Ρετρό Gadgets

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.344
Τα σημερινά gadgets κάνουν τα πάντα !

Ένα μικροσκοπικό gadgetάκι, είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κομπιουτεράκι, organizer, παιχνιδομηχανή, τηλέφωνο, ραδιόφωνο, ψήνει αυγά μάτια, λέει τα χαρτιά κλπ.

Τότε όμως, ήταν αλλιώς !

Ένα από τα πρώτα "ψαρωτικά" gadgets που θυμάμαι, ήταν τα "κλειδιά που απαντάνε".

Ουσιαστικά ήταν ένα μπρελόκ που το έβαζες στα κλειδιά σου.

Όταν τα έχανες, σφύριζες, το σενσοράκι του μπρελόκ αναγνώριζε τον ήχο, και έβγαζε μια χαρακτηριστική μελωδιά, ώστε να εντοπίσεις τα χαμένα κλειδιά.

Tότε μας φαινόταν σαν τεχνολογικό επίτευμα.

Tώρα προφανώς θα κατασκευάζεται στην Κίνα, έναντι 10 λεπτών (0,1 ευρώ) και θα το δίνουν δωρεάν ως (low-tech) διαφημιστικό δώρο !

( Κάτι μου λέει ότι ο ΑA+ θα έχει ένα, στην κατοχή του,

και θα το postάρει σκαναρισμένο, για να μας τρελάνει ! :P )

Ρε 'σεις έχει τον akmakas...

Δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Τι θέλουν τωρα.....

untitled1zb1.jpg

akmakas είπε:
Τι θέλουν τωρα.....

untitled1zb1.jpg
Μεταξύ σοβαρού και αστείου πράγματι δεν ξέρει. Εκείνη την εποχή όλοι μετράγανε με τον ίδιο τρόπο. Οπότε ήξερες ότι:

1Κ = 1024 Β

1ΜΒ = 1024 Κ

1GB = 1024 M (σιγά μην εύρισκες GB)

Ξύπνησαν μετά οι εταιρείες (το marketing βασικά) και για να αναιβάσουν την χωρητικότητα "αβασάνιστα" μας έκαναν τα 1024, 1000.

Αντε τώρα να σου απαντήσει η καημένη η CF τι είναι ;)

exetlaios είπε:
( Κάτι μου λέει ότι ο ΑA+ θα έχει ένα, στην κατοχή του, και θα το postάρει σκαναρισμένο, για να μας τρελάνει ! :P )
Δεν μπορώ να σφυρίξω τόσο δυνατά... μονο αδιάφορα σφυράω... Οχι δεν έχω :) δεν μου είχε φανεί χρήσιμο.

Εχω όμως ένα ρολοϊ ρετρό (Seiko) που έχει 1kb μνήμη και συνοδεύεται από ξεχωριστό πληκτρολόγιο.. καλή φάση για τα τότε Hi-Tech σκονάκια!... :D

shock είπε:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου πράγματι δεν ξέρει. Εκείνη την εποχή όλοι μετράγανε με τον ίδιο τρόπο. Οπότε ήξερες ότι:1Κ = 1024 Β

1ΜΒ = 1024 Κ

1GB = 1024 M (σιγά μην εύρισκες GB)

Ξύπνησαν μετά οι εταιρείες (το marketing βασικά) και για να αναιβάσουν την χωρητικότητα "αβασάνιστα" μας έκαναν τα 1024, 1000.

Αντε τώρα να σου απαντήσει η καημένη η CF τι είναι ;)
1 Kbit = 1000 Bit

1 Kbyte = 1024 Bytes

Θυμήθηκα και MIPS vs Mhz ... :D .... και γιατί ο αρχιμηδης MIPS οι άλλοι Mhz ;)

Σήμερα έκανα θεωρία και ιστορία υπολογιστών στους μαθητές μου και μετά τον Μαρκ 1 , Ενιακ, κάπου στο 80 .. τους λέω βγήκαν οι 8-bit υπολογιστές ίσως έχετε ακούσει για εταιρίες όπως η Amstrad, Commodore κτλ...

