Ρετρό “θεωρία” με το 2025 ως έτος της Συντέλειας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μα αυτή η απληστία που αναφέρεις xqtr, είναι γραμμένη στο DNA μας.
αυτός ο ατομικισμός,
το "τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα"
και το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"
όλα αυτά τα έχουμε - διαχρονικά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης - από γεννησιμιού μας.
Οπότε ίσως τελικά και να έχεις δίκιο, ένα είδος reset χρειάζεται, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να εμφανιστούν νέοι οργανισμοί, με άλλο DNA.... με άλλα μυαλά τουλάχιστον....
.
.
.
.
Αυτό που ήθελα να πω, στο πιο πάνω σχόλιό μου, είναι πως συνεχώς παραπονιόμαστε για το πόσο χάλια είναι τα πράγματα σήμερα, πόσο τραγικά περνάμε, πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, πόσο χειρότερες είναι οι εποχές από ότι παλιότερα. Πιστεύω ότι όσο περνούν τα χρόνια, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε - τα εμπόδια που καλούμαστε να παλέψουμε - είναι επιλογές μας, τα βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
Το να προστατευτείς από τα άγρια θηρία και το κρύο, δεν ήταν δυσκολία που έβαζες εσύ στον εαυτό σου. Υπήρχε εκεί έξω, δεν εξαρτιόταν από εσένα. Την αντιμετώπιζες για να επιβιώσεις.
Τα να "πρέπει" να δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα για να ξεχρεώσεις 10 πιστωτικές κάρτες, θεωρώ ότι μάλλον (φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις) είναι πρόβλημα που εσύ ο ίδιος δημιούργησες και που ίσως αν αναθεωρούσες προτεραιότητες και πραγματικές ανάγκες, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ίσως να ήταν λιγότερο δύσκολη η ζωή σου...

Μα αυτή η απληστία που αναφέρεις xqtr, είναι γραμμένη στο DNA μας.
αυτός ο ατομικισμός,
το "τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα"
και το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"
όλα αυτά τα έχουμε - διαχρονικά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης - από γεννησιμιού μας.
Οπότε ίσως τελικά και να έχεις δίκιο, ένα είδος reset χρειάζεται, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να εμφανιστούν νέοι οργανισμοί, με άλλο DNA.... με άλλα μυαλά τουλάχιστον....
.
.
.
.
Αυτό που ήθελα να πω, στο πιο πάνω σχόλιό μου, είναι πως συνεχώς παραπονιόμαστε για το πόσο χάλια είναι τα πράγματα σήμερα, πόσο τραγικά περνάμε, πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, πόσο χειρότερες είναι οι εποχές από ότι παλιότερα. Πιστεύω ότι όσο περνούν τα χρόνια, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε - τα εμπόδια που καλούμαστε να παλέψουμε - είναι επιλογές μας, τα βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
Το να προστατευτείς από τα άγρια θηρία και το κρύο, δεν ήταν δυσκολία που έβαζες εσύ στον εαυτό σου. Υπήρχε εκεί έξω, δεν εξαρτιόταν από εσένα. Την αντιμετώπιζες για να επιβιώσεις.
Τα να "πρέπει" να δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα για να ξεχρεώσεις 10 πιστωτικές κάρτες, θεωρώ ότι μάλλον (φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις) είναι πρόβλημα που εσύ ο ίδιος δημιούργησες και που ίσως αν αναθεωρούσες προτεραιότητες και πραγματικές ανάγκες, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ίσως να ήταν λιγότερο δύσκολη η ζωή σου...
θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Picard: The acquisition of wealth is no longer the driving force of our lives. We work to better ourselves and the rest of humanity. Αυτό θα έλυνε τα πάντα. Δεν χρειάζεται ούτε reset, ούτε restart. Μόνο change course.

... για να φτάσουμε εκεί, πρέπει πρώτα να επιβιώσουμε από την βλακεία μας, και φυσικά να αναπτύξουμε τεχνολογία για άλματα στο υπερδιάστημα...
... warp speed Mr. Sulu ...:wacko:

θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Picard: The acquisition of wealth is no longer the driving force of our lives. We work to better ourselves and the rest of humanity. Αυτό θα έλυνε τα πάντα. Δεν χρειάζεται ούτε reset, ούτε restart. Μόνο change course.
Για να γίνει αυτο που λες κ ειναι σωστό, θα πρεπει να αλλαξουν τα μυαλα όλων και μαλιστα πολυ γρήγορα. Πραγμα αδυνατο. Αποκλείεται, αυτος που εχει μαθει με τα δισεκατομμύρια και με ενα κουμπί ξεπαστρεβει δεκαδες ψυχες, να αλλαξει... και φυσικά ούτε οι ακολουθοι του. Εδω δεν μπορεις να κοψεις το κινητό απο εναν έφηβο. Έχουμε περασει το σημείο επιστροφης, προ πολλου.

