ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επικείμενη μετάβαση σε νέα πλατφόρμα

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
Αγαπητά μέλη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγή πλατφόρμας, μιας και τα προβλήματα που μας προκάλεσε η Vbulletin σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη υποστήριξη, είναι πλέον μη επιλύσιμα.

Θα θέλαμε τη βοήθειά σας στη μετάβαση, καθώς ο όγκος του υλικού είναι τεράστιος και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα πίσω, κατά τη μετάβαση! :)

Από σήμερα, θα προσέξετε ότι υπάρχει ένα νέο υποφόρουμ, που λέγεται «Albums μελών». Όσοι έχετε albums με φωτογραφίες, τις οποίες δεν έχετε επισυνάψει σε posts σας, παρακαλείσθε να ανοίξετε στο αντίστοιχο υποφόρουμ ένα θέμα για κάθε album, όπου θα επισυνάψετε τις φωτογραφίες του εκάστοτε album.

Για παράδειγμα, ας υποτεθεί ότι έχω στο προφίλ μου έναν φάκελο με εικόνες με το όνομα “Music” (https://www.retromaniax.gr/vb/member/2928-d-redevil/media), τις εικόνες του οποίου δεν τις έχω βάλει ως συνημμένα σε κανένα θέμα, αλλά τις ανέβασα σε αυτό το album & στο ποστ μου έβαλα ένα link που να παραπέμπει εδώ.

Θα πάω στο υποφόρουμ «Albums μελών», θα ανοίξω ένα νέο θέμα με τίτλο “Music” (όπως και το όνομα του album) και θα ανεβάσω τις φωτογραφίες εκεί ως συνημμένα.

Σε περίπτωση που έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνείτε με κάποιον από τη διαχείριση (admins) και βλέπουμε μαζί πώς λύνουμε το πρόβλημα.

Δίνουμε το χρονικό περιθώριο των 2 εβδομάδων και μετά θα προχωρήσουμε στη μετάβαση στη νέα πλατφόρμα, οπότε δε θα έχετε πρόσβαση στο παλιό φόρουμ.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση κι ελπίζουμε στη συνεργασία σας, για να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και όσο πιο αναίμακτα αυτή τη φορά! :D

Φιλικά,

Οι admins

 
Επιτρέλους!!! Ερώτηση: Αν εγώ λείπω 1 μήνα και δε δω αυτό το ποστ, χάνω όλα μου τα άλμπουν;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω βαλει ως συνημμενες, εικονες σε διαφορα μηνυματα...τις μεταφερω σε αλμπουμ ή οχι; Δεν εχω δημιουργησει κανενα αλμπουμ...
 
Αυτο το "επισυνάψει" και το "συνημμένα" ειναι καπως αοριστα...

Εγω φτιαχνω ενα album και μετα γραφω ενα post στο οποιο γραφω bbcode με το χερι και copy/paste του url της φωτογραφιας μεσα σε tags

Δεν χρησιμοποιω το image tool του editor για να βαζω φωτογραφιες.

Μετρανε αυτες για συνημμενες;

Ή πρεπει να ειναι οπως αυτο εδω, που εχει και "Συνημμένα Αρχεία" στο κατω μερος;

Α ναι, με εικονες που ειναι στις υπογραφες τι συμβαινει;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβετε ποιες εικόνες ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ.

Δείτε το παρακάτω ποστ της ΚατερίναΚ https://www.retromaniax.gr/vb/forum/...01#post1075701

Κάτω κάτω λέει "περισσοτερες φωτογραφιες στο αλμπουμ 5-7-2017" και μας παραπέμπει στο αντίστοιχο άλμπουμ της. Οι φωτογραφίες αυτές λοιπόν θα χαθούν κατά την μεταφορά γιατί δεν έχουν μπει/ ποσταριστεί σε κανένα ποστ.

Οπότε 1@Rygar[/USER] αν λείψεις έναν μήνα και έχεις κάποιο άλμπουμ με εικόνες που δεν έχουν μπει σε κανένα ποστ τότε ναι, θα τις χάσεις δυστυχώς.

1@BETTY BOOP[/USER] δεν έχεις κανένα πρόβλημα. ΌΧΙ δεν φτιάχνεις τίποτα!

1@freaktmp[/USER] δεν έχεις πρόβλημα από τη στιγμή που οι εικόνες σου έχουν μπει στα ποστ. Όχι, δεν παίζει κανέναν ρόλο αν είναι μέσα στο ποστ ή κάτω κάτω ως συνημμένα αρχεία.

