Ρομαντικές Ιστορίες (1980 ΥΕΝΕΔ)

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Ρομαντικές Ιστορίες (1980 ΥΕΝΕΔ)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ρομαντικές_ιστορίες

Αγαπητοί μου φίλοι, τη θυμόσαστε αυτή τη σειρά, που παιζόταν στην ΥΕΝΕΔ στις αρχές των 80ς ??? Προβαλλόταν περί το 1980 - 1981 και "φυσική συνέχειά τους" αποτέλεσε η σειρά "Ιστορίες μιας ζωής" [αυτήν την πληροφορία την άντλησα από την ... πολύτιμη πηγή του retroDB] !!! Το τι παρουσίαζε αυτή η σειρά ... το λέει ο τίτλος της : Ιστορίες με θέμα τους τον έρωτα, οι οποίες ολοκληρώνονταν είτε σε ένα επεισόδιο, είτε σε 2 -3 [ίσως και περισσότερα, πάντως όχι πολλά] επεισόδια !!!

Επειδή εκείνα τα χρόνια ήμουν πολύυυυ μικρούλης [περίπου 9 με 10 ετών], δυστυχώς θυμάμαι ελάχιστα από αυτή τη σειρά !!! Να ποια είναι αυτά :

- Μού έχει μείνει το αντρίκειο, στιβαρό παίξιμο του Βύρωνα Κολάση, που πρωταγωνίστησε σε αρκετές από τις εν λόγω ιστορίες !!! Πάιξιμο λιτό, μετρημένο, που ξεχείλιζε από σοβαρότητα [συν το γεγονός ότι τόοοτε ήταν πολύ νέος και αρκούντως γοητευτικός ... όχι ότι και τώρα δεν είναι γοητευτικός ;) ;) ... ] .... Respect στον Βύρωνα Κολάση !!! Στα δε επεισόδια της σειράς είχε το όνομα "Άγης" !!! "Μπα, και πώς το θυμάσαι αυτό ???", θα με ρωτήσετε ευλόγως !!! Η απάντηση .... έρχεται αμέσως παρακάτω .....

- Θυμάμαι σε κάποιο επεισόδιο την, ψηλή και μελαχρινή, συμπρωταγωνίστρια του Βύρωνα Κολάση, με την οποία αποτελούσαν ζευγάρι [που βίωνε ... ένα σωρό περιπέτειες], να νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο, τραυματισμένη στο κεφάλι και σε κωματώδη κατάσταση !!! Και, μέσα στο κώμα της, άρχισε να ψελίζει κάτι φράσεις !!! Και οι συγγενείς της, που βρίσκονταν δίπλα της, αναρωτήθηκαν : "τώρα τι λέει" ??? Κι όταν η κάμερα έδειξε σε κοντινό πλάνο το τραυματισμένο κεφάλι της κοπέλας, άκουσαν οι συγγενείς [αλλά κι εμείς οι τηλεθεατές] ότι ψέλιζε : "Ά -γη, Ά - γη" ... " !!!! #) #) :flower: :flower:

- Επίσης, θυμάμαι αμυδρά τις εξής σκηνές από ένα άλλο επεισόδιο : Ο νεαρός πρωταγωνιστής, που έχει πάθος με τις μηχανές, κατάφερε να κατακτήσει την πολύ -πολύ γλυκιά μελαχρινή κοπέλα, με την οποία ήταν σφόδρα ερωτευμένος [η οποία κοπέλα ήταν κάπως πιο "μαζεμένη" και πιο "ντροπαλή" και γι' αυτό οι γονείς της αντιδρούσαν σε αυτή τη σχέση] !!! Και αφού οι δύο νέοι άνθρωποι "τα βρήκανε", βλέπουμε την εξής σκηνή : Ο νεαρός βρίσκεται με τη μηχανή του έξω από το σπίτι της κοπέλας και την περιμένει να βγει !!! Το δε σπίτι είναι μια παλιά μονοκατοικία, με την αυλή της πλημμυρισμένη στα γιασεμιά [τέτοιες μονοκατοικίες πριν κάμποσα χρόνια κοσμούσαν τις συνοικίες της Αθήνας, σήμερα, όμως, έχουν σχεδόν εξαφανισθεί ... τουλάχιστον εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" θα λέμε ότι "τις προλάβαμε" .... ] .... Και κάποια στιγμή βλέπουμε την κοπέλα να βγαίνει από την αυλή της μονοκατοικίας, ντυμένη κατάλληλα για το ταξίδι με τη μοτοσικλέτα : Με δερμάτινο παντελόνι, δερμάτινο μπουφάν, μπότες .... δηλαδή καμία σχέση με το "ντροπαλό /μαζεμένο" κορίτσι που γνωρίσαμε στην αρχή του επεισοδίου !!! Περιττό να σας πω ότι τη στιγμή που η κοπέλα, με αυτό το ντύσιμο, στάθηκε έξω από την αυλή της μονοκατοικίας για να "καμαρώσει" ο αγαπημένος της τη "μεταμόρφωσή" της, ένιωσα, ως μικρούλης τηλεθεατής, την καρδιά μου να χτυπάει τρελά [τελικά δεν απέφυγα να σάς μιλήσω ξανά για τις retro παιδικές / τηλεοπτικές καψούρες μου, τα retro παιδικά / τηελοπτικά σκιρτήματά μου κλπ #) #) :flower: .... ] .....