Οπότε ναι... reset θελει και μαλιστα, άμεσο και βίαιο. Να φυγουν οι παλιές γενεές, μπας και αυτοι που θα μείνουν βάλουν μυαλό.

Για να γίνει αυτο που λες κ ειναι σωστό, θα πρεπει να αλλαξουν τα μυαλα όλων και μαλιστα πολυ γρήγορα. Πραγμα αδυνατο. Αποκλείεται, αυτος που εχει μαθει με τα δισεκατομμύρια και με ενα κουμπί ξεπαστρεβει δεκαδες ψυχες, να αλλαξει... και φυσικά ούτε οι ακολουθοι του. Εδω δεν μπορεις να κοψεις το κινητό απο εναν έφηβο. Έχουμε περασει το σημείο επιστροφης, προ πολλου.

Οπότε ναι... reset θελει και μαλιστα, άμεσο και βίαιο. Να φυγουν οι παλιές γενεές, μπας και αυτοι που θα μείνουν βάλουν μυαλό.
Πιστεύω δεν θέλει απλά "reset", θέλει "hard reset and format hard drive". Να ξεκινήσει η ζωή από το απόλυτο μηδέν. Γνώμη μου.

Πιστεύω δεν θέλει απλά "reset", θέλει "hard reset and format hard drive". Να ξεκινήσει η ζωή από το απόλυτο μηδέν. Γνώμη μου.
Kαι εγω αυτο εννοω οταν λεω reset. Απλως, πρεπει να μεινουν και καποιοι για να επανελθει το ανθρωπινο ειδος.

Reset χρειάζεται? ή μήπως ReThink?
... όλοι μας ξέρουμε πόσο χάλια φαίνεται η σημερινή κατάσταση...
Άραγε αναρωτιόμαστε πόσο καλύτερη να ήταν πριν από 500 χρόνια...!! πριν από 1000? Πριν από 10.000??
Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό.
Συγκεκριμένα, πριν από 500 χρόνια μιλάμε για την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως δεν ήταν καλά τα πράγματα γιατί μιλάμε για την περίοδο του μεσαίωνα από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ.
Πριν από 10.000, δηλαδή 8.000 π.Χ., αρχίζουν να δημιουργούνται οι μόνιμες εγκαταστάσεις των ανθρώπων και η δημιουργία κοινοτήτων, άρα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολες καταστάσεις. Σαφώς και ακολούθησε μεγάλη πολιτισμική ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά παρέα με συχνές συγκρούσεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα σήμερα, αλλά τουλάχιστον έχουμε πολύ περισσότερα δικαιώματα και επιλογές. Το θέμα είναι να βρεθούν σύντομα ισορροπίες και λύσεις

Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό.
Συγκεκριμένα, πριν από 500 χρόνια μιλάμε για την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως δεν ήταν καλά τα πράγματα γιατί μιλάμε για την περίοδο του μεσαίωνα από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ.
Πριν από 10.000, δηλαδή 8.000 π.Χ., αρχίζουν να δημιουργούνται οι μόνιμες εγκαταστάσεις των ανθρώπων και η δημιουργία κοινοτήτων, άρα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολες καταστάσεις. Σαφώς και ακολούθησε μεγάλη πολιτισμική ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά παρέα με συχνές συγκρούσεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα σήμερα, αλλά τουλάχιστον έχουμε πολύ περισσότερα δικαιώματα και επιλογές. Το θέμα είναι να βρεθούν σύντομα ισορροπίες και λύσεις
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήθελα να καταλήξω, απλά μάλλον δεν το έγραψα καλά [ή μάλλον το έγραψα χάλια...].
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω, τα μπλέ που έχω τονίσει, είχαν ειρωνική χροιά....
Προσπάθησα να το εξηγήσω με παραδείγματα, στο χθεσινό μου ποστ [#41]...
Πάντως, τα γράφεις πολύ καλά Σοφία. ;)

Γιατί εγώ πιστεύω ότι έχουν "ξεφύγει" τελείως από το θέμα του νήματος οι απαντήσεις;

Πείτε ρετρό θεωρίες, ρε παιδιά, όχι τι χρειάζεται (που το χρειάζεται) ο κόσμος...

Γιατί εγώ πιστεύω ότι έχουν "ξεφύγει" τελείως από το θέμα του νήματος οι απαντήσεις;

Πείτε ρετρό θεωρίες, ρε παιδιά, όχι τι χρειάζεται (που το χρειάζεται) ο κόσμος...

