Ρετρό τρόποι αντιμετώπισης εντόμων, πουλιών κτλ.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.988
Πριν την έξυπνη σίτα, έπρεπε να επινοήσουμε τρόπους να αποφύγουμε έντομα που μπορεί να μπουν στο σπίτι μας ή πουλιά στον κήπο μας. Πόσες φορές δεν έχουμε δει κρεμασμένα CD με κλωστή όπου όταν πέφτει ο ήλιος αντικατοπτρίζεται και γίνεται εμπόδιο σε πουλιά να καθίσουν στο μπαλκόνι. Επίσης θυμάμαι παλιά οι γονείς μου φούσκωναν μπαλόνια με νερό και τα κρεμούσαν στη σκάλα, πριν την είσοδο του σπιτιού μας για να μην πλησιάζουν οι μύγες. Όπως μας είχε πει τότε το κόλπο ο αλλοδαπός κύριος είναι ψυκολογκικό. Επίσης οι σφήκες δεν αντέχουν την μυρωδιά από ελληνικό καφέ που καίγεται. Θυμάστε παρόμοιες τεχνικές για να μην έχετε έντομα και διάφορα ανεπιθύμητα ζωύφια στην ιδιοκτησία σας;
 
Απλά πράματα, αντί για CD, τότε κρεμούσαμε βινύλια! :p
 
Παλιά υπήρχαν οι κίτρινες λάμπες, στην κοινή μορφή, που -υποτίθεται- δρούσαν απωθητικά για τα κουνούπια, αλλά εμένα μου λες...
 
Αυτό με τον καφέ που καίγεται το κάναμε και εμείς, αλλά γα τα κουνούπια όχι για σφήκες. Τα μπαλόνια γιατί διώχνουν τις μύγες;
 
RIO είπε:
Τα μπαλόνια γιατί διώχνουν τις μύγες;
Ο μυθος λεει οτι οι μυγες βλεπουν τον εαυτο τους ή αλλες μυγες σε μεγαλο μεγεθος και τρομαζουν...

Κατι τετοιο...

edit Οχι μπαλονια, διαφανεις σακκουλες βαζαμε...

Αλλα δεν θυμαμαι αν ειχε αποτελεσμα...
 
Κάτι που κάνουν ακόμα και τώρα, είναι το κομμένο πλαστικό μπουκάλι με το αναψυκτικό (πορτοκαλάδα κατά προτίμηση). Παίρνεις το ένα κομμάτι του μπουκαλιού, αυτό με το στόμιο, και το σφηνώνεις ανάποδα μέσα στο άλλο κομμάτι, στο οποιό έχεις βάλει λίγο πορτοκαλάδα. Μπαίνουν μέσα οι σφήκες και δεν ξαναβγαίνουν!

Αλλά τα πιο σουπερ-ντουπερ ρετρό απωθητικά για μένα (παρόλο που υπάρχουν ακόμα) ήταν τα ΤΕΖΑ και AROXOL! Τα αναφέρω εδώ ως "τρόποι αντιμετώπισης" γενικά , γιατί με αυτά οι μανάδες μας νόμιζαν πως μπορούσαν να διώξουν-σκοτώσουν από μυρμήγκι μέχρι ελέφαντα, τις περισσότερες φορές φυσικά χωρίς αποτέλεσμα! Για να μην πω για τις ψείρες στο κεφάλι. Εκεί το aroxol αλάνθαστο φάρμακο!!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pardalotzatziki είπε:
Ο μυθος λεει οτι οι μυγες βλεπουν τον εαυτο τους ή αλλες μυγες σε μεγαλο μεγεθος και τρομαζουν...Κατι τετοιο...

edit Οχι μπαλονια, διαφανεις σακκουλες βαζαμε...

Αλλα δεν θυμαμαι αν ειχε αποτελεσμα...
Διαφανείς σακούλες. Έκανα λάθος που έγραψα μπαλόνια. Και ο μύθος είναι σωστός που λες.
 
gremlinakos είπε:
Για να μην πω για τις ψείρες στο κεφάλι. Εκεί το aroxol αλάνθαστο φάρμακο!!
??????????? :frypan: :bash:

Αυτο ποτε δεν το εχω ακουσει αλλα δεν θα το κανανε με τιποτα οι γονεις μου...

Δηλητηριο στο κεφαλι;;;;
 
pardalotzatziki είπε:
Αυτο ποτε δεν το εχω ακουσει αλλα δεν θα το κανανε με τιποτα οι γονεις μου...

