Ρόκυ "0" το Νούμερο (1986)

video80

RetroMasteR
Joined
2 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.125
Αντιδράσεις
194
Αφορμή για τη δημιουργία αυτού του thread ειναι το μέγα κάψιμο μου τελευταια για αυτήν και η κατεξακολούθηση προβολή της.

Για όσους δεν το έχετε δεί ,είναι μια ταινία- παροδία των τενιών Ρόκυ με τον Σταλονε (αντ αυτού ο Αλέκος Τζανετάκος).

Λίγα λόγια για το έργο :

O Ρόκυ είναι ένας φουκαράς υπάλληλος σε ουφάδικο ,οπου όνειρό του είναι να γίνει κάποια μέρα σπουδαιος μποξέρ! Παράληλα με τη δουλειά του προπονείτε σκληρά για αυτό το σκοπό με τον φίλο και personal trainer του (Ηλίας Κωνσταντίνου).

Η πρόκληση δεν θα αργήσει να ρθει ,καποια μέρα στο μπαράκι οπου δουλεύει ερχετε ο πρωταθλητής πάλης (Ναι καλά καταλάβατε ο Απόστολος Σουγκλάκος!)και τα...ρίχνει στην γκόμενα του. Ο Ρόκυ αρπάζετε και πάει να τον δείρει ,ομως αυτό δεν το επιτρέπει να γίνει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και διοργανώνει εναν αγώνα στο ρίνγκ! Η κοπέλα δε ,φισικά θα αποφασίσει με το ποιον θα ναι στο τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας είναι σικέ ,φισικά ο Ρόκυ τρώει πολυ ξύλο, όσο θέλει ο Σουγκλάκος και τον αφηνει να κερδίσει!

Ο δρομος προς το όνειρο έχει ήδη ανοιξει διάπλατα και τον προσεγκίζει ενας μανατζερ ονόματι "Ράμπο" και με μια ωρέα τύπισσα απο δίπλα!!

Η πρόκληση μεγάλη!!! Θα διοργανώσει αγώνα με τον παγκοσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας (βαρέων-βαρών) τον περιβόητο Φονία του Σικάγου οπου ελάχιστοι μποξέρ γλίτωσαν τον θάνατο απο τα χέρια του μέχρι τώρα.

Ο "Ραμπο" ο οποιος είχε προιγούμενα με τον παγκοσμιο πρωταθλητή ,χρησημοποιεί τον Ρόκυ για εκδήκηση και φισικά και δεν πιστεύει οτι θα κερδίσει απλός θα χρισιμοποιείσει δόλιους τρόπους για να κάμψει την μέγιστη δηναμη του "Φονιά".

Ορίζει για προπονητή του Ρόκυ τον περίφημο προπονητη πυγμαχίας Τζάκ Λόντον(Γιάννης Γκιωνάκης) παγκοσμίου φήμης ,ο οποιος αναλαμβάνει τον Ροκυ ,χωρίς ομος ίχνος σοβαρότητας της κατάστασης!

Η συνέχεια? Σκληρή προπονηση και πολλές απαγορεύσεις με τον Ρόκυ να...λιώνει για την τύπισσα που του ριξε απο δίπλα ο μάνατζερ "Ράμπο".

Ολη η Αθήνα τον έχει ξεγραμμένο όσπου φτάνει η κρίσημη μέρα του αγώνα με τον Φονιά.

Εκει και επητα απο πολύ φόβο-κόπο-αλλά και ξύλο ,τελικά ο Ρόκυ καταφέρνει στον πέμπρο γύρο να νικήσει τον γιγαντοσωμο πρωταθλητή χωρίς κάν να τον...αγγίξει και έτσι γίνετε ο ήρωας του κόσμου ,τιμόντας το αθλημα ,αλλά αποδικνήοντας την τεράστια θέληση του για διάκρηση!
 
Lol στην αρχη νομισα οτι ηταν το εργο με τον Ψαλτη αλλα τελικα το Ρακος Νο 14 πρεπει να ηταν υπερπαραγωγη μπροστα του.


Πρεπει να ανοιξει καποιος ενα θρεντ με την καταγραφη ελληνικων Vhs remakes ξενων παραγωγων,80s rules!!



Η γυναικαρα με τα πρασινα,Λορδαν και δεν συμμαζευεται...


 


untitleffffd.png


 


64708216.png


 

 

 


 
"Τζάκ Λόντον" : Μήπως είναι in-joke για τον Έλληνα πρωτοπαλαιστή Jim Londos ?
 
