Ρετρό gadgets (εκτός παιχνιδιών)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας alkis21
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Αντιδράσεις
214
Ομολογουμένως στη δεκαετία του 80 δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση ο κατακλυσμός των gadgets που υπάρχει σήμερα, και όσα είχαμε ήταν πανάκριβα και αμφιβόλου χρησιμότητας.

Εσείς είχατε κάποιο ηλεκτρονικό αξεσουάρ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί gadget;

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ηλεκτρονικό μου ρολόι-ατζέντα:

NEWS-9691-c4e61192b6f17fc44f1eec093d8685d1.jpg

Μπορεί να ήταν κακομούτσουνο αλλά ήμουν ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό! Πληκτρολογούσες περίπου όπως στα κινητά (τρία-τέσσερα γράμματα ανά πλήκτρο) και καταχωρούσες τηλέφωνα, φυσικά μόνο με λατινικούς χαρακτήρες.

Ο Αντωνης αγορασε προσφατα ενα απο ebay (βγαλε καμια φωτο ρεεεε) και ζουλεψα! :D

Xμ, έχω ένα μικρό deja vu με το συγκεκριμένο θέμα...

Τέσπα εκτός του ρολογιού που αναφέρεις υπήρχαν και τα υπόλοιπα ρολόγια Casio με διάφορα εφέ (που μαύριζαν τμήματα ανά δευτερόλεπτο κλπ) με το μπλε φως για να βλέπεις την ώρα την νύχτα και ένα σωρό χρονόμετρα, αντίστροφα και μη. Αντέχουν μέχρι σήμερα προς τιμήν τους.

Αγαπημένο αξεσουάρ επίσης ήταν ένα λεπτό/μακρύ ασημένιο στυλό το οποίο στην άκρη του είχε ρολόι. Δεν βρήκα φωτό του ίδιου (θα ήθελα να το έχω ακόμη αλλά δεν είμαι σίγουρος, ίσως στο πατρικό μου) αλλά βάζω κάτι παραπλήσιο για να ξυπνήσουν οι αναμνήσεις.

Επίσης, κυκλοφορούσαν και τα data banks ή αλλιώς ηλεκτρονικές ατζέντες - κομμπιουτεράκια, με διάφορες οθόνες, σχέδια, εταιρείες (κυρίως τα φτηνά casio πάλι αλλά και τα πιο ακριβά sharp) όπου αποθήκευες τηλέφωνα, ραντεβού ;) σημαντικές πληροφορίες και μάλιστα μπορούσες να έχεις και πράγματα προστατευμένα με κωδικό. Έχω δυο-τρία να κυκλοφορούν στο σπίτι. Φυσικά, έχασαν τον πόλεμο τόσο από τα PDAs όσο - κυρίως - από τα κινητά τηλέφωνα.

Μην ξεχάσω και τα πολύ φτηνά 9999in1 tetris Handhelds για τις εκδρομές και τα ταξίδια. Θα τα βρείτε ακόμη και σήμερα σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών. Που PSP και NDSL τότε, άντε οι προνομιούχοι κανένα GB.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εχω γραψει και αλλου ,ειχα ακριβως το παρακατω μοντελο που επαιρνε τηλεφωνα οπως ακριβως κανουν τα κινητα τωρα.

Νουμερα τηλεφωνου εννοω. :D

Επισης ειχε και κωδικο για να βλεπεις ορισμενα νουμερα μονο εσυ.

xesz11s7953w2cdlzapy.jpg

Λίγο αργότερα είχα το ρολόι Casio που ήταν και τηλεχειριστήριο. Έβαζες τον κωδικό της μάρκας και έπιανε σε όλες τις τότε τηλεοράσεις. Αρχές 90.

Σπάγαμε πλάκα στο σχολείο όταν είχαμε κάποιο μάθημα που έπρεπε να μας πάνε σε αίθουσα με τηλεόραση και βίντεο.

remote.jpg

Eσυ ησουν και σε ψαχναμε. :D

Εδω ειναι το ρολοι-στυλος που ειχαμε οι περισσοτεροι,το εχει βαλει ο Αmbu παραπανω το ειχα βαλει και εγω παλαιοτερα εδω μεσα με αλλη φωτο.

Τωρα βρηκα αυτη.

pen2.jpg

Ελα ρε! Που το θυμηθηκες βρε παπου! :D

Wally είπε:
Ελα ρε! Που το θυμηθηκες βρε παπου! :D
Τι που τι θυμηθηκα ,το ειχαμε στο σχολειο και κοιταγαμε την ωρα .

