Ρετρό όργανα γυμναστικής!

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.775
Καποτε ηταν μοδα (για να μην πω must) να υπαρχουν ενα-δυο οργανα γυμναστικης σε καθε σπιτι.

Οργανα οπως: μονοζυγο,ποδηλατο,αλτηρακια (βαρακια) κλπ...

Απο αυτη την μοδα δεν ξεφυγε ουτε η αφεντια μου... :cool:

Θυμαμαι οτι ειχαμε μονοζυγο οποιο ηταν τοποθετημενο στην κασα της κρεβατοκαμαρας.

Ηταν πτυσομενο και "βεντουζαριζε" δεξια-αριστερα.

Μικρος το τιμουσα δεοντως μπορω να πω...
attachment.php


Το εδωσα οταν "πηρα" υψος.

Μετα αντικατασταθηκε με την σουστα (οχι την Κρητικη :p ).

Ενα οργανο το οποιο ειχε λαβες δεξια-αριστερα και στην μεση ενα ελατηριο.

Σκοπος του ηταν να καταφερεις να το λυγισεις και να "ενωσεις" τις ακρες.

Αυτο ευτυχως το εχω κρατησει ακομα,μαζι με τις "πενσες" οπως τα λεω . :)

attachment.php


Στην συνεχεια μου ειχε καρφωθει να μαθω μποξ...
attachment.php
...εφταιγαν τα πολλα Rocky βλεπετε... :p

Αντε τρεχα να παρεις γαντια.Τι να το κανεις....μετα απο μερικους μηνες...τα κρεμασα!
attachment.php


Ευτυχως ομως τα κρατησα κι αυτα...

attachment.php


Μετα μου ηρθε η ιδεα Η' μαλλον η εμμονη με τα βαρη....
attachment.php
...και την γραμμωση σωματος...τρομαρα μου! :points:

Αντε τρεχα παλι να βρεις γαντια και περικαρπια για να μην γλυστρανε τα χερια σου στη μπαρα.

Κρατησε κανα χρονο η ολη τρελα (μωρε θα κραταγε κι αλλο αλλα ας οψεται η ζημια στη μεση)

τα γαντια και τα περικαρπια ομως εμειναν...

attachment.php


Καπου εχω κι ενα ζευγαρι αλτηρες αλλα δεν τους εχω βρει ακομα... :wait2:

Εν καιρω... :)
 
H "σουστα" που λες, ειναι το τουιστερ, πολυ της μοδας στα 70ς και 80ς ;)

Επισης μοδατο ηταν και το bullworker.
 
Kι εμένα το μυαλό μου με τη μία πήγε στο Bullworker, ένα "αμορτισέρ" με συρματόσκοινα, το οποίο αντικατέστησε τον προκάτοχό του με τα ελατήρια, που είχε το μειονέκτημα να...μαγκώνει τις τρίχες του στήθους στις εκτάσεις !

Εκείνη την εποχή ερχόταν στο σπίτι το ρετρό περιοδικό-κατάλογος "Sportlife", που είχε μέσα αρκετά τέτοια, όπως και γενικά πολύ ρετρό είδη σπορ, όπως π.χ. γάντια τερματοφύλακα "πρώτης γενιάς", από αυτά που είχαν κολλημένα λαστιχένια κομματάκια με "σπυριά" !

Τα παλιά κλασικά μπλε αλτηράκια από μασσίφ σίδερο έχουν χρησιμοποιηθεί σε άπειρα σπίτια ως στοπ για να μην κλείνει η πόρτα του διαδρόμου με τον αέρα !

Τώρα έχω καταλήξει μ' έναν διάδρομο 2.5 HP κι ένα πολυόργανο, αγορασμένο προ 10ετίας από μεγαλοσουπερμάρκετ. Μόνο ο διάδρομος δουλεύει καμιά φορά, το άλλο, κλασικά, κρεμάστρα...
 