Δηλητηριο στο κεφαλι;;;;
Εσύ μπορεί να μην το έχεις ακούσει, αλλά καλώς ή κακώς κάποτε το κάναμε κι αυτό, τουλάχιστον στην επαρχία που μεγάλωσα έτσι γνωρίζω...
 
Εγώ θυμάμαι τις μωβ λάμπες στα κρεοπωλεία που πέφτανε οι μύγες επάνω στο σύρμα και άκουγες το "τζζζζζζζ"...
 
Φιδακι(ή σπιραλ οπως το λενε) best of the best για κουνουπια στην εξοχη!! Παλια μεθοδος αλλα ειναι η πιο αποτελεσματικη μεχρι και σημερα :) .
 
johnny19818 είπε:
Πριν την έξυπνη σίτα, έπρεπε να επινοήσουμε τρόπους να αποφύγουμε έντομα που μπορεί να μπουν στο σπίτι μας ή πουλιά στον κήπο μας. Πόσες φορές δεν έχουμε δει κρεμασμένα CD με κλωστή όπου όταν πέφτει ο ήλιος αντικατοπτρίζεται και γίνεται εμπόδιο σε πουλιά να καθίσουν στο μπαλκόνι.
Μόλις μου έλυσες μία απορία μου Johnny. Ώστε γι'αυτό τα κρέμαγαν έτσι! Εμένα πάντως μου άρεσε να έρχονται πουλάκια στο μπαλκόνι.
 
Εξαρτάται τι πουλιά διότι καμιά φορά έρχονται κάτι κοράκια τα οποία μόνο συμπαθητικά δεν είναι. Πρόσφατα πάντως ήρθαν στην πεθερά μου περιστέρια και με τα πολλά μας άφησαν και ένα αυγό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Εξαρτάται τι πουλιά διότι καμιά φορά έρχονται κάτι κοράκια τα οποία μόνο συμπαθητικά δεν είναι. Πρόσφατα πάντως ήρθαν στην πεθερά μου περιστέρια και μετά πολλά μας άφησαν και ένα αυγό!
Koράκια στο μπαλκόνι????? Εγώ νόμιζα ότι μόνο στις ταινίες του Χίτσκοκ γίνονταν αυτά... :animlaugh:
 
Κουρούνες θα είναι, όχι κοράκια. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα πουλιά, όσο τα, χε χε, επισκεπτήρια που αφήνουν. Αλλά πολύ αμφιβάλλω αν τα φοβίζουν τα CD. Μόνο αν περιέχουν τραγούδια από τίποτε σκυλούδες και αντί για κρέμασμα από κλωστή τα βάζατε σε (κατά Λιάνα Καννέλη εποχής "ομιλείτε ελληνικά) ακτινοδισκόφωνο στη διαπασών ίσως τα φόβιζαν
 
Κορακι πολυ χλωμο να ερθει στο μπαλκονι ειδικα στην πολη.Εδω καλα καλα στο χωριο που μενω μια ζωη δεν ηρθε ποτε.Οσο για το θεμα που συζηταμε για τα κουνοθπια εκτος απο το all time classic φιδακι βαζουμε και καφε και για τα πουλια και οχι για ολα τα πουλια αλλα μονο για τα χελιδωνια βαζουμε σακουλες να κρεμονται ωστε να φοβουνται και να μην κανουν φωλια.Φυσικα θελω να κανω φωλια γιαυτο εχω και μερη που πανε και κανουν ανετα και ειναι μια χελιδωνα που ερχεται πολλα χρονια η ιδια και κανει φωλια σε συγκεκριμενο μερος και ξερω οτι ειναι η συγκεκριμενη λογο καποιον χαρακτηριστικων σημαδιων που εχει στο κεφαλι της κατι ασπρες πεγκες δηλαδη.Επισης ο πατερας μου βαζει και αλατι σε καποια εντομα και δεν πλησιαζουν αλλα δεν θυμαμαι σε ποια εντομα το κανει αυτο.
 
Μπαλονια και CD σε συγκεκριμενα σημεια, εμποδιζαν τα χελιδονια να κανουν φωλιες.. Γινεται και σημερα ακομη.. και δεν το εγκρινω.. :nono: καημενα χελιδονακια.. :precry:

Για τις μυγες...εκτος απο το αροξολ( και για τα κουνουπια αυτο) και την σκοτωστρα, θυμαμαι κατι ταινιες.. πορτοκαλι χρωματος, και αυτοκολλητες που κρεμαγαν απο το ταβανι, ακομη και σε καφενεια, και κολλαγαν πανω οι μυγες και ψοφαγαν.

