Ρετρό όνειρα

ΝΤΙ

RetroN00b
Joined
3 Απρ 2010
Μηνύματα
22
Αντιδράσεις
4
Είμαι καινούρια σχετικά στο Ρετρομάνιαξ και είναι το 1 θέμα που ανοίγω.Ελπίζω να σας αρέσει.Εψαξα και δεν βρήκα τέτοιο θέμα.Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.Λοιπόν όταν ήμουν μικρή έβλεπα αρκετά όνειρα,αλλά αυτό που μου έχει μείνει είναι το εξής.Ημουν σε μια πολυκατοικία και χωρίς να το θέλω άρχισα να πέφτω απο τον 5 όροφο.Όμως όταν έφτανα κοντά στην άσφαλτο ποτέ δεν χτύπαγα ή πάθαινα το παραμικρό. Πάντα στηριζόμουν στα πόδια μου.Αυτό το όνειρο το έβλεπα σχεδόν κάθε βράδυ.Θα ήθελα να προσθέσω το όνειρο αυτό το έβλεπα όταν πήγαινα δημοτικό μόνο.Μετά σταμάτησα να το βλέπω μέχρι και σήμερα.Ποτέ δεν κατάλαβα τι σήμαινε ή συμβόλιζε. :xm: :)
 
Πρέπει ένα όνειρο να σημαίνει ή να συμβολίζει κάτι απαραίτητα;
 
Εγώ πολλές φορές μικρός έβλεπα ότι ήμουν σε ένα κίτρινο αυτοκινητάκι του λούνα παρκ,αλλά από αυτά που ανεβοκατεβαίνουν και ζαλίζουν.Άλλες φορές ζαλιζόμουν,άλλες φορές κατέβαινα,αλλά αμέσως πριν κατέβω έβλεπα ότι κατέβαινα από βαγόνι τρένου.
 
χμμ..μεγαλο κεφαλαιο ανοιξατε...απο μικρος ειχα μια μανια με το να βλεπω τον εαυτο μου να πεφτει απο υψος και ηταν χαρακτηριστικη η απαισια αισθηση ,οτι σου σπαει η μεση ,σαν να σου κοβεται στα δυο,κατα την πτωση.Σημειωτεον οτι ποτε δεν εφτανα στο εδαφος μια παντα ξυπναγα αποτομα.Ενα αλλο παραξενο ηταν ο εφιαλτης που ειχα συχνα στο νηπιαγωγειο,οπου εβλεπα οτι με κυνηγουσε μια μεγαλη μποτα(σαν γαλοτσα ενα πραγμα),που εκανε και χαρακτηριστικο θορυβο πανω στο χωματινο δρομο
 
Ρετρό εφιάλτες...μπόλικο άγχος από μικρή. Ή έβλεπα ότι πέφτω, ή ότι με κυνηγούν, ή ότι έχω να πάω κάπου και ξαφνικά είμαι γυμνή ή ότι μου τραβούσαν την κόλλα και δεν προλάβαινα να τελειώσω το διαγώνισμα ή κάτι εντελώς εξωγήινα όνειρα (τα οποία εξωγήινα όνειρα έτσι και μπορούσα να τα αποτυπώσω σε ταινία θα είχα κάνει ένα σκασμό λεφτά! Τρομερά σενάρια)
 
thebest20 είπε:
Εγώ πολλές φορές μικρός έβλεπα ότι ήμουν σε ένα κίτρινο αυτοκινητάκι του λούνα παρκ,αλλά από αυτά που ανεβοκατεβαίνουν και ζαλίζουν.Άλλες φορές ζαλιζόμουν,άλλες φορές κατέβαινα,αλλά αμέσως πριν κατέβω έβλεπα ότι κατέβαινα από βαγόνι τρένου.
Ζαλίστηκα! :D
 
Μμμ.. το να βλέπεις ότι πέφτεις πάντως είναι ένδειξη αρυθμίας στους χτύπους της καρδιάς και είναι αρκετά συχνό σε νεαρές ηλικίες για κάποιο λόγο.