Τον κατάλογο του Sportlife τον έπαιρνα και εγώ, και μια αφίσα του Bullworker που είχε έναν μικροσκοπικό κύριο να δείχνει όλες τις ασκήσεις που μπορούσες να κάνεις. Στην αφίσα έμεινα, το εργαλείο το ίδιο δεν το αγόρασα ποτέ. Ήμουν πάντα πολύ τεμπέλης. Πριν λίγα χρόνια πήρα ένα ποδήλατο απ' αυτά που δεν πάνε πουθενά. Το έχω εδώ, απέναντι στο PC, με την ιδέα ότι θα ποδηλατώ και θα βλέπω καμιά χαζοταινία. Η ιδέα έμεινε ιδέα, έχουμε σκουριάσει κι εγώ κι αυτό, αλλά τα χερούλια του είναι πολύ καλή κρεμάστρα για καλώδια USB.
 
Ξεχασμένο θέμα.Ας του δώσω λίγη ζωή.Κάπου έχω και ελατήρια.

oprgana.jpg
 
Καραρετρο οργανα!

Ωραιος! :thumbup:
 
Yπήρχε και μια μικρή "ρόδα", με δυο λαβές δεξιά-αριστερά. Καθόσουν στα γόνατα, και πιάνοντας τη ρόδα έκανες κάτι σαν πους-απς, τσουλώντας το μισό του κορμιού μπρος-πίσω. Κάποια μοντέλα είχαν και φρένο στο ένα χέρι. Επίσης καραρετρό και το μονόζυγο πόρτας !
 
Κλασσικα μονοζυγο πορτας (3 κατα σειρα - μια και 2 βγηκαν νοκ-ουτ στην πορεια- ) βαρακια ,βαρακια για τα ποδια (γιατι πιστευα ο μπουφος οτι ετσι θα αυξηθει το επιτοπιο αλμα ), οπως και "πενσες" οπως τα λεει ο Stauros (απο τα ποιο αβολα-δυσχρηστα οργανα γυμναστικης ever).

Για οσους τα αγορασαν και κατοπιν τα αφησαν να "σκονιζονται" δεν θα επρεπε να εχουν και τοσες τυψεις, μια και οσοι πηγαν στο αλλο ακρο κι επεσαν με τα μουτρα -χωρις ζεσταμα και με κακη τεχνικη- την πληρωσαν με επιπολαιους κι αλλοτε με οχι τοσο επιπολαιους τραυματισμους .

panp είπε:
Kι εμένα το μυαλό μου με τη μία πήγε στο Bullworker, ένα "αμορτισέρ" με συρματόσκοινα, το οποίο αντικατέστησε τον προκάτοχό του με τα ελατήρια, που είχε το μειονέκτημα να...μαγκώνει τις τρίχες του στήθους στις εκτάσεις !
Τετοιο ακριβως με ελατηρια για εκτασεις (με 3 ελατηρια αν θυμαμαι καλα) ειχε ενας απο τα μεγαλυτερα ξαδελφια μου (~7 χρονια μεγαλυτερος)

το οποιο ομολογω τοτε - 12 το πολυ 13- δεν μπορουσα να ανοιξω τερμα με τα 2 χερια συγχρονως, οσο κι αν ζοριζομουνα αλλα μονο μπορουσα κρατωντας σταθερο το ενα ακρο να τεντωσω το ενα χεριμονο.

panp είπε:
, όπως π.χ. γάντια τερματοφύλακα "πρώτης γενιάς", από αυτά που είχαν κολλημένα λαστιχένια κομματάκια με "σπυριά" !
(καλα για φιγουρα ,προβληματικα για σταθερο μπλοκαρισμα για τα για το μεγεθος των χεριων/παλαμων μου τοτε )
 
Θα βγάλω φωτό το ποδήλατο και τον διάδρομο του θείου μου. Το ποδήλατο αυξάνει αντίσταση με ένα λουρί που σφίγγει στη ρόδα και ο διάδρομος έχει απλώς έναν ιμάντα που γυρνάει με το πόδι. Ούτε ρεύμα ούτε τίποτα! τα χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα. :)
 
