Ροκ μουσική και σατανάς: μια ρετρό υστερία

παρτε και μια ελληνικη δοση σατανισμου μεσα απο τη φωνουλα της μαρινελας...http://www.youtube.com/watch?v=3Kf9E68Zogoi
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
snakeyes08 είπε:
Με αφορμή ένα παρόμοιο κλειδωμένο ποστ βρήκα σε ένα blog αποσπάσματα από θρησκευτικό φυλλάδιο που αναφέρεται στη ροκ και το βρήκα ιδιαίτερα αστείο

Υ.Γ. Όλη η αλήθεια για το αμφιλεγόμενο τραγούδι της Μαρινέλλας δια στόματος Τζίμη Πανούση

"Και πού μπήκε ο αθεόφοβος... στης Μαρινέλας... το δίσκο!"

Καταπληκτικά τα video. Γέλασα με την καρδιά μου. :bow:
 
βαζω αυτο το βιντεο για να δειτε οτι υπαρχουν χριστιανικα metal συγκροτηματα

 
Εμένα πάντως ο σατανάς μπυ χάλασε ένα πικ απ και άρα υπάρχει μέσα στους δίσκους... :cool:

Δεν θα ήταν 1-2 χρόνια που είχα το πικ απ και λέγανε όλοι για σατανάδες και σατανάδες. Αν θυμάμαι καλά και για το Άσε με να κάνω λάθος, ή κάποιο άλλο του Παπακωσταντίνου.

Επειδή από μικρός είμουν μαστροχαλαστής βρήκα δικαιολογία απέναντι στον εαυτό μου να κάνω το πικαπ να παίζει ανάποδα για να ακούσω δήθεν το τραγούδι.

Αισχρές και ψεύτικες δικαιολογίες, εγώ ήθελα να παίξω όπως και έκανα.

Ο δίσκος έπαιξε ανάποδα, δεν ξέρω τι άκουσα, αλλά ξέρω σίγουρα πως το πικαπ επειδή είχε φουλ αυτόματο μηχανισμό κάτι έσπασε στο τέλος και περίσεψε από το μηχάνημα.

Μετά πάλι καλά δούλευε τουλάχιστον manual....

Σατανάδες παιδί μου...
 
Όντως ρετρό αυτή η υστερία, και απορώ πώς υπήρχε και κόσμος που μπορούσε να πιστεύει ΣΟΒΑΡΑ αυτά τα πράγματα. Βεβαίως, την πρώτη φορά που τα άκουσα, από κάτι συμμαθήτριες που πήγαιναν κατηχητικό, ήμουν σε μία δύσκολη ηλικία και ψυχολογική κατάσταση, έπαθα ένα γερό σοκ. Βεβαίως, έχοντας (όχι να το παινευτώ) iq αρκετά άνω του μετρίου και (ευτυχώς) γονείς που δεν ήταν κολλημένοι με θέματα θρησκείας, λογικεύτηκα γρήγορα και το ξεπέρασα. Φυσικά έκτοτε, δεν ξαναμίλησα ποτέ στις εν λόγω συμμαθήτριες, απέκτησα μια ελαφριά αλλεργία σε ότι είχε να κάνει με θρησκεία και ....λάτρεψα τη ροκ. Πολύ αργότερα, μόλις εδώ και δυο τρία χρόνια, όταν σε κάποιες meet 'n' greet sessions γνώρισα κάποιους ανθρώπους του ροκ (θα αναφέρω π.χ. τον αξιόλογο Tony Martin) είδα ότι είναι άκρως φυσιολογικοί άνθρωποι, με οικογένειες όχι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας (τουλάχιστον όχι οι πολυπροβεβλημένοι σταρ), ενίοτε συμπαθέστατοι, ενώ χωρίς τα εντυπωσιακά αξεσουάρ τους ήταν μέχρι και βαρετοί. Τότε θυμήθηκα όλα αυτά και γέλασα όσο δεν είχα γελάσει ποτέ στη ζωή μου.