Μετά από αυτήν την υπέροχη σκηνή, το επεισόδιο μάς "μετέφερε" σε άλλον τόπο : Στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο !!! Εκεί βλέπουμε ένα ζευγάρι - ηλικίας 60 - 65 ετών - να έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του σε έναν παράδρομο, να έχει βγει απ' το αυτοκίνητο και να αγναντεύει τη θέα !!! Και ξαφνικά βλέπουμε την κυρία να λέει με ήρεμη φωνή : "Κοίτα, εκεί πέρα, στον δρόμο, αυτή τη μοτοσικλέτα με τα δύο παιδιά πάνω σε αυτήν .... πηγαίνει πολύ γρήγορα ... ο οδηγός οδηγεί πολύ επικίνδυνα στις στροφές ... " !!! Ο σύζυγός της, όμως, απορροφημένος από το να απολαμβάνει τη θέα της θάλασσας, δεν έδινε σημασία για τα "τεκταινόμενα" στον παραλιακό δρόμο !!! Και μετά από λίγο η κυρία λέει, με τη ήρεμη φωνή της, η οποία, όμως, ακούσθηκε γεμάτη τρόμο : "ωωωχ, η μηχανή με τα δύο παιδιά έπεσε στον γκρεμό" !!!! :eek: o_Oo_O !!! Και εκεί .... τέλος επεισοδίου !!!!!!!

- Τέλος, θυμάμαι την ... "επίθεση" που δέχθηκε κάααποτε αυτή η σειρά από κάποιο περιοδικό [νομίζω από το Ρομάντζο αλλά δεν είμαι σίγουρος] !!! Που λέτε, τα καλοκαίρια στις αρχές των 80ς, όποτε πηγαίναμε για διακοπές στο νησί της καταγωγής μας, παίρναμε μαζί μας .... προμήθειες από παλαιότερα τεύχη περιοδικών, μίκυ μάους, ό,τι βρίσκαμε μπροστά μας τελοσπάντων, δεδομένου ότι στο νησί δεν έφταναν ούτε εφημερίδες, ούτε περιοδικά κι έτσι ... δεν είχαμε να διαβάσουμε για τις διακοπές [άγονη γραμμή βλέπετε] !!! 'Ετσι, το καλοκαίρι το 1981, αν δεν κάνω λάθος, κατά τις διακοπές μας στο νησάκι, και την ώρα της "χαλαρωτικής" ανάγνωσης τευχών περασμένων μηνών, έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο με τίτλο "Βρωμαντικές ανιστόρητες ιστορίες" !!!! [βρε τι θυμάται αυτή η άχρηστη μνήμη μου :eek: o_O] !!! Και παρακάτω, η στήλη, που αντιστοιχούσε σε αυτόν τον τίτλο, έκανε .... "σφοδρή επίθεση" στην καημένη τη σειρά : για το ότι οι ιστορίες της δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα ... για το χαμηλής ποιότητας σενάριό τους .... για τους αδύναμους διαλόγους, γεμάτους με φράσεις όπως : "άντε που θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου για δαύτον" κλπ κλπ ......

Άραγε αυτός που τόοοοτε έκανε .... οξύτατη κριτική στην περί ου ο λόγος σειρά, είχε υπόψιν του μετά από πολλάααα χρόνια πώς θα είναι το σενάριο και οι διάλογοι στα σήριαλ της τηλεόρασης και ... τι θα έβλεπαν τα μάτια μας και θα άκουγαν τα αυτιά μας σε αυτά ??? Σίγουρα πολύ πιο .... σοκαριστικά πράγματα από το "χαλάω τη ζαχαρένια μου" ..... Γι' αυτό πιστεύω ότι η περί ου ο λόγος σειρά ήταν αξιοπρεπέστατη στην απλότητά της και, φυσικά, πολύ - πολύ ρομαντική !!!

Άραγε έχει διασωθεί κάποιο επεισόδιό της ??? Κάποιο, έστω και μικρό, απόσπασμά της ??? Φυσικά θα είναι μεγάλη μου χαρά να διαβάσω κι από εσάς οποιανδήποτε πληροφορία ή αναμνήσεις σας σχετικά με αυτήν ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερο ποστ, Rinus!