Εμείς πάλι θυμάμαι που είχαμε πάρει από τα τελεμαρκετινγκ (τότε μας στέλνανε φυλλάδια στο σπίτι σορηδών) εκείνο το εργαλείο για κοιλιακούς που ξαπλώνεις κάτω τεντώνεις τα χέρια σου και πιάνεις τη λαβή και ξεκινάς τους κοιλιακούς. Φώτο δεν παίζει δυστυχώς. Περιττό να πω ότι είναι μούφα το όλο πράγμα. Από νωρίς το παρκάραμε πίσω από ένα καναπέ με μερικά ακόμη πράγματα μπροστά και έμεινε και αυτό στα άζήτητα. BTW Σταύρο με αυτά που βλέπω σε κόβω για πολύ σφίκτη!!
 
Αφου μιλαμε για ρετρο θυμαμαι σε καποιο Αγορι ειχε τον Μπουρναζο να κανει γυμναστικη χωρις οργανα με μια πετσετα μονο,μια ασκηση χαρακτηριστικη που μου χει μεινει για να καταλαβετε πως λειτουργουσε ειναι κρατας τη πετσετα με τα δυο χερια και την τεντωνεις σε διαφορες στασεις.


Ενας φιλος μου ειχε πειστει οτι θα κανει σωμα,σιγουρα παντως υποθετω βοηθουσε στο ανοιγμα της πλατης και ισως καποια συσφιξη μυων.
 
johnny19818 είπε:
BTW Σταύρο με αυτά που βλέπω σε κόβω για πολύ σφίκτη!!
Δεν θα το λεγα...εχω ψιλολαπαδιασει λιγο.
smiley-eatdrink003.gif
"]
smiley-eatdrink003.gif
[/url]

Παντως για την χειραψια μου δεν εχω ακουσει παραπονο... ;)

Aardvark είπε:
Αφου μιλαμε για ρετρο θυμαμαι σε καποιο Αγορι ειχε τον Μπουρναζο να κανει γυμναστικη χωρις οργανα με μια πετσετα μονο...
Τις θυμαμαι αυτες τις ασκησεις. :)

"Πως χτιζεται ο Σουπερμαν" αν δεν κανω λαθος λεγοταν η ενοτητα αυτη.

By the way...Ο Μπουρναζος ξερουμε τι απεγινε?:what:
 
Το μονόζυγο με τα βεντουζάκια στις άκρες το είχα κι εγώ κρεμασμένο στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού για την κατάλληλη άσκηση, παίρνοντας φόρα κρεμιόμουν. Μόνο που μια φορά από την πολλή φόρα έπεσα στο πάτωμα με την πλάτη και το μονόζυγο αγκαλιά (είχαμε θυμάμαι και επισκέψεις στο σπίτι και με το ζόρι καρτήθηκα να μη βάλω τις φωνές!). Κλασικό όργανο γυμναστικής που το βλέπαμε κυρίως έξω από δωμάτια εφήβων που θέλουν να...πάρουν τα πάνω τους!
 
Εγω εχω εναν χωρο απεναντι στο ισογειο στο κτιριο που διπλα εχουν ενα μαρκετ τα πεθερικα μου..το φτιαξαμε και καλα σςν μινι γυμναστηριο, με ονειρα να κανουμε γυμναστικη εγω, η γυναικα μου και γενικα οποιος αλλος θελει..

Μεσα εχει 2 διαδρομους επαγγελματικους, ενα ελλειπτικο επαγγελματικο, εναν δικο μου παγκο κοιλιακων, απο αυτους που εχουν κλιση 45° και κρατημα να βαζεις τα ποδια σου, εναν παγκο για πιεσεις στηθους, μεγαλη μπαρα 15 κιλων με βαρη αρκετα, ενα πολυμηχανημα, κυριως για πλατη, ανοιγματα και πιεσεις στηθους, εκτασεις τετρακεφαλων και αν κατσεις κατω και το κοιτας, εχει τροχςλια κατω, για πλατη..επισης, αλτηρες 11 κιλων, μια στραβομπαρα για δικεφαλους η τρικεφαλους ορθιος, γαλλικες πιεσεις ξαπλωμενος..τι αλλο..κι ενα μικρο στεπ, αυτα νομιζω..