Σημείωση: Στα 39 μου, πριν λίγα χρόνια δηλ., έγινα σχεδόν φαντατική χεβιμεταλού. Έτσι, για να τη σπάσω στους σπαστικούς!!!
 
:D Δεν πρεπει να πανε και πολλα χρονια(δλδ κατω απο 10)γινεται μια εκπομπη στο ΑΛΤΕΡ με σχετικο

θεμα,επιφανεις καλεσμενοι και ο Δημητρης Σειρηνακης,αρχισυντακτης τοτε και φιλτατος..

Και σκαει με μπλουζα

665 THE NEIGHBOR OF THE BEAST


O
αλητηριος!!! :rofl:

το θυμαται κανεις??

 


(προς συμπληρωση παλαιοτερης μου αναρτησης)


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυο ονόματα μου έρχονται στο μυαλό, όποτε ακούω για ανάποδους δίσκους. Παπακωνσταντίνου και Μαρινέλλα... :D
 
Πάντως, τι υστερία μ' αυτά τα θέματα! Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω: πώς, ενώ η πλειονότητα των Ελλήνων δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενη, όταν διαβάσουν ή δουν στο χαζοκούτι κάτι σχετικό (γιατί με κάτι τέτοια θέματα η τι-βι είναι όντως χαζοκούτι), ξαφνικά "τσιμπάνε" και αρχίζουν να καταδικάζουν ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης μουσικής και βλέπουν παντού θεωρίες συνωμοσίας και περίεργα σημάδια. Ακόμα θυμάμαι εκτός από το Hotel California και την υστερία με το The House of the Rising Sun, το οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι θεωρούσαν ότι αναφέρεται σε έναν ναό του Εωσφόρου, την στιγμή που αν κάνανε τον κόπο να το ψάξουν, θα μάθαιναν ότι το τραγούδι είναι ένα spiritual, δηλαδή ένα τραγούδι "θρησκευτικό'! Τόση άγνοια πια!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεί να μην είμαστε θρησκευόμενοι ως λαός (ή να παριστάνουμε τους θρησκευόμενους χωρίς όμως να έχουμε διαβάσει τη βίβλο) αλλά αν μας πειράξει κάποιος αυτά που (νομίζουμε ότι) πιστεύουμε ξεσηκωνόμαστε, και αντικειμενικά (και αν και γερο-μεταλάς) η δημόσια εικόνα των πιο διασήμων τουλάχιστον μεταλ μουσικών δεν είναι και ότι πιο συμπαθητικό για τον μέσο μεσήλικα.

Αν θυμάμαι καλά υπήρχε και μια δημοσιογράφος τότε (νομίζω στο star) που είχε βγάλει σατανιστικό και το carmina burana του Ορφ. Μετά η πρόκληση υστερίας από την τηλεόραση βοηθά στις πωλήσεις των βιβλίων (τόσο στα φιλοσατανιστικά όσο και στα αντισατανιστικά), ενώ βοηθά και το παγκάρι. Και φυσικά τα θρησκευτικά τραγούδια που ανήκουν σε άλλες παραδόσεις (και όχι την ορθόδοξη) αντιμετωπίζονται εξίσου επικίνδυνα με τον σατανισμό, άσχετα με το ότι τα βασικά επιχειρήματα της σύνδεσης της ροκ με τους μαύρους και από εκεί με το βουντού και τελικά με το σατανισμό προέρχονται από την φονταμενταλιστικά καλβινιστική αμερικανική ακροδεξιά. Αλλά όπως είπε και ο Πανούσης Κάθε εμπόριο για καλό.