Σωστός! Αλλά απο την άλλη μου αρέσουν πολύ όλες αυτές οι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται και αυτές τις συζητήσεις, εμένα με εξίταρουν όλα αυτά που λέγονται.

Άντε να γράψω κατιτίς που θυμάμαι από τα τέλη 80ς...
Τότε λοιπόν, όλοι οι επιστήμονες και οι επίσημοι και οι αναλυτές, έγραφαν και φώναζαν και υποστήριζαν ότι "πετρέλαιο και ορυκτά καύσιμα θα τελειώσουν μέχρι το 2000, και μετά θα έρθει το τέλος".
Έβγαζαν πίνακες και διαγράμματα, μετρούσαν και τις πετρελαιοπηγές και τα κάρβουνα και ότι άλλο είχαμε.... όλα θα τελείωναν μέχρι το 2000.
Α, ξέχασα, μόνο η Πυρηνική Ενέργεια ίσως να μας έσωζε.... αλλά μετά έσκασε και το Τσέρνομπιλ και πάει και αυτή, δεν... γιοκ... τσου... :midfinger:

Αν και μικρός, τα θυμάμαι, γιατί είχα γράψει μια εργασία για: Πηγές Ενέργειας και Ενεργειακή Κρίση και την είχα παρουσιάσει στην τάξη, οπότε είχα ψάξει και είχα μπόλικο υλικό.

Και μετά ήρθε το 2000, και εκτός του ότι γλιτώσαμε από τα μηδενικά στις ημερομηνίες [..... θυμάστε ότι θα σταματούσαν να δουλεύουν τα ΠιΣι και στους πυρηνικούς σταθμούς? και θα έσκαγαν και αυτοί? Αλλά πρώτα θα έπεφταν όλα τα αεροπλάνα, .. α και θα χάναμε όλες τις καταθέσεις στις τράπεζες....:bash:], τελικά έγινε το θαύμα και μας έφτασαν και περίσσεψαν τα ορυκτά καύσιμα, και ακόμα έχουμε και καίμε πλουσιοπάροχα και αφειδώς.... !!!!
Το σφάλμα στην συλλογιστική των ειδικών είχε να κάνει με το ότι θεωρούσαν πως: ό,τι πηγές βρήκαμε - τις βρήκαμε, πάει, δεν έχει άλλες.
Αλλά, ξαφνικά, βρήκαμε τρόπο να αντλούμε με πολύ μεγάλη επιτυχία, πετρέλαιο και αέριο και από υποθαλάσσιες πηγές [και γεμίσαμε τις θάλασσες με εξέδρες άντλησης].
Επιπρόσθετα, παλαιότερα αντλούσαμε μέχρι ένα σημείο / μέχρι ένα βάθος, και τα πολύ βαριά κοιτάσματα, τις πίσσες και τα ακόμα βαρύτερα κοιτάσματα, τα αφήναμε στον πάτο, γιατί δεν ήταν οικονομικά συμφέροντα, και δεν είχαμε και καναν καλό τρόπο να τα επεξεργαστούμε . Και μετά βγήκε to hydro cracking και το catalytic cracking, και όλα αυτά μας έδωσαν ωραιότατη βενζίνη και ακόμα πιο ελαφρυά καύσιμα...
... και οι πετρελαιάδες πλούτισαν ακόμα περισσότερο, και εμείς γ@μ8σ@με ακόμα περισσότερο το περιβάλλον....
:happyjump:

Και μετά ήρθε το 2000, και εκτός του ότι γλιτώσαμε από τα μηδενικά στις ημερομηνίες [..... θυμάστε ότι θα σταματούσαν να δουλεύουν τα ΠιΣι και στους πυρ
Θα συμβεί oferflow του χρόνου συστήματος στα Windows 32-bit το 2038.

Αλλά και στα συστήματα 64-bit, αν και κάπως αργότερα.

Αυτό γιατί, σε έναν 64-bit ακέραιο αριθμό, ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αναπαρασταθεί είναι το 2^63 - 1 (καθώς ένα bit χρησιμοποιείται για το πρόσημο).

Αυτό δίνει μια μέγιστη τιμή περίπου 9.22 × 10^18 δευτερόλεπτα.

θα συμβεί περίπου σε 292 δισεκατομμύρια χρόνια.

κοίτα, να σου πω, αν εν έτει 2038 έχουμε ακόμα σε λειτουργία Η/Υ με λειτουργικό windows 32-bit, ε τότε μας αξίζει μια συντέλεια .....
:bash:

Θα συμβεί oferflow του χρόνου συστήματος στα Windows 32-bit το 2038.

Αλλά και στα συστήματα 64-bit, αν και κάπως αργότερα.