Πολύ άγχος όμως βρε παιδιά μου γενικά! Κανένα ευχάριστο όνειρο δεν έχετε να θυμάστε;
 
Μα αυτά... τα ευχάριστα είναι συχνά δυσάρεστα στην πραγματικότητα! Όσες φορές έχω δει γιορτές, χορούς, λουλούδια και τραγούδια, αφήστε καλύτερα το τι έγινε στην πραγματικότητα... Αντίθετα, όταν είδα ληστείες, εξαφανίσεις, θανάτους και σκοτωμούς, μου συνέβησαν ευχάριστα πράγματα. Πάντως το πιο καλτ όνειρο που θυμάμαι είναι όταν έβλεπα να εκτελώ την αδερφή μου με ένα τεράστιο μαχαίρι, αλλά να μην το δείχνει 0 ούτε να έχει ήχο - η "κάμερα" (στα όνειρά μας είμαστε και σκηνοθέτες, μάλλον- ίσως γιατί δεν έβλεπα θρίλερ, για να έχω την ακριβή εικόνα... μπρρ...). Στην "οθόνη" φαινόμουν μόνο εγώ, πιτσιρικάς, Δημοτικό πήγαινα!, να κραδαίνω μια χατζάρα και να την καταφέρνω στην "οθόνη", μπροστά, υποτίθεται ότι αυτό που δεν φαινόταν ήταν το θύμα.
 
Ακόμα βλέπω, οτι γράφω διαγώνισμα και δεν ξέρω τίποτα! Φοβερό άγχος...
 
Πολλές φορές είχα δει κι εγώ ότι γυρίζω γύρω γύρω πάρα πολύ γρήγορα σε φάση σαν να διακτινίζομαι. Το πιο ελεεινό όμως που έβλεπα αρκετά συχνά ήταν ότι κατεβαίνω σκαλοπάτια και κάποια στιγμή γλιστράω σε ένα σκαλοπάτι και πραγματικά εκείνη τη στιγμή τινάζω ελαφρά το πόδι μου στον ύπνο μου. Το καλύτερο πάλι όνειρο είναι ότι έβλεπα και βλέπω ότι κάνω μεγάλα άλματα και σαν να πετάω. Πραγματικά είναι φοβερή η αίσθηση να μπορείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις κάνοντας άλματα.
 
3 ονειρα εβλεπα πολυ συχνα.Το ενα ηταν οτι ημουνα μεσα στης ταινιες A nightmare on elm street το αλλο οτι ημουνα μεσα στην ταινιες friday the 13th και το τριτο οτι απο το πουθενα βρισκομουνα σε μια κατηφορα ειτε με τα ποδια ειτε με το ποδηλατο ειτε με το μηχανακι και επεφτα αλλα δεν επεφτα ευθεια κατω.Συγκεκριμενα ειχε κατι βελη φωτεινα στο εδαφος και οταν πηγαινα σε καποιο απο αυτο τοτε αυτο με οδηγουσε σε καποιο αλλο και αυτο το πραγμα συνεχιζοταν μεχρι να πεσω στο κενο και οταν γεινοταν αυτο ξυπνουσα.
 
Έβλεπα συχνά το να μην ξέρω το μάθημα ή να παίρνω κακούς βαθμούς. Ήταν περίεργο πάντως το γεγονός ότι, κάθε μα κάθε φορά, όταν έβλεπα ότι πήρα κακό βαθμό σ'ένα διαγώνισμα έπαιρνα καλό, και το αντίστροφο, οι καλοί βαθμοί ήταν κακοί στην πραγματικότητα. Έτσι, στον ύπνο μου πάντα έσκιζα στα Μαθηματικά και πάτωνα στα Φιλολογικά :p

Επίσης έβλεπα έναν εφιάλτη αρκετές φορές, ότι κοιτούσα από το παράθυρο και έβλεπα μία σκοτεινή μάζα να πλησιάζει, σαν μία κινούμενη νύχτα. Πλησίαζε όλο και πιό πολύ και ήταν τρομακτικό. Στο τέλος έπαιρνε και μένα μαζί και βρισκόμουν σ'ένα σκοτεινό και κλειστοφοβικό μέρος, σαν πάτος πηγαδιού, παρέα όμως με ένα ξανθό κορίτσι με κοτσιδάκια, σαν την Πίπη Φακιδομύτη. Άγνωστες οι βουλές των ονείρων...

Από καλά όνειρα, έβλεπα να μπαίνω σ'ένα δωμάτιο γεμάτο γλυκά και να είναι όλα δικά μου. Δυστυχώς συνήθως ξυπνούσα χωρίς να προλάβω να τα γευτώ!
 
metalcandyman είπε:
.Συγκεκριμενα ειχε κατι βελη φωτεινα στο εδαφος
Too much gaming... :animlaugh: :animlaugh:

Αυτο που συνεβαινε πολυ συχνα ηταν κατι σαν deja vu. Δηλαδη ζουσα καποια δευτερολεπτα τα οποια ημουνα σιγουρος οτι τα εχω δει σε ονειρο.

Δηλαδη σαν να εβλεπα προφητικα ονειρα απο πραγματικα αλλα ασημαντα γεγονοτα, κι ας κρατουσαν λιγα δευτερολεπτα.

