[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] PSTN ADSL modem - router.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
209
Η ώρα να μπει στη σύνταξη το παλιό καλό μου speedtouch 530 τελικά ήρθε.

Ο εν λόγω router με υπηρέτησε πιστά 4 χρόνια και 2 μήνες, οι εντυπώσεις μου από αυτόν είναι το λιγότερο άριστες.

Το μηχάνημα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ασύρματο modem router. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που αντικαθίσταται.

Η γραμμή είναι ΟΤΕ 2mbps, τίποτε το ζόρικο δηλαδή, αλλά σε λίγο μπορεί να πάει στην κατηγορία έως 24 (ο δεύτερος λόγος μια και το 530 κάνει για 2άρες γραμμές μόνο) .

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μην υπάρχουν συνεχείς αποσυνδέσεις, κάτι που είχα παρατηρήσει με ένα Baudtec που κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου και πήρε πόδι με συνοπτικές διαδικασίες.

Η δική σας εμπειρία, (αρνητική και θετική) , ποια είναι αγαπητοί, εν ρετρώ, αδελφοί;
 
Εγώ έχω το Speedtouch 780i WL και είναι εξαιρετικό το μόνο πρόβλημα που μου έχει βγάλει είναι ότι .... κάποια εποχή μου έκανε restart συνεχώς αλλά έφτιαξε από μόνο του. Σημειωτέον ότι έχω 24άρα γραμμή. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω αλλάξει διάφορα modem/routers. Θα απέφευγα modem που βασίζονται σε Texas Instruments chipset (modem) π.χ. Netgear 834DG μέχρι και v3. Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα σε ένα Thompson TG585 ... σε σχέση με τα προηγούμενα modem (Netgear, Sagem, 3Com) πλέον έχω full speed και το πολύ ένα disconnect κάθε 2 μέρες (εκεί που είχα κάθε 1 ώρα).

Το web-ικό interface του είναι απαράδεκτο αλλά με το command line interface είναι σχεδόν σα να έχεις τη δύναμη ενός cisco -- κυριολεκτικά μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα.
 
εγώ μια ζωή ασχολούμαι με τα linksys router και τα οποια πιστεύω είναι κορυφαία μηχανήματα , και μην ξεχνάμε ότι η linksys είναι θυγατρική τις cisco!!

Cisco ειναι η κορυφαία εταιρία, ευρυζωνικού, ασύρματου και δικτυακού εξοπλισμού....

αυτο ειναι ενα πολυ πολυ καλο router!! και σε πολυ καλη τιμη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε 0raid ακόμα το ψάχνω και έχω καταλήξει σιγά - σιγά κι εγώ σε linksys.

Πράγματι θυγατρική της Cisco έχω ακούσει από πολλούς χρήστες διαφορετικών providers τα καλύτερα. Επίσης το design που έχουν είναι πολύ προχώ!!!!!!!!!!! (Θα μπει μαζί με τις κονσόλες οπότε δεν μπορεί να είναι εντελώς "ξεκάρφωτο" !!!!!!! )
 
πολύ καλά τα linksys, αλλά είναι ευαίσθητα στους κεραυνούς. έχω αλλάξει 4 στο γραφείο (που έχει το πρόβλημα) και στο σπίτι είναι ΟΚ εδώ και 3 χρόνια.

Παρεπιπτόντως το Speedtouch του ΟΤΕ στο γραφείο δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ. Σκυλί.
 
είμαι σίγουρος pooky(1) ότι θα κάλυψη το linksys όλες τις ανάγκες σου! , keropi αυτό που λες με τους κεραυνούς πρώτη φορα το ακούω ? μήπως το πρόβλημα είναι πουθενά αλλου και δεν φταίει το router?
 
