Ρομάνο Σκάρπα!

Hrysaor

RetroWannaBe
Joined
20 Δεκ 2011
Μηνύματα
88
Αντιδράσεις
9
Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει κατάλογο με τις ιστορίες του Ρομάνο Σκάρπα που έχουν μπει στο ΚΟΜΙΞ! Εγώ θυμάμαι Το Μυστήριο Του Ταπιόκα Στ, σε 2 μέρη, και Το Νύχι Της Θεάς Κάλι! Επίσης τις Φακές Της Βαβυλώνας! Στο δε τεύχος που κυκλοφορεί τώρα, υπάρχουν Τα Μεταλλαγμένα Δώρα!

Επίσης είχε εκδοθεί στο ΚΟΜΙΞ κι ένα αριστούργημα του Καβατζάνο, με εμφάνιση εξωγήϊνων που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Μαύρος Πητ!

Τώρα γενικά για τον Σκάρπα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως έχει γράψει τις καλύτερες ιστορίες με τον Μίκυ ντετέκτιβ, δηλαδή την Μάγκον 777, Το Μυστικό Των Κούζκο, Το Άστρο Του Νότου! Δεν θυμάμαι αν ήταν δικό του και Το Σπίτι Του Κακού! Στην ιστορία αυτή έβγαινε ο διάβολος από την γη μέσα σε ένα σύννεφο που βρωμούσε θειάφι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρόσθεσε και To ίδρυμα Μακ Ντακ και Το φυλαχτό του Αμουδσέν. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες τώρα και θα πρέπει να ψάξω σε όλα τα Κομιξ και κλασσικά που έχω...
 
Σωστά! Κάτι μου θυμίζουν αυτά! Επίσης δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχε μπει στο ΚΟΜΙΞ το Τελευταίο Μπαλαμπού! Όπα! Έφαγα μια φλασιά και θυμίθηκα τον Κολοσσό της Αιγύπτου ή κάπως έτσι, που συνοδευότανε και με μακροσκελέστατο κείμενο για το πώς με την ιστορία αυτή ο Σκάρπα ήθελε να δείξει στους αρχαιολόγους πώς να σώσουν τον ναό του Αμπού Σιμπέλ από την άνοδο των υδάτων στο Φράγμα του Ασσουάν! Το είδα πρόσφατα στο ίντερνετ ως μια από τις πρώτες ιστορίες που εκδόθηκε στην Ελλάδα, ...

-Διόρθωσις: στο Μίκυ Μάους #12! (υπάρχει σε διπλανό θρεντ)

Κατά τ' άλλα, αμέτρητες είναι οι ιστορίες του Σκάρπα που είχαν μπει στα Κλασικά, ανέφερα ήδη πως μια από τις καλύτερές του με την Παπερέτα και την Τζαίνη κυκλοφορεί στο καινούργιο τεύχος! Επίσης, δική του είναι η πρώτη ιστορία που μπήκε στο Μίκυ Μάους, το Στις Πηγές Των Μογγόλων, στα Μίκυ Μάους #1 και #2! Τέλος, νομίζω δική του είναι και η ιστορία με τον Γκοτίνο, τον μικρό ιππόκαμπο, μπήκε σε κάποιο Μίκυ Μάους μετά τα πρώτα 1050, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τεύχος!..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά, στα κλασσικά έχουν μπει οι καλύτερες ιστορίες του Σκάρπα. Στα λίγα τεύχη που έχω ακόμα από παλιά, η αγαπημένη μου ιστορία είναι ο Τρωικός πόλεμος, πραγματικά επική ιστορία 80+ σελίδων, οποίος την έχεις διαβάσει θα θυμάται την μαγική ντάμα που πολλαπλασίαζε τους κόκκους ρυζιού... θυμάμαι πόσο πολύ με είχαν εντυπωσιάσει τα μαθηματικά που έλεγαν ότι αν βάλεις έναν μόνο κόκκο στο πρώτο τετράγωνο, στο δεύτερο θα γίνουν 2, μετά 4, μετά 8 κοκ. Μόλις φτάσει στο τελευταίο (το 64ο) γίνονται μερικά δισεκατομμύρια και όχι λίγες χιλιάδες όπως εγώ (και τα ανιψάκια του Ντόναλντ) φανταζόμουν...
 
Μάλιστα! Αυτό υπάρχει ως μύθος στην Ινδία για το πώς γεννήθηκε το σκάκι! Δηλαδή, ο γκουρού που το ανακάλυψε ήθελε να αμειφθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο! Ο Μαχαραγιάς δέχτηκε! Μετά διαπίστωσε πως δεν υπήρχε τόσο ρύζι στον κόσμο! Στο βιβλίο του Τριαντάφυλλου Σιαπέρα (Ά Τόμος) γράφει για στάρι, αλλά οι Ινδοί γουστάρανε πιο πολύ το ρύζι, οπότε αυτό θα είναι το σωστό!