Μου συμβαινει ακομα καπου καπου..

Ειχα δει και ενα που ηταν πραγματικα προφητικο ομως. Ισως και να το ανεφερα και σε αλλο θεμα(????)

Καναμε ελευθερο καμπινγκ μεσα στη φυση σε παραθαλασσιο χωριο του Πηλιου.

Το βραδυ βλεπω οτι μπαινει στη σκηνη ενα τερας που εμοιαζε με μια σκοτεινη πανοπλια με κερατα και κοκκινα ματια.

Το τερας καρφωσε τον πατερα μου στο εσωτερικο της παλαμης με κατι και ειδα αιμα..

Την επομενη μερα το πρωι, μαζευαμε την σκηνη και ο πατερας μου καρφωθηκε με ενα πασαλακι στο ιδιο ακριβως σημειο! :eek:

Δυο που ειχα δει πολλες φορες ηταν να ειμαι σε λιμνη με καφε νερα και να γυρναει γυρω μου ενα μεγαλο ψαρι

και ενα δεντρο με μια μικρη κουφαλα στη βαση που ηταν γεματη αμμο και πολλα κερματα :xm:
 
pardalotzatziki είπε:
Αυτο που συνεβαινε πολυ συχνα ηταν κατι σαν deja vu. Δηλαδη ζουσα καποια δευτερολεπτα τα οποια ημουνα σιγουρος οτι τα εχω δει σε ονειρο.Δηλαδη σαν να εβλεπα προφητικα ονειρα απο πραγματικα αλλα ασημαντα γεγονοτα, κι ας κρατουσαν λιγα δευτερολεπτα.

Μου συμβαινει ακομα καπου καπου..
Αυτό συνέβαινε (και συμβαίνει ακόμα) κάποιες φορές και σε μένα. Είχα δει στον ύπνο μου τότε ότι πήγα στο σπίτι της γειτόνισσας που έμενε από κάτω και έψαχνα κάτι στο μπαλκόνι της. Στην πραγματικότητα μάλιστα δεν είχα πάει ποτέ. Την επόμενη μέρα όμως, ο παππούς μου που είχε έρθει να μας επισκεφτεί είχε αφήσει το κομπολόι του στο κάλυμμα του καναπέ, η μητέρα μου πήρε το κάλυμμα για να το τινάξει, δεν είδε το κομπολόι κι έτσι αυτό έπεσε στο μπαλκόνι της γειτόνισσας και πράγματι εγώ ήμουν αυτή που πήγα σπίτι της και το πήρα από το μπαλκόνι.

Είχα δει ότι έγινε σεισμός στο σχολείο και βγήκαμε στην αυλή όπου έβρεχε και την επόμενη μέρα έγινε άσκηση σεισμού χωρίς να μας έχουν ενημερώσει από πριν και βγήκαμε στην αυλή που όντως έβρεχε.

Και το πιο ανατριχιαστικό, είχα δει σε όνειρο τον παπά της εκκλησίας να λέει ότι πέθανε μία γυναίκα που την έλεγαν Βαρβάρα. Εγώ δεν ήξερα καν αν υπάρχει τέτοιο άτομο. Η επόμενη μέρα όμως ήταν Κυριακή κι όταν πήγαμε στην εκκλησία, ο παπάς ανακοίνωσε κάποια στιγμή ότι είχε πεθάνει μία ηλικιωμένη γυναίκα από αυτές που βοηθούσαν στην εκκλησία και την έλεγαν Βαρβάρα :eek:
 
perlastar είπε:
Αυτό συνέβαινε (και συμβαίνει ακόμα) κάποιες φορές και σε μένα
Το ερωτημα ειναι, τα βλεπαμε/βλεπουμε πραγματικα ή ετσι νομιζουμε;;

Ειναι ομως τρομακτικη η σιγουρια οτι εχεις δει σε ονειρο εκεινα τα λιγα δευτερολεπτα.
 
Noμίζω ότι εξαρτάται. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί κάποιος απλά να το νομίζει. Αλλά στη δική σου και στη δική μου περίπτωση, νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όντως είδαμε στον ύπνο μας, λίγο παραλλαγμένο, κάτι που συνέβη την επόμενη μέρα. Τουλάχιστον για τον εαυτό μου είμαι σίγουρη και τα θυμάμαι πολύ καλά τα τρία αυτά όνειρα που είδα και τις τρεις καταστάσεις που συνέβησαν ακριβώς την επόμενη μέρα και μου είχαν κάνει φοβερή εντύπωση.
 
Πίσω
Μπλουζα