Το δικο σου το θυμασαι;;;;;;; :D

DalveyFHW.jpg

Το είχα ξεχάσει το ρολόι-στυλό... εννοείται πως είχα κι εγώ.

Επίσης μία ηλεκτρονική ατζέντα που είχα υποστήριζε την εξής φοβερή και τρομερή λειτουργία: σύμφωνα με το manual μπορούσε να την ακουμπήσεις στο ακουστικό του τηλεφώνου και επιλέγοντας αυτόν που ήθελες να καλέσεις έστελνε τους παλμούς και γινόταν η κλήση. Φυσικά δεν δούλεψε όσες φορές κι αν το δοκίμασα γιατί τότε στο Ελλάντα δεν είχαμε ψηφιακές γραμμές -αλλά ήμουν πολύ μικρός για να καταλάβω τη διαφορά-.

Εγώ είχα το στυλό που εχει βάλει ο Aardvark. Επίσης είχα κι εγώ όπως όλοι σχεδόν, τα handheld ηλεκτρονικα εκείνης της εποχής, προ GB και προ NES ασφαλώς. Ρολόι χειρός δεν είχα ποτέ κανένα extreme (δεν υπήρχε φράγκο τότε).

alkis21 είπε:
Επίσης μία ηλεκτρονική ατζέντα που είχα υποστήριζε την εξής φοβερή και τρομερή λειτουργία: σύμφωνα με το manual μπορούσε να την ακουμπήσεις στο ακουστικό του τηλεφώνου και επιλέγοντας αυτόν που ήθελες να καλέσεις έστελνε τους παλμούς και γινόταν η κλήση. Φυσικά δεν δούλεψε όσες φορές κι αν το δοκίμασα γιατί τότε στο Ελλάντα δεν είχαμε ψηφιακές γραμμές -αλλά ήμουν πολύ μικρός για να καταλάβω τη διαφορά-.
Είχα το ίδιο, αλλά σε ρολόι χειρός !

Θυμηθηκα οτι ειχα διαβασει σε ενα τευχος του Pixel για το light pen του amstrad 6128.

Ειχα τρελαθει και το'θελα αλλο που δεν εβλεπα σε τι θα χρησιμευε.
icon10.gif

Αξιζε δικο του θρεντακι το τρεντ της εποχης "light pen",μοδα ηταν και περασε. :(

Aardvark είπε:
Θυμηθηκα οτι ειχα διαβασει σε ενα τευχος του Pixel για το light pen του amstrad 6128.Ειχα τρελαθει και το'θελα αλλο που δεν εβλεπα σε τι θα χρησιμευε.
icon10.gif
Eμ το light pen δεν λειτουργούσε στο OCP art studio; :wait2:

Kαλα οτι καπου θα ειχε χρησιμοτητα θα ειχε ,εγω δεν ηξερα που.

Καταπληκτικο Gadgetaki βγαλμενο απο το μελλον. :)

Έχω ένα... νομίζω το DK'Tronics! To πόσο ανακριβή ήταν αυτά τα μαραφέτια δεν περιγράφεται, γι αυτό δούλευαν σχεδόν αποκλειστικά σε mode 0...

Πλάκα πλάκα έχω εδωγύρω αρκετές DataBanks που είχαν προαναφερθεί. Η πρώτη που παραθέτω είναι μια Office PDB130

picture.php

και μια νεότερη, Lexibook PC Organizer που μάλιστα συνδεόταν με υπλογιστή (serial port) και έκανε sync με το outlook.

picture.php

δουλεύει όπως βλέπετε ακόμα (it's aliiiive) αλλά το καλώδιο είναι χαμένο κάπου στο διάστημα...

Επίσης Scoule. Οι Γάλλοι έχουν πραγματικό πρόβλημα με τα Αγγλικά :sealed: :P

Πρέπει να καθαρίσω το scanner. Νομίζω κι αυτό αγγίζει το όριο του retro :P :P:P:P

άσχετο, τα μπρελόκ που σφύριζες και έκαναν ήχο, υποτίθεται για να βρίσκεις εύκολα τα χαμένα κλειδιά σου, τα θυμάται κανείς?

Αυτο το αποκαλει η Seiko "Phone Card"! Υπολογιζω οτι βγηκε '86-'87... Αποθηκευει 150 ονοματα και νουμερα συν calculator...(Made in Japan,ετσι?).
picture.php
picture.php

Ε,ναι η SEIKO... ... Διαβαζα το προηγουμενο που ελεγε για Casio... :o

Πίσω
Μπλουζα