Ροντέο

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.885
Το Ροντεο ηταν κομικ γουεστερν.. μεταφραση απο το Ιταλικο Tex Willer

το μοναδικο 'αγοριστικο' που επαιρνα και ηταν και απο τα αγαπημενα μου. Μου αρεσαν πολυ οι ιστοριες (συνεχειες, σχηματιζοντας ενα επος) αλλα και τα εξτρα (αφισες, αλμπουμ με ηθοποιους γουεστερν, χαρτοκοπτικες, ινδιανοι)

Σε καποιο σημειο μου την ειχε σπασει ομως που ο ηρωας μπορει να τραβουσε τα πανδεινα, αλλα σχεδον ποτε μα ποτε δεν εκανε λαθος. Πολυ λιγοι μπορουσαν να τον κοροιδεψουν :)

Αρχισα να το παιρνω απο το πρωτο τευχος (καλοκαιρι του 88) και προς το τελος σταματησα να το διαβαζω αλλα εξακολουθησα να το παιρνω μεχρι που αμελησα και αυτο :Ρ Μαλλον ακομα εχω σχεδον ολα τα τευχη στο εξοχικο

Εμπρος καλο μου φτυαρι..... :D

Εξωφυλλο απο το πρωτο τευχος....

Ροντεο_0001.jpg

Rakeesh είπε:
.....αλλα και τα εξτρα (αφισες, αλμπουμ με ηθοποιους γουεστερν, χαρτοκοπτικες, ινδιανοι)
Ροντεο  1.jpg

Ροντεο  2.jpg

Ροντεο  3.jpg

Ροντεο  4.jpg

Ροντεο  5.jpg

Ροντεο  6.jpg

πηγη φωτο: greekcomics.gr

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό θα πει ξεθάψιμο... :D

Αν ήθελες να δείξεις το πρώτο τεύχος, χωρίς πηγές κλπ, απλά μπορούσες να μου το πεις... :D :D :D

DSC03245.JPG

180 Δραχμούλες! κλαψ,τι ωραία που ήταν με τις δραχμές :cry:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Αυτό θα πει ξεθάψιμο... :D
Αν ήθελες να δείξεις το πρώτο τεύχος, χωρίς πηγές κλπ, απλά μπορούσες να μου το πεις... :D :D :D
Βρε αστα αυτα, πες οτι ηθελες να ποζεριασεις.... :P

Ωραιος οπως παντα βρε Ντινακο! :thumb:

Εγώ ήμουν της Περιπέτειας (Λοχαγός Μαρκ :headbang: ) αλλά είχα πάρει μερικά Ροντέο λόγω της σειράς με τις εικόνες των ιπποτών. Αν και το στόρι αρκ εκείνης της περιόδου ήταν αρκετά ενδιαφέρον (με αντίπαλο του Τεξ τον Μεφίστο) κυρίως για οικονομικούς λόγους δεν συνέχισα την αγορά των τευχών.

... και παράλληλα βλέποντας την εικόνα του Louis de Nevers κόμη της Φλάνδρας (1346) στην ανάρτηση του Σταύρου αναρωτήθηκα ποιος είναι ο τύπος; Ψάχνοντας βρήκα ότι ο Λουδοβίκος Α' (Louis I) της Φλάνδρας πέθανε το 1346 και τον διαδέχτηκε ο γιος του Λουδοβίκος Β' (κ. 1346-1384). Υποθέτω ότι μάλλον είναι ο Λουδοβίκος ο Α' και παρατηρώ ότι ενώ το έμβλημα (ο Φλαμανδικός Λέων) είναι σωστά σχεδιασμένο είναι λάθος χρωματισμένο.

Ο Λουδοβίκος Α' της Φλάνδρας

320px-Flandry1.jpg

Το έμβλημα της Φλάνδρας

177px-Vlaanderen_wapen.svg.png

Υπάρχουν εμβλήματα που περιλαμβάνουν κίτρινο (χρυσό) λιοντάρι σε κόκκινο πεδίο, κυρίως πόλεων (όπως η Βαλέτα στη Μάλτα ή η Βαλανσιέν κοντά στα γαλλοβελγικά σύνορα) ή ακόμα και το έμβλημα της οικογένειας των Λάνιστερ από το game of Thrones

stayros είπε:
Βρε αστα αυτα, πες οτι ηθελες να ποζεριασεις.... :P

Ωραιος οπως παντα βρε Ντινακο! :thumb:
Χαχαχαχα!!! :animlaugh:

Η αλήθεια είναι οτι το Νο1 του "Ροντέο" βρίσκεται εύκολα και δεν είναι ακριβό.

Να πω κι εγώ δυο λόγια για το περιοδικό.

Περισσότερο το έπαιρνα από συνήθεια, αφού δε μου άρεσε και τόσο. Αν και λάτρευα τα καουμπόικα, περισσότερο με συνάρπαζε η "Κατάκτηση της Δύσης" και ο Όμπραξ στην "Περιπέτεια".

Θυμάμαι Ντίνο τώρα που είδα το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους, ήδη μάζευα το Μπλεκ όταν άρχισε να κυκλοφορεί το Ροντέο, οπότε λέω στον εαυτό μου: Ε δεν γίνεται να παίρνω δυο περιοδικά τη βδομάδα, πάει πολύ, ήδη συλλέγω το Μπλεκ...οπότε επειδή ένιωθα άγχος που δεν θα μάζευα και το Ροντέο μιας και είχα μπροστά μου το #1 στο περίπτερο, έβαλα την αδερφή μου να το αγοράζει χαχαχα!!! Σήμερα μου λείπουν 14 τεύχη για να κλείσω τη σειρά (μεμονωμένα τεύχη όχι σε τόμους!!!) Φθηνή σειρά μεν δύσκολη στο κλείσιμο δε!

kingtiger077 είπε:
Θυμάμαι Ντίνο τώρα που είδα το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους, ήδη μάζευα το Μπλεκ όταν άρχισε να κυκλοφορεί το Ροντέο, οπότε λέω στον εαυτό μου: Ε δεν γίνεται να παίρνω δυο περιοδικά τη βδομάδα, πάει πολύ, ήδη συλλέγω το Μπλεκ...οπότε επειδή ένιωθα άγχος που δεν θα μάζευα και το Ροντέο μιας και είχα μπροστά μου το #1 στο περίπτερο, έβαλα την αδερφή μου να το αγοράζει χαχαχα!!! Σήμερα μου λείπουν 14 τεύχη για να κλείσω τη σειρά (μεμονωμένα τεύχη όχι σε τόμους!!!) Φθηνή σειρά μεν δύσκολη στο κλείσιμο δε!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Θεός!

Δεν το ήξερα πάντως οτι είναι δύσκολη σειρά για να την κλείσει κάποιος...

Θα έχω το νου μου! ;)

Πίσω
Μπλουζα