μια αρχαια ραδιο-αρβυλα απο τους σεισμους του 1953...Οτι η Κεφαλλονια θα καταποντιστει....
 
Πίσω
Μπλουζα