Οι Ρομαντικες Ιστοριες ηταν αγαπημενη μου σειρα. Θυμαμαι κι εγω τον Βυρωνα Κολαση που επαιζε παντα με μια ψηλη, καστανη κοπελα, την Ιριλα Καλυβα. Η ηθοποιος αυτη που αποσυρθηκε πολυ γρηγορα απο τα καλλιτεχνικα, ηταν η αγαπημενη του Βυρωνα και στην πραγματικοτητα. Αυτο, συμφωνα με τα δημοσιευματα της εποχης.

Θυμαμαι ακομα μια πολυ θλιβερη ρομαντικη ιστορια με τιτλο "Θα ζησεις για μενα". Το σεναριο της το ειχε γραψει ο γνωστος ηθοποιος Παυλος Λιαρος και κραταγε τον πρωταγωνιστικο ρολο. Ως γνωστον, ο Παυλος Λιαρος εχει γραψει αρκετα τηλεοπτικα σεναρια. Η ιστορια ειχε ως εξης: Ο Παυλος ηταν ερωτευμενος με μια κοπελα που επασχε απο ανιατη ασθενεια. Τον ρολο κραταγε η Ιλιας Λαμπριδου. Η επιστημη ειχε παραιτηθει απο καθε ελπιδα και εν ολιγοις η κοπελα ηταν καταδικασμενη. Ο Παυλος ομως αυτο δεν το δεχοταν με τιποτα. Πιστευε οτι με την αγαπη του και μονο, θα μπορουσε να γιατρεψει τη γυναικα που λατρευε. Σταθηκε κοντα στην αγαπημενη του, της εδινε κουραγιο καθε στιγμη και δεν την αφησε ποτε να πιστεψει οτι θα πεθαινε.

Στο τελος η κοπελα εγινε καλα μονο με τη δυναμη που της χαρισε η αγαπη του ερωτευμενου αντρα. Πως εγινε κατι τετοιο;

Μα γι' αυτο η σειρα λεγοταν Ρομαντικες Ιστοριες......
 
Rinus, το μνημονικο και η παραστατικη γραφη σου ειναι μοναδικα...
 
Πραγματικά η μνήμη σου φίλε Rinus Cesar με έχει αφήσει κατάπληκτο. Εγώ, δυστυχώς, δεν έχω αναμνήσεις από αυτή τη σειρά. Το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω είναι ένα μικρό απόσπασμα από ένα επεισόδιο. Ελπίζω να ξυπνήσει μερικές ακόμα αναμνήσεις. Και πάλι σ' ευχαριστούμε.

http://www.youtube.com/watch?v=IjzNBTHLk8U
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ChristosM είπε:
... Το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω είναι ένα μικρό απόσπασμα από ένα επεισόδιο. Ελπίζω να ξυπνήσει μερικές ακόμα αναμνήσεις.
Τέλειο, μπράβο!!

Καιρό είχαμε να δούμε κάτι τόσο ρετρό (1980) στο forum!! :thanx2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ βρε rinus:)

 


Οι περιγραφές σου με κάνουν να νοσταλγώ ακόμα κι αυτά που δεν πρόλαβα ...

Μέχρι και η απομόνωση της άγονης γραμμής δεν με φρικάρει :p

 


Μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Αυτός ο Βύρωνας Κολάσης είχε εμφανιστεί και σ' ένα επεισόδιο στις "Τρεις Χάριτες"; Τότε που θέλανε να παντρέψουν την Ειρήνη κι είχε εμφανιστεί ως γαμπρός, καπετάνιος σε πλοία που όμως δεν είχε τόσο εκλεπτυσμένα λογοτεχνικά γούστα;
 
"Με τιμη και αγαπη" ο τιτλος του επεισοδιου στο παραπανω βιντεο.

Ο Βυρων Κολασης συζητα με την Εμυ Σαραβα και η προσκεκλημενη - εκπληξη, δεν ειναι αλλη απο την Ιριλα Καλυβα για την οποια μιλησαμε πιο πανω.