Αυτό γιατί, σε έναν 64-bit ακέραιο αριθμό, ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αναπαρασταθεί είναι το 2^63 - 1 (καθώς ένα bit χρησιμοποιείται για το πρόσημο).

Αυτό δίνει μια μέγιστη τιμή περίπου 9.22 × 10^18 δευτερόλεπτα.

θα συμβεί περίπου σε 292 δισεκατομμύρια χρόνια.

Και εκεί τα ρετρό θα σώσουν την ανθρωπότητα..

κοίτα, να σου πω, αν εν έτει 2038 έχουμε ακόμα σε λειτουργία Η/Υ με λειτουργικό windows 32-bit, ε τότε μας αξίζει μια συντέλεια .....
:bash:
Μην βάλεις στοίχημα, κάπου κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ίσως τρέχουν ακόμα σε 32-bt.
Πριν μερικά, από κάποια δημόσια υπηρεσία μου ζητήθηκαν αρχεία αυστηρά σε δισκέττα 3.5.
Έτρεχε Windows 98 το pc τους.

Μην βάλεις στοίχημα, κάπου κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ίσως τρέχουν ακόμα σε 32-bt.
Πριν μερικά, από κάποια δημόσια υπηρεσία μου ζητήθηκαν αρχεία αυστηρά σε δισκέττα 3.5.
Έτρεχε Windows 98 το pc τους.
Ό,τι δουλεύει, μην το πειράζεις!!! Αρχή κάθε μηχανικού!

... πριν λίγα χρόνια, μια ιδιωτική ΤΕΡΑΣΤΙΑ εταιρεία logistics, έπαθε χοντρή ζημιά από ιό που κόλλησε ένα ξεχασμένο - παρατημένο - αδιάφορο ΠιΣι σε μια γωνιά μιας αποθήκης, που έτρεχε win 98 χωρίς Antivirus ... Κάποιος το άναψε, συνδέθηκε στο δίκτυο, ήταν συνδεδεμένο ούτως ή άλλως και στο εσωτερικό intranet..... και κόλλησε τους πάντες... ακόμα πρέπει να κλαίνε....

Kαποια συστηματα στις ΗΠΑ, που εχουν σχεση με πυρηνικα, ακομα χρησιμοποιουν δισκετες 8" και 5.25"(https://en.wikipedia.org/wiki/Floppy_disk)! Και αυτο ειναι μια ρετρο θεωρια, καταστροφης του κοσμου, μιας και απο παλια ελεγαν, οτι μπορει καποιο απο αυτα τα συστηματα, να "χτυπησει" και να ξεκινησει εναν πυρηνικο πολεμο.

Aκομα μια θεωρια, διαχρονικη, ειναι οτι οι/η ΑΙ/μηχανες θα μας εξαφανισουν... και μπορει να μην εχουμε φτασει σε αυτο το επιπεδο, ομως πλησιαζουμε σταθερα, προς τα εκει.

Αλλη μια... το Yellowstone, πολυ πιθανον να εκραγη, σε επιπεδο να εξαφανιστη η μιση ηπειρος της Αμερικης, κατι που θα επιφερει και κλιματικη αλλαγη. Παρομοιες θεωριες, ειναι και με διαφορα ηφαιστεια κατα καιρους.

Aκομα μια θεωρια, διαχρονικη, ειναι οτι οι/η ΑΙ/μηχανες θα μας εξαφανισουν... και μπορει να μην εχουμε φτασει σε αυτο το επιπεδο, ομως πλησιαζουμε σταθερα, προς τα εκει.
Aπό που προκύπτει αυτό;

Aπό που προκύπτει αυτό;
Αν συγκρινουμε τις εποχες γυρω στο 1980-1990, με το σημερα, οι "μηχανες" εχουν γινει αρκετα πιο ανεξαρτητες με τοτε. Σημερα, υπαρχουν UCAV τα οποια μπορουν να πεταξουν ακομα και ανεξαρτητα, ανθρωπομορφα robot (Boston Dynamics) που εχουν μεγαλη ελευθερια κινησεων, τις ΑΙ (software), που πλεον εχουν διεισδυσει για τα καλα στην ζωη μας, σε καθε επιπεδο, καθως και τους "στρατους" των drones, που χρησιμοποιουνται σε πολεμους. Δεν αρκει απο το να ενωποιηθουν ολα αυτα, πιθανον κατω απο μια ανεξαρτητη ΑΙ και να γινει πραγματικοτητα.

Αλλωστε, απο παλια, διαφοροι συγγραφεις και επιστημονες εκφραζουν παρομοιους φοβους και σημερα, οι πιο συγχρονοι πχ Elon Musκ εχουν πει οτι η εξελιξη των ΑΙ ειναι επικίνδυνη.

Πίσω
Μπλουζα