Ρωμαίος & Ιουλιέτα - Romeo and Juliet (1968)

Artemis

Banned
Joined
23 Ιολ 2007
Μηνύματα
191
Αντιδράσεις
6
Ηθοποιοί:Ολίβια Χάσεϊ,Λίοναρντ Γουάιτινγκ

Σκηνοθεσία:Φράνκο Τζεφιρέλι

Διάρκεια:133 min

Περιγραφή: Για την προσαρμογή του κλασσικού δράματος του Shakespeare, ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι έκανε μια εμπνευσμένη επιλογή των -έφηβων τότε- πρωταγωνιστών, των οποίων η νεανική αθωότητα προσδίδει μια επιπλέον διάσταση ομορφιάς στην ιστορία. Γυρισμένο στην Ιταλία, το φιλμ αποτελεί ένα εγχείρημα που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, στον οποίον συμβάλει και το έξοχο καστ των δεύτερων ρόλων, αλλά και η αξιομνημόνευτη μουσική του Νίνο Ρότα. Αξίζει να σημειωθεί το έπος που αφηγείται την "παράνομη" αγάπη των δύο νέων στη σκιά των οικογενειών τους, είχε ισχυρό πολιτικο-κοινωνικό αντίκτυπο κατά την περίοδο που έγινε η ταινία, γεγονός που τη χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα καυστική για την εποχή.

[edited]Links σε copyrighted υλικο[edited]

Περιγραφή : Στην όμορφη Βερόνα άσβεστο μίσος βασιλεύει ανάμεσα στις οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων. Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, ο Ρωμαίος των Μοντέγων συναντά και ερωτεύεται την κόρη των Καπουλέτων. Η Ιουλιέτα ανταποκρίνεται και τα δυο παιδιά παντρεύονται κρυφά, μολονότι γνωρίζουν ότι οι γονείς τους δεν θα συναινούσαν ποτέ σε έναν τέτοιο γάμο.

πηγη: http://movies.vres.gr/movie.php?movie_id=4231

Προβολή συνημμένου 134008
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
6.672
Αντιδράσεις
2.110
Η μουσική είναι από τις ωραιότερες, στην ιστορία του κινηματογράφου! Η Hussey, απλά πανέμορφη...
 

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.015
Αντιδράσεις
59
ένα από τα λίγα (μα πολύ λίγα) CD που έχω μαζί μου σε όλες τις μετακομίσεις μου είναι το ''the essential Nino Rota film music collection'' και το R&J είναι το πιο αγαπημένο μου - μαζί με του νονού βέβαια :)

την ταινία την ψάχνω χρόνια σε DVD αλλά δεν την έχω πετύχει ακόμα!
 

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.213
Αντιδράσεις
14
Εξαιρετικο, αλλά κομματάκι ακαδημαικό, δεν βρίσκετε;. Προτιμώ το αριστούργημα του Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (συγνώμη για την βλασφήμια)
 

Always Somewhere

RetroMaNiaC
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
656
Αντιδράσεις
1.178
Τι να πει κάνεις για αυτό το αριστούργημα!


Στο παρακάτω βίντεο δείτε ένα μικρο ντοκουμέντο απο την πρώτη συνέντευξη που έδωσαν οι πρωταγωνιστές Leonard Whiting και Olivia Hussey μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε η ταινία Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

 
Μπλουζα