:confused: :confused: :confused: Δυστυχώς δεν βρήκα ανταπόκριση :o ... γι αυτό έχουμε και το forum μας...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
AA+ είπε:
1 Kbit = 1000 Bit1 Kbyte = 1024 Bytes

..
Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου AA+. Ότι ενώ μέχρι κάποια στιγμή μετρούσαν με τον έναν τρόπο μετά άλλαξαν και μτρούσαν με τον άλλον αλλά όταν αγόραζες HD δε σου έλεγαν ότι μετράνε σε Mbits. Ήξερες ότι είναι MBytes.

Α, ναι. Είχα κι εγώ ένα τέτοιο μπρελόκ. Μου το είχε φέρει δώρο ο πατέρας μου όταν κάποια μέρα επέστρεφε από τα ψώνια του στο κέντρο.

Δούλευε με μια συμβατική μπαταρία ρολογιού, και είχε μια ασφάλεια που έμπαινε σε μία σχισμή στο πλάι και το απενεργοποιούσε.

Λοιπόν, αυτό το μπρελόκ με έβαλε σε πολλούς μπελάδες στο σχολείο, καθώς είχε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: όταν μίλαγε η καθηγήτρια (η φιλόλογος συγκεκριμένα), ο ήχος της φωνής της προκαλούσε συντονισμό στους αισθητήρες του μπρελόκ με αποτέλεσμα αυτό, στα καλά καθούμενα, να αρχίζει να σφυράει την ώρα του μαθήματος... Η καθηγήτρια γινόταν έξω φρενών καθώς έψαχνε να δει ποιος είναι αυτός που της κάνει πλάκα... :diablotin:

Φυσικά δεν τον βρήκε ποτέ, γιατί πάντα υποψιαζόταν τα αγόρια του τελευταίου θρανίου, που μεταξύ μας, ήταν τα "καμάρια" του τμήματος και είχαν κάνει πολλές φάρσες με αμπούλες, χαρτάκια κ.ά., τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αθώα. :D

exetlaios είπε:
Τα σημερινά gadgets κάνουν τα πάντα !Ένα μικροσκοπικό gadgetάκι, είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κομπιουτεράκι, organizer, παιχνιδομηχανή, τηλέφωνο, ραδιόφωνο, ψήνει αυγά μάτια, λέει τα χαρτιά κλπ.

Τότε όμως, ήταν αλλιώς !

Ένα από τα πρώτα "ψαρωτικά" gadgets που θυμάμαι, ήταν τα "κλειδιά που απαντάνε".

Ουσιαστικά ήταν ένα μπρελόκ που το έβαζες στα κλειδιά σου.

Όταν τα έχανες, σφύριζες, το σενσοράκι του μπρελόκ αναγνώριζε τον ήχο, και έβγαζε μια χαρακτηριστική μελωδιά, ώστε να εντοπίσεις τα χαμένα κλειδιά.

Tότε μας φαινόταν σαν τεχνολογικό επίτευμα.

Tώρα προφανώς θα κατασκευάζεται στην Κίνα, έναντι 10 λεπτών (0,1 ευρώ) και θα το δίνουν δωρεάν ως (low-tech) διαφημιστικό δώρο !

( Κάτι μου λέει ότι ο ΑA+ θα έχει ένα, στην κατοχή του,

και θα το postάρει σκαναρισμένο, για να μας τρελάνει ! :P )

Θυμάμαι σε κάτι καταλόγους τύπου τελεμάρκετινγκ να διαφημίζονται ρολόγια που προέβαλλαν την ώρα στον τοίχο. Ήταν κάτι σαν ολόγραμμα δηλαδή...

Μπρελόκ που όταν του σφυρίζεις κανει ένα ηχο για βρίσκεις τα κλειδιά σου...

IMG_7566.jpg

Πίσω
Μπλουζα