Δυστυχώς σε Speedtouch δεν ξαναπάω. Ένα 585 που πήρα πριν από 2 χρόνια από ΟΤΕ μου έκανε νερά, το πήγα για αλλαγή, μου έδωσαν άλλο, τα ίδια και χειρότερα, ε στην τρίτη αλλαγή τα πήρα και το κέρασα ένα ποτήρι παγωμένο φραπέ. Πήγε στα σκουπίδια, και ναι, είχα κάνει και update το firmware και είχα ανοίξει και τα 3 να δω τι γινόταν.

Από τότε έχει αναλάβει και πάλι το 530.

Μέχρι τέλος μήνα θα πέσει αναβάθμιση σε storage και router και μάλλον στη γραμμή. Όσο για κεραυνούς, έχω και αντικεραυνικό αλλά και σταθεροποιητή της APC και ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια στα ζόρικα κατεβάζω διακόπτες και αποσυνδέω καλώδιο τηλεφώνου καλού - κακού. Δεν τίθεται θέμα αν προλάβω μια και αποκλειστικά είμαι σπίτι, ενώ αν λείψω για πάνω από μέρα τα μηχανήματα παίρνουν off. Περισσότερο με απασχολεί το καλοκαίρι με καύσωνες που το ρεύμα έρχεται σαν να είμαστε στις ΗΠΑ πάντως......
 
Το έχω ακόμη το router που λες πολύ σταθερό.

Θα σου φανεί παράξενο αλλά το Philips 5720 που μου έδωσε ο OTE πριν 3 χρόνια είναι σταθερότατο χωρίς να κάνει ποτέ disconnect. 8άρα έχω... στο μέλλον θα γίνει 24άρα.

TO Philips το έχω δουλέψει Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Μυτιλήνη Για 3 χρόνια.

Δοκίμασε ένα Linksys, έχουν πολύ καλύτερη εμβέλεια από τα δωρεάν και φτηνά router.

Είναι αρκετά σταθερά και έχουν πολύ μεγάλο πλήθος παραμέτρων που μπορείς να αλλάξεις.

Θα σε παρότρυνα να βάλεις UPS στο μηχάνημά σου και με δυνατότητα να βάζεις και το Router πάνω και την γραμμή του OTE. Το έχω εφαρμόσει εδώ και 7 χρόνια και πιστεύω αυξάνει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία.

Προτείνω το παρακάτω το οποίο το έχω στο χώρο εργασίας, προσφέρει και εξαιρετική ταχύτητα "ενδοεπικοινωνίας" λόγω 248Mbit.

Ρίξε μια ματιά αξίζει..... Εφόσον πας σε 24άρα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η 24άρα ήδη λειτουργεί εδώ και δυο εβδομάδες και μαζί (χωρίς καν να τους πω τίποτε) μου έδωσαν και ένα Comtrend ενσύρματο.

Το έβαλα πάνω για προσωρινή λύση, αν και έχω ακούσει τα χείριστα, είναι σταθερότατο και δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Λειτουργεί με ασύρματο access point μια και λόγω παύσης λειτουργίας της κάρτας δικτύου του server άλλαξα τα πάντα σε ασύρματα και ησύχασα.

Έχω κάνει hold σε πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή, περισσότερο λόγω βαρεμάρας να σου πω την αλήθεια και γιατί συνεχώς αλλάζω το config του νέου server (είμαι ψυχάκιας σε σημείο εγκλεισμού όταν πρόκειται για νέο μηχάνημα παίζει να αλλάζω κάθε φορά το config πάνω από 500 φορές σε ένα μήνα πριν αποφασίσω να στείλω παραγγελία) .

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα πάρω αν και πρέπει σύντομα να γίνει γιατί άρχισε να μου τη δίνει. Χτες να φανταστείς είχα αποφασίσει να κρατήσω το "παλιό" server, σήμερα ξύπνησα και δεν θέλω να το βλέπω μπροστά μου. Μαζί με το μηχάνημα θα αλλάξω και το router.

Σε Linksys έχω καταλήξει πάντως. Για να δούμε.........
 
Πίσω
Μπλουζα