[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αξίζει η αγορά σκληρού δίσκου SSD;

Εχεις 600GB δίσκο, δηλαδή περίπου 570GB διαθέσιμα. Μείον 360GB το κενό σου, σύνολο περίπου 200GB δεδομένων, θες δίσκο τουλάχιστον 250GB, δηλαδή καθαρά γύρω στα 230GB. Περίπου ενα 70-80άρι ευρώ. Ναι μπορείς να το κάνεις αυτό. Οταν φορτώσει το πρόγραμμα που κάνει cloning, ενδεχομένως να είναι το gparted, μπορείς να κάνεις disk-to-disk και θεωρητικά (δε θυμάμαι, έχω πολύ καιρό να δουλεψω parted) θα σου φτιάξει και τα partitions όπως πρέπει. Ομως μπορείς κι εσύ, πριν το τελικό cloning, να τα πειράξεις και να δώσεις περισσότερο στο C ή στο D.

Πρέπει να τονίσω ότι αν κάποιος από εσάς θέλει να ξαναπεράσει win 7 SP1, θέλει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15GB χώρο, και ναι το ξερω σας φαίνεται τρελό. Εγώ την έχω πατήσει στη δουλειά κανα δυο φορές και αναγκάστηκα να βαλω μεγαλύτερο για να μπορέσω να ρίξω το SP1. Παρά το ότι είχα 10 GB ελεύθερα, μου'λεγε ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Αυτό το αναφέρω για τον Γουώλη κυρίως που θέλει να έχει τον αέρα μόνο των 50GB. Χρειάζεται σωστός υπολογισμός. Αλλά πάντα υπάρχει το gparted για να αλλάξεις μεγέθη, πάντα με τη χρήση ενός UPS γιατί αν πεσει το ρεύμα όταν κάνεις τετοιες δουλειές, απλά χάνεις τα πάντα.
 
Ενημερωτικά. Πριν ενα τριμηνο αλλαξα δίσκο στο λαπτοπ της δουλειάς μου. Εβαλα εναν 240GB της Kingston. Ασφαλώς και η ταχύτητα εχει σχεδόν διπλασιαστεί, όμως η μπαταρία εχει πέσει στο μισό!
 
Πίσω
Μπλουζα