Το όνομα του Σουγκλάκου στην ταινία είναι μπλακ. Την γυναίκα που γουσταρει ο Τζανετάκος ( και για την οποία πυγμαχει με τον μπλακ) υποδύεται η Νανά Βενέτη. Το σενάριο είναι του Αλέκου Τζανετάκου ενώ υπάρχει και μαι συνέχεια της σε σεναριο του ίδιου με τον τίτλο Ρόκυ ο Νο2.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπιστευτο ,μετα την επιτυχια της πρωτης οντως υπηρξε sequel με παραλιγο επιστροφη ολων των πρωταγωνιστων και διπλασιασμο του budget.




62822341.png
 
Aardvark είπε:
Aπιστευτο ,μετα την επιτυχια της πρωτης οντως υπηρξε sequel με παραλιγο επιστροφη ολων των πρωταγωνιστων και διπλασιασμο του budget.


62822341.png
:sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:
 
Eυχαριστώ πολύ τον φίλο Aardvark για την ανάρτηση των εξωφύλλων. Εχω δει και την 2η ,πολύ κατώτερη.

Ξέχασα να αναφέρω το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλητή έτσι οπως το λένε στην ταινία : (Σέρτζιο) Μπαλόνε ο Φονιάς. Το look ίδιο και απαράλαχτο με του Σταλλόνε εκείνης της εποχής. Η ταινία κατά τη γνώμη μου ειναι ένα συνοθύλευμα παροδιών των ταινιών rocky 3 και rocky 4 και ειδικά του 4 ,οπου εκει είχαμε γιγαντόσομο φονιά στο story ,άσε που οι προπονήσεις μιμουνται τις αντιστιχες (και αυτή με το κρέας πολύ γέλιο).

Ο Γκιωνάκης πάντος μπήκε πολύ κωμικά και με καθόλου σοβαρότητα.

Για μένα καλήτερη απο τον "Ράκο νο14" με τον Ψάλτη ,αυτή είναι απλά μια παροδία των ξένων ταινιών rocky(με την σαπίλα και τον αυτθορμιτισμό σε όλο του το μεγαλείο!) ,ενώ ο Ράκος είχε διαφορετικό στορυ.

Να υποθέσω οτι όσοι ποστάρατε για την ταινία την έχετε δεί κ όλας?
 
Προσωπικα δεν τις εχω δει,δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα,αλλα οτι γελιο ηταν να παρω το πηρα απο τον τιτλο και το ποστερ της,lol,το αυτο σκεφτομουν και οταν εβλεπα αυτα τα ποστερ στα βιντεοκλαμπς των 80ς!
 
Aardvark είπε:
οτι γελιο ηταν να παρω το πηρα απο τον τιτλο και το ποστερ της,lol,το αυτο σκεφτομουν και οταν εβλεπα αυτα τα ποστερ στα βιντεοκλαμπς των 80ς!
Δεν έχεις άδικο! Ο αυθορμιτισμός και η αφέλια τέτοιων 1980ς ελληνικών παροδιών (τίπου σίκουελ) ,έμενα πρωσοπικά μου θυμήζει και το πως παίζαμε έτσι με τις παρέες μας , είχε τυχει πολλές φορες να βγουμε έτσι στο δρόμο και αντι να παιξουμε πχ:κρυφτό ,να μιμιθούμε τους χαρακτήρες τετοιων τενιών σαν να κάνουμε δική μας ταινία!
 
Ο Τζανετακος "Μποξερ" και ο Ηλιας Κωνσταντινου "Personal Trainer"...

Πρεπει να το δω αυτο! :)
 
παρτε μια σκηνη απ το νο2 για να δειτε για τι επος μιλαμε

 
Stratulator είπε:
Ο Τζανετακος "Μποξερ" και ο Ηλιας Κωνσταντινου "Personal Trainer"...Πρεπει να το δω αυτο! :)
Στην κιριολεξία ΔΕΝ πρέπει να το χάσεις!!! Εγώ (πέρα απο το σινεχώμενο λιώσιμο) εριξα τρελό γέλιο και με τον Γκιωνάκη.
 
Ξεκιναει πολυ 'δυνατα'...

Καλα, ο Ηλιας Κωνσταντινου μ'αυτο το καπελο, μου θυμισε τον

Ash Ketchum-πρωταγωνιστη απο το Pokemon!...

attachment.php


Απο τις καλυτερες σκηνες...

Το 'μπουκετο' του Τζανετακου στην Βενετη!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφονώ Στράτο.

Επίσης ο Γκιωνάκης πολύ απολαυστικός και αυθορμητος ώς προπονητής πυγμαχίας (Jack London).
 
Επική σκηνή :

Ο Ρόκυ-Τζανετάκος ξυπνάει από κρεββάτι του.

Ακούει τον ήχο από ένα κουνούπι που πετάει δίπλα του.

Και ... το εξολοθρεύει με γροθιές μποξ !

Μεγάλη ταινία, την οποία είδα σήμερα (με πολύ κατάνυξη).
 
Πίσω
Μπλουζα