Αηδιαστικο θεαμα.. γιατι μεχρι να αντικαταστησεις την ταινια, εβλεπεις στο μεταξυ τις ψοφιες κολλημενες. Φανταστειτε τωρα.. στην κουζινα του σπιτιου, να κρεμεται μια τετοια ταινια.

Τελος.. για τις σφηκες, εμεις ειχαμε το απλο κολπο του πετρελαιου.. :D Πετρελαιο στην φωλια και ψοφαγαν οι προνυμφες.. η φωτια, προαιρετικη (και χωρις γινοταν η δουλεια), και οι σφηκες εφευγαν χωρις απογονους

Στο σπιτι μας υποστηριζαμε σταθερα την σκοτωστρα.. για πασης φυσης εντομο, ειχαμε το αροξολ για λυση εκτακτης αναγκης.. και ποτε δεν εμποδισαμε πουλια να κανουν φωλια. Οσο για τα κουνουπια.. κλειναμε τα παραθυρα μονο

Για τα κουνουπια.. το κλασσικο φιδακι, και απλα δεν ανοιγες παραθυρα και φωτα το βραδυ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ρετρό τρόποι αντιμετώπισης εντόμων

Λογω καλοκαιριου και αφορητης ζεστης συχνα δεχομαστε ενοχλητικους "επισκεπτες".Ενας ρετρο τροπος αντιμετωπισης των εντομων που θυμηθηκα ξαναβλεποντας τη σειρα "Βεγγαλικα" ειναι η αυτοκολλητη ταινια.

vem.JPG

Ενα καλοκαιρι γυρω στα τελη 80ς,στο χωριο της μαμας μου,ετυχε να πεσει στα χερια μου ενας μικρος μπλε χαρτονενιος κυλινδρος σαν αυτον που βλεπουμε στα στιγμιοτυπα.Ηταν φτιαγμενος απο σκληρο χαρτονι,στη βαση του ειχε κατι που εμενα μου θυμιζε τοτε την κεφαλη πινεζας ενω στην κορυφη ειχε ενα κοκκινο κορδελακι.Φυσικα τραβηξα το κορδελακι και με μεγαλη δυσκολια εβγαλα λιγη απ την αυτοκολλητη ταινια,κολλουσε παρα πολυ στα χερια.

Συνηθως κρεμουσαμε τον κυλινδρο αυτο στα δεντρα και ηταν αποτελεσματικος τροπος για να ξεφορτωθουμε τα εντομα γιατι κολλουσαν πολυ ευκολα.

Στα 90ς αντικατασταθηκε ο τροπος αυτον απο εναν αλλο: λιγο πριν τελειωσει η πορτοκαλαδα απ το μπουκαλι την αραιωνε ο μπαμπας μου με λιγο νερο,αφηνε ανοιχτο το μπουκαλι και το στερεωνε στο δεντρο,ηταν πετυχημενος κι αυτος ο τροπος και τον εφαρμοζει μεχρι και σημερα.

[edit] έγινε η μεταφορά [edit]

vemga.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
για τα κουνούπια είναι το φιδάκι-σπιράλ (δεν ξέρω πότε κυκλοφόρησαν τα αντικουνουπικά κεριά) ή οι κουνουπιέρες επάνω από τα κρεβάτια

για τις μύγες είναι η κλασσική μυγοσκοτώστρα, κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και σχέδια, τη βλέπαμε συνήθως επάνω από το ψυγείο, έτοιμη για δράση...

όσο για το κολλητικό χαρτί για τις μύγες που αναφέρθηκε παραπάνω, ήταν σιχαμερό αλλά όχι βλαβερό όπως τα εντομοκτόνα

για τρωκτικά υπήρχαν κυρίως σε αποθήκες παγίδες με δόλωμα ένα κομματάκι τυρί

για κατσαρίδες ήταν σε δράση ... η παντόφλα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά θεωρώ ότι όλα αυτά τα φιδάκια, σπρέι, υγρά, καμένοι καφέδες κτλ βασικά χρησιμεύουν περισσότερο στο να μαστουρώνει ο άνθρωπος και να μην τον ενοχλούν τα έντομα και όχι τόσο στο να απομακρύνουν τα ίσια τα έντομα.
 
Πίσω
Μπλουζα