Υπάρχουν κι άλλα ιστορικά θέματα στα Μίκυ Μάους, αφού οι κομίστες εμπνέονται από παντού! Όλοι αναφέρετε Το Σπαθί Των Πάγων: στην Επιστροφή Του Πρίγκιπα Της Ομίχλης αναφέρει το "Αστέρι του Αλντεμπαράν" το οποίο όντως υπάρχει ως αστέρι στον ουρανό! Οι Άραβες χρησιμοποιούσαν τ' αστέρια τόσο στην ναυσιπλοΐα όσο και στα ταξίδια στην έρημο, και ένα απ' αυτά το βάπτισαν Αλντεμπαράν ή Αλδεβαράν! (Το Σπαθί Των Πάγων είναι του Ντε Βίτα, ετσι?)
 
Καθώς έψαχνα για ιστορίες του, έπεσα σε αυτό το site που είναι κάτι σαν το wikipedia για αυτού του είδους τα κόμιξ. Φαντάζομαι οι "ψαγμένοι" θα το γνωρίζουν ήδη αλλά γι αυτούς που δεν το ξέρουν (εγώ πριν λίγα λεπτά) ορίστε το link:

http://coa.inducks.org/index.php
 
Αν και το έχει δώσει κι άλλος το λινκ, πρώτη φορά μπήκα! Εκεί λοιπόν έχει και κατάλογο, όπου παρουσιάζει τις 100 καλύτερες ιστορίες όλων των εποχών, όπως τουλάχιστον τις ψήφισαν κυρίως Αμερικάνοι! Είδα σπάνια αριστουργήματα και σαβούρα του Ντον Ρόζα αντάμα...Τέλος πάντων! Νοιώθω συγκινημένος που είδα την πρώτη σελίδα από την αγαπημένη μου ιστορία του Καρλ Μπαρκς, Γράμμα στον Αη Βασίλη, και άλλες ωραίες, όπως τον Σενιόρ Σκρουτζ του Μπατίστα Κάρπι, την πρώτη ιστορία του Φάντομ Ντακ του ιδίου, την Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντακ του Σκάρπα, την Παπιολυμπιάδα της Σεούλ του ιδίου, το Στις Πηγές των Μογγόλων του ιδίου, την Απελευθέρωση της Λιμνούπολης του ιδίου, κα! Επίσης την Περιπέτεια Κάτω Από την Θάλασσα του Καβατζάνο, Το Σπαθί των Πάγων και τους Αγώνες του Αργκαάρ του Μάσσιμο Ντε Βίτα!

 


Σε άλλο θρεντ είχα γράψει ότι ο Μπαρκς δεν ήταν ο πρώτος που έγραψε ιστορίες κόμιξ! Υπήρχαν Ιταλοί που βγάζανε περιοδικά όπως ο Ντόναλντ στην Κόλαση του Δάντη, Ο Γκούφυ Γουλιέλμος Τέλλος κλπ!Επιπλέον κόμικ στριπ σε αμερικανικές εφημερίδες, σε πολλές συνέχειες! Τώρα είδα 10 από αυτές τις ιστορίες να έχουν πάρει σχεδόν άριστα στο δημοψήφισμα, και διαπίστωσα ότι είναι σε σενάριο & σκίτσα Φλόϋντ Γκότφρεντσον, και μελάνωμα Αλ Ταλλιαφέρο! (Πάλι Ιταλός??)

:D

Ας αναφερθώ και στις απίστευτες ελλείψεις της λίστας! Δεν υπάρχει η Ζωδιακή Πέτρα, ούτε Οι Κυρίαρχοι του Γαλαξία, ούτε άλλη ιστορία του Ντε Βίτα πλέον των 2 της Τριλογίας! Υπάρχει μόνο 1 ακόμα του Καβατζάνο, μάλλον ψευτομοντέρνα και πολύ καινούργια (του 2008)! Δεν υπάρχει άλλη του Φάντομ Ντακ! Δεν υπάρχει Το Μυστήριο Του Αποκεφαλισμένου Τοτέμ! Οι άλλες ιστορίες του Σκάρπα στη λίστα είναι από το 1960 ή παλαιότερες, όταν ήταν δηλαδή η χειρότερη περίοδος της καριέρας του! Εδώ αποδεικνύεται ακριβώς ότι ψηφίζουν κυρίως Αμερικάνοι, και με βάση τις λίγες ιστορίες που εκδόθηκαν στις ΗΠΑ!..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω η κορυφαία του ιστορία είναι "Οι φακές της Βαβυλώνας", την θυμάμαι με ενθουσιασμό :clap:
 
Πίσω
Μπλουζα