αποτελεσμα: ειμαι γραμμενος 6μηνο σε γυμναστηριο του χωριου(και σ αυτο παω 1 φορα καθε 15 μερες)!!! Χαχαχαχα!!!
 
BETTY BOOP είπε:
Το μονόζυγο με τα βεντουζάκια στις άκρες το είχα κι εγώ κρεμασμένο στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού για την κατάλληλη άσκηση, παίρνοντας φόρα κρεμιόμουν. Μόνο που μια φορά από την πολλή φόρα έπεσα στο πάτωμα με την πλάτη και το μονόζυγο αγκαλιά (είχαμε θυμάμαι και επισκέψεις στο σπίτι και με το ζόρι κρατήθηκα να μη βάλω τις φωνές!). Κλασικό όργανο γυμναστικής που το βλέπαμε κυρίως έξω από δωμάτια εφήβων που θέλουν να...πάρουν τα πάνω τους!
Άλλο ρετρό όργανο γυμναστικής είναι το ποδήλατο για γυμναστική.
 
Κι ενα ποδηλατο, μπραβο, το ξεχασα.. :p
 
Αμ εγώ που είχα και μια "κωπηλατική", που έγινε η χαρά του παλιατζή, αφού τα καρούλια του καθίσματος πολύ γρήγορα σταμάτησαν να γλυστράνε...
 
BETTY BOOP είπε:
Άλλο ρετρό όργανο γυμναστικής είναι το ποδήλατο για γυμναστική.
Άλλο όργανο είναι το stepper, που ανεβαίνεις επάνω και κάνεις γρήγορα βηματάκια...(δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί).

Εκείνες τις τεράστιες μπάλες με χερούλια για να κρατιέσαι όταν χοροπήδαγες επάνω τις θυμάστε; Πώς λέγονται;

Το χούλα-χουπ πιάνεται σαν όργανο γυμναστικής;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σταύρο,το μονόζυγο και αυτά για τα χέρια,τα είχα,αλλά σε μωβ χρώμα!Θυμάμαι που αυτά για τα χέρια δεν μπορούσα να τα δουλέψω με 1 χέρι,αλλά με 2 και με το ζόρι.Επίσης είχα ένα μαύρο στρώμα,και ένα ποδήλατο γυμναστικής.Φυσικά τώρα τα έχουμε πετάξει,και το ποδήλατο το έχουμε δώσει!!!!!!!!!
 
Ο πατέρας μου που είχε κόλλημα με το να αποκτήσει σούπερ γυμνασμένο σώμα είχε πάντα μεγάλες μπάρες και σήκωνε μεγάλα βάρη. Εγώ είχα βαράκια, φουσκωτή μπάλα με χερούλι και ποδήλατο γυμναστικής, από αυτά που αναφέρθηκαν, με το λουρί να σφίγγει στη ρόδα και να αυξάνει την αντίσταση. Είχε και κοντέρ που έβλεπες πόσο γρήγορα πας, καθώς και διακόπτη που όριζες πόσα λεπτά θέλεις κι αυτό έκανε έναν συνεχόμενο ήχο και πήγαινε σιγά σιγά προς τα πίσω μέχρι να μηδενίσει. Τότε έκανε ένα ενοχλητικό κουδούνισμα που με έκανε πάντα να πετάγομαι. Πάντως όλοι όσοι είχαν επισκεφτεί το δωμάτιό μου το είχαν τιμήσει, ήταν το πρώτο πράγμα που τους τραβούσε την προσοχή. Μερικοί φιλόδοξοι έβαζαν ως στόχο να πάνε και το κοντέρ στο φουλ και τραντάζονταν ολόκληροι. Εγώ το βαριόμουν φοβερά αυτό το ποδήλατο και αν δεν έκανα και κάτι άλλο ταυτόχρονα, π.χ διάβασμα, δεν μπορούσα με τίποτα απλά να κάθομαι εκεί. Τώρα που το θυμάμαι βέβαια το νοσταλγώ ως κομμάτι του παρελθόντος.
 
Πίσω
Μπλουζα