Πάντως θα δείξω κατανόηση στον απλό πιστό που θα σοκαριστεί από ένα κείμενο ή ένα τραγούδι αν δεν μου στερήσει εμένα το δικαίωμα να ακούσω το τραγούδι ή να διαβάσω το κείμενο. Θεωρώ όμως επικίνδυνους και για την κοινωνία σαν σύνολο και για αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πρεσβεύουν κάτι ομάδες που παραποιούν στοιχεία μόνο και μόνο για να σπείρουν τον πανικό.
 
Η "δημόσια εικόνα", "μέσος μεσήλικας". Κι εγώ "μεσήλικη" είμαι ("υπερτεσσαρακοντούτις", όπως θα έλεγαν και οι "υπέργηροι'). Το "φαίνεσθαι", οι γενικεύσεις, και ο φόβος του αγνώστου (φοβάμαι ό,τι δεν έχω τα κότσια να γνωρίσω) είναι αυτά που δημιουργούν τέτοιες υστερίες. Όμως πολύ συχνά, τα φαινόμενα απατούν. Και θα έδειχνα κι εγώ κατανόηση στον απλό πιστό, αν δεν είχα περάσει την τραυματική εμπειρία που διηγήθηκα πιο πάνω (με τις "κατηχητικές' συμμαθήτριες). Τέλος πάντων, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι...

Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι κάποιοι χτίζουν καριέρες και βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τη στενομυαλιά του "μέσου μεσήλικα" και του "απλού πιστού", όπως η δημοσιογράφος που ανέφερες, [edited] Καλύτερα να μην αναφερόμαστε σε πρόσωπα :) [edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδη ετυχε να διαβασω ολες τις γνωμες

κι ολες τις αποψεις μεχρι τωρα,μια θερμη παρακληση μονο... :)

Να διατυπωνεται με ησυχια και καθως πρεπει τις οποιες αποψεις σας

γιατι ετσι και μας παρει χαμπαρι....θα μας ΑΦΟΡΗΣΕΙ!!!!:precry2:

[edit] Ας την αφήσουμε στην ησυχία της έστω και αν το λέμε για πλάκα :) ;) [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και νομιζα οτι το θεμα ειχε εξαφανιστει αφου το ειχα ξεχασει.... :D

Αλλα στην εποχη μας ειναι ακομα πιο κριμα να ασχολειται καποιος....τι να κανουμε, παντα θα υπαρχουν οι ακραιοι(ειτε λεγονται θρησκευομενοι ειτε λεγονται σατανιστες...)

Οσο σκεφτομαι το KISS - Kings in satan's service γελαω...μα καλα τους KISS? Ειμαστε σοβαροι? χαχαχα

Nα πουνε για τους AC/DC, να το δεχτω...
 
Ακομα θυμαμαι τον παπα στο λυκειο που μας φωτιζε για την νεα χρονια και στον λογο του ελεγε με βροντερη φωνη και με υψωμενη την γροθια ''Να προσεχετε παιδια μου γιατι οι πηρασμοι που μας βαζει ο διαβολος ειναι πολλοι και ειναι και στην μουσικη γιαυτο μην ακουτε Rock και Metal μην ακουτε Alice Cooper,Marilyn Manson,Ozzy osbourn και γενικοτερα ολους αυτους γιατι προωθουν τον σατανα επειδη ειναι ακολουθοι του και ετοιμαζουν τον δρομο για να τον υποδεχθουν.Προσοχη λοιπον και μακρια απο ολα αυτα.''.Φυσικα μετα ηταν το μεγαλο σοου που ερχοταν η σειρα μου να με φωτισει και πηγαινα μπροστα στον παπα φωροντας την αγαπημενη μου μπλουζα απο slayer και ο παπας να φωναζει οτι ειμαι και γω ακολουθος του σατανα και να πεφτει το γελιο της αρκουδας απο τους κολητους και γενικα απο ολο το σχολειο και μετα ολο και πιο πολλοι με μπλουζες απο metal να ερχονται στον παπα και να γεινεται χαμος.Ε ρε ωραια χρονια :D :D
 
Απίστευτος ο Πανούτσης!!