Για τις υπογραφές θα δω και θα σου απαντήσω.

 

Kambia είπε:
1@Rygar[/USER] αν λείψεις έναν μήνα και έχεις κάποιο άλμπουμ με εικόνες που δεν έχουν μπει σε κανένα ποστ τότε ναι, θα τις χάσεις δυστυχώς.
Αν είναι έτσι, θεωρώ άκρως σημαντικό ένα μαζικό πμ προς απαξάπαντες, ώστε να σωθεί ό,τι είναι εφικτό, από παλιούς χρήστες (πολύ παλιούς, από το 2010 και πριν, που γινόταν ο μεγάλος πανικός)

 
Έχει δρομολογηθεί και αυτό ;)
 
Good. Αλλο θέμα τώρα. Πατάω το κουμπί με τη φωτογραφική μηχανή (πάνω αριστερά από το παράθυρο κειμένο, δίπλα στο συνδετήρα), κάτω από το παράθυρο κειμένου εμφανίζει "Ανέβασμα ή επιλογή από το αλμπουμ φωτογραφιών", πατάω στο Επιλογή..., μου εμφανίζει παράθυρο να επιλέξω αλμπουμ και φωτογραφίες. Το θέμα είναι ότι εμφανίζει ορισμένα αλμπουμ, όχι όλα. Κάτω κάτι λάθος, ή είναι πρόβλημα του VB;

EDIT: Αποφάσισα να "σκίσω" ορισμένα αλμπουμς που πρακτικά μου είναι άχρηστα, δεν προσφέρουν τίποτα. Ισως να ρωτήσω κάτι γελοίο, αλλά πώς γίνει να τα σβήσω; Δε βλέπω πουθενά κάποιο κουμπί delete/edit! :eek:

EDIT2: Επειδή ακριβώς μου εμφανίζει μονο ορισμένα αλμπουμς, μου είναι αδύνατον να ποστάρω με bbcode 35 φωτογραφίες! Τί μπορεί να γίνει;

EDIT3: Μήπως οι 2 βδομάδες να γίνουν μήνας; :sealed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia είπε:
1@BETTY BOOP[/USER] δεν έχεις κανένα πρόβλημα. ΌΧΙ δεν φτιάχνεις τίποτα!
Μία διευκρίνιση: Εννοείτε και τις φωτογραφίες που είναι ανεβασμένες κατευθείαν απο το pc σε ποστς ,

χωρίς να είναι συνημμένες; Με αυτές δεν υπαρχει πρόβλημα;

 
Το ρημαδοvbulletin 5 μέσα στα άπειρα προβλήματα του,δεν μπορεί να εμφανίσει πάνω από δέκα άλμπουμ από ότι θυμάμαι. Θα κοιτάξω μήπως σε κάποια από τις αναβαθμίσεις που κάναμε το διόρθωσαν αν και αμφιβάλλω.
 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΕΑ!!!!!!!!!!!!! :d@redevil :D @redevil:d@redevil

Τώρα, εγώ έχω επισυνάψει ΟΛΕΣ μου τις φωτογραφίες σε posts, οπότε θεωρώ δεν έχω πρόβλημα! :)
 
Wally είπε:
Το ρημαδοvbulletin 5 μέσα στα άπειρα προβλήματα του,δεν μπορεί να εμφανίσει πάνω από δέκα άλμπουμ από ότι θυμάμαι. Θα κοιτάξω μήπως σε κάποια από τις αναβαθμίσεις που κάναμε το διόρθωσαν αν και αμφιβάλλω.
Πλλάκα με κάνεις τώρα έτσι;;;;;;;;; Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω την επιστημονική ορολογία που θα ήθελα, οπότε θα πω ότι οι άνθρωποι είναι τουλάχιστον ηλήθηοι!!!! Ψάξε ρε Πανούκλα μπας και έχει αλλάξει τίποτε, γιατί έχω 2-3 άλμπουμς που θα μου είναι πολύ μεγάλος κόπος να τα κάνω bbcode. Επίσης είναι βέβαιο πως αυτό θα είναι αποτρεπτικό για παλιά μέλη, εκ των οποία όσα τύχει να έχουν την έστω και τυπική όρεξη να το κάνουν, θα τη χάσουν εντελώς και τους καταλαβαίνω. Θα με βοηθούσε, αν μπορούσα να σβήσω κάποια από τα αλμπουμς ώστε να ανέβουν στη λίστα αυτά που τελικά θέλω να ανεβάσω. Δυστυχώς κάποια απ'αυτά τα ανέβασα μερικώς και στο τέλος του ποστ μου ανέφερα ότι "οι υπόλοιπες φωτό εδώ" παραπέμποντας στο ίδιο το άλμπουμ. Βλακεία μεν, αλλά από την άλλη έχει λογική γιατί είναι και μανούρα να ανεβάζεις στο ποστ τόσες φωτό, χώρια που αργεί να φορτώσει η σελίδα. Από την παράλλη, πού να φανταστώ ότι από το 2008 θα αλλάξουμε πλατφόρμα 4η φορά! Σώβρακο αλλάζω πιο αραιά!