Retrofan, ο ηθοποιος στις Τρεις Χαριτες ηταν ο Νικος Δαφνης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε πολύ Rinus για τις γλαφυρές περιγραφές και φυσικά εσένα Χρήστο για το όμορφο απόσπασμα! :)
 
Σε ευχαριστούμε Χρήστο για το απόσπασμα. Ορίστε και μια φωτογραφία απο την σειρά με τον σεναριογράφο και ηθοποιό Παύλο Λιάρο:

Προβολή συνημμένου 37031

b25.jpg
 
142.jpg


143.jpg
 
Ένα μικρό απόσπασμα (προερχόμενο απο το αρχείο του ηθοποιού Πάρι Κατσίβελου):

[video=youtube_share;sAyYLyiSk8Q]

 
bambinella 100 είπε:
Φοβερο ποστ, Rinus!Οι Ρομαντικες Ιστοριες ηταν αγαπημενη μου σειρα. Θυμαμαι κι εγω τον Βυρωνα Κολαση που επαιζε παντα με μια ψηλη, καστανη κοπελα, την Ιριλα Καλυβα. Η ηθοποιος αυτη που αποσυρθηκε πολυ γρηγορα απο τα καλλιτεχνικα, ηταν η αγαπημενη του Βυρωνα και στην πραγματικοτητα. Αυτο, συμφωνα με τα δημοσιευματα της εποχης.

Θυμαμαι ακομα μια πολυ θλιβερη ρομαντικη ιστορια με τιτλο "Θα ζησεις για μενα". Το σεναριο της το ειχε γραψει ο γνωστος ηθοποιος Παυλος Λιαρος και κραταγε τον πρωταγωνιστικο ρολο. Ως γνωστον, ο Παυλος Λιαρος εχει γραψει αρκετα τηλεοπτικα σεναρια. Η ιστορια ειχε ως εξης: Ο Παυλος ηταν ερωτευμενος με μια κοπελα που επασχε απο ανιατη ασθενεια. Τον ρολο κραταγε η Ιλιας Λαμπριδου. Η επιστημη ειχε παραιτηθει απο καθε ελπιδα και εν ολιγοις η κοπελα ηταν καταδικασμενη. Ο Παυλος ομως αυτο δεν το δεχοταν με τιποτα. Πιστευε οτι με την αγαπη του και μονο, θα μπορουσε να γιατρεψει τη γυναικα που λατρευε. Σταθηκε κοντα στην αγαπημενη του, της εδινε κουραγιο καθε στιγμη και δεν την αφησε ποτε να πιστεψει οτι θα πεθαινε.

Στο τελος η κοπελα εγινε καλα μονο με τη δυναμη που της χαρισε η αγαπη του ερωτευμενου αντρα. Πως εγινε κατι τετοιο;

Μα γι' αυτο η σειρα λεγοταν Ρομαντικες Ιστοριες......
Μα δεν μου φαινεται διολου παραξενο, καθως και η ψυχολογία ρυθμίζει πολλά ακόμα και την σωματική μας υγεια( η αγαπη κάνει θαυματα) και φυσικά δεν τις προλαβα τις ρομαντικες ιστοριες τωρα.. μαθαινω μολις την υπαρξη τους
 
Ας δούμε λίγο τους τίτλους τέλους μιας εκ των ιστοριών: Υποχρεωτική Διάβαση του Αλέξη Πάρνη σε σκηνοθεσία Μάριου Ρετσίλα. Ευχαριστώ τον μικρό Ηθοποιό της σειράς Λουκά Μεταξά για την διάσωση του επεισοδίου αυτού.

[video=youtube_share;TPbyAagBgpY]

 
Ο Λουκας Μεταξας ηταν τη δεκαετια του '80 στην τηλεοραση ο,τι ο Βασιλης Καϊλας το '60 στον κινηματογραφο. Οποτε χρειαζονταν ενα αγορακι για ενα σηριαλ, τσουπ....ο Λουκας. Και ηταν παντα πολυ καλος.

Ηθελα να' ξερα λοιπον αν συνεχιζει ακομα να ασχολειται με το επαγγελμα του ηθοποιου και βεβαια ειμαι περιεργη να δω πως εχει γινει τωρα που ειναι γυρω στα 45.
 
bambinella 100 είπε:
Ηθελα να' ξερα λοιπον αν συνεχιζει ακομα να ασχολειται με το επαγγελμα του ηθοποιου και βεβαια ειμαι περιεργη να δω πως εχει γινει τωρα που ειναι γυρω στα 45.
Σήμερα διευθύνει το συγκρότημα Λωξάντρα (ασχολείται με την μουσική) Πριν λίγες ημέρες παντρεύτηκε κιόλας:

11695853_10206118620298207_4352142993592298382_n.jpg
 
Nick, σε ευχαριστω θερμα για τις πληροφοριες και τη φωτογραφια!

Δεν εχω να προσθεσω τιποτα....
 
Ανεβασα ενα κλιπακι μαζι με τους τιτλους τελους.

 


[video=youtube_share;SPQAKDvLmsE]

 


 
Τι ωραιο, τι ωραιο, και ποσο σπανιο και πολυτιμο! Μιραντα Κουνελακη, Χρηστος Νομικος, Πανος Τουλιατος.

Ευχαριστουμε, Αardvark.
 
Πίσω
Μπλουζα