Καλά, εγώ νόμισα ότι μόνο το δικό μας κατηχητικό ήταν τόσο ιδιαίτερο και μας έκαναν τόσο κουτό κήρυγμα αλλά φαίνεται ότι σε όλη την Ελλαδα τα ίδια έλεγαν. Είχε γέλιο πάντως όταν ορισμένοι φίλοι μου έφερναν τους "κήρυκες" σε δύσκολη θέση με αρκετά έξυπνες ερωτήσεις για την ηλικία τους. Πάντως και αυτοί ροκάδες γνωρίζουν την αδυναμία των πιστών και τους ερεθίζουν εύκολα....lol!!!
 
Πάντως, δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε η να γελοιοποιούμε όσους πιστεύουν. Άλλο ο απλός πιστός και άλλο οι υπερβολές, που στο κάτω-κάτω σε αυτές, έβαλαν και το χεράκι τους κάποια ( λιγότερο γνωστά) συγκροτήματα. Ποτέ δεν κατάλαβα, τι το προχωρημένο και το επαναστατικό, έχει το να καις την βίβλο στην σκηνή ή να ξεκινάς με έναν οχετό, εναντίον οτιδήποτε έχει σχέση με την θρησκεία. Μάλλον όπου λείπει το ταλέντο, χρειάζεται η πρόκληση...
 
RIO είπε:
Πάντως, δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε η να γελοιοποιούμε όσους πιστεύουν. Άλλο ο απλός πιστός και άλλο οι υπερβολές, που στο κάτω-κάτω σε αυτές, έβαλαν και το χεράκι τους κάποια ( λιγότερο γνωστά) συγκροτήματα. Ποτέ δεν κατάλαβα, τι το προχωρημένο και το επαναστατικό, έχει το να καις την βίβλο στην σκηνή ή να ξεκινάς με έναν οχετό, εναντίον οτιδήποτε έχει σχέση με την θρησκεία. Μάλλον όπου λείπει το ταλέντο, χρειάζεται η πρόκληση...
Συμφωνω απολυτα με τον RIO...
 
μια και ξαναζεσταναμε τη φασολαδα,να αναφερω οτι στην ενασχοληση μου με την ποιοτικη ροκ μουσικη,ανακαλυπτω

πολλους γνωστους η λιγωτερο γνωστους μουσικους που ειχαν εκκινηση το Christian Rock/White Metal..

η διαφορα ειναι ,οτι ουδεποτε το καναν σημαια,ουτε εγιναν γνωστοι απ αυτο..

για μενα το Metal (κυριως)βασιζεται στην υπερβολη..υπερβολικα καλους μουσικους(και αντιθετα υπερβολικα κουλους)

υπερβολικες εμφανισεις,συμπεριφορες,εξωφυλλα,δηλωσεις κλπ που συνθετουν το λεγομενο RnR Circus..

αν καποιες υπερβολες επιστρατευονται για να καλυψουν καποια ελλειψη ταλεντου και να εντυπωσιασουν αδαεις,αυτα ειναι

κατα της ιδιας της μουσικης και με αφηναν προσωπικα παντα αδιαφορο..

και για να κλεισω οπως αρχισα,τα καποια γκρουπ ,των οποιων τα μελη ειχαν σοβαρες σχεσεις με αποκρυφισμους

και εξαποδω,καναν τη δουλιτσα τους αθορυβα,οχι οπως ο ...King Diamond ας πουμε..
 
Πριν λιγο καιρο ετυχε να πεσουν στα χέρια μου κατι τευχη του περιοδικού "Ανεξήγητο" απο τα τέλη των 80's με αρχες 90's οπου ειχαν σχετικα αφιερωματα πανω στο συγκεκριμενο θεμα! Ρετρο οσο δε παει!
 
Πίσω
Μπλουζα