υγ. Θρεντς όπως το παρόν νομίζω δεν χρειάζεται να μεταφερθούν, έτσι; :D

υγ2. Το post-count ελπίζω να διατηρηθεί, αλλιώς θα στηλιτευθεί η φήμη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας ελπισουμε οτι η νεα πλατφορμα θα ειναι καλη και κυριως οτι θα ειναι ηδη δοκιμασμενη απο αλλους πρωτα ωστε να ξερουμε πανω κατω τι να περιμενουμε γιατι αυτη που αγοραστηκε πριν δυο χρονια ηταν παντελως αγνωστη και γι αυτο και εχει ακομα ενα σωρο προβληματα...

Στο θεμα μας τωρα: εγω συγκεκριμενα πρεπει να κατεβασω ΟΛΕΣ τις φωτογραφιες απο ΟΛΑ τα αλμπουμ στον ΗΥ μου και μετα να τις ξαναανεβασω στο υποφορουμ με τα αλμπουμ;

Τελικα σοφα επραξαν οσα μελη δεν ανεβαζαν τις φωτογραφιες τους σε αλμπουμ.. οχι σαν εμας τα κορο'ιδα που τωρα ειμαστε να μας "κλαιν οι ρεγγες" γιατι θα κανουμε διπλο κοπο:mad:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε όχι και κορόιδα Κατερίνα, εντάξει, λίγο βαρύ.

Το forum αυτό είναι σαν παγόβουνο. βλέπετε, και έτσι πρέπει, ότι υπάρχει πάνω από το νερό. Μέσα στα 12 αυτά χρόνια έχουν γίνει 3 μεγάλα upgrades, και ένα merge.

Τώρα πάμε για το μεγαλύτερο από όλα (με διαφορά). Για μέρες κάνουμε δοκιμές και ήδη τρέχει παράλληλα το forum στην νέα πλατφόρμα (απορώ πως δεν το έχει βρει ο Νεμο). Θα μπορούσαμε να πληρώσουμε ένα τετραψήφιο νούμερο (τόσο ζήτησαν) και να μας κάνουν (η νέα εταιρία) τη μεταφορά των album και να μη χρειαστεί εσείς να κάνετε τίποτα.

Αν βάλουμε donation για να γίνει κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος παρά τον κόσμο που μπαίνει εδώ μέσα, ότι δε θα μαζέψουμε ούτε τα μισά. Φυσικά δε μιλάω για την αγορά licenses και συντήρησης.

Φυσικά δεν το κάνουμε γι' αυτό το λόγο αλλά γιατί δε ζητάμε λεφτά από φίλους ειδικά αυτή την εποχή.

Τώρα αν κάποιος νιώθει κορόιδο που έφτιαχνε album και έβαζε τις φωτογραφίες του εκεί και θα καθήσει να χάσει μερικές ώρες (?) νομίζω είναι βαρύς χαρακτηρισμός προς άτομα όπως η Ναταλί και την Μαριάνα που κάθε μέρα τρώνε ώρες ψάχνωντας το Filesystem του server να δουν γιατί δεν εμφανίζεται κάτι

Παρόλα αυτά μπορούμε να σε βοηθήσουμε και να μοιραστούμε τα albums και να τα ανεβάσουμε μαζί.

Στην νέα πλατφόρμα έχουμε αγοράσει και εκεί το αντίστοιχο plugin για albums γιατί θεωρούμε ότι είναι το σωστό. Αν δεν θέλετε να τις ξαναβάλετε πίσω κανένα πρόβλημα.
 
Πίσω
Μπλουζα